Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anuleena

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 20.06.2012, 16:16:20 »
Päivitellään nyt vähän pientä listaani. Hieman on tuo jälkikasvu hidastanut reissutahtia kaukaisempiin maihin, mutta kyllä sitä varmasti taas kun kasvavat...
Läjäytämpä tähän nyt minunkin listani, jotta voin sitä sitten päivittää muutosten tapahtuessa.
1   Suomi (sis. Ahvenanmaan)
2   Ruotsi
3   Tanska
4   Norja
5   Viro
6   Portugali
7   Itävalta
8   Ranska
9   Iso-Britannia
10   Espanja
11   Italia
12   Kreikka
13   Kypros
14   USA
15   Kanada
16   Saksa
17 Belgia
18 Venäjä

2
Espanja / Vs: Mallorca ja Menorca
« : 20.06.2012, 15:49:47 »
Terve, ite kanssa kaipaisin vähän tietoa tosta Menorcasta. Onko turha haaveilla "aurinkotuoli" vapaista rannoista kun tuonne on menossa? Ens viikolla lähtö Barcaan ja sieltä tarkotus sitten mennä vähän käväsemään tonne Menorcalle.... Kaikki tieto on erittäin tervetullutta.
Samantyyppistä tietoa kaipailen. Ollaan menossa perus rantakohteeseen (Cala'n Bosch) Menorcalle syyskuussa 8 aikuisen ja kahden taaperon porukalla ja jonkinlaisia päiväretkiä olisi suunnitelmissa sekalaisilla kokoonpanoilla. Ilmeisesti pyöriä on hyvin vuokrattavissa, myös lastenistuimella ja pohdinkin minne tuolta lounaiskulmasta pääsisi normikuntoisena aikuisena polkemaan päiväreissulla. Paikallisbusseilla pääsee ilmeisesti helposti käymään ainakin Ciutadellan kaupungissa ja jonakin päivänä voisi myös vuokrata auton (jotta meidän koko porukka mahtuu niin tarvitaan kyllä vähintään kaksi autoa tai yksi tila-auto ja yksi normi, mutta ehkä kaikki ei halua mukaan) ja käydä jossain kauempana saarella käymässä. Ja joku venereissu olisi myös kiva.
Olisiko siis vinkkejä tai ehdotuksia?

3
Espanja / Vs: Zaragoza/Aragón
« : 13.05.2009, 15:14:51 »
Valitettavasti noissa paikoissa ei ole tullut pysähdyttyä, mutta jos olet halukas harkitsemaan hieman toista reittiä eli Valencian kautta niin siellä suosittelen ehdottomasti pysähtymään. Ja tuli itse käväistyä myös Madrid-Valencia välillä Cuencassa, jossa oli ihan näyttävä vanha kaupunki, mutta ei paljoa muuta, eli muutama tunti riitti siellä ainakin minulle.

4
Pakko osallistua hehkuttamaan omia lemppari espanjalaisbändejäni, kun olen taas innostunut niistä uudestaan saatuani Spotifyn käyttöön :)
Minun mieleeni siis ovat ainakin Amaral, M Clan, El canto de Loco ja jo mainitut Bebe ja Elefantes. Ja espanjankielisistä tietysti Juanes. Pitääpä mietiskellä mitä muita niitä olikaan.

Ja radiokanava, jota kuuntelin Madridissa ollessani soi myös netitse:
http://www.los40.com/player/Radio/40Principales/

5
En tiedä olenko vain tyhmä, mutta ainakin omilla hakutaidoillani kun hakukoneessa valitsen lajittelukriteeriksi "uusimmat ensin", niin tulokset eivän tosiaan ainakaan missään normaalissa aikajärjestyksessä ole. Vaikeuttaa hakua sellaisissa tilanteissa kun tuloksia on paljon.

