Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anuleena

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Pohjoismaat / Parhaat hiekkarannat Suomessa
« : 16.07.2007, 11:55:53 »
Vanhaa kotikaupunkia täytyy sen verran hehkuttaa, että vaikka Vaasan yksittäiset uimarannat eivät toki mitenkään vedä vertoja esim. Kalajoen hiekkasärkille, niin niitä ainakin löytyy monta. Vaasasta kaipaan sitä, että ihan keskustan läheisyydestä löytyy tosi monta erilaista uimarantaa, tietysti siis myös monien majoitusmahdollisuuksien ja muiden palveluiden läheltä. Oma lempparini ehkä Hietsu hyppimisen mahdollistavan ponttoonilaiturin ja purjevenesatamanäkymän ansiosta.

22
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Festarit!
« : 16.07.2007, 09:58:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Ceki"
En ole mikään suuri festareitten ystävä, mutta ryhmän painostus on kova ja olen lupautunut DBTL:ssä piipahtamaan, voipi kuitenkin olla että johonkin hämäräperäiseen syyhyn vedoten jätän tuonkin väliin.


DBTL nyt kuuluu kaupunkifestareiden sarjaan eli omasta mielestäni ainakaan ei kovin lähellä "varsinaisia" festareita. Itse olen yleensä nauttinut DBTL:sta maksamatta sisäänpääsyä itse alueelle ja katsellut tavallista vilkkaampaa hulinaa ja musiikkitarjontaa kaupungilla sekä kuppiloissa. Kerrankin Turku oikeasti elää.

23
Tyhmät kysymykset / Visa Electron -kysymykset
« : 05.07.2007, 19:29:07 »
Lainaus käyttäjältä: "TanjaG"
itse en tuolta sivuilta löytänyt listan kuin Suomessa olevista kaupoista jotka hyväksyy tuon VbV maksutavan.. ja itseä kun lähinnä kiinnostaisi että hyväksyykö firmat kuten Ryanair ja/tai Clickair.. ja muutama muukin ulkomainen firma.. eli oliko siellä tosiaan joku lista ulkomaisista firmoista mikä multa meni ohi?


Koita vaikka http://www.visaeurope.com/. Lentoyhtiöistä ei kyllä näyttänyt olevan kuin British Airways. Tosin sivuilla todetaan: "Listed below are some of the biggest retailers where you can shop safely using Verfied by Visa."

Lainaus käyttäjältä: "TanjaG"
kun ongelmana lähinnä nuo ulkomaan nettifirmat kun opiskelijana en Visaa saa


Ai miten niin? Ainakin osuuspankin sivuilla sanotaan seuraavaa:
OP-Visa opiskelijalle

Myös opiskelija voi hakea OP-Visaa suoritettuaan kotimaisessa yliopistossa, korkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa vähintään 90 opintopistettä. Opintosuoritusote tulee liittää hakemukseen. Mikäli teet hakemuksen verkkopalvelussamme, ota opintosuoritusote mukaan korttia noutaessasi. Opiskelijalta ei edellytetä säännöllisiä palkkatuloja. Opiskelijan OP-Visan luottoraja on aina 1000 euroa.


Tietysti jos tuota määrää suorituksia ei ole vielä koossa niin sitten ei varmaan onnistu.

24
Iso-Britannia / Menomestat Edinburghissa??
« : 05.07.2007, 18:52:16 »
Itse ihastuin drinkkibaariin, jossa oli ihan hyvä menokin vaikka aika aikaiseen oltiin paikalla. Nimi oli Bar Kohl, osoite 54 George IV Bridge. Päädyimme sinne suojaan ukkoskuurolta ja  viihdyimmekin hieman pidempään ja uudestaankin täytyi käydä. Erikoisuutena on ihan järjetön määrä maustettuja vodkia (55 eri makua), joita saa sitten sellaisenaan tai hienoissa drinkeissä tai shoteissa.

paikan nimeä etsiessäni törmäsin muuten seuraavaan sivustoon, josta voisi olla apua: http://www.edinburghpubguide.co.uk/

lisäys: huomasin vasta nyt, että olitte lähdössä liikkeelle luokan kanssa. Kyseisestä mestasta tosiaan sai noita drinkkejä myös kätevissä kannuissa :)

