Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Roma-Rio

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 18.08.2011, 23:58:54 »
Kylän nimeä en heti muista... *katsoo Googlemapsista* ... jos se ei ollut Limina niin ainakin lähellä sitä. Skootterilla tullut ajeltua sielläkin.  :D

Savoca on kyseisen kylän nimi ja aika lähellä Liminaa. Savocassa tuli autoiltua 2007. Bar Vitelli ja Michaelin hääkirkko sieltä ainakin löytyvät. Lisäksi elokuvaa kuvattiin ainakin Motta Camastran kylässä, joka on myös lähellä Taorminaa.

2
Italia / Emilia-Romagnan alue - minne?
« : 09.01.2011, 00:34:25 »
Olisi Bolognan lisäksi pari päivää aikaa käydä jossain muuallakin Emilia-Romagnan maakunnassa ja kaipaisin hyviä vinkkejä. Modena? Ferrara? Piacenza? Missä kannattaa käydä ja mitä kannattaa välttää?

3
Italia / Vs: Napoli
« : 24.11.2010, 14:37:20 »
Parin tunnin ja usean vesiperän jälkeen kävelin Savolaisena suoraan stadionille, ja vaadin lippuja. Passin halusivat nähdä, ja saatiin omilla nimillä varustetut liput. Itse pelissä ei kuitenkaan kukaan katsonut passia, eli kuka tahansa huligaani olisi voinut lipullani mennä sisälle. Myöskään lippuun merkityt paikat eivät pidä Napolissa. Järjestysmiehet hymähtelivät kun kyselin missä paikamme ovat. Samalla systeemillä olen saanut lippuja Genoassa, Palermossa, Milanossa ja Roomassa.

Mielenkiintoista. Kerrotko vielä tarkemmin, mistä nimenomaisesti olet stadioneilla liput ostanut? Stadioneillahan ei nykyään ole yleensä edes mitään lippuluukkuja (muuten kuin varattujen lippujen noutoa varten) tms.

4
Italia / Vs: Napoli
« : 17.11.2010, 10:37:26 »
Kuusi serie a(potkupallo) peliä nähneenä voisin myös antaa pisteitä ehkä parhaasta tunnelmasta koskaan. Vastassa oli tosin "rakas" vastustaja As Roma, jonka faneja ei paikalle uskallettu päästää.

Miten lippujen hankinta onnistui, kun kyseessä oli "turvallisuusluokiteltu" ottelu? Pari vuotta sitten lippujen saaminen tiettyihin matseihin oli myös ulkomaalaiselle vaikeaa, mutta ilmeisesti nyt on ulkomaalaiset tajuttu erottaa tiukkojen rajoitusten ulkopuolelle?

5
Italia / Vs: Rooma
« : 17.11.2010, 10:18:18 »
Mikä mahtaa olla paras keino mennä ja tulla pois stadionille( bussi,taksi) ja minkälainen ryysis sieltä on pois lähtiessä? Miten kauan ennen pelin alkua olisi syytä olla stadionilla?Majoitun pantheon/navona alueelle. Liput peliin pitäisi saada AS Roma kaupoista vielä lauantaina, koska vastassa on Bari eikä stadikka muutenkaan taida olla täynnä, kuin huippupelien aikaan.

Metrolla tai Navonan läheltä myös kävellen Flaminion metroasemalle (Piazza Del Popolon kupeessa). Sieltä bussilla numero 2 (aikaisemmin raitiovaunu nro 2) Piazza Mancinille, josta kavellen muun joukon mukana (noin 0,5 km) Teveren yli Olimpicolle. Aikaa matkaan kannattaa varata yhteensä noin 30-40 minuuttia. Liput on tosiaan ostettava etukäteen (stadionilla ei myydä) ja kun liput on mukana, niin riittää kun stadioniolla on vajaa puoli tuntia ennen ottelun alkua. Turvatarkastukset stadionilla sujuvat jouhevasti. Lippuja saa Roman kaupoista ja todennäköisesti myös listicketin toimipisteistä. Pois pääsee samaa reittiä ja Piazza Mancinilta lähtee matsin jälkeen useita muitakin busseja. Antonelli Vendittin upea "Roma Roma" kajahtaa muutamaa minuuttia ennen ottelun alkua, joukkueiden tullessa kentälle, joten ajoissa kannattaa tosiaan olla paikalla. Itse menen usein fiilistelemään jo alkuverryttelyjen ajaksi. Hyvää matsia! Forza Roma!

