Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mpala

Sivuja: [1] 2 3 ... 68
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 24.03.2020, 14:15:37 »
ihmetytti että vielä sunnuntaina helsingistä oli useampi lento Thaimaahan. siis mitä?

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 24.03.2020, 14:14:04 »
Olen lukenut kymmenia artikkeleita ko aiheesta.... :) jotenkin jaa nalkkiin, vaikkei kylla pitaisi.
Taiwanista sen verran etta vaikka tuo strategia toimi, kun keskitti huomion Kiinaan, mutta siella ovat nyt tapaukset alkaneet lisaantya muualta tulevien matkustajien myota. Ovat ymmartaakseni siirtyneet karanteeniin silta osin. Tama osoittaa sen, etta edelleen laumasuoja voisi olla toimiva ratkaisu kun tautia esiintyy jo yli sadassa maassa jotka ovat eri vaiheessa ja ihmiset liiikkuvat koko ajan, tietty suojellen hauraita ja sairaita.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 24.03.2020, 10:06:36 »
Maskeista on aika paljon ihan asiallista tietoa netissä. Muutama huomio.
Niitä suositellaan henkilöille, joilla on ko virus.
Jotta niistä olisi muille ihmisille hyötyä, pitäisi niitä vaihtaa todella paljon ja kulutus kasvaisi aivan järjettömäksi.
Niistä on jo nyt pula maailmassa, ja olemme kohta tilanteessa jossa hoitohenkilökunnalla ei ole maskia.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 18.03.2020, 15:48:15 »
tah? hevonpaskaa? mitenkas nyt noin tuohtunut olet?
itse ainakin luen kaikenlaisia asiantuntijoita. Ei kai kai kukaan voi olla oikeassa viruksesta joka on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden ja joka tapauksessa elinikansa alussa. sen lisaksi, monilla mailla on erilaiset strategiat. Taiwan pisti heti alussa seulonnan Kiinan suhteen. Briteissa on edelleenkin isoja yleisotilaisuuksia, oliko viikko pari sitten useita x10.000 samassa paikassa. Siella kai halutaan paasta vanhuksista eroon. Ja muut silta valilta.   
Vasta sitten myohemmin nahdaan, miten meni ja voidaan arvioida mita olisi pitanyt tehda.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 18.03.2020, 11:59:41 »
jos olet tehnyt matkustusilmoituksen, lahetysto on ilmeisesti yhteyksissa.   

edit: ilmeisesti EU sulkee kaikki rajat EUn ulkopuolelle, mutta seurannet tilannetta.

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 17.03.2020, 11:09:53 »
Iltasanomissa on muutama juttu tata aiheesta. esim.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006442174.html
" Parviaisen mukaan kyselyistä ruuhkautuneen ulkoministeriön viestintäkapasiteetti suunnataan nyt ministeriön verkkosivuille, jotta ajantasainen tieto saataisiin kerralla mahdollisimman laajalle yleisölle. Ohjeistuksessaan ulkoministeriö kehottaa matkailijoita seuraamaan paikallisia uutisia ja paikallisten viranomaisten tiedotusta sekä selvittämään itse ensin paluumatkan järjestelyjä suoraan omalta matkanjärjestäjältä.  – Ulkoministeriön mahdollisuudet avustaa tässä tilanteessa ovat rajalliset. Matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt pyrkivät kuljettamaan suomalaiset matkailijat takaisin kotimaahan, ulkoministeriö tiedottaa....
Kotiuttaminen ulkoministeriön avulla mahdollista vain poikkeustilanteissa. Monet matkustavat nykyään kuitenkin omatoimisesti, eivätkä he näin ollen voi kääntyä matkanjärjestäjien puoleen. Ulkoministeriön mukaan kotiuttaminen sen avustuksella voi tulla kyseeseen ainoastaan poikkeustilanteissa. – Mahdollisissa kotiutuksissa tehdään yhteistyötä EU- ja Pohjoismaiden kanssa. Kotiutuksia pohditaan aina tapauskohtaisesti ja huomioon otetaan kohdemaan kokonaistilanne. On hyvä myös huomata, että ulkoministeriö ei vastaa mahdollisesta kotiutuksesta aiheutuvista kuluista, vaan myös kotiutustilanteessa matkailija vastaa matkakuluistaan itse....
Suomen edustustot pyrkivät tiedottamaan sosiaalisen median kanavillaan kunkin maan tilanteesta ja paikallisviranomaisten antamista ohjeista. Ulkoministeriön mukaan matkailijoiden on hyvä varautua siihen, että he saattavat joutua jäämään matkakohteeseensa niin kauaksi aikaa, kunnes matkustusrajoitukset on purettu. – Matkailijoilta vaaditaan nyt sopeutumista tilanteeseen ja epätietoisuuden sietämistä, ulkoministeriö huomauttaa. "

