Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anuleena

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 14.06.2007, 11:07:23 »
Hieman oli ongelmia kökön vanhan koneen kanssa ja yhteys tökki, joten esim. Varsovan kohdalla kypsyin ja länttäsin tikan siihen missä oli. Mutta voin todistaa itseni mahdollisesti paremmaksi sitten jokin toinen kerta. Ja tuota Itä-Eurooppaa pitäisi kyllä harjoitella. Mahdollisesti käymällä siellä :)

1. Kokonaisvirheesi, km?
- 5399km
2. Paras osumasi?
- Lontoo, 6km
3. Huonoin osumasi?
- Varsova 925 km
4. Montako alle 50 km?
8 (Tukholma, Madrid, Pariisi, Lontoo, Rooma, Oslo, Köpis, Helsinki)

42
Tyhmät kysymykset / Postin kulkuaika
« : 14.06.2007, 09:29:55 »
Jos haluaa postin ripeästi perille, niin olen itse todennut että auttaa jos kortin tipauttaa laatikkoon, joka ei ole juuri siinä turisteille suosituimmassa nurkkauksessa. Varsinkin hyvin turistipainotteisissa pikkupaikoissa sellaista voi kyllä olla hieman vaikea löytää. Ja toinen konsti on laittaa kortti kirjekuoreen, niin se ei päälle päin näytä turistikortilta. Jotenkin kummasti nuo näyttävät auttavan niin, että ei ole kestänyt postissa kuin muutaman päivän. Joskus kun en kyseisiä kikkoja ole käyttänyt niin on voinut venyä moneen kuukauteenkin.

43
Yleinen / Monessako maassa olet maleksinut?
« : 25.05.2007, 14:22:04 »
Läjäytämpä tähän nyt minunkin listani, jotta voin sitä sitten päivittää muutosten tapahtuessa. Tuo Saksa on kyllä hieman epäilyttävä, koska olen kulkenut vain edestakaisin maan läpi bussilla ja pysähtynyt huoltsikoilla ja mäkkäreissä ja toisella reissulla bussi piipahti vajaan tunnin ajaksi mennen tullen Saksan puolella. Muissa olen kyllä ihan oikeasti käynyt, useimmissa useammankin kerran. Jos ihan kaikki joiden maan pinnalla olen ollut, lasketaan niin sitten tulee vielä Sveitsi bussissa ja Hollannissa Amsterdamin lentokenttä.
Mutta noin viitisentoista joka tapauksessa.

1   Suomi (sis. Ahvenanmaan)
2   Ruotsi
3   Tanska
4   Norja
5   Viro
6   Portugali
7   Itävalta
8   Ranska
9   Iso-Britannia
10   Espanja
11   Italia
12   Kreikka
13   Kypros
14   USA
15   Kanada
16   Saksa

Edit: Yksi unohtui.

44
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Re: Callao
« : 25.05.2007, 13:21:14 »
Lainaus käyttäjältä: "marial1983"
Onko kellään tietoa tai kommenteja Callaon alueesta ja lähiympäristöstä Madridissa..?

Tällaista tuolta ylempää ketjusta, Noiden paikkeilla kun tuo callaon asema on. Ja löytyy täältä minun kommenttini myös tuosta solin ympäristöstä.
Lainaus käyttäjältä: "madrugada"

Keskustan kaupunginosia, kartta http://www.softdoc.es/madrid_guide/maps/citycenter_overview.html sekä http://www.softdoc.es/madrid_guide/maps/city_overview.html

Sol (kartalla keltainen)- ydinkeskusta, tästä pohjoiseen Gran Víalle (yksi pääkatu) asti levittäytyvät ostoskadut ja isot tavaratalot. Tilastojen mukaan yksi Madridin vaarallisimmista alueista. Calle Monteralla päivystää prostituoituja kellon ympäri, joskin olen kuullut sen olevan myös turvallinen siksi kun on niin valvottu :?

Gran Vía (anilliini) - paljon liikennettä, kauppa- ja vaateketjuja, leffateattereita yms


Eli paljon sen enempää sanottavaa nyt tule mieleen, kysellä saa jos tulee yksityiskohtaisempia kysymyksiä. Ihan vanhaa ydinkeskustaa tuo on, vilskettä ja vilinää. Kannattaa ainakin etsiskellä lähistöltä muu kauppa, ettei tarvitse ostaa kalliissa Corte Inglesissä aina käydä. Siitä Gran Víasta pohjoiseen päin alkaa tosiaan sitten chuecan ja malasañan bilealueet, jossa voi iltaisin pikkukaduilla olla hieman epäilyttävääkin porukkaa, mutta mahtavia bilepaikkoja ja päivisinki söpöjä kahviloita. Ja Calle Hortaleza on ehdoton vaateshoppailukatu ;) Voih... Taas tulee niin kova ikävä!