6
Lentomatkustus / AirBerlin
« : 16.11.2007, 12:56:09 »
Lennot Berliiniin ja takaisin on ostettu (OP:n "aktivoidulla" electronilla), mutta tulikin ilmi, että minulla olisi aika moinen kiire takaisin tullessa Helsinki-Vantaalta Turkuun. Tiedän, että asia on tosi tilanneriippuvainen, mutta osaisiko joku yhtiöllä paljon lentänyt kommentoida, kuinka ajoissa lennot ovat olleet noin yleisesti? Eli miten nopeasti luultavasti pääsen lentoaseman bussipysäkille jos lennon perilläoloaika on 14.00 maanantaipäivänä?

7
Turun Sanomien jutussa: http://www.turunsanomat.fi/ajassa/?ts=1,3:1007:0:0,4:7:0:1:2007-10-15,104:7:492294,1:0:0:0:0:0:
todisteena taas muutama tyyppi, joka on onnistuneesti muuttanut takaisin Suomeen pitkän ulkomailla asumisen jälkeen.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 04.09.2007, 14:20:16 »
Lainaus käyttäjältä: "mikke."

Vai että kRAPUlaJUHLA


Et ole ainoa puujalkavitsien ystävä. Itselläni tosiaan oli kyseisten juhlien jälkeen mesetekstinä RAPUla.

Tympii edelleen päättämättömyyteni graduaiheen suhteen. Ja se kun pomo on olevinaan niin kiireinen ettei ikinä ehdi juttelemaan mun kanssani.

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 20.08.2007, 12:43:38 »
Tympii.
Yksi sunnuntai ei riittänyt rapujuhlakrapulan parannukseen, jostain syystä kamera onnistui yllättäen simahtamaan viikkoa ennen reissua ja gradua pitäis alkaa tosissaan tekemään kahden viikon kuluttua, mutta aihe on vieläkin ihan hukassa.

10
Junamatkustus / Reilaajan ruoka
« : 16.08.2007, 12:27:34 »
Lainaus käyttäjältä: "June"
Paikan nimi olikin Lactuca ja sijainti Rambla Catalunya 8. Näitä ilmeisesti riittää ja varmaan Frescokin on ihan kelpo paikka. :)


Voisihan sitä mennä kokeilemaan. Ja tosiaan FresCon olen kokenut Madridissa ja varsin kelpo paikka oli, ja juuri alkuperäisen kuvauksesi mukainen.

11
Ollaan avomiehen kanssa listattu yhteisiä menoja ja niistä näyttää kertyvän noin 1000€ kuussa, josta puolet vuokraan. Itselläni sitten omiin menoihin hurahtaa ehkä parisen sataa euroa kuussa eli reilulla satasella viikossa kai elelen. Vaihtelua tietysti on, mutta tohon on sitäkin laskettu mukaan.

Opintotuista sen verran, että itse koen, että jos asuu opiskelija-asunnossa, ja nostaa täyttä opintotukea ja opintolainaa, niin on kyllä ihme jos sillä ei tule toimeen. Itse olen ainakin ongelmitta selvinnyt ilman lainaa opintorahalla, asumistuella ja kesätöiden tienesteillä. Ei ole pahemmin tarvinnut edes köyhäillä. PK-seudulla nyt myönnän, että tilanne voi olla hieman vaikeampi.

12
Kaipasin kirjaan keskittyessäni kuulokkeisiin jotain, joka hävittäisi kämpän muut äänet ulkopuolelle ja levyhyllystä löytyi Röyksopp - The Understanding. Olin jo melkein unohtanut kuinka hyvä tuo levy onkaan. Ja kyseiseen tarkoitukseen toimi täydellisesti.

13
Muutama vuosi sitten kun vietin vuoden Espanjassa niin alettiin ensin selvitellä noita lupalappuja, mutta tulos oli suunnilleen albarginan tarinan luokkaa ja päätin itsekin luopua hommasta, ei minulle tai muillekaan vaihtareille "luvattomuudesta" ongelmia aiheutunut. Toisaalta en sitten tiedä niistä, jotka olivat töissä siellä ollessaan...