25
Lisäsin juuri uusimman pikkupyrähdyksen Euroopan kaupunkiin wayn.comiin ja sivu sanoi reissuun olevan 52 päivää.

26
Lainaus käyttäjältä: "Eliette"
Oikeastaan missä tahansa on aina mieleenpainuvia nähtävyyksiä, mutta itseeni kolahtavat yleensä muut asiat kuin ne turistinähtävyydet. Mieleen jää joku tietty maisema sopivassa valossa tms. yksinkertaista, hetkiä joita ei koe ehkä koskaan toiste.


Aika samalla linjalla olen minäkin. Toisaalta muhun saa tehtyä vaikutuksen tosi helpolla ja vaikutun kyllä niistä nähtävyyksistäkin. Maailmassa on vain niin paljon hienoja paikkoja, että mulle tuntuu aika ylivoimaiselta valita niistä muutamaa.

Oikeastaan ainoita paikkoja, jotka nyt tuntuu nousevan muiden yli on Bengtskärin majakkasaari ja oman mökin edustalla Närpiössä Mellanbådanin pienellä saarella kun seisoo kivellä aaltojen lyödessä vastaan ja katselee kohti Ruotsia merta, joka jatkuu ikuisuuksiin (tai ainakin se siinä näyttää siltä).

Tuo Angor wat kyllä muiden juttujen perusteella vaikuttaa paikalta, josta minäkin varmasti voisin saada niitä muiden ylitse nousevia fiiliksiä.

27
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Festarit!
« : 05.07.2007, 17:26:06 »
Lainaus käyttäjältä: "dth"

Mä kannatankin tollasia "lähiöfestareita", että voi kävellä himaan (jos ei jaksa venaa taxia tai haluaa muutaman rovon säästää). Ja on se vaan kertakaikkisen ihanaa herätä himasta, jos vertais esim johki telttailuun vieraassa kaupungissa puolet kamoista ryöstettynä, teltan päälle kustu/sammuttu, vettä tulis ku aisaa ja festari/teltta-alue kuravelliä, ei kunnon suihkumahista ymym... Ja ei kai se kotimatkakaan ole hirveetä herkkua huonossa olossa monta tuntia autossa tahi junassa tms.
*puistatus*  :D


Itse olen myös lähifestareiden kannalla. Itselle on riittänyt että Ruisrock ja aikanaan Rantarock ovat samassa kaupungissa. Varsinkin täällä Turussa on aivan ihana pyöräillä kesäyönä ihanassa meren ja joen rannalla kohti kotia ja omaa mukavaa sänkyä sekä aamulla syödä kunnon pekoni&muna-aamiainen.

28
Eurooppa / Nuorten baarikulttuuri Keski-Euroopassa?
« : 28.06.2007, 11:00:10 »
Espanjassa (kokemuksella lähinnä Madridista ja lähikunnista) kyllä biletettiin ja kunnolla, tosiaan remuamiskännäilyä harrastivat siellä lähinnä ulkomaiset. Espanjalaisistahan kyllä meteliä lähtee ilmankin alkoholia (ja kyllä yleensä juovatkin, eivät vain suoranaiseen känniin) ja menoa ja meininkiä löytyy ja varsinkin espanjalaiset miehet tanssivat suomalaisia enemmän. Paikkoja on pienistä täyteen tungetuista tapaspaikoista tai baareista massiivisiin yökerhoihin, joissa juhlitaan sitten oikeasti aamuun asti. Eli Espanjassa ainakin osataan juhlia.