45
Lainaus käyttäjältä: "anuleena"
Vajaa kuukausi aikaa, päiviä ei ole vielä laskettu. Valitettavasti takaisin pitää tulla sitten alle viikon jälkeen..


Nyt lasketaan päiviä, 5 jäljellä :)

Lisäys: ja alkulämmittelyksi huomenna käymään ikiomassa pääkaupungissamme.

46
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Euroviisut 2007
« : 08.05.2007, 10:47:44 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"

ja kisajärjestelyjen.. Että jotain ne kämmää siellä kuiteski pahasti. Ja sitte nolottaa.


Tää on sitä perussuomalaista negatiivisuutta kai. Pakko kuitenkin myöntää, että itsellä on vähän sama fiilis "jos suomi saa kerran tehdä jotain noin isoa niin pakkohan siinä on jotain mennä pieleen". Mutta toisaalta monissa Euroopan maissa (saatika sitten ulkopuolella) ei edes tiedetä mitä koko viisut ovat. Eli koitetaan parhaamme mukaan uskoa siihen, että kaikki menee hienosti.

Ja voittajasuosikkini ehdottomasti Ark! Voisin kerran elämässäni vaikka äänestää :)

47
Lainaus käyttäjältä: "Manna"

Jos kohde sattuu olemaan nuorempi niin miksei vaikkapa joku Muumijuttu. :P


Muumit täällä on useampaankin kertaan tulleet esille, mutta mahtavaa kirjallisuutta löytyy myös Mauri Kunnakselta. Esim. Suomalaisittain joulupukista tai kalevalasta tai skandinaavialaisittain viikingeistä. Noi kaksi jälkimmäistä ainakin uppoaa vähän vanhempiinkin lapsiin (ja esim. poikaystävä oli myös innoissaan viikinkikirjasta).
Lista käännetyistä kirjoista löytyy täältä

48
Terveys ja turvallisuus / Voiko syödä
« : 03.05.2007, 13:55:47 »
Näyttää kyllä aika lailla siltä että riippuu enemmän itse kunkin mahasta kuin itse ruoista tuleeko ongelmia vai ei.

Itsekin olen syönyt hyvin laajasti kaikkea, jätskiä reilusti ja espanjassa vaikka  minkä laisia tapaksia, majoneesisiakin. Ainoa ongelma on ollut yhtenä iltana yksi oksennus.

Ja hanavettä tosiaan ainakin tosi monissa Euroopan maissa voi juoda ihan ongelmitta, ainakin mantereella. Saaret taitaa sitten olla juttu erikseen. Kannattaa tosiaan selvittää mitä paikalliset tekee ja seurata sitten sitä.

Flunssapöpöt minä sitten näytän onnistuvan saamaan mistä tahansa, mutta se on sitten eri juttu.

49
Vajaa kuukausi aikaa, päiviä ei ole vielä laskettu. Valitettavasti takaisin pitää tulla sitten alle viikon jälkeen..

50
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Minä
« : 02.05.2007, 12:57:06 »
1. Minkä ikäinen olet? tällä hetkellä 24v
2. Sukupuoli? Female
3. Mitä teet työksesi/opiskelet? Opiskelen kauppatieteitä/teen kesätöitä
4. Missä asut? Turussa
5. Mistä olet lähtöisin? Syntynyt Turussa, vaihtanut paikkaa pariin kertaan ja koulut käynyt lähes kokonaan Vaasassa/Mustasaaressa. Suku on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta.
6. Uskonto? Ev.lut., kuulun kirkkoon, mutten ole erityisen aktiivinen.
7. Juotko/poltatko? Kyllä, välillä vähän liikaa, mutta yleensä ihan sopivasti. Lähinnä punkkua ja kuivaa omenasiideriä, mutta muukin maistuu. Poltan hyvin hyvin satunnaisesti, varmaan baarien savuttomuuden myötä loppuu kokonaan.
8. Muuta? Matkakuumetta. Liian pitkään on taas oltu Suomessa ilman pitempiä reissuja.

51
Iso-Britannia / Skotlantiin
« : 02.05.2007, 12:06:12 »
Olen suuntaamassa loppukuusta Edinburghiin pitkäksi viikonlopuksi. Mies vaati jonkin päivän ohjelmaksi panimo/tislaamoreissun. Mielellään tuo voisi olla sen verran kauempana kaupungista, että hieman näkisi maisemiakin. Olisiko kellään kokemuksia (hyviä/huonoja) Edinburghin lähistöllä olevista paikoista jonne voisi tehdä päiväretken? Matkavälineenä mielellään voisi toimia bussi.

