Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - manok

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Espanja / Vs: Lento Malagaan ja siitä Sevillaan?
« : 01.09.2015, 19:15:50 »
Nähtäväähän tuolla riittää vaikka millä mitalla. Ainakin Cordobaa suosittelisin ja Sevillan Plaza Espanja on todella hieno.
Blogissani junailusta Andaluciassa ja muutaman yön Sevillan majoituksesta: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2014/10/01/al-andalus/

103
Eurooppa / Vs: Praha-Bratislava-Wien 1 viikko.
« : 09.08.2015, 08:54:32 »
Eurolinesin ja Student Agencyn busseja minäkin suosittelen vaikka Bratislava-Wien väli taittuu mukavasti junallakin. Jokiristeily Wienistä Bratislavaan ei ole mielestäni hintansa väärti. Vuosi sitten noilla huudeilla liikuttiin. Lisää vinkkejä:auringonalla.pallontallaajat.net/2014/06/17/wien-2/

104
Yleinen / Vs: Reitti ideoita Alpeille 2015
« : 21.06.2015, 10:40:01 »
Ihan hyvä reittihän tuossa on ja vuorisoajelua yliin kyllin. Itse ajaisin kyllä Gardan kautta ja yöpyisin vaikka Riva del Gardassa. Erittäin kaunista seutua. Järven voi sivuuttaa myös toiselta puolelta, tosin tunneleita on hieman enempi, mutta niistä on yleensä toinen sivu auki. Bergamon suuntaan voi sitten kääntyä Salon kaupungista. Bergamosta kääntyisin kohti Comojärveä ja yöpyisin Comossa. Comossa kannattaa ottaa hammasratasjunakyyti Brunaten kylään, mikä on 600 metrin korkeudessa.  Pätkä Peschiera del Gardasta Milanoon on tylsää, maksullista moottoritietä, missä ei ole mitän nähtävää. Motarille voisi palata sitten  Castelletto sopra Ticinon tienoilla. Nuo vesistöpätkät mielestäni keventävät muutoin vuoristopainotteista reittiä.
Tuossa juttua ja kuvia viime kevät talvelta Itävallan maisemista Kaprunin tienoilta: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2015/04/08/saalbach/
Ja vielä Comojärveltä: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2014/05/10/st-moritz/
Kannattaa muistaa se Vignette, Itävallassa ja Sveitsissä ajaessa.

105
Olettekos kuulleet... / Vs: Vuorotteluvapaa poistumassa?
« : 29.05.2015, 05:46:43 »

Äitini jäi joitain vuosia sitten eläkkeelle oltuaan saman puljun palveluksessa 35 vuotta. Nuo ajat on auttamatta ohi. Koko vuorotteluvapaa on ideanakin mielestäni aika älytön. Jos tuntuu, että työssä ei jaksa, niin sitten pitää vaihtaa työnantajaa. Etsiä uusi työpaikka, laittaa hakemuksia ja käydä haastatteluissa. Pitää siinä välissä omaa lomaa, olla jenkkityyliin between jobs.

Tai siis ideahan on juuri loistava, koska saa palkkaa lomailusta, mutta mitään järkeä siinä ei oleIdeanahan siinä on, että työtön nuori, joka ei ehkä muuten helposti työllisty, pääsisi työelämään samalla kun kauan työelämässä huhkinut voi hiukan huilia. Mielestäni systeemi on hyvä, koska se ei maksa yhteiskunnalle eikä työn antajalle mitään ja sekä työtön nuori että kauan työelämässä ollut hyötyvät. Mitään päätöksiä vuorotteluvapaan poistamisesta ei ole tehty, vaan asiaa käytetään painostuskeinona vaikkapa pekkasvapaiden poistolle tai palkkojen jäädyttämiselle. Em. idea, että vaihtaa työpaikkaa jos uupumus uhkaa ja pitää breikkiä siinä välissä ei kyllä toimi tässä yhteiskunnassa tänä päivänä ainakaan niillä jotka tuon vuorotteluvapaan tarpeessa eniten ovat. Yli viisikymppiset ei ole mitenkään kovassa huudossa työmarkkinoilla, vaan sitä yritetään roikkua nykyisessä työpaikassa tavalla taikka toisella sinne eläkeikään saakka, mitä nyt siirrellään koko ajan ylöspäin.

