Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - June

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Espanja / Vs: Barcelonan lähialueet
« : 22.04.2009, 13:45:14 »
Äitienpäivänä olisi tarkoitus lähteä taas piipahtamaan Barcelonassa ja tällä kertaa haluaisin käydä tsekkaamassa tuota Delta del Ebron aluetta. Onko kukaan käynyt esim. Deltebren Eco Museumissa? Onko käymisen arvoinen paikka? Tai muissa alueen kylissä? Ilmeisesti Deltebreen ei pääse Barcelonasta suoraan bussilla? Autoa ei olla siis vuokraamassa.

Kaikki vinkit ja kokemukset on tervetulleita.

2
Junamatkustus / Vs: Reilaus viiden porukassa..?
« : 01.01.2009, 15:30:42 »
Allekirjoitan edellisen kommentin täysin. Monissa hostelleissa on 8 hengen dormeja (tai isompiakin) ja jos on varannut petipaikan etukäteen, koko porukka saattaa mahtua samaan huoneeseen. Eikä se nyt tosiaan maailmaa kaada, jos kaikki eivät joka kerta pääse samaan huoneeseen tai junan vaunuun.

Jos kaveriporukka on hyvä, niin varmasti reissu onnistuu. Jos riitoja on tullakseen, niitä tulee eikä se riipu alkuunkaan siitä, minkä kokoinen porukka on matkassa. Ihan normaalia se on, että pidemmällä reissulla hermo jossain vaiheessa vähän kiristyy, mutta hyvällä asenteella huonoistakin hetkistä selviää. :) Tää on mun mielipide asiasta. Isossa porukassa on sekin etu, että voi jakaantua vaikka kahdeksi pienemmäksi porukaksi, jos kaikki eivät halua nähdä samoja nähtävyyksiä tms.

Hyvää reissua teille!

3
Junamatkustus / Vs: Reilireissun rakenteesta.
« : 30.12.2008, 19:57:22 »
Juu, makuupusseja ei katota kauhean monessa hostellissa hyvällä. Itse kyllä suosittelisin ottamaan vain pussilakanan mukaan (omalla reililläni Espanja-Portugali akselilla ei tosin ollut sillekään käyttöä, kaikkialla oli lakanat sängyissä valmiina ilman erillistä maksua). Pussilakanalla pärjää mainiosti ja jos ei ota mitään uusinta design lakanaa, niin sen voi tarpeen tullen jättää rinkastakin tilaa viemästä. Itse heivasin omani pois tosin vasta 5 päivää ennen paluuta. Euroopassa on kuitenkin kesällä lämmin, ellei jopa kuuma.

Toukokuisessa Etelä-Portugalissa oli vielä aikoinaan sangen viileää viettää yö puistossa. +4 ja tuuli. Voin ihan rehellisesti sanoa, että elämäni kylmin yö, vaikka oli kaikki mahdolliset vaatteet päällä ja kääriytynyt pussilakanaan. Mutta kokemus sekin ja aika kultaa kaikki muistot. ;)

Hostellien varaamisesta oma mielipiteeni on myöskin se, että jos ei suurissa kaupungeissa halua etsiä tunti tolkulla lauantaina yösijaa, niin kannattaa varata päivää/paria etukäteen netistä. Esim. Barcelonassa meni 3,5 tuntia, kun etsittiin lauantaina yöpaikkaa. Helle oli ja rinkka painoi. Jostain syystä otettiin silloin kaverin kanssa tavaksi mennä suht lähelle rautatieasemaa yöksi, jotta ei tartte varata kauheasti aikaa siihen, kun siirtyy taas asemalle. Suurissa kaupungeissa lyhyeltäkin tuntuva matka voi kestää yllättävän kauan.

4
Kai se on mullakin tuo vanhempien vaikutus aika vahvasti taustalla. Vaikka nykyisin teen hyvin erilaisia matkoja kuin vanhempani. Itse olen reppureissaaja ja varsinkin äitini tuntuu olevan vannoutunut pakettimatkojen ystävä. Itse asiassa ensi keväänä on tiedossa ensimmäinen ulkomaille suuntautuva, koko perheemme yhteinen reissu sitten vuoden 2002. Mutta siis, kasvoin kodissa, jossa tehtiin säännöllisesti ulkomaan matkoja.