52
Eilen ostin lennot itselle ja poikaystävällä Edinburghiin vajaaksi viikoksi kuukauden päästä :)

Pitkään on ollut suunnitelmissa lähteä moikkaamaan kavereita:
- Meksikoon (Kaverin luo sinne missä silloin onkaan ja myös vähän biitsille ja muinaismuistoja katselemaan)
- Uuteen Seelantiin (Myös kanoottiretkelle)
- Australiaan (Melbourne yms.)
- Norjaan (Bergenissä jo kävin, kaverin lapsuudenkotikaupungissa Vadsössä olis myös kiva käydä, tai uudestaan Bergenissä.)
- Itävaltaan (Wien)
- Saksaan (Munchen)
- Tukholmaan (silti, vaikka siellä nyt on käyty jo monesti)

Paluureissu Madridiin.

Muuten vaan:
- Safarille Afrikkaan
- Vaellusreissu jonnekin Atsteekkien valtakuntaan
- Japaniin
- Lissaboniin, Dubliniin ja Pietariin (Harvoja kaupunkilomavaihtoehtoja, jotka sopii poikaystävälle)

Saa nähdä millä aikataululla saan ruksittua pois reissuja listalta :)

53
Aika hyvin onkin jo jutut perusteltu, eli olen samaa mieltä niiden edellisten kirjoittajien kanssa, jotka kannattivat vaihtoon lähtöä mahdollisimman pian, vaikka heti yläasteen jälkeen. Ainakin jos noiden järjestöjen kautta lähtee niin säännöt on sen verran tiukat ja lisäksi ainakin Pohjois-Amerikassa myös perheiden omat säännöt, että ainakin itsellä lukion tokan jälkeen vähän harmitti tuo rajoittaminen.

Myös muiden maiden lukiota vastaavat koulut loppuvat yleensä suomalaista aiemmin, joten jotta sekä sikäläiset koulukaverit että muut vaihtarit olisivat saman ikäisiä, on mukavempi lähteä jo vaikka 15-vuotiaana.

Ja sen toisen vaihdon voi tosiaan ottaa sitten jatko-opinnoissa heti kun vain pystyy.

Omasta mielestä kyllä ne järjestöjen tuhansien eurojen maksut tuntuvat aika kovilta, kun perheet yleensä kuitenkin ovat vapaaehtoisina mukana eikä järjestö heille maksa mitään, myöskään esim. vaihtarille tarjottavista ruoista.

Mutta high school -vaihtojärjestön kautta lähtiessä on ainakin helpompi perustella niille vanhemmille, että kyllä järjestö huolehtii siitä, että vaihtarista pidetään huolta. Ainakin oma host-isäni sanoi vahtivansa minua ehkä tarkemminkin kuin omia lapsiaan, koska ei ole minusta vastuussa vain itsensä puolesta vaan myös minun suomalaisille vanhemmilleni. Siinä niitä perusteluja vanhemmille.

Ja en usko että opintoja haittaisi lähtö ennen lukiota, ei se minulle haitannut toisenkaan vuoden jälkeen, mutta tuntuisi aika sopivalta laittaa vaihtovuosi siihen väliin kun on joka tapauksessa vaihtamassa koulua.

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Nostalgiaketju
« : 26.04.2007, 13:22:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Viajar"
Mutta minäpä muistan ajan, jolloin maito oli vielä muovipussissa.

Kanadassa oli vielä ainakin vuosituhannen vaihteessa maito muovipusseissa. Tuntui kyllä silloin aika hassulta ja kuulin vasta ihan hetki sitten sitä tehdyn suomessakin aikanaan.

Vaateasioita:
Pienenä oli "lambada-hameet" muotia. Sellaiset hörhelöiset.
Ennen aikuisillekin oli normaalia käyttää talvella toppahaalaria. Varsinkin hiihtomäessä.
Ala-asteen lopussa oli pakko olla leviksen 501:t, yläasteella ne taas piti olla leviksen 555:t.

Ei nyt oikein aivot raksuta. Olishan näitä.

55
Tylsähkön kesätyön (siis liian vähän hommaa) painostamana eksyin tänne ja hyvin olen viihtynyt. Toisena vaikuttajana myöskin alkaa olla hillitön kaukokaipuu kun on taas tullut oltua ihan liikaa täällä suomessa viime vuosina.

Kattavampaa matkailukokemusta ovat vaihtovuodet Kanadassa ja Espanjassa ja sen lisäksi olen lähinnä Eurooppaa kiertänyt. Kaikenlaista hienoa on kyllä suunnitelmissa kunhan rahaa alkaa tulla. Nyt pitäisi kai lähinnä yrittää valmistua ennen 2008 kesää.