14
Aasia / Työpaikkoja Dubaissa/muissa emiraateissa ?
« : 01.08.2007, 12:19:16 »
Ainakin Nokialla on aika iso toimisto Dubaissa, joten mahdollisesti muillakin isoilla Suomalaisilla firmoilla. Ja ainakin omasta kokemuksesta sinne kaivattaisiin väkeä, joka osaa sujuvaa englantia.. Eli kehottaisin käymään katsastamassa ainakin Nokian rekrysivut.

Edit: kirjoitusvirhe

15
Lainaus käyttäjältä: "neferet"


Toisaalta en tiedä mitään suomen "turisti" rysää jonne kaikki turistit eksyisivät..olisi kylläkin aika jännä kokemus mennä sellaiseen paikkaan palloilemaan ja ihmettelemään.


Melkein joka päivä kuljen Turun tuomiokirkon ohi ja melkein poikkeuksetta siinä on parkissa turistibussi, useinmiten venäläinen. Jokirannassa muutenkin niitä turisteja liikkuu jatkuvasti ja erityisesti käy kateeksi, kun poljen jokirantaa pitkin kohti satamaa ja vastaan tulee yleensä laivalta valuvaa porukkaa rinkat selässä. Monet selkeästi muita kuin suomalaisia.

Turussa ei enää pahemmin ihmetytä nuo ulkomaan elävät, mutta Vaasassa käydessä niitä vieläkin jaksaa ihmetellä. Leirintäalueella töissä olevan kaverin mukaan ainakin norjalaisia ja saksalaisia löytyy aina reilusti.

16
Lainaus käyttäjältä: "Kapris"
Täällä Saksassa luullaan saksalaiseksi, eikä siinä kaikki: tyhmäksi saksalaiseksi, koska sanojen ja sanontatapojen hakeminen tällä sivistyskielellä aina välillä kestää  :roll:


Heh... Poikaystäväni sai Itävallassa kommenttia, että puhe kuulostaa kyllä ihan kunnon saksalaiselta, mutta hieman siltä että olisi lievästi kehitysvammainen (vai mikä se poliittisesti korrekti termi asialle nyt onkaan).

17
Lainaus käyttäjältä: "pekkapoks"

Espanjan asiakaspalvelu on oman kokemuksen mukaan vähän kaksi jakoista. Periaatteessa palvelua kyllä saa, mutta se on useimmiten tympeätä eikä kiitoksia yms paljon jaella. Eli homma kyllä toimii, mutta on aika kylmänkiskoista.

Eniten Espanjassa ärsyttää se kuinka pitkään ravintolassa saa odottaa laskua. Safkat tulee nopeasti pöytään, mutta kun haluaisi poistua ravintolasta ja maksaa, joutuu odottamaan pitkään. Onhan se suomalaiseen menoon verrattuna muutenkin hitaampaa, mutta kovin äkkiä sieltä ravintolasta ei pois pääse.


Samaa mieltä olen minäkin. Ihmetytti monessa paikassa, että eivätkö ne tosiaankaan halua myydä minulle mitään. Ja ainakin loppuaikoina Espanjassa tosiaan jo puhuin kieltä ihan sujuvasti, eli ei siitäkään pitäisi olla kiinni.

Ja ravintoloissa myös ihmeteltiin muiden ulkolaisten kanssa, että kuuluuko espanjalaiseen kulttuuriin jokin kumma merkki, jota meille ei oltu kerrottu ja jolla saisi tarjoilijan ymmärtämään että tosiaan haluamme jo maksaa ja lähteä. Vaikka ravintolaan olisi ollut jonoakin niin monta kertaa istuimme pienen ikuisuuden odottamassa laskua.