Luulen, että oma kipinäni matkusteluun syttyi kuitenkin kunnolla keväällä 2004, kun kävimme luokkaretkellä Lontoossa. Näin siellä paljon niitä kohteita, joita aiemmin olin nähnyt telkkarissa ja tajusin lopullisesti, miten pieni paikka maailma itse asiassa onkaan. Myöhemmillä reissuillani tajusin myös sen, miten samanlaisia (vaikka myös niin erilaisia) ihmisetkin ovat.

Olen myös aina tykännyt taiteesta ja erityisesti ei-länsimaisesta kirjallisuudesta. Oma "pakko päästä Etelä-Amerikkaan" -ajatteluni on kyllä vahvasti peruja Nerudan ja Márquezin tuotannoista. Taide on tuonut maailmaa lähelle sydäntä.

Ja sitten ne tässäkin ketjussa useaan kertaan mainitut hurjat matkakertomukset, joita tosireissaajilta olen kuullut. Voi että! :D

5
Yleinen / Vs: Maailman eläintarhat
« : 28.11.2008, 16:20:49 »
Berliinissä tuli käytyä eläintarhassa ja olihan se hienoa nähdä lajeja, joita ei ollut aiemmin elävänä nähnyt. Mutta en tiedä, aina se on vähän ristiriitaista tietty, että eläimiä pidetään pienissä häkeissä ihmisten töllisteltävinä ja joskus ne näyttävätkin vähän stressaantuneilta. Toisaalta mm. leijonat ja karhut oli tuolla Zoologischer Gartenissa silloin tosi linssiludeja, poseerasivat oikein kunnolla kameroille. :) Ja kyllähän eläintarhoissa tehdään hyvää työtä uhanalaisten lajien suojelemiseksi.

Korkeasaari on ollut joka kesäinen kohde.

6
Balkanin maat / Vs: Kreeta
« : 28.09.2008, 12:42:52 »
Aikoinani (oliskohan ollut 2002) olin Kreetalla juuri lokakuun vikoilla viikoilla. Satoi joka päivä, mutta ilma ei silti ollut liian viileä. Muistan, että lähtöämme edeltävä päivä oli ainoa sateeton päivä, aurinko paistoi ja lämpöäkin oli se 24 astetta. Eli kyllä siellä voi vielä lokakuussakin biitsikelit olla. Itse en ole koskaan ollut niitä, joita huonot säät säikäyttäisi eikä tuokaan reissu ollut omalta osaltani ns. löhöloma, joten eipä niillä biitsikeleillä niin minulle väliä.

Turisteja oli, muttei tietenkään yhtä paljon kuin kesäisin näissä Etelä-Euroopan valtioissa. Itse olen lähdössä lokakuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi Espanjaan ja toivon kyllä kovasti, että sateilta vältyttäisiin. Hyvää reissua. :)

7
Junamatkustus / Vs: Sevilla-Lissabon
« : 28.09.2008, 12:23:44 »
Itse aikoinani matkustin kyseisen välin siten, että ajelin junalla Lissabonista Faroon ja siellä vaihdoin bussiin. Matkaan tosin kului yli 14 tuntia, kun piti odottaa Farossa yön yli, että aamun ensimmäinen bussi lähti. Uskoisin kuitenkin, että jos matkaan lähtee jo aamulla, on matka-aika lyhyempi. Lissabonista Faroon pääsee junalla muutamassa tunnissa ja suurin piirtein sama aika kuluu bussilla Farosta Sevillaan.

8
Junamatkustus / Vs: Riittääkö aika?
« : 28.09.2008, 12:19:01 »
^Luulisin, että kuukausi tuollaiselle reissulle riittää ihan mainiosti. Hienolta reissulta kuulostaa. Voisin tässä taas hehkuttaa Madridia, mutta ehkä jätän sen tällä kertaa.. ;)

9
Onhan siihen vielä hetki, mutta päivät menee heti nopeammin, kun on reissu, jota odottaa. :) 16.10 matkaan.

Määränpäänä ihana Espanja. Jälleen kerran.

