Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - peski

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / EM-Karsinnat 2008
« : 16.09.2007, 22:46:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Tess"
Kukaan suunnitellut lahtevansa Portugali - Suomi peliin?


Itse olen lähdössä, vaikka kisahaaveet olisivat siinä vaiheessa jo menneetkin (toivottavasti eivät!)

Pelipaikkahan on vielä avoinna. Portugalin aiemmista kotiotteluista suurempia jalkapallomaita (Puola, Serbia ja Belgia) vastaan on pelattu Lissabonissa ja pienempiä vastaan kerran Portossa ja kerran Coimbran kaupungissa. Tuolla futisforumilla on veikkailtu joko Portoa tai eteläistä Faroa, joista Porto olisi se itselleni mieluisampi vaihtoehto. Tuskin sekään kuitenkaan on kokonaan poissuljettu, että tuo peli pelattaisiin Lissabonissa, varsinkin kun nykyistä lohkotilannetta katsoen Portugali joutunee myös itse kamppailemaan kisapaikastaan ihan loppuun asti. Ja mikä merkitys asiaan sitten on sillä, että peliä edeltävänä lauantaina Portugali pelaa jo Armeniaa vastaan kotiottelun.

Saa nähdä mihin ne lusitaanit meidät vievät, mutta paikalla ollaan! :P

2
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 02.04.2007, 00:24:02 »
Sellainen vinkki, että jos ostaa lipun kuuden pedin makuuvaunuun (Cuccette C6), niin ei missään nimessä kannata valita alapetiä. Sekä keski-, että varsinkin yläpedissä tilaa on kohtuullisesti, mutta alapedissä tulee keskikokoisellekin ahdasta. Itse tein tuon virheen nyt viikolla 13, kun matkustin yöjunalla ensin Roomasta Torinoon ja parin päivän päästä toisin päin.

Muuten ei Trenitaliasta jäänyt mitään pahaa sanottavaa. Junat olivat aikataulussa, hinnat edulliset ja palvelu sujuvaa. Myöskään tässä ketjussa mainittua lipuntarkastus-herätys ongelmaa ei ollut. Konduktööri otti lipun heti matkan alussa itselleen ja toivotti hyvää yötä. Aamulla noin kymmenen minuuttia ennen kohdetta hän sitten tuli lipun kanssa herättelemään. Tiedä sitten onko näissä käytänteissä eroja junatyyppien välillä.

3
Italia / Rooma
« : 18.02.2007, 23:07:19 »
Tämän ketjun lukeminen todellakin kannattaa! Kiitokset kirjoittajille vinkeistä, oma tulossa oleva matkani on avullanne selkeytynyt huomattavasti.

Ensimmäinen reissuni ikuiseen kaupunkiin on edessä kevään yo-kirjoitusten jälkeen, maaliskuun lopulla, reilun viikon ajaksi. Matkustan yksin, ja toistaiseksi varattuna ovat vain lennot. Majoituksen suhteen sen sijaan emmin vielä. Paljoa en vaadi, mutta jonkinlaista perustasoa ja rauhallisuutta (jaksaa sitten paremmin kiertää). Noissa majoitustietokannan hostelleissa oli muutamia kelpo vaihtoehtoja ja alueesta esitetyistä ristiriitaisista kommenteista huolimatta tulen näillä näkymin päätymään dormipetiin Terminin seudulta, mutta ei kuitenkaan ihan aseman nurkalta. Tosin jos jollakulla on tuoreita kokemuksia hyvästä ja huokeasta majoitusvaihtoehdosta toisaalla Roomassa, niin olisin kovin kiitollinen.

Nähtävää varmasti riittää koko viikolle. Vatikaani ja antiikin ajan monumentit ovat tietysti pakollisia, ja epäilemättä paljon muutakin löytyy. Opaskirjan hommaaminen ilmeisesti kannattaa, ja nimenomaan äskettäin päivitetyn sellaisen. Tuosta Vatikaanista sen verran, että noin pääsiäisen alla siellä on varmasti normaalia enemmän vierailijoita, eli onkohan sitten myös hinnoissa tai tarjonnassa jotakin erityistä huomioitavaa?

Yritin löytää kalenteria Rooman tapahtumista ja romaturismo-sivustolta löysinkin jonkinlaisen. Tuo ei tosin ole tällä hetkellä kattava kuin helmikuun osalta, joten täytynee odotella päivitystä. Vinkkejä otetaan myös vastaan...

Harmi että jalkapallossa on tuolloin maaottelutauko. Huolimatta kaikesta loskasta mitä Italian futisliigan päälle on satanut, olisi aito calcio-matsi olympiastadionilla sellainen tapahtuma missä haluaisi poiketa. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

En kysy, että missä pitäisi ehdottomasti käydä, koska mieltymykset ovat yksilöllisiä. Sen sijaan kysyn, että mitkä paikat ovat sellaisia joita kannattaa ehdottomasti välttää? Onko jotain yleisiä ”haksahduksia”, jotka sitten todellisuudessa ovat varsin selvää ajan/rahan tuhlausta? Vaikka nuori olenkin, niin rajuja bileitä ym. en näin rauhallisempana tyyppinä ole etsimässä. Pikemminkin kiireetöntä aistittavaa, kaupungin ominta tunnelmaa :)

Sivuja: [1]