Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - anuleena

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
12 pistettä, kaipa se aika oikea arvio on tuo "riskit selvästi kasvaneet". Mutta pahempiakin aikoja on ollut.

62
Lainaus käyttäjältä: "iramaria"
Lainaus käyttäjältä: "albargina"
Itselläni kun vielä on usein kylmä, niin kyllähän sitä sitten aina suureen ääneen ihmetellään, että "miten sulla voi olla kylmä, sähän olet suomalainen"! Opettajakin sanoi, että ensimmäistä kertaa kuulee, että suomalaisella on kylmä. Näihin kommentteihin totean vain, että olen ihminen.


Joo! Ei se kerta eikä viiskyt mitään, mut kun nää perheen tummaihoiset jatkuvasti talvikuukausina nälvi että eihän sulla kylmä voi olla kun sä olet Suomesta ja olet noin valkoinen, niin voi kristus. No, kesä on tulossa, valittakaapa kerrankin kun menee yli 40 asteen niin tuun ja rikon teidän tuulettimet  :twisted:


Samoihin ihmettelyihin itse vastasin espanjalaisille, kun kummastelivat miten minulla oli siellä talvella niin paljon vaatetta päällä, että koska meillä suomessa on kylmä, me olemme oppineet pukeutumaan oikein sitä vastaan. Ja tietysti pitämään talot lämpimänä. Eli jos sisällä on lämmin ja sieltä lähtee paukkupakkasilla eristävissä vaatteissa hetkeksi paukkupakkaseen niin eipä siitä paljoa ehdi kylmentyä.

63
Ruskeat, muttei kovin tummat hiukset, hieman normisuomalaista tummempi iho, vaikka geenien perusteella ei pitäisi olla.

Espanja on aika yleinen, ainakin nimenomaan espanjassa menin helposti paikallisesta. Toisaalta niin myös Kanadassa. Myös ranskaa olen kuullut aika usein, useamman kerran minua on sanottu "yleiseurooppalaisen näköiseksi" eli voisin olla mistä vaan täältä päin.

Saksalainen vaaleanvaalea ystäväni oli välillä tulla hulluksi kun hän puhui espanjaa paljon minua paremmin, mutta hänelle kaikki yrittivät vastata englanniksi vaikkeivät sitä olisi osanneet kuin muutaman sanan, mutta minulle taas kaikki puhuivat automaattisesti espanjaa.

Englantiini sain Kanadassa ollessani reilu viisi vuotta sitten melko sikäläisen soundin, eli jenkkiläisestä yleensä menen sen puolesta. Espanjankielessä taas aksentti on raskaampi, ja jostain kumman syystä monta kertaa sain kuulla sen kuulostavan amerikkalaiselta (mikä se todellakaan ei ole, koska jenkit puhuvat espanjaa tosi rumasti, minä en  :wink: ).

64
En nyt tiedä onko enää jenQulle apua, ja ehkä tilanne määrittelee aika lailla sen, mikä vaihtoehto on paras, mutta annanpa nyt kuitenkin oman mielipiteeni.

Eli omista piireistä olen kuullut aupairiudesta lähinnä varautuneen negatiivisia kokemuksia ja vaihtovuosista vain tosi positiivisia. Lähinnä on ollut kiinni juuri siitä, että aupairina on vaikea saada kavereita ja varsinkin jos perhe ei ole alunperin paikallinen niin, ei edes kieltä ole kovin helppo oppia. Ei kukaan kuitenkaan suoranaisesti katunut ole vuottaan.

Vaihtarina monella vikana on ollut lähinnä se, että on tullut vain puhuttua englantia muiden vaihtareiden kanssa ja biletettyä. Se tietysti riippuu lähinnä vain itsestä. Itse olin yliopistovaihdossa koko lukuvuoden ja syksyllä tuli oltua vähän liikaa muiden suomalaisten seurassa, mutta porukan vaihtuessa vuodenvaihteessa, tarkoituksellisesti hakeuduin vaihtariporukkaan, jossa ei puhuttu englantiakaan ja kevään edetessä alkoi paikallistenkin kavereiden määrä kasvaa. Eli kielen kyllä oppii jos sitä uskaltaa puhua ja esim. käydä kurssit sillä kielellä.

