Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - shantigiri

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Yleinen / oravanpyörästä osittainen irtautuminen
« : 07.03.2007, 19:47:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
 Oliko enoni vaimo itsekas, kun ei halunnut etta enoni lahtee rauhanturvaajaksi Kosovoon, kun heilla oli pieni lapsi?  


Voi olla että oli. Kun minä olin 4-vuotias, isäni lähti vuodeksi YK:n tarkkailijaksi Kashmiriin, Intiaan.

22
Lainaus käyttäjältä: "myu"

Lisää ideoita mikä Helsingissä tai yleisemminkin Suomessa on turistille elämys? Kokemuksia, makuja tai näkyjä mihin vieraanne ovat ihastuneet? Bussimatkan arvoisia päiväretkikohteita?


Nuuksion kansallispuisto voisi tehdä vaikutuksen. Tai vie vieraasi melomaan Helsingin edustalle; helsinkiläisistä melontaseuroista voi vuokrata kanootteja.

23
Terveys ja turvallisuus / Uhkaavin tilanne matkalla
« : 07.03.2007, 07:51:25 »
Olin Kuusamossa liikkeellä myöhään illalla, kun minut yritettiin ryöstää. Selvisin tilanteesta juoksemalla karkuun.

Uhkaavin tilanne on siis sattunut kotimaanmatkalla eikä ulkomailla.

24
Yleinen / oravanpyörästä osittainen irtautuminen
« : 06.03.2007, 16:02:43 »
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Lisaksi kannattanee miettia, mika siina elamassa tarkkaanottaen mattaa; vaimo, tyo, harrastusten puute, ystavien puute etc. Tama on hyvin vaativa prosessi, koska yleensa ihmiset eivat kovin helpolla loyda oikeita syita pahalle ololle. Syiden keksiminen sensijaan on helppoa.


Tässä alat lähestyä villakoiran ydintä. On vaan asioita, joista täytyy mennä läpi. Otettu vastuu täytyy kantaa, niin vastenmieliseltä kuin se voi tuntuakin.

Alkuperäiselle kysyjälle: mielestäni voisit miettiä, miten voisit tuoda matkustamiseen liittyviä kvaliteetteja arkiseen perhe-elämään ilman matkalle lähtemistä. Toiseksi voisit ottaa turhautuneisuuden tunteesi avoimesti puheeksi vaimosi kanssa. Luultavasti hän nimittäin kokee samoin! Kenties voisitte löytää yhdessä joitain käytännöllisiä ratkaisuja siihen, miten voisitte tehdä arkielämästänne hieman mielenkiintoisempaa ilman, että teet vastuuta pakoilevaa irtiottoa.

25
Yleinen / oravanpyörästä osittainen irtautuminen
« : 06.03.2007, 15:21:22 »
Lainaus käyttäjältä: "sannannaa"
Oletko ajatellut miltä sinusta tuntuisi, jos lastesi äiti miettisi samanlaisia ajatuksia ja jossain vaiheessa päättäisi ilmoittaa lähtevänsä neljäksi kuukaudeksi kiertelemään mualimaa ja lapset jättäisi sinulle? Miltä se tuntuisi?


Jos minulle viestisi osoitit, niin en missään nimessä houkuttele ketään jättämään perhettään! Pikemmin kehotan harkitsemaan kahdesti, kannattaako ylipäänsä astua tuohon porvarilliseen instituutioon ja hankkia lapsia!  :lol:

26
Yleinen / oravanpyörästä osittainen irtautuminen
« : 06.03.2007, 15:10:25 »
No niin, tästä keskustelusta sitä nähdään, että pallontallaajan pahimpia vihollisia on tuo suloinen biologinen vankila - jota myös avioliitoksi kutsutaan.  :)

27
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 05.03.2007, 19:09:54 »
Lainaus käyttäjältä: "Upstate girl"
On Kreikan saaristossakin kaunista.  


Fira ja Oía Santorinilla ovat kyllä kova sana. Huikeita maisemia!

28
Mm. koirien tuontia koskevat Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilla olevat säännökset:

http://tinyurl.com/2zmgyd

Katso sivulla kohta B. "Tuonti muista kuin A-kohdassa mainituista maista."