29
Varusteet ja pakkaaminen / vaihtoon lähtiessä
« : 27.06.2007, 22:51:51 »
Samoilla linjoilla olen minäkin muiden kanssa. Kyllä ne tarvittavat tuohon mahtuu, se on sitten taas toinen tarina paljonko sitä tavaraa on palatessa. Itselläni toimi lähinnä seuraavat kikat:
- otin mukaan vain oikeasti ne kivoimmat vaatteet, paikan päältä ostaa kuitenkin lisää. (ja päälle kauhea määrä painavia vaikka olisi kuuma heinäkuu)
- otin mukaan kosmetiikka/pesuvälineistä vain hammasharjan ja melkein tyhjän tahnan. Loput sekä pyyhkeet ja lakanat sai paikanpäältä
- ei mukaan painavaa&tilaavievää viihdettä:cd:t, kirjat tms. Kyllä siellä varmasti viihdykettä itselleen löytää. Läppäri itsellä tosin oli, sinne sai mahdutettua aika paljon tavaraa.
- Laitoin kaiken painavimman käsimatkatavatoihin, niitä ei punnita (ainakaan omasta kokemuksesta) niin tarkkaan.

Aika hyvin sitä pärjäsi vähälläkin ja vaihtareiden solidaarisuus oli monesti avuksi. Jos jollain oli jotain mitä toinen halusi lainata, se saatiin järjestettyä.

30
Lainaus käyttäjältä: "falak"
elokuu-syyskuu Barcelona

Sinne olis tyttöjen kanssa reilu viikonloppu suunnitteilla elo/syyskuun vaihteessa. Ja kesän aikana myös Tukholmaan haistelemaan ilmaa lahden toiselle puolelle. Toistaiseksi ei mitään sen kunnianhimoisempaa.

31
Tyhmät kysymykset / Visa Electron -kysymykset
« : 25.06.2007, 12:59:44 »
Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää :)

Lainaus käyttäjältä: "Osuuspankki"

OP-Visa Electronin ominaisuudet
- Voit maksaa Internet-ostoksia (edellyttää kortin liittämistä Verified by Visa -palveluun).

...Ota turvallinen palvelu käyttöösi saman tien!

Voit ottaa palvelun käyttöösi saman tien, kun sinulla on Osuuspankin verkkopalvelutunnukset. Verified by Visa ei edellytä erillisten ohjelmien asentamista eikä sen käytöstä peritä maksua.

Visan Internet-sivuilla on luettelo kotimaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista, jotka hyväksyvät Verified by Visa -maksamisen.


Olen aina luullut, että ei voi mitenkään olla mahdollista maksaa electronilla netissä siksi, että se vaatii sen "varmennuksen" tai mikä nyt onkaan (verkkopankkitunnuksilla olen kyllä Suomessa maksanut). Miten paljon vaivaa olisikaan säästynyt jos olisin asian tiennyt jo aiemmin. Mutta eipä tuo kai ihme kun huomasin tosi jälkijunassa myös sen, että electronilla sai maksettua kaupoissa (silloin kun kortin alunperin sain joskus 90-luvulla niin ei kyllä saanut).

Nyt sitten lueskelemaan mitä ehdoissa sanotaan ja katsastamaan Visan sivuilta tuota listaa.

Mutta tuo Eurojen ulkomailla nostamisen maksulliseksi muuttuminen on kyllä todella harmittavaa. Pankin vaihtaminen on minulle tämän hetken käytännön asioiden vuoksi hieman vaikeaa, joten haluaisin kyllä pysyä OP:n asiakkaana. Mutta onko jollain jo kokemusta, että muidenkin pankkien hinnat olisivat nousussa? Harmittaisi ainakin oma pankkiuskollisuus hieman vähemmän jos niin olisi.

32
kai mussa sen verran pohjalaista on, että d muuttuu r:ksi ja jostain syystä puristelen matot.. En vain osaa koskaan ensimmäisellä kerralla sanoa pudistella

33
Olettekos kuulleet... / Maailman kalleimmat kaupungit
« : 20.06.2007, 14:58:59 »
Lainaus käyttäjältä: "myu"
ekassa määritellään mitä pitäisi olla mukana pallontallaajan näkökulmasta... Esimerkiksi hostelli alle 2 km päässä keskustasta, pasta-ainekset ruokakaupasta, perusravintolamättö, julkisen bussilippu...