65
Jos EU:sta joku päivä tulee liittovaltio niin onko EU-maissa asuvat sitten ulkosuomalaisia? :wink:

Jotkut esim. jenkkiläiset tuntuu kyl tosiaan hieman hassuilta kun kovasti kailottava ylpeänä että suku on esim. Irlantilaista alkuperää ja ollaan niin Irlantilaisia, että ei mitään rajaa. Mutta sitten kuitenkaan ei olla ikinä käyty tai aiottukaan käydä Irlannissa (eikä vanhemmatkaan ole) eikä osata sanaakaan maan kieltä.. Onko se sitten enää irlantilainen vai mikä?

66
Lisää näkökulmia mukaan keskusteluun ;) Madrugadan selostukset alueista oli omasta mielestäni aika osuvia.

Asuin pari vuotta sitten vuoden Madridissa ihan keskustassa, calle de la Cruzilla solin/huertasin alueella. Omasta mielestäni tuollaiseen vuoden turisti/biletys ja osittain opiskeluasumiseen sijainti oli aivan ideaalinen. Välillä tosin ketutti kadulla puksuttavista autoista lähtevä melu (etenkin tööttäykset ruuhka-aikoina) ja viikonloppuiltoina sama häly taas lähti juhlakansasta. Ehkä asiaan vaikutti myös se, että kämppä oli talon ekassa kerroksessa (siis toka pohjakerroksen jälkeen, niinkuin tuolla isossa maailmassa muuallakin).

Solilta oli aina helppo ja nopea päästä kävellenkin kaikkialle ja kauemmas sitten helposti julkisilla. Aikaa säästyi ehdottomasti menoihin mennessä ja ovesta kun lähti kävelylle niin aina löytyi jotain kiinnostavaa. Kavereita asui aika lailla joka puolella kaupunkia, tosi positiivista kommenttia sain ainakin Bilbaon metroaseman vieressä asuvilta. Harvalta kuulin valitusta, riippuu tosiaan omista vaatimuksista ja tarpeista, mikä kullekin sopii.

Nuorena naisena oli ihan kiva kun pääsi iltamenoista yleensä seurassa käveltyä esim. Gran Víalle tai Solille asti jonkun seurassa ja siellä liikkuikin sitten aina (24/7, joka päivä viikosta) ihmisiä, eli tunsi olonsa suht. turvalliseksi. Kerran vain mies kävi kiinni, tapahtui melkein kotiovella, mutta pääsin irti ja yleisesti koin yökuljelkelun ihan tarpeeksi turvalliseksi. Ja ihan hyvä tosiaan että ulkonäöltäni näytän aika espanjalaiselta.

Metrolla tosiaan pääsee ja jos ei ihan ydinkeskustassa asu, niin kannattaa lähinnä katsoa, että lähellä on metroasema, josta pääsee mahdollisimman vähillä vaihdoilla paikkoihin, joihin tarvitsee päästä usein.

Ja kämppiä tosiaan löytyy esim. Segunda Mano -lehdestä
Pisos compartidos - Alquiler habitaciones (huoneita kimppakämpästä) (http://inmobiliaria.segundamano.es/subseccion.cfm?categoria_id=69&subcategoria_id=6300)
tai Pisos y apartamentos - Alquiler (asuntoja)
http://inmobiliaria.segundamano.es/subseccion.cfm?categoria_id=69&subcategoria_id=5000

Voi kun pääsiskin taas Madridiin...

67
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 23.04.2007, 15:13:17 »
Aika pieneksi jäi minunkin listani. Arvostelu on sinänsä hieman vaikeaa, kun itsellä on tiettyihin paikkoihin vahvempia tunnesiteitä. Mutta tässä oma listani:

* Helsinki 4
* Kööpenhamina 3
* Lontoo 3
* Madrid 5
* Oslo 4
* Pariisi 4
* Tallinna 2
* Tukholma 5

68
Espanja / Luontoa Madridin lähistöllä
« : 23.04.2007, 14:50:36 »
Varmasti muistakin osista Espanjaa löytyy ehkä näyttävämpääkin luontoa, mutta itselläni on kokemusta Madridin pohjoispuolesta kaupungissa viettämäni vuoden ajalta.
Yllättävän komeita maisemia löytyi Sierra Guadarramaltakin (http://en.wikipedia.org/wiki/Sierra_de_Guadarrama), pääsy luontoon oli tosi helppoa lähijunalla tai bussilla Madridista käsin. Erityisen komeita kivimuodostelmia löytyi La Pedrizasta(http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pedriza), jonne julkisilla kylläkin on hieman vaikeampi päästä.

Sivuja: 1 2 3 [4]