Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anacon

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Kiina / Vs: Kiinassa asujat/työskentelijät HOI!
« : 27.03.2010, 07:02:45 »
Mä en nyt täällä foorumilla rupee omista palkoistani puhumaan, mutta jonkun verran voin kertoa palkkatasosta täällä.

Keskipalkka Kiinassa on tällä hetkellä 1500Rmb, eli 150-200 euroa kuussa. Kadunkulman pillinpuhaltaja ei missään nimessä tienaa keskipalkkaa. Perus katuravintolanpitäjä saa noin 1000rmb kuussa. Tuloerot ovat valtavat - valtion leivissä työskentelevät korkeamman tason tyypit tienaavat aivan valtavasti.

Olen hotellissa töissä Sanyassa. Tämä hotelli on tunnettu hyvistä palkoistaan, ja jatkuvasti siirtyy muista hotelleista väkeä tänne sen takia. Respatyöntekijät saavat 1800rmb kuussa, tarjoilijat about 1500 kuussa, alemman tasot esimiehet 3000-4000rmb, korkeimmista pomoista en tiedä. Ulkomaalaiset saavat hieman enemmän, täällä on muutama venäläinen töissä alemman tason esimiestehtävissä, saavat 5000rmb kuussa.

Toi 25,000 -45,000rmb keskipalkka on jostain aivan hatusta vetästy. Ei TODELLAKAAN pidä paikkaansa. Kiinassa on paljon länsimaisia expat työntekijöitä, jotka tienaavat länsimaapalkkoja ja elävät siis todella leveästi täällä. Mutta jos länsimainen tulee vain Kiinaan ja hakee töitä, ei palkka todennäköisesti kovin paljoa paikallisten palkkoja suurempi ole, vaikka tietenkin se riippuu yrityksestä. Englanninopetustyöstä tienaa todella hyvin, vähintään 5000rmb kuussa, mutta siihen täytyy olla natiivi englannin puhuja yleensä.

Mitä töitä ajattelit sitten Kiinasta hakea? Puhutko mandariinia? Jos et puhu Kiinaa, suosittelen että menet johonkin suurimmista kaupungeista / turistikohteista ja haet töitä esim. hotelleista yms. Varmasti joku nappaa.

Elinkustannukset tosin ovat täällä huooooomattavasti suomea alhaisemmat. Sanoisin että tuollainen 2000rmb kuussa vastaa 1500 euroa Suomessa jos suhteutetaan kaikki kulut. Toki riippuu paikasta ja siitä miten hommansa hoitaa - aina voi joutua myös vedätetyksi.  

Toivottavasti tästä on jotain apua, kysy vain lisää jos haluat. Kiinassa on oikein hauskaa olla töissä! :D

42
Kyllä yllättävin tilanne oli Firenzessä aikoinaan, kun kaverini kanssa kokeilimme kenkiä jossain sivukadun kenkäkaupassa ja sitten myyjä yhtäkkiä kysyi suomeksi että onko kengät hyvät. Meni vähän pasmat sekaisin :o Tietenkin Firenzessä on suomalaisia, mutta tuo tilanne oli jotenkin niin erikoinen.

Toinen suht yllättävä oli Boracay Filippiineillä kun viereiseen pöytään ravintolassa istuuntui iso suomalainen porukka.

43
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 27.03.2010, 03:58:16 »
Mietin mitkä kohteet mua ei oikeesti kiinnosta, ja vaikka kaikkialle mielelläni lähtisin, niin vähiten maina kiinnostavat Espanja ja Turkki. Tiedä sitten miksi. Jopa Ruotsi kiinnostaa huomattavasti enemmän.

44
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 27.03.2010, 03:30:28 »

Serbia: Belgrad-Podgorica -radan varrella pysähtymisen arvoista? Juna ylipäänsä fiksu kulkuneuvo (ei kiire)?

Ajankohta: Onko syyskuun alkupäässä jotain huomioitavaa?

Tänks

Itse otimme yöjunan Podgoricasta (tai siis Barista, mutta meni Podgorican kautta) ja olipahan aika kurja reissu. Juna kulki lujaa, oli melko rähjäinen ja oli vähän liian ahdasta nukkumiseen. Mutta ehdottomasti kannatti, sitähän se reissaaminen on! :D Ilmeisesti siinä välillä ei mitään kovin erikoista ole, joten minä ainakin suosittelen että suoraan vaan sieltä Montenegrosta Belgradiin - jos siinä on ylimääräinen päivä tai pari, kannattaa ehdottomasti viettää ne Belgradistta, todella positiivinen yllätys oli tuo Serbian pääkaupunki!

Syyskuun alku taitaa olla vielä aikamoista sesonkiaikaa tuolla päin, joten kannattaa varautua siihen. Korjatkaa jos olen väärässä. 

