Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - manok

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Lähi-itä / Vs: Dubai Norwegianin lennoin?
« : 11.09.2017, 15:50:57 »
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=7855.160 . Tuo löytyi aika pikaisella vilkaisulla ja aika paljon muutakin. Jos hotellissa on respa auki 24 h, niin sinnehän voi mennä vaikka aamuyöstä. Omista mieltymyksistännehän riippuu, mitä aiotte viimeisenä iltana tehdä, mutta kentällä on hyvä olla hyvissä ajoin. Taksit on halpoja. Mennessä muistakaa ostaa mahdolliset alkomaholit kentältä, periltä niitä ei saa kuin hotellien baareista hyvään hintaan, eikä aina niistäkään. Abu Dhabiin pääsee myös bussilla, mutta tietysti kätevämpää tietysti taksilla. Maksoikohan jotain 50-60 euroa.

42
Eurooppa / Vs: Portugalin tiemaksut?
« : 17.08.2017, 21:50:29 »
Autoilin Algarvessa Espanjasta vuokratulla autolla toukokuussa. Motareilla oli jonkunlaiset automaattitunnistimet, joten senkuin painoi kaasua vaan. Mitään laskua ei ole vielä tullut... Tienposkessa oli kyllä aina tariffit ilmoitettuna kyseisille tienpätkille ja ei ne älyttömiä olisi maksaneet.

Muuten olen sitä mieltä, että olisit voinut tämän kysymyksesi liittää jo avaamaasi ketjuun, etkä aloittaa uutta!

44
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 16.08.2017, 19:51:50 »
Tsekkappas piruuttas Autoeurope! Tarjoaa Ameriikkaan Supercoverria, jonka kattavuus varsin hyvä. Useimmiten hintaan sisältyy lisäksi jopa kolme lisäkuskia ja tankillinen polttoainetta. Kerran meni rengas päreiksi Mojaven aavikolla, mutta mitään maksuja ei peritty.

45
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 23.07.2017, 11:47:50 »
Aika jännää, miten erilailla eri matkaajat kokevat samat paikat. Syyskuussa ei turisteja ollut liiaksi asti, kuin Dubrovnikissa. Kotorissa oli yksi risteilijä satamassa, ja näihin matkaajiin törmäsi päivällä, muttei enää illalla. Muutenkaan en muista, että missään paikassa olisi ollut erityisen ruuhkaista. Kannattaa vilkaista ylläkirjoittavan Illusian matkablogia! Sieltä saa hyviä vinkkeja Balkanin matkailuun, kuten myös moneen muuhunkin paikkaan. Illusia on kokenut omatoimimatkailija jonka jalanjäljissä on käyty monet hienot paikat, mitkä muuten olisi jääneet käymättä, eikä niistä välttämättä olisi edes kuullutkaan.

46
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 18.07.2017, 18:09:25 »
Jos vielä pitäydytään alkuperäisessä suunnitelmassa, niin kiertäisin tuon reitin toisin päin, niin rantatie aukeaa kaikessa kauneudessaan, kun olette merenpuoleisella kaistalla. Siitä on myös helppo luikahtaa levikkeille filmaamaan. Rantatie on lähes koko matkan sulkuviivaa ja liikennettäkin on sen verran, että toiselta kaistalta se on hankalampaa.

Jos olette hyvissä ajoin perillä, vuokratkaa auto kentältä ja ajakaa suoraan Makarskaan. Tosi mukava soppelin kokoinen kaupunki, missä itse olisin helposti viihtynyt viikon. Dubrovnink on täynnä turisteja ja siellä käynnin jälkeen voi vaikka majoituksen katsella muualta. Kotoria ei kannata jättää välistä, sillä Kotorin lahti on yksi maailman kauneimmista paikoista ja ainakin meidän reissun yksi kohokohtia. Kotorista Mostariin ajaa 4-6 ssa tunnissa ja maisemat on kauniit. Mostar oli omalla reissulla hienoin yllätys ja oltais viihdytty pitempäänkin. Mostarista Splitiin väli on uudehkoa motaria, eikä matka vie kuin hetken. Splitiin en kovin kauan jättäisi aikaa, ehkä viimeisen yön. Nuo kaikki mainitsemani paikat on mielestäni paljon kiehtovampia.

Ei tuo mikään hullumpi suunnitelma ole, me ajettiin tuo reitti viikossa. Kotorissa ja Makarskassa oltiin 2 yötä, eikä ollut ollenkaan kiireen tuntua.

Auto kannattaa vuokrata nollaomavastuulla esim. Autoeuropelta. Se lupaa palauttaa rahat jos vuokraamo perii jotain klommomaksua. Kymmeniä kertoja vuokrattu ilman ongelmia. Muistakaa tarkistaa auto, kuvata ja merkata soppariin pienimmätkin naarmut vieläpä virkailijan kanssa. Palauttaessa sama homma ja kuittaus, että kaikki ok. Tahtovat saman naarmun maksattaa useaan kertaan, jos ei ole huolellinen.
Selvittäkää vaikka sähköpostilla rajanylitysmaksu vuokraamolta. Muistaakseni Fleetillä se oli 6 euroa per päivä koko vuokra-ajalta.

Niin, ja jos olette vuokranneet vaikkapa Autoeuropen kautta nollaomavastuulla, niin mitään lisävakuutuksia ei tarvitse perillä ottaa vaikka kuinka tyrkyttävät. Monesti yrittävät väkipakolla myydä.

Jos taas päätätte jäädä Splitiin, niin saarille sen jälkeen, kun olette käyneet Krka National Parkissa.