Ja tuoppi paikallista olutta, sitä ei saa unohtaa ;)

34
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Uskaltaisin veikata, että juuri englanninkielisten ohjelmien parista on tarttunut suuri määrä sanastoa ja kuullun ymmärtämistaitoa englannin suhteen, joten olen hyvin iloinen, että Suomessa on ymmärretty pysyä alkuperäisissä ääniraidoissa. Joskus kun DVD-julkaisuilla on tarjolla suomenkielinenkin ääniraita, jätän myös tällöin sen hyödyntämättä, koska dubbaukset tuntuvat minusta henkilökohtaisesti aina jotenkin kolkoilta ja väkinäisiltä ja alkuperäinen on tietty aina alkuperäinen. En tosiaankaan voisi kuvitella Hollywood-tähden suusta lentävän perkeleitä ainakaan ilman totaalista repeämistä..  :P

Juuri samaa mieltä dubbauksesta yleensä.

Aluksi olin noiden dvd:en kanssa ihan innoissani, kun sai alkuperäisäänen tueksi englanninkielisen tekstityksen, eli jos ei ihan pysy kärryillä jossain mafiaslangissa niin voi ottaa tukea siitä alkuperäiskielisestä tekstistä, pysyy paremmin mukana, kun ei tarvitse vaihdella kieliä. Nykyään vaan näyttää siltä, että Suomessa dvd:t ovat lähinnä pohjoismaa-versioita, joista ei tuota alkuperämaan (yleensä siis englanti) kielistä tekstitystä löydy.

Onneksi Madridissa löytyi useampi alkuperäiskielellä elokuvia esittävä teatteri, niin ei tarvinnut pelkkiä espanjalaisia elokuvia katsella koko vuotta (dubatustahan minä en maksa).

Ehkä tästä digi-tv:stä tulee pelastus tässä asiassa. Kaikille valittavaksi ääniraita sekä tekstitys niin alkuperäisellä kuin kyseisen maan kielillä.

35
Lainaus käyttäjältä: "hani"
Mä ja sä yleensä, joskus virallisemmissa yhteyksissä myöskin minä ja sinä. Länsi-Suomessa kasvaneelle luonnollisin puhekaava :)

Aika samoilla linjoille menen minäkin.

Täällä Turussa venytetään kyllä sinne mää ja sää -linjalle, jos kunnon turkulaista puhutaan. Alle kouluikäisenä kuulemma turkulainen luisti, mutta kun täältä pois muutettiin niin se unohtui. Aina välillä kyllä pilkistää jostain esiin hieman venyvämpi mää, varmaan tarttuisi enemmänkin jos liikkuisin vahvaa murretta puhuvien seurassa enemmän.

Innostuin hieman surffailemaan ja löysin taas jotain uutta, mitä ei ole ennen tullut ajateltua:
Lainaus käyttäjältä: "wikipedia"
Lounaismurteilla on myös paljon yhteisiä piirteitä viron kielen kanssa, ja on väitetty, että lounaismurteet olisivat kielellisesti lähempänä viroa kuin muita suomen kielen murteita, mm. painollisen tavun pitkät vokaalit diftongioituivat lopullisesti vasta 1600-luvulla, ja joissakin murremuodoissa niitä esiintyy yhä, esim. sää puhu sooppa (pro suopaa tai suappa "sinä valehtelet")

36
Monenlaista sitä on tullut kokeiltua, perhemökkeilyä, kaveriporukkamökkeilyä, teinivuosina Vaasassa Rantarockia, Espanjassa Suomi-seuran juhannustansseja (melko kiinnostavat sessiot oli, mutta ainakin suomalaista ruokaa saatiin ilmaiseksi), Kanadassa taisi mennä lähinnä ohi koko juhla, tai sitten se oli meidän telttailuviikonloppuna.

Nyt olisi taas luultavimmin uusi kokemus tulossa eli purjehtien. Kohde on vielä hieman auki, kannattaako Hankoon asti lähteä jos se tarkoittaa kuskille (ja mahdollisille pahoinvoiville matkalaisille) hieman aikaisempaa lähtöä vai pitäisikö tyytyä johonkin tässä lähempänä Turkua?

37
Lainaus käyttäjältä: "Linnunlahti"
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Keski-Ruotsissa+satoi+lunta/1135228018214?ref=rss

että hyvää kesää vain 8)


Heh, laitoin varoitusviestiä espanjalaiselle kaverilleni, joka on lähdössä kiertelemään Ruotsin järviä pyöräillen.