Mutta eroja tosiaan on merkittävästi siinä mikä missäkin on kohteliasta. Pohjois-Amerikan ylitsevuotava tekopyhä ystävyys, jossa ei lopulta ole mitään henkilökohtaista kiintymystä on tosiaan äärettömän rasittavaa, mutta arvostan heidän tapaansa esim. puhutella ihmisiä aina omalla etunimellä ("Mitäs sinulle, MARIA, oikein kuuluu", saa tuntemaan itsensä tärkeäksi) ja ei se pleasen hokeminenkaan mikään paha tapa ole.

Sitä missä lopulta on kohteliaimmat ihmiset on varmaan ihan mahdotonta määritellä jonkun muutaman yleisen tekijän pohjalta. Kulttuurit ja tavat ovat tosiaan niin erilaisia.

18
Kanada ja Yhdysvallat / Minneapolis ja Minnesota
« : 27.07.2007, 09:16:36 »
Ainoa mitä olen Minneapolisissa nähnyt oli lentokentän lähellä sijaitseva Mall of America. Taitaa edelleen olla vaikuttavin näkemäni ostoskeskus, vaikka yleensä keskityn matkaillessani enemmän hieman vanhempien pytinkien tutkailuun. Mukaan tarttui esim. valkosipuliraastin valkosipulikaupasta..

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 26.07.2007, 10:21:31 »
Tympii kun työkoneesta hajosi kovalevy (mitä atk-tukihlö sanoi nähneensä vain pari kertaa pitkän uransa aikana) ja samalla aika iso osa töihin liittyneistä tiedostoista, tai ainakin niiden päivitetyimmät versiot, joita en ollut lähettänyt sähköpostilla kenellekään :(

edit: taidankin antaa periksi töiden suhteen tältä päivältä ja mennä hakemaan kirjastosta uuden Potterin, jonka ne vihdoin saivat lainauskuntoon. Huomenna sitten tympii mahdollisesti vielä enemmän kun täytyykin olla töissä enemmän kuin pari tuntia..

20
Olen kyllä aika tyhmän taikauskoinen, vaikka koen yleisesti ottaen pystyväni ajattelemaan useimmista asioista varsin järkevästi. Kyllä pystyn elämään tottelematta näitä "sääntöjä", mutta yleensä kuitenkin käyttäydyn niiden mukaan. Aina välillä tulee mukaan uusia ja varmasti joitain on jo unohtunutkin. Horoskooppeja kyllä luen tosi harvoin ja silloinkin lähinnä huumorimielessä, mutta toisaalta tiedän olevani varsin tyypillinen Vaaka ja tuollaiset kuvaus-tyyppiset horoskooppijutut tuntuvat olevan yllättävän oikeita... Ja numeroa 13  en kyllä pelkää missään  muodossa.

MaailmanMatkaajan listasta seuraavia tulee seurailtua:
Lainaus käyttäjältä: "*MaailmanMatkaaja*"
hämähäkkiä ei saa tappaa sisälle.. tuo huonoa onnea
* Musta kissa ylittää tien
* "Tiputtaa" suolaa esim pöydälle
* Etanan sarvet näyttää poutasään
* Jos ripsi irtoaa saa toivoa


Lisäksi ainakin:
* sateenvarjoa ei saa avata sisällä
* jos syö kakkupalaa, sen ei saa antaa kaatua, muuten ei pääse naimisiin (en tiedä pitäisikö tän oikeasti koskea vain hääkakkua)
* se joka saa viinipullon viimeisen tipan menee seuraavaksi naimisiin
 (tietty myös hääkimpun nappaaminen)
* mantelit joulupuurossa
* ei saa mennä tikapuiden alta

Lähinnä nämä kai ovat sellaista hauskaa leikkimistä, kiva pelotella kaveria (tai itseään) tai leikitellä sillä mitä jokin tapahtuma "ennustaa".

Sivuja: [1] 2 3 4