29
Yleinen / Köyhien avustaminen lomakohteissa.
« : 05.03.2007, 12:53:22 »
Toimin täysin intuition mukaan. Jos minusta tuntuu siltä, että nyt minun kuuluisi antaa rahaa tälle ihmiselle, teen niin. Usein olen antamatta, mutta silloin tällöin annan. Esim. Intiassa matkustaessani tavallinen frekvenssi on se, että annan rahaa kerran päivässä jollekin ihmisille.

30
Entäs nämä karanteenikysymykset? Muistelen, että ainakin joskus aiemmin tietyistä maista tulevat koirat joutuivat pitkäksikin aikaa karanteeniin Suomessa ennen kuin ne luovutettiin omistajalle. Oli kysymys tautiriskistä, ehkä rabieksesta, mutta ehkä myös muista eläintaudeista.

31
Lainaus käyttäjältä: "Heini"
Ajattelin lähinnä sitä, että vaikka se tietty koira siellä Intiassa olisikin kovin erityinen, niin sillä rahalla, ajalla ja vaivalla millä sen yhden koiran pelastaa Intiasta, voisi todennäköisesti pelastaa useamman (myös hyvin erityisen) koiran (tai muun eläimen) jostain paljon lähempää.
Miksi siis mennä merta edemmäs kalaan?


Puhumattakaan siitä, että edestakaiseen koiranhakumatkaan kuluvalla rahalla voisi pelastaa useamman kehitysmaissa asuvan lapsen hengen.

Tällainen pateettinen vertaus toki pätee mihin tahansa suuremman summan kulutukseen länsimaissa, mutta ehkä silti on hyvä silloin tällöin pohdiskella tällaisia kuluttamiseen liittyviä hankalia eettisiä kysymyksiä.

32
Yleinen / Re: Maailman kaunein kaupunki?
« : 04.03.2007, 21:13:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Venice_Beach"
Mikä kaupunki teidän mielestänne on maailman kaunein?  


Kysymys on tosi vaikea. Olisi täytynyt matkustaa paljon enemmän, että osaisi vastata tähän hyvin, sillä kauneimmat kaupungit löytyvät mielestäni suurkaupunkeja pienemmistä kaupungeista. Mutta heitetään joitain ehdotuksia kehiin:

Udaipur Intiassa
Kotor Montenegrossa
Verona Italissa

Kysymykseen liittyvät tietysti myös itse kunkin kauneuskäsitykset. Esimerkiksi Udaipurissa kaunista on paitsi järvipalatsi ja kaupungin ympärillä olevat vuoret, myös värikkäästi pukeutuvat ihmiset, jotka vaatetuksellaan koristavat kaupungin katuja sekä vanhat, aistikkaasti maalatut rakennukset, joissa on koristeellisia erkkereitä, pitsimäisiksi koristeltuja tuuletusaukkoja ja holveja.

33
Varusteet ja pakkaaminen / mistä ostaa matkalaukku?
« : 04.03.2007, 10:32:35 »
Lainaus käyttäjältä: "VP"
Herätelläänpä henkiin tätä ketjua..

Eli matkalaukku pitäisi ostaa. Suurin osa aikaisemmista reissuista on mennyt rinkan kanssa, mutta niillä reissuilla jolloin ei tarvitse raahata kamoja hotellia kauemmas matkalaukku olisi kätevämpi. Kovat kuoret vielä vois olla hyvät.

Eli jos jollain on vinkkejä tai sisäpiirintietoa tarjouksista pääkaupunkiseudulla niin ilmiantoa tänne. Kiitos!  :D


Matkalaukku on todella joillakin matkoilla kätevämpi kuin rinkka. Minulla ei ole tietoa tarjouksista mutta matkalaukkua ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota sopivaan kokoon. Itselläni on kovakuorinen Samsonite, joka on isoa keskikokoa (muistaakseni 85 L). Tämän kun pakkaa sullomatta täyteen, tulee automaattisesti aika lähelle 20 kilon painorajaa edellyttäen, että pakkaa painavimmat tavarat käsimatkatavaroihin menevään päiväreppuun. Isompi matkalaukku olisi jo epäkäytännöllisempi - tavalliset painorajat ylittyisivät helposti jos laukun pakkaisi täyteen.

