Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aquarian

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Pohjoismaat / Parhaat hiekkarannat Suomessa
« : 15.07.2007, 11:00:10 »
Parasta on, kun Lapin vaelluksella kohdalle osuu hiekkarantainen järvi tai lompolo. Tilaa riittää ja palvelut löytyvät rinkasta. :wink:

No, jo ehdotetun Manamansalon leirintäalueen lisäksi pitänee mainita saman saaren toisella puolella oleva majoituspalveluntarjoaja: http://www.kultahiekat.com/ . Ranta on tosin matala silläkin puolella, mutta paikan sauna oli hyvä.

62
Yleinen / Whalewatching
« : 13.07.2007, 10:57:17 »
Jokunen vuosi sitten elokuuussa kävin valasretkellä Reykjavikissä. En muista järjestäjää, kävelin vain satamaan, josta ostin lipun ja sitten veneeseen. Retki kesti pari(?) tuntia ja näimme muutaman pienemmän valaan ja lintuja. Vaikka reissu oli ihan ok, jäi kuitenkin tunne että tämä oli sieltä kevyemmästä päästä ja parempiakin on tarjolla.

63
EU:n alueella käsimatkatavaran kokorajoitus tulee voimaan vasta vuoden kuluttua. Alun perin Euroopan komission viime syksyisen päätöksen mukaan sääntöjen piti kiristyä nyt toukokuussa.

"Komissio tarkasteli asiaa uudelleen lentoasemille aiheutuvien toiminnallisten seurausten sekä matkustajiin kohdistuvan vaikutuksen perusteella.
...
Käsimatkatavaran kokorajoituksen uusi voimaantulopäivä on 6.5.2008."

http://www.finavia.fi/fcaatiedote_light?id=68718

http://www.ilmailuhallinto.fi/uutiset?id=41592

64
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Vaan mikapa tassa maailmassa turvallista olisi, kun terveellisesta C-vitamiinistakin voi olla haittaa, jos sita liikaa kerralla saa.


Itse asiassa C-vitamiinia saa vetää todella paljon ennen kuin siitä on mitään haittaa, vesiliukoisena liika määrä poistuu elimistöstä luonnollista tietä.. Toisin on rasvaliukoisten vitamiinien kanssa (esim. A- ja D-vitamiini), niiden suuri yliannostus on oikeasti vaarallista, koska liika määrä kerääntyy elimistöön.

65
Eurooppa / Trekkaaminen Kroatia/Serbia/Slovenia/Korsika
« : 22.04.2007, 23:16:06 »
Sloveniaa voin vähän kehaista, vaikka kokemus rajoittuukin pariin päiväkävelyyn.  Erityisesti Triglavin maasto jäi mieleen sellaisena, jonne voisin mennä uudestaan ja kiertää seudun oikeasti. Visiitistä on muutama vuosi, silloin oli alkukevät ja reitillä hyvin hiljaista sekä lunta. Oletettavasti sesonkiaikaan porukkaa riittää ainakin Triglavin rinteillä, muualla Juliaanisilla Alpeilla voi olla rauhallisempaa.

66
Lainaus käyttäjältä: "Nakeli"
Löysin kyllä kartan terminaaleista, mutta siinä ei ole mittakaavaa. Eli jos laskeudun esim. D-terminaaliin ja jatkoyhteys lähtee A-terminaalista, niin kuinka nopeasti sinne selviää vai selviääkö sinne ollenkaan, kun monesta tuo paikka on aivan kamala?


10-15min, jos kävelet suorinta reittiä. Haastavinta on löytää tunneli/kauppakäytävä, jotä pitkin pääsee terminaalien välisen aukion alitse. Taisi olla niin, että semmoinen on ainakin 2B:n ja 2A:n välillä. Onnea  :wink:

67
Varusteet ja pakkaaminen / Re: Viskoosi?
« : 10.04.2007, 20:17:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Ziita"
Lainaus käyttäjältä: "Kostwald"
....Pyyhkeen valmistusmateriaali, viskoosi, jäi kuitenkin mietityttämään. Pyyhkeen myyntipuheessa sen sanotaan imevän nestettä noin kymmenkertaisesti painonsa verran. Onko tämä totta, ja onko jollakin omakohtaisia kokemuksia?


On totta, että viskoosi imee hyvin kosteutta, mutta jos pyyhe on ohut ja kevyt niin eihän toi kymmenenkertaa painonsa verran ole vielä kovin paljon...? Muutenkin tuo pyyhkeenä käyttö tuntuu oudolta, viskoosi kun muuttuu märkänä ikäänkuin koppuraiseksi, sellaseksi vähän kovaksi ja epämiellyttävän tuntuiseksi ja heikkeneekin vähäsen, (jos muistan oikein) eli ei kauheen rajua käsittelyä märkänä kestä.

Voihan olla että on joku uusi parempi tapa käsitellä/kehrätä/kutoa viskoosia niin, että se tuntuu märkänä kivalle. Itse kuitenkin pyytäisin saada hiplata tuottetta märkänä ennen ostamista. Kai se jossain retkeilykaupassa onnistuisi?


Siitä Tatonkasta en tiedä, mutta ainakin MSR Packtowl <jokumalli> ajaa asiansa. Siinä on suurin osa viskoosia ja lisäksi jotain muuta materiaalia (nylon?). Imukyky ei varsinaisesti häikäise, mutta pyyhe on kevyt ja kuivaa riittävän hyvin ja ennen kaikkea kuivuu nopeasti. Tuntuu säämiskämäiseltä, mutta ei ollenkaan kovalta, ei kuivana eikä märkänä. Sen minkä fiiliksessä häviää, sen keveydessä ja nopeassa kuivumisessa voittaa.

68
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 09.04.2007, 12:36:09 »
* Amsterdam 3
* Berliini 3
* Bratislava 3
* Bryssel 2
* Budapest 4
* Dublin 3
* Helsinki 3
* Kööpenhamina 3
* Lissabon 2
* Lontoo 4
* Madrid 4
* Oslo 3
* Pariisi 4
* Praha 5
* Reykjavik 4
* Tallinna 3
* Tukholma 2
* Varsova 2
* Wien 3

Sivuja: 1 2 3 [4]