Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jaipur

Sivuja: [1]
1
Iso-Britannia / Oxford / lähiympäristö
« : 09.05.2007, 21:29:00 »
Kiitos, näistä tuli valtavasti informaatiota!

Mitä tuumaatte yöpymispaikoista - haluaisimme mieluiten sellaisen paikan, jossa voi tehdä itse ruokaa. Vauvalle esim. aamupuurot jne., ja itselläni on keliakia, eli ainakin välillä olisi kiva tehdä omat ruoat. Ulkomailla kun ei yleensä tunneta kovin hyvin keliakiaa. Onko vinkkejä? (Onkohan opiskelijat jo lomalla,jos he vuokraavat kämppiään... ) Jos sellaista ei ole, niin ehkä joku b&b.... Eikös ne ole aika kivoja?

Olisikohan pyöräily hyvä tapa nähdä kaupunkia ja ympäristöä? Entä suositatteko auton vuokrausta lähiseutujen tutkimiseen (vs. julkiset)?

Olen kuullut kehuttavan myös Englannin maaseutua. Monessa paikassa toimii keino "bussilla vain summamutikassa johonkin päin" - onko totta Oxfordin lähettyvillä? Mielessä on joku ihana vanhanaikainen pikkukylä (mielikuva suoraan tv-sarjoista kun ei muuta kokemusta...), jossa voisi ehkä vuokrata pyörän jotta pääsisi vähän nopeammin katsastamaan maisemia. Onko ne kylät niin ihania kuin sarjoissa? Sellaista haluaisin päästä tutkimaan.

2
Yleinen / Mitkä paikat olleet positiivisia yllätyksiä?
« : 09.05.2007, 02:37:15 »
Näitä on paljon. Onneksi.

Zürich. En odottanut mitään erikoista mutta sain kansainvälisen, lämpimän, rennon, aurinkoisen, mielenkiintoisen kaupungin ja kesän siellä. Sveitsi kokonaisuutena lumosi.

Hong Kong. Makee paikka. Ihana luonto. Mahtavan monipuolinen paikka.

Intia. Ei kiinnostanut erityisesti, halusin Afrikkaan, mutta Intia antoikin niin paljon: ajateltavaa, sulateltavaa, katseltavaa, haisteltavaa, kunneltavaa, ideoita. Intia muutti mua.

Seychellit - paratiisi. Varsinkin pienet saaret.

Nizza. Ei kiinnostanut erityisemmin, mutta se olikin ihana talvea-pakoon-paikka. Varsinkin rannikon lähiseudut.

Tukhoma. Ihanat kirpparit Södermalmilla, kevät kaksi viikkoa Helsinkiä edellä, valtavasti katukahviloita, + 20 huhtikuussa.

Texas. Lämpö jäi lämmittämään vielä pitkäksi aikaa sieltä lähdön jälkeenkin.

Santorini. Ei odotuksia eikä mitään tietoa paikasta. Siitä tulikin yksi kivoimmista lomista.

Näitä jää miettimään lisää. Ihana ketju.

3
Muistan kuulleeni, että paracetamol olisi etelän maissa (malaria-maissa) parempi kuin ibuprofeeni, mutta en muista miksi. Muistaako joku muu?

4
Kävimme Vietnamissa jo 2001, joten vähän aikaa siitä jo on, mutta silti yhdyn moneen muuhun: omia suosikkeja oli Hanoi (jotenkin siistimpi ja mukavempi kuin HCM, ja vihreämpi. Järvi keskustassa oli kiva.), Dalat (jossa oli ihanan viileää heinäkuussa, siellä oli ihanaa pyöräillä, ei ollut muita turisteja) sekä Hoi An, jossa teetin ihania vaatteita ja joka oli pieni ja söpö ja vanha. Mielenkiintoista lukea, että se on nyt täynnä länsimaalaisia - vähentää paikan viehätystä kummasti!

Vähiten tykkäsin HCM:stä - tosin se oli ensimmäinen kosketukseni Aasiaan ylipäänsä, ja taisin olla vähän shokissa. Mieleen jäivät lähinnä korkein aidoin rajatut puistot. Huessa piipahdimme myös, mutta siitä ei jäänyt muuta mielikuvaa kuin jonkinlainen "vesipuisto" - lootuksen kukkia vedessä ja hatara silta pienelle saarelle. Nha Trangista en tykännyt, rannalla ei saanut olla kaupustelijoilta rauhassa. Tosin siellä taisi olla kivoin ravintola, eniten länsimaalaiseen makuun tehty ruoka. Onko se hyvä vai huono asia onkin sitten eri juttu. Siellä vuokrasimme mopon ja ajelimme jollekin vesiputous-paikalle, joka oli kyllä ihana ja siellä sai olla ihan rauhassa. (paikan viehätystä lisää kummasti se, että mieheni kosi minua siellä!)