34
Lainaus käyttäjältä: "Gnito"
Törmäsin sellaiseen kysymykseen, että miten Helsingistä pääsee pois (= ulkomaille) mahdollisimman halvalla, jos kyse on spontaanista matkustusvimmasta.

Eli perus halpalentoyhtiöt tuntuvat tarjoavan äkkilähdöille hirveitä hintoja.


Tähän vuodenaikaan hiihtämällä Suomenlahden yli.

35
Aasia / Rokotukset Kaakkois-Aasiaan
« : 02.03.2007, 22:40:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Ikiliikkuja"
 
Yksi syy on raha. Tosiaankin, kaikki rokotteet eivät ole vaarattomia. Ja tässäkin on ainakin osittain kysymys rahasta: kun Suomessa joskus 20 vuotta sitten, kun olin pieni, jaettiin poliorokotuksia koko kansalle (sokeripalarokote) muistelisin että 1 ihminen miljoonasta sairastui laskennallisesti polioon, rokotteen takia. Tämä tiedettiin jo etukäteen.


Rokotuksista pidetään haittavaikutusrekisteriä, johon tosin ilmoitetaan vain murto-osa haittavaikutuksista (haittavaikutuksia siis aliraportoidaan). Tuosta rekisteristäkin käy ilmi, että rokotukset voivat aiheuttaa tai lisätä riskiä sairastua myös muihin sairauksiin kuin niihin, joita niiden on tarkoitus estää.

36
Thaimaa / Thaimaa.Mille saarelle?
« : 02.03.2007, 22:25:27 »
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Koh Tao ehdoton ykkönen, mutta toisella puolella rannikkoa esim. Ko Phi-Phi on ihan kiva + upeat sukellusvedet. Jos haluaa rauhallisempaa niin esim. Riley beach Phi-Phin lähellä on hyvä vaihtoehto.

Minä menin Phi-Phille parhaaseen sesonkiaikaan (joskus lokakuussa) ja halpaa paikkaa oli vaikea löytää; kaikki vapaat huoneet olivat silloin alkaen 8€... mutta kävi onni ja sain dormipaikan The Rockista kahdella eurolla. Kaikilla ei niin hyvin käynytkään.


Kertokaapa vielä Thaimaata tuntemattomalle, mitkä tuon Koh Taon edut verrattuna Koh Samuihin ovat? Entä onko Ko Phi Phin heikkous nimenomaan sen kalleus vai onko jotain muutakin?

37
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "shantigiri"
Taitaa silti tulla halvemmaksi tilata ne esim. Amazonin kautta.


Mulle on aivan sama mistä tilaat kirjasi.


Onpas tyly linja.  :shock:

38
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Kaikille kanssatallaajille, jotka eivät lue hesariaan:
Akateeminen kirjakauppa Helsingissä keskittyy viikonloppuna matkakirjoihin. Lupasivat 20 prossan alennuksen opaskirjoista 10.3. asti.


Taitaa silti tulla halvemmaksi tilata ne esim. Amazonin kautta.

39
Eurooppa / Hyviä festareita Euroopassa?
« : 01.03.2007, 20:01:45 »
Viron Viljandissa on tunnelmaltaan leppoisa folkmusiikkifestari Viljandi Pärimusmuusika Festival 26.-29.7.2007

http://www.folk.ee/

40
Aasia / Rokotukset Kaakkois-Aasiaan
« : 28.02.2007, 17:25:51 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Jalkojen kipsaaminen on siitä vähän paska juttu että se haittaa liikkumista. Ja luulen, että mopolla kaatuu paljon helpommin jos on jalat kipsissä. Enemmänkin rokotukset vertautuvat itsensä vakuuttamiseen eivätkä kipsaamiseen.


Tässä vertauksessa vaan ontuu se, että rokotukset eivät ole vailla riskejä - toisin kuin vakuutukset. Siksi turhia rokotuksia ei pitäisi ottaa. Suosittelen edelleen seuraamaan KTL:n suosituksia (mutta en lääketehtaiden ylläpitämiä sivustoja).

Sivuja: 1 [2] 3 4 5