6
Afrikka / Vs: Gambia
« : 16.04.2010, 13:51:06 »
Mites ne hyttyset ja muut ötökät talvella, esimerkiksi helmikuussa? Kertokaa, miten paljon häiritsivät elämää?

7
Italia / Vs: Rooma
« : 15.02.2010, 18:17:14 »
Paksunnettu kohta ei mielestäni enää pidä paikkaansa. Liput täytyy ostaa nykyään viimeistään edellisenä päivänä.

Riippuu matsista. Niin sanottuihin "suuremman riskin" otteluihin lipunmyynti loppuu ottelua edeltävänä päivänä klo 19. Pahimpiin ei myydä lippuja lainkaan. Tavallisiin otteluihin (joukkueiden kannattajien välillä ei suuria skismoja) lippuja myydään vielä ottelupäivänäkin. Eli summa summarun, asia täytyy tsekata ottelukohtaisesti. Vaikeinta taitaa tällä hetkellä olla lippujen saaminen Roman tai Lazion isännöidessä Napolin vierailua stadio Olimpicolle.

8
Italia / Vs: talvella sisiliaan?
« : 03.01.2010, 00:48:40 »
Asuttiin vanhan vankilan vastapäätä olevassa design-hotellissa, joka irtosi off seasonilla erittäin kustannustehokkaaseen hintaan.
Tuo kiinnosti heti. Ei siis hotelli, vaan vanha vankila. Kerro lisää... Missä päin ja pääsikö sisälle käymään?

9
Italia / Vs: Yleiskysymyksiä Italiasta
« : 09.07.2009, 13:48:09 »
Olen lähdössä muutaman viikon kuluttua kohti Italiaa, jossa olisi tarkoitus tutkailla niin pääkiinnostuskohteitani (hylättyjä rakennuksia) sekä kaupunkeja & muita perinteisempiä turistikohteita. Iltaisin olisi mukava pistäytyä jonkinnäköisissä urheilutapahtumissa. Seuraavasa muutama kysymys.

1. Löytyykö Italiasta yhtään minkäännäköistä urheilutapahtumaa (-ottelua, kaikki kelpaa!) aikaväliltä 14.7 – 21.7 kolmion Lucca - Milano - Firenze sisäpuolella?
2. Mistähän päin interwebbiä kannattaisi etsiä em. ajankohdan ravikalenteria?
3. Kannattaako joitakuita teitä tai paikkoja erityisesti varoa (ruuhkat jne)?
4. Kokemuksia Luccan kaupungista!
5. Ideoita sellaisista kohteista, joita turistit eivät ole vielä vallanneet em. alueen sisäpuolella? Firenzet ja Milanot sun sellaiset kierämme kaukaa (tai ainakin kehätien kautta). Kaikki kelpaa.

Mutta eipä tässä kummempia. Vastailkaa.

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Lucca on ok, viehättävä muureilla ympäröity vanhakaupunki, jossa muutama tutustumisenarvoinen kohde. Yksi päivä kuitenkin riittänee tai riitti ainakin minulle. Suosittelen Castelnuovo di Garfagnanan aluetta ja sen lähiseutuja Luccan pohjoispuolella olevalla vuoristoalueella. Olimme siellä juuri reilu kuukausi sitten. Majapaikaksi voin suositella Farmhouse Santa Luciaa, Villa Collemandinassa.

http://www.agritursantalucia.it/index_en.htm

Urheilutapahtumien osalta heinäkuu on hiljaista, koska on niin kuuma. Jalkapallojoukkeet valmistautuvat alkavaan kauteen ja pelailevat harjoitusotteluita, mutta ainakin rikkaimmat pelaavat usein ulkomailla. En ole vielä nähnyt mitään kalenteria kesän harjoitusotteluista, mutta jossain vaiheessa sellainen on aina yleensä ilmestynyt. Voin laittaa linkin, jahka sellainen jossain vaiheessa silmien eteen ilmestyy.

Ja peesaan alan_miestä, eli Firenzeä en välttämättä kiertäisi kaukaa. Upea kaupunki, johon myös aina haluaa palata uudelleen. Keskustaan ei kuitenkaan kannata mennä auton kanssa...

10
Italia / Vs: Rooma
« : 17.05.2009, 21:03:25 »
Roomasta on tullut varsinainen pakkomielle itselleni... toisaalta jalkapallolla on suuri vaikutus asiaan (olen vannoutunut AS Roma -fani). Heinäkuussa taas uudestaan... en malta millään odottaa :D :D.