38
Jo mainittujen lisäksi:
Laskuvälineeni ovat levinneet rinteeseen Levillä ja olen samaisessa paikassa myös käyttänyt levitteitä.
Juoma listoihin lisäksi olen juonut Molsonin Canadian olutta Kanadassa.
Koskenkorvaa en ole koskaan juonut Koskenkorvalla vaikka siellä asuinkin, olin vain hitusen liian nuori.

Kyllähän näitä olis jos jaksais kaivella

39
Iso-Britannia / Skotlantiin
« : 14.06.2007, 12:28:04 »
Ei nyt välttämättä hurjasti Joksua auta, mutta ajattelin nyt heittää tänne pari sanaa reissustamme, jota varten tuolla yllä kyselin apuja.

Edinburghissa kaksi päivää riitti hyvin siihen että nähtiin ne nähtävyydet mitä haluttiinkin nähdä. Yleisen kaupungilla käppäilyn lisäksi kiipesimme Arthur's seatille, Calton Hillille, kävimme kurkkaamassa Holyroodin palatsia ulkoa, Kasvitieteellisessä puutarhassa ja tietysti linnassa. Se oli kovasti sotajutuista pitävän poikaystävän mieleen, mutta kyllä minäkin siellä ihan mielelläni sen useamman tunnin viihdyin. Lyhyellä visiitillä ei ehkä sisäänpääsymaksun arvoinen jos budjetti on tiukalla.

Kolmantena päivänä kävimme Haggis-firman Highlander-kierroksella (http://www.haggisadventures.com/RTG-GB-222.aspx), johon olimme kokonaisuutena ihan tyytyväisiä, miinuksena lähinnä oppaan välillä sadun kertomiseksi menevät jutut (yleisesti ottaen kivasti selosti ja oli hauska kuunnella paikallisen puhetta) ja itse nähtävyydet, joita pysähdyttiin katselemaan eivät nyt niin henkeäsalpaavia olleet ja viskitislaamo vaikutti lähinnä tehdyn turistikäyttöön, oli hieman kuivahko. Itselleni miellyttävintä oli kokonaisfiilis mikä kierroksella nähdyistä jutuista jäi ja etenkin maisemat, joita tuollakin kierroksella sai yllättävän paljon nähtyä vaikka ei kovin kaukana käytykään. Myös henki pikkubussissa oli ihan mukava.

Viimeinen päivä oli sitten shoppailua ja vähän taidemuseoita, joista suurin osa oli ilmaisia.

Kokonaisuutena tykkäsin kyllä kovasti kaupungista, mukavahan siellä oli kävellä ympäriinsä. Kivoja ruoka- ja juomapaikkojakin löytyi ihan ongelmitta ja haggikseenkin olin positiivisesti yllättynyt, eihän se ollut mitenkään ällöttävää!

Se oli aika yllättävä huomata, että esim. hostellissamme sekä joissain ravintoloissa otettiin noin 5% lisämaksu jos maksaa kortilla, eli käteistä olisi pitänyt varata enemmän. Euromaissa on niin paljon helpompaa kun automaatista nostaminen ei erikseen maksa..

40
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 14.06.2007, 11:28:42 »
Lainaus käyttäjältä: "anuleena"
Mutta voin todistaa itseni mahdollisesti paremmaksi sitten jokin toinen kerta.

Okei, alkoi vaivaamaan ja oli pakko yrittää heti uudestaan. Menihän tää jo paremmin, tää kuvastaa oikeemmin mun tietoutta, tosiaan idässä on vielä tuota heittoa (kyllä Belgradin lisäksi sitten muut isommat heitot oli luokkaa 100-250).

1. Kokonaisvirheesi, km?
- 2616km
2. Paras osumasi?
- Lissabon 0km (ohhoh!)
3. Huonoin osumasi?
- Belgrad 977 km (ohhoh jälleen!)
4. Montako alle 50 km?
11 tai 13 (Berliini, Lissabon, Tukholma, Madrid, Haag, Dublin, Rooma, Budapest, Köpis, Ateena, Helsinki, nyt Pariisi & Lontoo meni tasan 50km)

Sivuja: 1 [2] 3 4