10
Hector - Tuulisina öinä

Auttaa ikävääni. :)

11
Espanja / Vs: suositelkaa paikkoja...
« : 17.08.2008, 15:51:14 »
Minäkin saattaisin suunnata Zaragozasta pohjoiseen. Galicia on mielestäni ihanaa, vihreää seutua ja tarpeen vaatiessa pääsee sitten Atlantin tuulisille rannoillekin. :)
Myös Kastilia ja León on ihan mukavaa seutua. Leónissa vietin aikoinani pari päivää ja ihan mukavasti siellä viihtyi. Leónissa sijaitsee suhteellisen hulppea goottilainen katedraali ja muistaakseni Gaudín varhaisimpia töitäkin on esillä. Ainakin Gaudín patsas sieltä löytyi. Pamplona puolestaan ei sytyttänyt. Kaupunki oli toukokuussa todella hiljainen. Voi tietysti olla, että tilanteeseen loi omaa synkkyyttää sade, tuuli ja vain 14 asteen lämpötila. ;)

Baskimaassa en ole käynnyt, mutta niin paljon aluetta kehutaan, että pitää varmaan lähivuosina lähteä kyseinen paikka katsastamaan.

Eikä tässä ketjussa turhaan Andaluciaakaan kehuta. En ole vielä löytynyt Espanjasta Sevillan voittanutta.

12
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 17.08.2008, 15:31:22 »
En kyllä viime vuosina ole ulkomailta juuri matkamuistoja raahannut. Tykkään laittaa kortteja ja kirjoittaa matkapäiväkirjaa. Siinäpä ne. En omista edes kameraa, joten kuvallisia muistojakaan ei jää ellei matkaseuralla sitten ole kameraa.

Jokaisesta maasta, jossa olen viime vuosina tallannut, olen kyllä ostanut pienen kaupunkikuvaa esittävän "taulun" itselleni kotiin. Valitettavasti niistä suurin osa odottaa vieläkin kirjahyllyssä raameihin ja seinälle pääsyä.

13
Saksa / Vs: Kulkeminen Berliinissä
« : 15.04.2008, 22:12:30 »
Käväisin siskon ja kaverin kanssa Berliinissä ja viiden päivän rankan kävelyn jälkeen päätettiin ottaa päivälippu julkisiin. Joskus neljän ja viiden välissä U2-linjalla vaunuun pamahti kaksi siviilipukuista tarkastajaa (ei todellakaan pystynyt päättelemään, että ovat tarkastajia). Toinen matkakumppaneistani oli epäonnekseen unohtanut leimata lippunsa aamulla ja ei siinä mitkään selitykset auttaneet ja tarkastaja näytti siltä, että ihan turha siinä olisikaan ollut kauan kitistä mitään "turisteja ollaan". 40 euroa pamahti maksettavaksi ja samassa vaunussa jäi pummilla matkustamisesta kiinni kaksi muutakin henkilöä.

Siitä kun lähdettiin sitten matkaa jatkamaan, niin tarkastaja hyvin ystävällisesti englanniksi toivotti meille "mukavaa päivänjatkoa". Tarkastusmaksun maksanutta ei paljon naurattanut, meitä muita sitten senkin edestä. ;)

14
Itsekin jaksan vähän ihmetellä näitä ihmisiä, jotka haluavat nähdä puoli Eurooppaa kerralla. Vietin omalla reililläni 22 päivää pelkästään Espanjassa ja Portugalissa, enkä olisi kaivannut siihen yhtään enempää. Mutta meitä on niin moneen junaan ja varmaan tuollainenkin reissu on ihan mahdollinen. Yhdet kaverini tekivät viime kesänä 22 päivän reilin ja kävivät sen aikana kuuden eri valtion alueella, eikä heilläkään omasta mielestään ollut missään vaiheessa kiire.