56
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkakone
« : 26.04.2007, 11:23:07 »
Lainaus käyttäjältä: "matkakone"
Santiago de Chile, CHILE (87%)
Quebec, KANADA (85%)
Naxos, KREIKKA (85%)
Kreeta, KREIKKA (83%)
Sevilla, ESPANJA (83%)

...ja kohteen johon sinun ei ainakaan kannata matkustaa:
Wellington, UUSI SEELANTI (52%)


Suht hyvin tais mennä vastaukset, en nyt sit tiedä unelmakohteista. Ainakin Chileen lähtisin hyvin mielelläni ja Quebecistä tykkäsin (Q:n kaupungissa en kyllä ole käynyt), niinkuin Sevillastakin. Toi Kreikka vähän tuntuu kyllä olevan koettu, mutta ehkä siitä sais sitten itse enemmän irti kuin nuorempana perhelomalla?

Ja Uuteen Seelantiin oon kyllä halunnut viimeiset lähemmäs 10 vuotta, eli vähän imetyttää. Oisko just Wellingtonissa sitten jotai hurjan karmeaa?

57
Opiskelija-asuntojen systeemit on ymmärtääkseni aika erilaisia riippuen kaupungista. Turussa ainakaan ei mielestäni saa alivuokrata kämppää henkilölle, joka ei ole opiskelija, mutta pimeästi se voisi onnistuakin jos omatunto kestää.

Itselläni kävi vallan mainiosti tuon kämpän suhteen. Olin kaksi vuotta solussa asuessani jonottanut yksiöön tietyssä talossa, johon halusin. Jono eteni järkyttävän hitaasti, mutta eteni kuitenkin. Vaihtoon lähtiessäni ja luopuessani solukämpästä meinasin saada slaagin kuullessani, että tipun automaattisesti jonosta. Mutta kaikki korvaantui, kun vaihdosta palaavat voivat toivoa kämppää mistä tahansa kohteesta ja sitten unelmatalostani vapautui sopivasti kämppä, jonka sain... Toisaalta muutin sieltä sitten vajaan vuoden jälkeen poikakaverin kanssa yhteen, eli eipä ilo kauaa kestänyt.

58
Lainaus käyttäjältä: "Torspo"
national geographicin laitoin tilaukseen tuossa tammikuun puolella muistaakseni. äärimmäisen laatulehti ja netistä tilattuna sai vielä 25% alennuksen. loppuhinta on sopivan pieni, ellei halua suomennettua versiota joka maksaa kait 4x enemmän tms. (ilmiselvä mainospuhe)

Hyvä idea :) On tullut lueskeltua ja ostettuakin aina välillä, mutta Suomessa jostain syystä ulkomaiset lehdet on ihan äärettömän kalliita, ehkä sit tilaamalla sais tosiaan halvemmalla.

Muita mitä ostelen välillä on Image ja satunnainen naistenlehti (ulkomailla mielellään paikallinen). Kirjastossakin tulee lueskeltua yllä mainittuja ja esim. Tiede-lehteä.

Kotiin tulee Turun Sanomat ja opinahjon sponssaama Kauppalehti. Vanhempien luona käytyä tulee luettua Akkareita, mutta valitettavasti olen jo ehtinyt tippua kelkasta, eli jokaista numeroa ei ehdi enää visiiteillä lukea.

Ja sitten netissä tulee surffattua mitä milloikin, useimmiten ihan vaan YLEä.

edit: ja onhan niitä muitakin.. kotona äitin kodin&sisustuslehdet ja mies kuskaa kotiin vanhempiensa luota HS:n kk-liitteen ja muita vastaavia.

59
Ehkä hieman off topic, mutta laitetaan nyt kuitenkin.

Tulipa tässä mieleen rahaan liittyvä juttu markka-ajalta. Kanadassa uusiseelantilaisen ja australialaisen tytön oli jostain syystä ihan järkyttävän vaikea käsittää rahan vaihtokursseja. Kun heidän dollarinsa olivat vain hieman eri kurssissa kanadalaisen suhteen, totesivat he, että miten me suomalaiset voidaan pärjätä jos meidän noin 4 markkaa on yksi dollari. jotenkin olettivat, että jos suklaapatukka maksaa Kanadassa yhden dollarin, niin sen arvo Suomessa on sitten yksi markka. Ja siis olisin tarvinnut käyttörahaksi neljä kertaa enemmän rahaa (siis arvollisesti) kuin Suomessa.

Kieltämättä menee aika monimutkaiseksi, eli ehkä ei ihmekään että 15v, ekaa kertaa ulkomailla olevat tytöt olivat vähän pihalla :)

60
Lainaus käyttäjältä: "andr"

jos ne tarkoittikin etelä-amerikkaa eikä jenkkejä?

Ei, valitettavasti ne tarkoittivat ihan oikeita USA:laisia. Luulisin, että lähinnä johtui, siitä että eivät vaan osanneet luokitella puhetapaani mihinkään muuhunkaan luokkaan eikä siksi että olisin lausunut "jou tengou frriiiou". Toivottavasti.

Sivuja: 1 2 [3] 4