45
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 27.03.2010, 03:22:34 »
toki myös Helsinki.

Zoomaas vähän. Nojoo, Lauttasaaren sillalta on kivat näkymät kesäaamuna, mutta enpä silti Helsinkiä yleiskauniina osaa pitää. Silmiin sattuu ydinkeskustassa usein.

Itse olen klisee ja totean nähneeni Pariisissa paljon kaunista. 

Mun mielestä Etelä-Helsinki (Ullanlinna, Eira, Punavuori, Kaartinkaupunki, Katajanokka, Kruunuhaka) on ehdottomasti yksi kauneimpia kaupunkialueita mitä olen maailmassa nähnyt. Niin se vaan on. En tiedä sitten tuosta lauttasaaren sillasta, siitä en niin välitä. ;) Toki tuo on pieni alue koko kaupungin kokoon nähden, mutta eihän mitkään kaupungit kokonaan kauniita ole, vaan yleensä ne keskustat tai tietyt alueet.

Pariisia en taas kovin kauniina pidä - mielessäni se on harmaa ja sateinen ja ihmiset töykeitä. Pitäisi varmaan käydä uudestaan ja katsoa ympärille tarkemmin.

46
Täällä Sanyassa luullaan poikkeuksetta tietenkin ryssiksi - jos ei ryssiksi niin jenkeiksi. Töissäkin jopa kiinalaiset saattavat tervehtiä venäjäksi. ::)

47
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 26.03.2010, 07:05:01 »
Me saavuttiin Budvaan suht myöhään illalla ja majotuksen löytäminen oli TODELLA ongelmallista. Kaikki paikat olivat täynnä. Päädyimme erääseen todella karmivaan kotimajoitukseen, ei ollut ollenkaan mukava kokemus, emme nukkuneet varmaan ollenkaan. Olin varma että seinällä oli veritahroja :o. Seuraavana päivänä löysimme oikein mukavan kotimajoituksen. Tuo oli ainut kerta kun olen joutunut huonoon kotimajoitukseen - yleensä ne ovat oikein mukavia.

48
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 26.03.2010, 07:00:41 »
Tuli mieleen nyt äkkiseltää Torshavn - se oli sumuisessa säässä ruohokattotaloineen ja vanhoine rakennuksineen erittäin kaunis ja mystinen.

Reykjavik on myös erittäin kaunis mielestäni, ei vähiten sijaintinsa takia.

Muita mielestäni kauniita kaupunkeja on Tukholma, Tbilisi (omalla rähjäisellä tavallaan), Ljubljana, Dubrovnik, Budapest, New York ja toki myös Helsinki.

49
Kiinassa ollaan taas, ja täällä Hainanilla juodaan enemmänkin Anchor (Li Jia, 力加) merkkistä olutta kuin Tsingtaoa, vaikka tuotakin kestosuosikkia kaikkialta saa. Anchor on oikein hyvää olutta, ei ihan yhtä makeeta kuin Tsingtao, mutta yhtä raikasta ja kevyttä. Ei ihan yllä kuitenkaan suosikkini Yanjingin tasolle, joka on Pekingin olutta ja täältä sitä ei saa. :'(

50
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2010, 06:37:23 »
Meikäläinen listas kaikki paikat missä pallontallaajat väittivät olevan tämän topicin mukaan! :D ei oo tylsää töissä, ei.

Pallontallaajat on tässä ketjussa yhteensä ilmottanut olevansa 93 maassa, n. 470 eri paikassa. Suomen kaupunkien lisäksi (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere ykköset, tuossa järjestyksessä) eniten mainintoja saivat:

1. Bangkok, Thaimaa (15)
2. Lontoo, Englanti (11)
3. Kuala Lumpur, Malesia (10)
4. Buenos Aires, Argentiina (9)
4. Krakova, Puola (9)
4. Praha, Tshekki (9)
7. Shanghai, Kiina (8 )
7. Berliini, Saksa (8 )
7. Goa, Intia (8 )
7. Tukholma, Ruotsi (8 )
 
Niukasti top10:n ulkopuolelle jäivät Phnon Penh ja Sihanoukville Kambodzassa, Saigon Vietnamissa ja Barcelona Espanjassa.

Aiku listanörtteys on kivaa! ;D

51
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.03.2010, 06:00:50 »
Sanya, Hainan, Kiina - "töissä". Aurinko on paistanut viikon putkeen mutta nyt on vähän kylmempi päivä. Sanya on kaikenkaikkiaan oikein mukava paikka, suosittelen! Vaikka turistinen onkin, kyllä niitä "aitoja" paikallisia alueitakin löytyy runsaasti.