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 17.03.2020, 09:37:46 »
Mita ulkoministeriolla tai lahetystolla on tekemista sun matkajarjestelyjen, ala nyt ihmeessa ala heita kuormittaa, siella on varmaan muutakin puuhaa talla hetkella.

niin kuin TO kirjoittaa, suomen kansalaiset saa palata, kysessa oli SUOSITUS. pitaa itse arvioida:
* riskit siella tai taalla jos joutuu tehohoitoon tms, maksaako vakuutus jne.
* matkustusmahdollisuudet ja lentotarjonta ottaen huomioon etta osa lentoyhtiosta menee konkurssiin, osa rajoittaa lentonsa 90% jne.

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 13.03.2020, 12:17:26 »
Reikien tukkiminen on myos laumasuojaa, lisaantyvaa immuniteettia. Taman mukaan aikaisemmin mainittu 60% sairastanut mihin Merkel myos viittasi vastaa sita ettei se enaa siirry eteenpain.

Suomi on reagoinut, ja reagoi koko ajan. Tilanteen edessa on erilaisia tapoja reagoida. Paljon myos riippu yksiloiden tavasta hoitaa oma vastuu, esimerkiksi italiassa ovat kai aika tehokkaasti uhmanneet annettuja ohjeita koska sotivat kulttuurisia kaytantoja vastaan.

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.03.2020, 10:46:04 »
(Toivottavasti) viimeinen kontribuutioni aiheeseen korona;

Kotoisa olo tuli kyllä Suomeen saavuttaessa yhdestä maailman pahimmista koronaviruspesäkkeistä Etelä-Koreasta.

Qatarin kentän transit-eristyksen jälkeen suoraan Suomen koneeseen jossa T-paitasillaan matkustava kansainvälinen jengi pärskii ja köhii ihan normaalisti ilmaan kaiken sisuksistaan, muutamilla näkyi maskeja.

Helsinki-Vantaalla ei mitään ohjeistusta minkään maan kielellä miten pitäisi toimia jos saavut riskimaasta Suomeen, eikä myöskään ohjeistusta mitä täytyy tehdä jos olet sairas, kuumeinen, kipeä tai epäilet että sinulla on korona. Ei lämpökameraa, ei edes passipoliisin kysymystä mistä maasta olet tulossa tai näitä THL:n ohjeita oma-aloitteisesta karanteenista (tai sen pituudesta).

Ei tarvi tällä suhtautumisella kummastella että koronaa tulee löytymään ympäri Suomea jatkossakin ja paljon. Helsinki-Vantaa on kansainvälinen kenttä eikä sitä taudin torjumista pelkän Finnairin lentoperumisien varaan voi laskea.

Sanomattakin selvää että suhtautuminen on eri levelillä Soulissa joka on joidenkin laskelmien mukaan maailman toiseksi suurin metropolialue, mutta olisko se niin hankalaa perustaa tänne meillekin esim. 24/7 koronaneuvontapuhelin ja informoida matkustajia tällaisesta palvelusta edes englanniksi?

Tai u know, liimata informatiivisia tarroja viestillä: Älkää jumalauta aivastelko käsiinne ja pyyhkikö niitä liukuportaiden kaiteisiin?

Se on sellaista meidän viranomaisilla. Kiellot ja kieltäminen sujuu kyllä helposti, mutta neuvonta tai informoiminen onkin jo haastavampaa.
Tama oli aika karmaisevaa luettavaa. Tuli mieleen etta lentokoneessa voisivat jakaa nenaliinat heti kattelyssa, sehan ei nyt mitaan maksaisi. 
Kylla todellakin viranomaisten pitaisi valistaa paremmin, ja paakallopaikoilla, mutta tuossa kylla olisi monella immeisella peiliin katsomista. En myoskaan ole ikina ymmartanyt kesa/rantavaatteilla lentokoneessa matkustamista, ensinnakin lentokoneessa lampotilat vaihtelevat helposti todella paljon. mielestani on kuvottavaa, kun vieressa istuvalla jengilla on shortseja jne muuta. Tallaista loytyi muutama viikko sitten koneesta.
Mutta omasta kokemuksesta (iakas miespuolinen sukulainen) voin myos sanoa, etta on myos toivottomia tapauksia. On valistettu niin monen monta kertaa kasien pesusta jne, ei suostu mihinkaan varotoimiin, toimii niin kuin olisi taysin kuuro ja sokea. Etta jengia vaan on niin moneen junaan, ei sille mitaan voi.

