Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ruisrock2006

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
Yleinen / Vs: Matkaopaskirjan ikä?
« : 07.10.2014, 19:11:36 »
Matkaoppaan ikä riippuu paljon siitä mitä tietoa sieltä haet. Aikataulut yms. varmasti vanhentuneet, muuttuneet, tai jotain yhteyksiä ei enää ole. Esim. Filippiinit kehittyy niin hurjaa tahtia, että itsellä taisi olla vuoden vanha LP jo huomattavasti jäljessä.

LP:t toimineet äärimmäisen hyvin. Suht kivuttomasti mahtunut 35l päiväreppuun.

Kartat ei juurikaan vanhene ja niistä on ollut apua huomattavan paljon. Varsinkin väsyneenä ei tarvitse paljoa arpoa majapaikan/ruokapaikan yms. suhteen, kun voi kirjasta katsoa mihin päin kannattaisi mennä. Samoin kuljetukset, siirtymiset, kusetukset, sun muu pikku nippelitieto on validia vähän vanhemmassakin oppaassa. Kuin myös saa hyvin aikaa kulumaan niitä lukemalla.

Tietysti jos on pallontallaajien vakiokirjoittaja jotka kulkevat omia polkujaan ja käyvät ainoastaan paikoissa, joissa yksikään toinen turisti ei ole käynyt, eivät voi ymmärtää että joku voi LP:a käyttää, tai vielä ostaa sellaisen... Johan se on helppo viidakossa avata altavista ja katsoa mihin koskemattomaan paikkaan sitä seuraavaksi suuntaisi...  ;D

42
Thaimaa / Vs: budjetti huolestuttaa
« : 29.09.2014, 13:44:01 »
Riippuu siitä kuinka monta mannerten välistä lentoa aiotte lentää. Aikaahan noihin menee myös aika paljon...   8)

43
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.08.2014, 13:29:28 »
http://www.itiair.com/ noin niinku googlella. Kannattaa kokeilla joskus...


Lähinnä tuolla on tekemiset snorklaus, dyykit ja ihan vaan levyttäminen. Aktiivilomalle kannattaa suunnata sitten ihan muualle...

44
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 20.08.2014, 13:25:15 »
Port Bartonin jätin laskuista pois siirtymisten takia. Aivan loistava paikka muuten, jota itsekin suosittelen! Tie sinne oli jäätävässä kunnossa reilu pari vuotta sitten ja takeita sieltä pois pääsystä ei välttämättä juuri tietylle päivälle ole.

Bangalla pääsee Bartonista myös El Nidoon, kesto muistaakseni n. 5-7h. Suhteellisen raskas matkustaa tuo tapa, aikuisten oikeasti. Nuokin vähän että meneekö joka päivä, jos ei ole kulkijoita. Rahalla tietysti pääsee.

Lentämällä pääsee Manilasta suoraan Nidoon ilmeisesti kolme kertaa päivässä. Kun itse olin, niin lentämällä pääsi vissiin kaksi kertaa viikossa. Niin se maailma muuttuu. Valitettavasti...


45
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 19.08.2014, 12:25:37 »
Jättäisin Manilan väliin ja jatkaisin suoraan PP. Yö siellä ja aamusta Vanilla El Nidoon. Jeepney on mukavampi matkustaa, mutta kestää kauemmin. Toki saarella on paljon muitakin paikkoja mihin mennä, mutta viikossa ei paljoa ehdi. Tuolla kun nuo siirtymät ei tapahdu hetkessä.

El Nidon kylän ranta ei kovin häävi ole, mutta lähistöltä löytyy tricyckle/ skode matkan päästä  ja tietysti voitte vuokrata bangan, tai mennä retkille. Noista retkistä kannattaa kysellä muilta reissaajilta, että mikä on ok. Oli jaoteltu a,b,c,d ja jokin niistä oli aika väsynyt...

46
Aasia / Vs: malesia
« : 09.08.2014, 15:18:13 »
Eiköhän tuolla ole kaikki paikat turreja täynnä tuohon aikaan (sori yleistys). Kecil olisi kyllä minulla vaihtoehto nro. 1 edelleen. Mahdollisimman aikaisin aamulla on pelipaikoilla, niin kyllä sieltä majoitusta varmasti löytää, siitä oli peloteltu aika monessa paikkaa, eli no worries.

Kuala Terengganusta pääsee myös Pulau Kapasiin ja Pulau Redangiin. Kandee varmaan tsekkaa myös noi... Perhentianilta pääsee ilmeisesti myös ainakin tuonne Kapasiin. Veikkaan että isommalta saarelta eli Besarilta.

2011 ei ollut ainakaan mitään roskaongelmaa, ei vedessä eikä maalla. Tekemiset lähinnä dyykkaus, snorklaus, omatoimiset viidakkotrekit. Ja sitten ihan perus ettei tehnyt mitään, mikä oli ehkä ihan parasta. Suoraan rannoilta pääsee snorklaamaan, mutta myös retket oli viihdyttäviä.

Safka ei ollut mitään ihmeellistä, soppaa myytiin pääsääntöisesti klo 18.00 jälkeen.

Menee vähän ylihehkutukseksi, mutta aika siellä oli sen arvoista!

47
Aasia / Vs: malesia
« : 08.08.2014, 23:47:10 »
My bad. Laskinpas siihen matka- aikaan näppäränä myös lentokentällä odottelut til. Halpiskentältä kesti tunnin bussilla ytimen tuntumaan, mutta tosiaan kolme vuotta aikaa, kun siellä kuljin.

48
Aasia / Vs: malesia
« : 08.08.2014, 20:04:13 »
Suosittelen bussia Singaporesta Kuala Lumpuriin ja sieltä sitten eteenpäin. Saman pätkän pääsee halvalla lentämällä, mutta bussilla pääsee suoraan pelipaikoille, kun taitaa molemmat KL:n kentät olla parin tunnin matkan päästä ytimestä.