106
Busseja Bergamosta Milanon rautatieasemalle lähtee pitkin päivää aika tihein välein: Itse olen käyttänyt http://www.autostradale.it/ firmaa.
Hinta yhteen suuntaan noin kympin. Siitä voi jatkaa vaikkapa http://www.eurolines.com/ joka lähtee Milanosta klo 15.45 ollen Genevessa klo 23.00.
Hinta 45 euron/sivu. Bussifirma testattu ja hyväksi havaittu. Tietysti voit jatkaa Milanosta myös junalla: https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer&cFID=J4yk13Mq63b8. Hintaa tulee muutama kymppi enemmän, mutta matka-aika lyhenee. Itse lähtisin suoraan Bergamosta junaileen Geneveä kohti. Italialaiset kyllä auttavat hyvin mielellään, kun vain uskallat neuvoa kysyä. Vaikkei yhteistä kieltä löytyisikään, niin huolehtivat kyllä sinut oikeaan junaan.

107
Suorin reitti näyttäisi olevan: Hampuri-Hannover-Frankfurt-Karlsruhe ja Ranskan puolelle voisi siirtyä Strasbourgista tai viimeistään Mulhousesta, ja ottaa suunnaksi Lyonin. Tietulleilta tuskin vältytte, mutta jos aikaa on ylettömästi, voi tietysti ajaa pienempiä teitä ja vältää näin maksuja. Sveitsi on myös kaunis matkailumaa ja ainakin itse sain Vignetten myytyä kympin alennuksella aika helposti matkan jälkeen.

108
Pari vuotta sitten vuokrasimme auton Malpensassa Fireflyltä, Autoeuropen välityksellä. Kaikki sujui ok. Vuokraamo sijaitsi muutaman kilometrin päässä kentältä. Hakivat, kun soitin vuokraamoon. Kattava vakuutus omavastuun poistolla kannattaa tietysti ottaa. Voi muuten kouraista pikkusen mahanpohjasta jos autoa ei aamulla löydykään paikalta, mihin se illalla jätettiin. Lisätietoja löytyy blogistani: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2014/04/26/lago-maggiore/

109
Eurooppa / Vs: ITÄVALTA
« : 28.01.2015, 05:51:33 »
Hei, noita oopperaesityksiä ja konsertteja kaupataan kadulla turisteille todella aktiivisesti ja tuskin monellakaan on iltapukua mukana.
Eli normaalit siistit vaatteet käyvät kyllä ja ovat tavallisin asu. Jotain vinkkejä voit löytää blogistani: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2014/06/17/wien-2/

110
Ekana nyt tulee mieleen Alpit ja erityisesti Matterhorn. Muita : Gizan pyramidit, Kuninkaiden laakso ja Karnakin temppeli Luxorissa ja samaan sarjaan auringon nousu punaisesta merestä Safagassa. Grand Canyon, Muir Woods ja Golden Gate Bridge. Pohjois-Italian järvialueet ja Amalfi Coast Road. Kreikan saaristo ja Espanjan kulttuurikaupungit. Keski-Euroopan joulumarkkinat.  Kaupungeista Rooma ja Pariisi ovat sellaisia, joissa on tullut käytyä useamman kerran.

111
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 25.10.2014, 17:21:35 »
Samsung-tabussa on kätevä ruudunkaappaus toiminto, jolla liput saa näkyviin eli toimivaa nettiyhteyttä ei tarvitse tiskillä.