10
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 10.03.2020, 20:04:52 »
joo, voit itse aloittaa lukemalla tuon linkkaamani ranskalaisten tutkijoiden kirjoittaman artikkelin, tai menna CDC, John hopkins etc sivuille. hop hop.

ja sitten ihan vakavissaan, oletan etta taman sivuston lukijat ovat aikuisia ihmisia joilla on edes alkeellinen medialukutaito ja jotka pystyvat prosessoimaan lukemaansa. muutenhan netissa ei keskustelisia kuin kaikki alansa asiantuntijat. musta on kiva lukea ihmisten juttuja, sellaisiakin jotka eivat ehka ole ihan tieteellisesti todistettuja tai jotka ovat oman maailmankuvani ja tietouden vastaisia. se on koko se netin keskustelupalstojen hienous. 
 

11
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 10.03.2020, 10:27:32 »
@fdr: tuo mita kirjoitin pohjasi muutama viikko vanhaan lausuntoon, enka juuri nyt muista, mista sen luin (joten jo vanhentunutta tietoa).
pahoittelut.
Tassa ei oikein pysy karryilla.
hyvin mahdollista, mutta ehkei ollut WHO, tuon kaltaiset multi-jarjestot yleensa esittavat vain varmaa valmiiksi pureskeltua tietoa. sen sijaan yksittaiset tutkijat voivat tuoda esille omia nakemyksiaan.
Mutta mina olen myos nahnyt useammassa lahteessa samaa arvailua. sita etta viruksen toiminta voisi laantua lampotilan noustessa (ei siis kadota, huom tekstin ymmartaminen), seka myos sen etta se voisi jaada eloon ja muuntua kausiflunssaksi, kuten ainakin yksi naista aikaisemmista virusepidemioista on muuttunut. totta kai jos elinvoimainen virus on neitseellisella maaperalla tartuttamassa ihmisia ei se laantuminen ihan hetkessa tapahdu.
tassa yksi artikkeli ranskan kielella, missa lopussa puhutaan siita kuinka virus on edennyt ita lansi suunnassa, ja voisi ehka muuttua kausittaiseksi. ja viela huom, namahan kaikki ovat spekulaatiota hyvin lyhyen olemassaoloajan ja rajoittuneen tietamyksen perusteella, mutta mielenkiintoista kuitenkin.
https://www.lequotidiendumedecin.fr/specialites/infectiologie/la-covid-19-est-un-reel-danger-deux-scientifiques-font-le-point-sur-le-coronavirus-sars-cov-2


12
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 09.03.2020, 12:23:19 »
@mpala: tuli ihan mielenkiinnosta mieleen, etta onko niissa maissa Afrikassa, joissa vaikutat rajoituksia Kiinasta (varmaankin suurin osa tullut mm. rakennustoihin?) tulijoiden suhteen?
en tieda rajoituksista mutta kohtelu on kovaa, tassa varmaankin on taustalla myos pitka-aikainen kiinalaisten inho (kayttaytyvat juuri niin harskisti kuin siirtomaaisannat aikoinaan).
https://www.bbc.com/news/world-africa-51770856

13
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 09.03.2020, 12:21:30 »
on kaksi eri asiaa, etta leviaminen loppuu kokonaan tai hidastuu. ko viruksesta ei viela tiedeta tarpeeksi etta oltaisiin varmoja mutta ainakin useat amerikkalaiset tutkijat arvaavat etta leviaminen voisi hidastua ja siirtya esim australiaan kun siella alkaa "talvi". ja kylla monet nayttavat arvaavan etta se on muuntumassa kausi-influenssan oloiseksi.
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/02/12/805256402/can-coronavirus-be-crushed-by-warmer-weather?t=1583748283812
Soininvaaralla oli mielenkiintoinen esitys, etta riskialtista vaestoa (vanhuksia, altistavat taudit) pitaisi suojella ja eristaa, ja kaikki muut sitten mahdollisesti sairastaisivat ko viruksen. tama sairastuminen toisi immuniteetin, ja siten taudin leviaminen loppuisi kun mahdollisten tartutettavien henkiloiden maara vahenisi jyrkasti. ei hassumpi ajatus mielestani. nythan se todennakoisesti jaa elamaan ainakin joksikin aikaa.