Pakkomiellettä on liikkeellä... mutta eihän heinäkuussa pelata jalkapalloa. Vai onko AS Roman harjoitusottelut jo selvitetty?  ;)

Itse pitäisi ehtiä vielä 31.5 (seitsemännen kerran) Roomaan ja (noin kymmenennen kerran) Olimpicolle. Kaupunkiin tutustuminen tosin jää tällä kertaa max puolen päivän pituiseksi. Italiassa on niin paljon muutakin.

11
Italia / Vs: Matkailu Toscanan alueella
« : 06.05.2009, 00:02:56 »
Mutta se Pohjois-Toscana... AdaSxn, yhdyn täysin sinun näkemyksiisi, mitä tulee Garfagnanan alueeseen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: ihastuin oitis alueen rauhallisuuteen, luonnon karuuteen ja kesyttömyyteen. Vielä lumiset vuoret, lehdettömät puut ja kukkivat omena- ja kirsikkapuut loivat upean kontrastin keskenään. Erityiskiitos muuten tuosta Sillicon kylän vaellusreittilinkistä - se tuli tarpeeseen.
Olemme menossa Garfagnanan alueelle muutaman viikon päästä. Onko hyviä majoitusvinkkejä sieltä päin?

12
Italia / Vs: Rooma
« : 16.03.2009, 18:24:27 »
Pistän kysymyksen tähän topikkiin, kun Futismatkailu-ketju on sen verran hiljaisempi. Eli onko kokemusta siitä, voiko Italian futismatseihin tilata etukäteen lippuja? Tai vaihtoehtoisesti kokemusta lippupalveluista? Vai onko perinteenä jonotella liput vasta matsipäivänä? Ainoa, mitä haluamaani peliin löydän (Chievo-AC Milan) on italaiankielinen joukkueen kotisivu, josta ei ota hullukaan selvää.

Tsekkaa www.listicket.com. Listicket on luotettava, olen käyttänyt sitä useamman kerran. Välityspalkkio on vain muutaman prosentin lipun hinnasta. Mitään epävirallisia välittäjiä ei kannata käyttää, koska hinnat ovat niiden kautta pilvissä. Listicketiltä löytyy myös englanninkieliset sivut.

Listicket ei tosin taida myydä Chievon kotimatseihin. Chivolla on kuitenkin suuri stadion (Veronan Bentegodi) ja sarjan pienin yleisökeskiarvo. Milan kiinnostavana joukkueena tunnetusti kerää yleisöä vierasmatseihinkin, mutta en silti usko että lipun saanti paikan päällä olisi Chievon matseihin ongelma.

Ja jotta pysytään topicin aiheessa, niin listicket myy lippuja molempien roomalaisjoukkueiden (AS Roma ja Lazio) otteluihin.

13
Taitaa valitettavasti olla ainoa maksutapa. Yksityiskohtaiset ohjeet löytyy täältä http://www.rahaliikkuu.com/fi/home.aspx. Sitten pitää lähettää Bellikseen tapahtumanumero tms ja he lähettävät vahvistuksen.

Homma toimii ihan luotettavasti. Ainoa haittapuoli on toimituskulut :)

Kiitos! Tuossa vaan lukee, että "vain Nordean asiakkaille". No mehän emme tietenkään ole. Osaapa olla vaikeaa heti alkuunsa... Onnistunee kuitenkin jossain toimipisteessä. On vaan jo niin tottunut hoitamaan kaiken netissä.

14
Juu, maksutavat on aataminaikaisia - en ymmärrä miksi. Olemme joutuneet maksamaan  Western Unionin kautta ja kuluja varausmaksun maksamisesta menee n 20 euroa!
Juuri tästä pitikin kysyä. Varattiin Bella Italiasta bungalow toukokuun loppuun ja nyt pitäisi lähettää varausmaksu. Miten? Onko Western Union ainoa mahdollisuus? Ja missä ja miten se toimii? Olisin kiitollinen jos joku ehtisi vastaamaan.

15
Italia / Vs: Milano
« : 20.02.2009, 21:13:12 »
Milanoon olen lähdössä pääsiäiseksi ja ajattelin kunnon turistina haluta nähdä myös Viimeisen ehtoollisen Santa Maria delle Graziessa. Mutta onko nyt niin, ettei sinne tosiaankaan pääse kuin varaamalla liput etukäteen? Jos, niin kuinka paljon etukäteen olette varanneet jos moiseen olette ruvenneet? Ja onko tuo meininki siellä sitten sama kuin jossakin Sikstuksen kappelissa: hemmetisti ihmisiä, kuvauskielto ja suhisevat turvamiehet vieressä? Eli onko vaivan väärtti?