Kesäkuussa on sitä jengiä liikenteessä myös. Itse en päässyt bussilla esim. Langkawilta liikahtamaan eteenpäin juurikin noiden koululaisten takia.

Pulau Perhentian ja sieltä pienempi saari Kecil on mun top- 3:ssa evö, mutta nyt kun katselin kuvia sieltä niin on muuttunut aika reilusti kolmessa vuodessa. Mut just tuohon teidän aikatauluun hyvä aika mennä sinne, vaikka ehkä "ruuhkainen" saattaa olla. Sieltä pääsee sitten parin mutkan kautta Koh Lipelle Thaikkulandiaan, noin niinku esimerkiksi...

49
Aasia / Vs: Filippiinien viisumi?
« : 05.08.2014, 10:15:23 »
Manilan kentällä pitäisi onnistua. Itsellä maksoi reilu pari vuotta sitten about 2000 pesoa ja kesti ehkä 10min. Toimisto oli muistaakseni ennen passin tarkastusta kentältä pois lähtiessä. Helppo löytää...

50
Emmä tuota ehkä noinkaan kääntäis.

Eikö tuo ole sitten vähän sama, että jos haluaa nähdä kivikirkkoja ja museoita, niin näkeehän niitä täällä kotimaassakin? Mitä sitä Pariisiin asti...

Kulttuuria sitä näkee juomallakin. Yleensä alkuillan muistaa oikeinkin hyvin...

Sorry OT.

51
Tyhmät kysymykset / Vs: Hostellien hinnoittelusta
« : 08.06.2014, 10:30:08 »
Itse hoitanut myös muutaman kerran niin, että käynyt tsekkaamassa huoneen, kysynyt hinnan respasta. Sitten pyytänyt pääsyä koneelle, tai mennyt nettikahvilaan, mistä tsekannut hinnan esim. booking.comin kautta. Yleensä varauskoneen kautta on saanut halvemman hinnan.

Ja samoin ottanut ekan yön ennakkoon, reissun päällä on sitten aikaa katsela muita majoituksia.

52
Tyhmät kysymykset / Vs: Yksinmatkaajan herätys
« : 09.05.2014, 22:59:02 »
Oisko siellä meluisassa paikassa joku töissä, jota ehkä voisi pyytää herättämään? Tuli näin yllättäen mieleen muutaman vuoden hotellissa työskennelleenä ja enemmän ku vähemmän reissanneena. Tai tietty, jos jossain tehtaassa vietät yösi, niin ehkei niitä sitten kiinnosta...

53
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 26.04.2014, 18:54:15 »
Menin itse Splitistä tuonne, pari tuntia kiertelin ja jatkoin matkaa Zagrebiin. Olisi siellä saanut enemmänkin aikaa menemään, ei ehkä kahta päivää kuitenkaan. Aivan jäätävät ruuhkat oli joka paikassa. Rinkan jätin jonkin hotellin respaan, eivät ottaneet rahaa siitä.

54
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 05.04.2014, 20:16:04 »
Anteeksi ot.

Kiitos jennikatariina. Noin pienellä kulutuksella ymmärrän tuon ruokabudjetin. Kannattaa vaihtaa pikakaurahiutaleet tava hiutaleisiin. Paljon vähemmän sokeria. :D

55
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 30.03.2014, 21:00:04 »
Mää sitä kysysi... :D

56
Tyhmät kysymykset / Vs: Miten rahoitat matkustelusi?
« : 29.03.2014, 21:16:05 »
jennikatariinalle sen verran, että työnhaku on tällä hetkellä eeeeerittäin hankalaa ja rahan saaminen säästöön myös ansiosidonnaisella mahdotonta laskujen, yms. elinkustannusten jälkeen. Mielenkiinnosta kysyn, että miten saan viikon ruoat mahtumaan 30€ budjettiin. Voitko hieman eritellä mitä se sisältää?

Kiitos. :D

57
Eipä mithän. Auttamisen ilo on paras ilo ja ilmaistakin vielä!  ;D

58
Morjesta,

Joo reissu on reissattu.

5€/yö sain tingattua booking.comin hinnasta pois paikan päällä. 20€/yö, aamupala kuului hintaan ja ilmainen dinneri motellin omistaneen perheen kanssa. Samoin pesivät pyykit ilmaiseksi, että ihan jees diili.

Retkistä yms. huvituksista perheen tytön kautta ois saanut hyviä diilejä, kun hän ei ota komissiota itselleen välistä.

Paikalliset kyllä yllätti erittäin positiivisesti. Odotin huomattavasti enemmän vedätystä ja tyrkytystä.  :D

59
Moi,

Mahdollisesti lähdössä Sideen, Turkkiin nyt päivän parin varoitusajalla pelkillä lennoilla.

Onko kenelläkään tietoa, tuleeko halvemmaksi varata majoitus vasta paikan päältä? Tiedän, että on kuuminta sesonkia, mutta majoitusta kyllä löytyy eri varauskoneiden kautta. Jokainen säästetty euro olisi plussaa...

Booking.com antaa jälleen halvimmat hinnat, mutta onhan nuo turkin pojat kovia tinkaamaan... :)

 

60
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 15.06.2013, 20:38:06 »
Ei oo välttis enää tämän viikon jälkeen...  :o

Vähän turistien puutetta tuntuu olevan, Sopotissa siis. Eilen käväsin Gdanskissa ja siellä niitä poroja kyllä riitti. Itellä ollut 10hlön dormissa yhteensä 3 tyyppiä 1-2 yötä. Tosin kausi ilmeisesti alussa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7