14
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 08.03.2020, 12:03:15 »
jaa, nyt varmaan tulee lisaa pyyhkeita, talla kertaa italia-faneilta....

15
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 08.03.2020, 12:02:11 »
oli ehka kompelosti sanottu, pahoittelut siita. tarkoitin sita, etta kiinalaisten valtava maara, ja huimasti lisaantynyt liikkuminen lisaa mita tahansa riskia, mika on sielta peraisin tai siella esiintyva. Oma perspektiivini on afrikasta, jossa olen liikuskellut, ja jossa kiinalaisia on nykyaan ihan valtavia maaria. heita loytyy ihan mista tahansa pikku paikoistakin. tama ja afrikkalaisten terveydenhuollon vahainen varustautuminen huolestuttaa, vaikka siella onkin monessa maassa hyvaa kokemusta valmistautumisesta nopeasti leviavien epidemioiden suhteen.
se on ihan loogista, mita enemman matkustetaan ja liikutaan, sita enemman hyvat ja huonot asiat leviavat. niin kuin pohjois-italian matkailu on lisannyt suomessa tai jopa tuonut suomeen koronatartuntoja.

16
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 07.03.2020, 14:29:02 »
olen nahnyt arvailuja/vaitteita, etteivat tallaiset pisaratartuntana leviavat viirukset oikein viihtyisi tropiikissa. Noin niin kuin yleiselta kannalta, mihinkaan maahan varsinaisesti viittaamatta. tietty kehittyvissa maissa on terveydenhoitokin vahemman resurssoitu.

Sama myytti levisi SARSin kohdalla myös. En ole ekspertti, mutta COVID-19:n sisarvirus SARS teki tuhoisaa jälkeä myös Singaporessa. Samoin tämäkin virus on siellä levinnyt huolimatta erittäin tehokkaasta järjestelmästä (informaatiokampanjat, karanteenit...).

Täältä löytyy arvio aiheesta: https://ccdd.hsph.harvard.edu/will-covid-19-go-away-on-its-own-in-warmer-weather/

"(tl;dr): Will COVID-19 go away on its own in warmer weather? Probably not."
leviamiseen varmasti vaikuttaa monetkin asiat, eika voi yleistaa mutta olen ymmartanyt etta kaikki nama influenssat leviavat kylmana kautena ja laantuvat lampimana kautena. Ja ymmartaakseni nimenomaan kuuma kuiva ilma vaikuttaa pisaroiden kayttaytymiseen. Singaporehan on sellainen liikennesolmu, ja tiiviisti asuttu, etta siina varmaan jo riskit muutenkin kasvavat. mutta kun tama(kin) on kiinasta peraisin, ja kiinalaiset nykyaan liikkuvat ihan joka puolella, se on huolestuttavaa.

17
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 14:38:16 »
olen nahnyt arvailuja/vaitteita, etteivat tallaiset pisaratartuntana leviavat viirukset oikein viihtyisi tropiikissa. Noin niin kuin yleiselta kannalta, mihinkaan maahan varsinaisesti viittaamatta. tietty kehittyvissa maissa on terveydenhoitokin vahemman resurssoitu.

18
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 26.02.2020, 16:04:33 »
Norwegianin 90 päivän matkavakuutus kuulostais hyvältä mut kun haluais reissata 110-120 päivää ja Norwegian ei myy lisäpäiviä kortillensa.

Ifillä oli reilusti yli 200€ vakuutus, niin löytyisköhän jotain hyviä ulkomaisia ja halvempia vakuutuksen antajia mitkä olette kokeneet hyviksi?
Hyvyydestä en tiedä, kun se tulee selville vasta kun on vahinko mutta olen käyttänyt sekä Nomad että IMG vakuutuksia. Muutama huomio: Nomad ei korvannut tungoksessa vaurioitunutta silmälasin linssiä, vaikkei se mielestäni heidän ehdoissa ole kovin selvästi sanottu. IMG antaa ymmärtää että taxes kuuluu heidän vakuutuksen hintaan, mutta tuleekin sen päälle. molemmat saa kesken reissun.

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.02.2020, 07:58:30 »
rokotteen kehittäminen vie kai n. 1,5 v.

20
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 31.01.2020, 19:29:35 »
LHR T2 The Queen’s Terminal
LH business/senator lounge
Krombacher Pils tuopissa
TP lento
Guinea Bissau? en ole käynyt, mutta eikös siellä ole hieno saaristo. Ehkä sun hotellin ikkunasta voi kuikuilla sinne päin. Jos mellakat kyllästyttää.

Sivuja: [1] 2 3 ... 68