Madrid on kyllä mahtava kaupunki, hyvä valinta. ;)

15
Huomenna Saksaan.  ;D

16
Eurooppa / Vs: prahassakäymättömyyskompleksi
« : 26.03.2008, 11:30:32 »
Juu, kyllä se vähän vaivaa, ettei ole Prahaa nähnyt. Monet tutut on sen kaupungin ylistäneet maasta taivaisiin ja monta kertaa olen minäkin päättänyt, että seuraavaksi menen Prahaan, mutta eipä ole tullut niitä katuja vielä tallattua. Vaan eiköhän sinnekin vielä tie vie. :)

17
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 26.03.2008, 11:25:25 »
9.4 olisi suuntana Berliini ja pari asiaa kiinnostaisi kovasti. Ensinäkin Egyptiläinen museo. Mulla on aika vanha Berliiniopas ja siinä sanotaan, että kyseiseen museoon on ilmainen sisäänpääsy. Netistä en kuitenkaan löytänyt vahvistusta asiaan eli osaisiko joku sanoa, pääseekö tuonne yhä maksamatta?

Suunnitelmissa olisi myös jonkun päiväreissun tekeminen kaupungin ulkopuolelle. Itse olen ajatellut, että Potsdamin voisi käydä katsastamassa. Kysynpä kuitenkin vielä, mitä muita vierailunarvoisia kohteita Berliinin lähellä (tunnin tai parin matkan päässä) olisi?

18
Espanja / Espanja
« : 04.03.2008, 09:47:52 »
Olen Espanjassa törmännyt pari kertaa siihen, ettei netissä ilmoitettua yöjunayhteyttä ole kulkenut. Vaikka olen netissä laittanut päivät ihan oikein jne. Asemalla on sitten ilmoitettu, että ei sellaista junaa kulje. Vastaan olen joka kerta vähän aikaa väittänyt, kunnes olen tyytynyt kohtalooni ostaa lippu aiemmin lähtevään junaan. Tässä tapauksessa ongelma lienee kuitenkin se, että oma espanjan kielen taitoni on vielä lapsenkengissä ja olen varmaan tullut väärinymmärretyksi.

Itse olen ostanut yöjuniin lipun aina edellisenä päivänä tai lähtöpäivän aamuna ja ihan hyvin on paikkoja löytynyt. Aseman lipunmyynnistä olen aina lippuni ostanut eli Renfen nettitilaamiskäytännöistä en osaa sanoa mitään.

Makuupaikoista ei ole kokemusta, mutta hyvät unet olen koisinut noissa Espanjan junissa ihan normaalilla penkilläkin (toisaalta olen sitä tyyppiä, joka väsyneenä nukahtaa melkein mihin tahansa). Varsinkin uudemmissa junissa penkit ovat oikein mukavat. :wink:

19
Suomeen palaaminen on aina jotenkin katkeransuloista. Yleensä reissussa on niin mahtavaa, ettei kotia juurikaan kaipaa. Maailmalla näkee niin paljon sellaista, mihin ei Suomessa törmää, että kaiken sen eksoottisuuden jälkeen tuttu ja turvallinen kotimaa tuntuu hetkellisesti niin tylsältä. Aika usein itselläni pahin vaihe on se, kun reissukohde on juuri jäänyt taakse. Viime keväänäkin olin istunut paluulennolla vajaat puolituntia, kun iski kauhea ikävä takaisin sinne, mistä juuri olin lähtenyt. Sitten saavuimme Suomeen ja näin puissa lehdet ja maa oli vihreä ja aurinko helotti. Oli ihan t-paitakelit ja silloin kun lähdin, minut saattoi matkaan paljas ja kolkko kevättalvi. Tuli heti sellainen fiilis, että "Jes, Suomen kesä!".

Joskus pitkillä matkoilla alkaa kaivata joitain tiettyjä asioita, joita kotona on. Silti minunkin vereni vetää aina uudestaan muille maille. Toisaalta olen kyllä sanonut, että ulkomaille lähtemisessä on kaksi erityisen mukavaa puolta: se, että lähtö on seikkailun alku ja se, että sitä seuraa lopulta palaaminen. Eli taidan minä sydämessäni olla Suomen tyttö. :D

20
Espanja / Espanja
« : 10.02.2008, 18:58:19 »
Niinpä niin. Andaluciaa on helppo ylistää. Jollain tapaa se etelä edustaa minulle itselleni sitä aidointa Espanjaa.

Ihana Sevilla. Sinne kun pääsisi pian takaisin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5