Näin on. Etukäteen täytyy varata. Olen tosin kuullut, että joskus on päässyt jonkun ryhmän mukaan paikan päälläkin, mutta sen varaan ei kannata laskea. Viimeinen ehtoollinen näytetään opastetulla kierroksella noin 20 hengen ryhmissä. Alussa lähestytään kyseistä salia, jossa fresko sijaitsee ja opas jakaa taustatietoa asiasta. Jännitys kirjaimellisesti kasvaa. Maalauksen ihailemiseen jää aikaa muutama minuutti, olisiko ollut 6 minuuttia? Valokuvia ei saa ottaa. Ihmisiä ei ole liikaa, koska saliin päästetään ainoastaan yksi ryhmä (eli se noin 20 henkilöä) kerrallaan. Minusta se oli vaivan väärtti - ehdottomasti. Kyseistä mestariteosta olisi tosin mielellään ihaillut kauemmin. Liput varattiin puhelimitse muutamia viikkoja ennen reissua. Reissumme oli tammikuussa (2008) ja silloin ei ollut mitään ongelmaa. 

16
Italia / Vs: Milano
« : 09.02.2009, 15:38:21 »
mene metrolla ja pysähdy sellasella pysäkillä kun LOTTO ja sitten kun olet ulkona seuraa faneja bussipysäkille joka on metroaseman lähellä ja sitten kun fanit jää pois niin säkin jäät :P

Tai vaihtoehtoisesti voi kävellä Lotto-asemalta San Sirolle. Matkaa on ehkä vähän reilu kilometri yhtä suoraa tietä ja matka taittuu mukavasti muiden stadionille vaeltavien vanavedessä.

17
Italia / Vs: Rooma
« : 05.01.2009, 10:05:27 »
Fiumicinolta on ainakin ennen päässyt Napoliin junalla.

Onko tosiaan? Löytyisiköhän siitä mistään tarkempaa tietoa?

18
Italia / Vs: Rooma
« : 04.01.2009, 21:53:19 »
Tietääkö kukaan, pääseekö Fiumiconon lentökentältä suoraan (bussilla) Napoliin? Todennäköisesti ei, mutta tulipahan vaan mieleen kun on tarkoitus jatkaa saman tien sinne. Todennäköisesti on ajettava Leonardo Expressillä Terminille ja siellä hypättävä Napolin junaan.

19
Italia / Vs: Italia
« : 19.11.2008, 09:48:37 »
Mietimme, että lähtisimme yhdeksi päiväksi jualla Firenzeen - kannattaako? Kiitos kommenteista!
Lyhyt vastaus: Ehdottomasti kannattaa!

Olen käynyt Firenzessä neljä kertaa ja aina sinne on ollut mahtavaa palata. Huikea kaupunki. Pisassa olen itse nähnyt vain "Piazza Miracolin" eli kuuluisan tornin ja muut. Pisan lähellä on myös Lucca, joka on myös mukava ja Firenzeä huomattavasti "kevyempi" päiväretkikohde. Firenzessähän saa helposti kulumaan useitakin päiviä (tai viikkoja), mutta kyllä päiväksikin kannattaa ilman muuta mennä "haistelemaan". Ja myöhemmin sitten uudestaan...

20
Italia / Vs: lenkkeily Roomassa?
« : 26.09.2008, 00:07:11 »
Eli onko roomalaisilla tapana lenkkeillä kujilla, Tiberin varrella, puistoissa vai missä?
Asustelen historiallisen keskustan liepeillä joten olisikin mahtavaa jos omalta ovelta voisi tassutella lenkkeilemään...mutta taidan jättää välistä jos saan osakseni kummastuneita katseita!:D

Kiitän vastauksista...
Ainakin Circo Massimolla (Circus Maximus) on aina lenkkeilijöitä ja jonkin verran Tiberin rantapenkereelläkin. Mutta ei kylläkään kujilla eikä muutenkaan pahimilla turistipaikoilla, joissa ihmiset pyörivät. Myös Gianicolo-kukkulalla näkee lenkkeilijöitä ja siellähän voi pysähtyä ihailemaan hulppeita näkymiä kaupunkiin. Ja tietysti kaikissa puistoissa lenkkeillään, Borghesessa ennen kaikkea.

Sivuja: [1] 2 3 4