52
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 21.03.2010, 05:40:25 »
Yksi kauneimmista on varmasti myös Unescon listallekin päätynyt Visby: keskiaikainen pikkukaupunki ja siihen kontrastina huikean korkea ja sininen taivas (heh, ainakin hyvällä säällä..) ja kaikkialla ympärillä avautuva rannaton ulappa.

Tämä on muuten aivan totta! Visby ON yksi kauneimmista kaupungeista missä olen ollut. Ja kaikinpuolin mukava paikka myös! :) Kiitoksia muistutuksesta.

53
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 07.03.2010, 06:26:16 »
Vuonna 2006 ainakin Dubrovnikin bussiasemalta lähti usein busseja kohti Herzeg Novia (rajakaupunki Montenegron puolella), josta lähti jatkuvasti busseja kohti Baria. Oikein kätevästi meni tuo reissu, bussiasemalle vaan! Matka Herzeg Novista Bariin tosin kesti ikuisuuden, kun vuonon ylittävälle lautalle bussi joutui odottamaan pitkälle toista tuntia.

54
Kiina / Vs: Sanya, Hainan
« : 17.02.2010, 16:51:22 »
Hei Kaarina,

Olen töissä Ocean Sonic Resortissa Sanya Baylla. Se on uusi hotelli, ja kieltämättä hienoin hotelli alueella. Hienommat löytyvät sitten Yalong Baysta. Laitapa yksäriä jos haluat tavata tai käydä hotellissamme, täällä ei liikaa länkkäreitä ole :)

Kaikki ovat sanoneet että tämä paikka on täynnä ryssiä, mutta se alue on Da dong hai. Sanya Bay on lähes pelkästään kiinalainen, Yalong Bay ihan normaalisti kansainvälinen. Sany City taas on aivan täysin paikallinen, kunnon perus kiinakaupunki, mikä oli todella positiivinen ylläri.

Täällä on ollut todella kivaa! Mahtavaa että tulin! :D

55
Kiinaan on nyt edessä muutto puoleksi vuodeksi. Sama oli viime vuonna, mutta nyt menen aivan eri puolelle maata. Sen jälkeen muutan vuodeksi Englantiin opiskelemaan. Englannissa olen vuoden aikaisemmin asunut, ja viihdyn siellä todella, todella hyvin. Ihana paikka.

56
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 29.01.2010, 08:23:44 »
Ihanan helposti sain 180 päivän viisumin Kiinaan  :D Ei tarvinnut edes lentolippuja olla ja muutaman päivän kesti, eikä maksanut kuin 40€! Ehanaa! :D

57
Kiina / Vs: Sanya, Hainan
« : 29.01.2010, 08:18:13 »
Mille alueelle Sanyalla menet töihin?(SanyaBay,Dadonghai Beach,YalongBay etc)

SanyaBay:lle. Se on muutaman kilometrin päässä lentokentästä, ja muutaman kilometrin päässä Sanya City:stä. 

58
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 29.01.2010, 08:13:43 »
mika on 'vain pikaisesti'?

Uuden-Seelannin kohdalla 6tuntia lentokentän ulkopuolella (vuokrattiin taksi ja lähdettiin kierrokselle pienelle), Sveitsiin olen van laskenut Alpeilla Ranskan puolelta ;D Zimbabwessa ilmeisesti oltiinkin ihan monta yötä, mutta olin 5v joten paljon ei ole muistikuvia ;D

59
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 29.01.2010, 08:10:07 »
Mä oon varmaan joskus tehny täällä tällasen, mut en löydä ja siitä on aikaa joten tehdään nyt uusiks! :D

Helsinki 4
Amsterdam 5
Tukholma 5
Pariisi 3
Lontoo 4
Tallinna 3
Riika 5
Vilna 5
Ljubljana 4
Budapest 5
Bratislava 3
Praha 4
Belgrad 4
Zagreb 3
Podgorica 2
Rooma 5

Satunnaisessa järjestyksessä... Oon myös ollut hetken Berliinissä ja Brysselissä, mutta en arvostele niitä sillä vierailut olivat liian pikaisia/olin liian nuori.

60
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 29.01.2010, 07:58:26 »
Mua aina ihmetyttää miksi turistipaikat suljetaan ihan automaattisesti ei-kiinnostavien boksiin. Onhan niitäkin todella kiinnostavia. Jos joku paikka on kokonaan turistivapaa, siihenkin varmasti löytyy syynsä. ::)

Joo, ja voihan noita turistikohteita kayttaa ikaankuin ''tukikohtina''. Esim. Bulgariassa maaseutu ja syrjakylat voivat olla kiinnostavia vaikka hotelli sijaitseekin aidatulla turistihelvettialueella. Omatoiminenhan paasee sielta aina pois.

Toi on aivan totta! :) Jos menee turistikohteeseen, ei siellä pidä pysyä vaan voi lähteä seikkailemaan!

Sama koskee vaikkapa Thaimaata :D

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13