Osallistuimme myös tuollaiselle veneretkelle kuin edellä, mutta meillä kaikki meni ihan hyvin, saatiin syödäksemme aivan ihania hedelmiä niin paljon kuin jaksoimme, ja kelluimme vedessä ja naukkailimme juomia kumirenkaisiiin nojaillen. Oppaat olivat mainioita ja iloisia lauluveikkoja. Snorklaus oli antoisaa, eikä mikään maksanut ylimääräistä. Hintaa retkelle tuli muistaakseni juuri joku 7 usd.

Vanhempani tekivät matkan Hanoista vuoristoon (luoteeseen??), jossa he vaeltelivat pari päivää, ja kehuivat paikan ja paikallisen oppaan käytön maasta taivaaseen. Valitettavasti en osaa kertoa tästä sen tarkemmin.

Hanoista käsin osallistuimme vietnamilaisen firman työntekijöiden mukana muutaman päivän rantalomalle (valitettavasti en tiedä tämänkään paikan nimeä - se oli vietnamilaisten rantalomakohde, ei ainoatakaan turistia). Tämä kokemus jäi lähtemättömästi mieleen, muttei kovin hyvänä: ruoka oli todella erikoista, ja kaikki ne merenelävät olivat minulle aivan liian eksoottisia, ja outoon tapaan kaikki vietnamilaiset liikkuivat ja tekivät kaiken massana - esim. kello viisi kaikki pöllähtivät kuin tyhjästä uimaan ja meri kuhisi mustanaan ihmisiä, kun vielä puoli viideltä siellä ei uinut kukaan. Hotelli oli kaamea, kommunistinen rapistunut suurhotelli. Poliisi takavarikoi sinne mennessä passimme, ja pois lähtö suunniteltua aikaisemmin meinasi osoittautua sen vuoksi mahdottomaksi. Olimme todella onnellisia karistaessamme paikan pölyt jaloistamme!

Olimme Vietnamissa kolme viikkoa, menimme bussilla HCM:stä Hanoihin. Matka oli aika rankka, ehkä vähän liiankin. Bussi oli pieni ja ahdas, ja tiet huonoja. Hanoissa vietimme noin viikon, joten matkaan ja muihin kaupunkeihin käytimme n. kaksi viikkoa. Jos menisin uudestaan keskittyisin pohjoiseen, tai ehkä vielä mielummin sisämaahan, vuokraisin oppaan ja kävisin pienissä kylissä. Opas löytysi varmasti jostain isommasta kaupungista.

Kaikkiaan reissu oli yksi raskaimmistani eikä minusta tullut Vietnam-fania, mutta iso syy voi olla siinä, että matka halki Vietnamin oli niin pitkä, sekä se, että se oli tosiaan eka reissuni Aasiassa. Sen jälkeen viikko Hong Kongissa oli taivas! Hong Kongiin olisi ihana palata vielä!

Mutta ei kaikki ollut pelkästään raskasta: Yhtenä kivoimmista asioista matkalta jäi mieleen tilanne, kun olin valokuvaamassa HCM:ssä vilkasta risteystä ja luokseni asteli tuima uniformupukuinen poliisi, joka alkoi selittää jotain kiivaasti. Pelästyin ja luulin jo, että hän haluaa takavarikoida kamerani. Viitisen minuuttia kyselimme ja selittelimme, huidoimme, ja lopulta hän tajusi kirjoittaa paperille asiansa: "Be careful". Poliisi halusi vain varoittaa minua, sillä hän pelkäsi jonkun ohiajavan saattavan siepata kamerani. Kun vihdoin ymmärsimme toisiamme, kuukasvot levisivät leveään hymyyn. Niiden ystävällisyys ja huolehtivaisuus jäi lähtemättömästi mieleeni.

5
Iso-Britannia / Oxford / lähiympäristö
« : 09.05.2007, 00:52:30 »
Onko kenelläkään antaa vinkkejä Oxfordin ja sen lähiympäriston  tutkimiseen? Mitä kannattaa tehdä ja missä käydä? Mikä on ko. paikan erikoisuus? Itselleni tulee paikasta mieleen lähinnä yliopisto ja kampus.

Lisäksi kiinnostaa kovasti second hand-kaupat, löytyykö niitä? Entä onko hyviä ruokapaikkavinkkejä (rasvainen ruoka ei innosta).

Olemme Oxfordissa kuun vaihteessa 8 päivää, reissukaverinani on enimmäkseen vuoden ikäinen vauva. Haluaisin tehdä päiväretkiä lähiseudulle, muuallekin kuin Lontooseen.

Onko junalla matkustaminen kallista? Entä hintataso muuten Lontooseen verrattuna?

Neuvoista kiittäen!

6
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 30.04.2007, 10:28:59 »
* Bern 4
* Helsinki 4
* Kööpenhamina 3
* Lontoo 4
* Luxemburg 3
* Monaco-Ville 2
* Oslo 2
* Riika 3
* Tallinna 3
* Tukholma 5
* Vilna 4
* Wien 2

Sivuja: [1]