Oma reissumme blogin muodossa: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2015/10/01/split-kroatia/

Vinkkejä löytyy mm. majoituksen ja autonvuokrauksen suhteen. Tosi hieno reissu teillä tulossa :D

47
Matkatavarat voi maksaa lähtöselvitystiskillä.

48
Vuokrasimme Kroatian ja Montenegron matkaa varten auton Rentalcars.comin kautta. Kohtuuhintainen ja hyväkokoinen auto löytyi sitä kautta kroatialaiselta Fleet-autovuokraamolta. Vuokrauskokemus jätti lopulta todella pahan maun suuhun: Jouduimme odottaamaan autoa tunnin verran +31 auringonpaahteessa vauvan kanssa. Kun auto vihdoin tuli, meitä pyydettiin hakemaan varaamamme vauvanistuin naapurivuokraamosta ja maksamaan se käteisellä. Kuittia emme saaneet. Sen jälkeen yksikään virkailija ei ehtinyt kiertämään autoa aiempien vaurioiden varalta kanssamme. Huomasimme tavaroita autoon pakatessamme takaoven "kynnyksessä" luntun ja sen ympäriltä lähteneen maalin, mutta sille kohautettiin vain olkaa ja sanottiin, että asia ok. En tajunnut siinä kiireessä ja häslingissä väsyneenä tarkastaa, löytyykö kyseinen vaurio papereista. Sitten asia unohtui. Palauttaessa autoa selvisi, että eihän sitä tietenkään papereissa ollut. Auton laskuun tuli siitä ylimääräisenä rapiat 400 euroa kera todella tympeän ylimielisen ja olemattomalla englanninkielellä annetun "palvelun". Kiitos Fleet, mutta ei kiitos enää koskaan. Onko muilla Fleetin kanssa samanlaisia kokemuksia.

En tiedä onko Rentalcarsilla käytäntönä pyytää palautetta autonvuokraustapahtumasta, mutta esim. Autoeuropella on. Sinne voi pistää palautetta ja se on tulevien autonvuokraajien luettavissa. Kyllähän tuollaisesta paskanmaku suuhun jää, mutta samalla oppii varovaisemmaksi. Tuosta on turha syyttää autonvuokraajaa, että mikset kuvannut klommoa tai merkkauttanut sitä papereihin...tiedän kyllä, miten hätäisesti ja piittaamattomasti tuo autonhakutapahtuma monesti etenee. Kysehän on puhtaasti huijauksesta. Kehoittaisin ainakin Espanjassa välttämään myös sellaisia autovuokraamoita kuin Goldcar ja Firefly, missä vuokraushinnan päälle mätkäistään kaikenlaisia toimistomaksuja senverran että hinta tuplaantuu.

Oma asiointini Splitin Fleetvuokraamon kanssa meni hiukan paremmin: http://auringonalla.pallontallaajat.net/2015/10/15/mostar-bosnia-herzegovina/

49
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 19.06.2017, 19:13:08 »
Visa debit/kredit-kortti on aina kelvannut, viimeksi toukokuussa Malagassa ja helmikuussa Miamissa Alamolle. Ehkä kannattaisi hommata joku toinen kortti varalle.

50
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 14.06.2017, 05:12:53 »

51
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 12.06.2017, 16:42:54 »
Onkohan meillä ollut tuuria matkassa, kun kymmenien Norwegianin lentojen jälkeen en muista yhtään myöhästymistä, mikä olisi ainakaan mihinkään vaikuttanut.

53
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.05.2017, 06:11:36 »
Puerto Banus, Marbella.  Aamukahvilla, kupissa tuoreita mansikoita. Malagan kentälle lähdössä.

54
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 22.05.2017, 10:29:21 »
Euroopan vanhin kaupunki Cadiz. Katedraalin aukiolla kupissa Cafe con Leche ja lasissa brandy.

55
Meneekö niihin siirtymisiin nyt niin kauheasti rahaa? Eurooppaa voi kiertää halpalentoyhtiöillä ja Norwegianilta saat yhdensuuntaisen lipun Tukhomasta Bangkokiin parilla huntilla. Air Asia kuljettaa sitten sielläpäin edullisesti maasta toiseen. Asumisista puheen ollen, oletko kuullut couchsurfingista? Ja miksi tulisitte kesällä käymään, kun niin kovasti täältä pois haluatte juuri kesän kynnyksellä. Tehkää nyt tämä kesä töitä oikein urakalla, muuttakaa lomat rahaksi ja syksyllä sitten matkaan, kun suunnitelmat on hiukan selkiytyneet. Niin, ja pitempiaikaiseen asumiseen on parempiakin vaihtoehtoja kuin hostellit.

56
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.05.2017, 13:51:52 »
Euroopan lounaisin paikka Gabo Sao Vicente, tölkissä kokista.

57
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 17.05.2017, 08:03:08 »
Ronda, kupissa aamukahvit.

58
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.05.2017, 17:37:46 »
Oak Barrel pub, lasissa lappalaista

59
Italia / Vs: Rooman hintataso
« : 09.03.2017, 20:04:31 »
Porta Portesen markkinat on sunnuntaisin auki.

60
Espanja / Vs: Matkustus Espanjassa, juna vai bussi
« : 09.03.2017, 19:27:57 »
Yksinkertainen googletus, Barcelona-Valencia bus kertoi heti, että välin voi kulkea bussilla hintaan 8 Euroa. Tiedot juna-aikatauluista ja hinnoista löytyvät Renfen sivuilta.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6