112
Tyhmät kysymykset / Vs: Meno-paluulento aina halvempi?
« : 26.07.2014, 11:30:00 »
Hyödynnän ketjua hieman samansuuntaisella dilemmalla: haaveena on ollut lentää jenkkeihin ja risteillä atlantin yli takaisin (tai toki toisinpäin). Mitä kautta kannattaisi skautata noita yhden suunnan lentoja? löytääkö ihan perus skyscanner noi samalla tavoin kuin menopaluutkin? Noita yliristeilyjä saa välillä todella edullisesti, mutta projekti on aina kaatunut kalliiseen lentoon.
Norjalaiselta näyttäisi saavan yhdensuuntaiset esim. Helsinki-New York hintaan 245€ ja Tukholma-New York hintaan 194€. Nämä siis ilman laukku-, ja istumapaikkavaraus maksuja.

113
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 10.05.2014, 09:41:21 »
Minulla oli jatkuva matkavakuutus Lähi-Tapiolasta ilman matkatavaroita 47 euroa/vuosi. Vaihdoin kaikki vakuutukset Pohjolaan, ja nyt jatkuva vakuutus kustantaa noin 60 euroa/vuosi, ja siinä on myös matkatavara vakuutus.

114
Siis sveitsin moottoritie tarra myynnissä. Ajoaikaa tammikuun 2014 loppuun saakka.
Kuitti löytyy. Hinta 20 e.

115
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 06.05.2008, 20:39:55 »
Riika ehdottomasti halvin. Bremenin halvin majoitus omassa huoneessa lienee Formule 1 Oyterdamm /Osterholz.

Kannattaa varmaan keskittyä siihen syömiseenkin; molemmissa paikoissa on hyvää ruokaa ja muutakin (selvin päin) nähtävää.

Riiassa ehdottomasti kannattaa mennä Lidoon (siihen isoon, ei keskikaupungille) syömään!

Tiedätkö Riikan halvimpia majoituksia?
Entä paljon olut maksaa ravintoloissa siis keskitason ja alle?
Entä paljon ateriat kustantaa?
Entä taxi?
EDIT!
Tuossa kun vielä enemmän Riikasta luin tältä foorumilta monet sanoivat Riikaa kalliiksi siis yhtä kalliiksi kuin suomea...


Paljonko tuolla Bremenin Formula 1:ssa maksaa 2:lle hengelle kahden hengen huone? Ku nitse katsoin sen sivulta niin sain käsityksen että 31€/hkl/vrk ? :O
Siis ei kovinkaan halpaa.

Käsittääkseni yöpyminen Formule 1 paikoissa maksaa 30-40 e/huone,ja sinne voi majoittua max 3 hlö.
Mitä yleiseen hintatasoon tulee,niin Riika on kyllä,etenkin vanhakaupunki suomen hinnoissa,poislukien alkoholi.
Sensijaan Saksa yllättävän edullinen majoituksiltaan...syömisiltään...juomisiltaan.
Kesäkuun alkuun on varattuna 3h,k,kph,Mosel-joen varrelta viinitilalta,ja koko lysti 220 e/4vrk/4hlö, eli n. 14 e/hlö/vrk.

116
Italia / Rooma
« : 07.10.2007, 19:29:09 »
niin..me taas ollaan menossa tuossa marraskuun alkupuolella.
Tään ketjun läpilukeneena varattiin majoitus Trasteveresta Romacityapartmentsin kautta.42 neliötä kaikin mukavuuksin,eli sellanen yksityisen omistama kämppä.80 e/yö näin marraskuussa.

Löytyykö siitä Piazza Santa Maria in Trasteveren kulmilta kauppaa,josta vois hakea aamukahvitarpeet?

Poislähtö sitten hiukan mietityttää...pitäis olla jotain puol 7 aamulla Cianpinossa.
Millä tuosta matkasta kivuttomimmin selviäis,kun sinne Terminiinkin on aika huikonen?

visual.paginegialle.it on aika kätsä sivusto:Rooma ja monet muut italialaiskaupungit löytyy 3D kuvina,ja lisäksi voi kulkea pitkin katuja mielin -määrin ja pysähtyä katsomaan nähtävyyksiä.
Capitolium-aukion vierestä voi lähteä surffailemaan.
Mm.meidän "kotikatu" Via del Moro on käyty kattoon päästä päähän,ja monet,monet muut paikat.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]