Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tirmo

Sivuja: [1] 2 3 ... 42
1
Lufthansahan veloittaa sivujensa mukaan urheiluvälineistä aina erikseen (poislukien 1 sukset), riippumatta muun matkatavaran määrästä. Enpä sitten tiedä miten  määrittelevät sukellusvälineet, eli onko pullo(t) se oleellinen pointti vai "riittääkö" että on muuta alan vermettä kassissa. Näinä aikoina yhtiöt varmasti ottavat rahansa sieltä mistä saavat, "goodwillit" alkaa käydä vähiin..

Toisaalta kysyjällä on ollut mukana "sporttisia" matkalaukkuja, joista check-in henkilö on jo päältä päin päätellyt, että sisältävät sukelluslaitteita. Muutenhan lenkkarit ja sykevyö, "riippumatta matkatavaran määrästä", luettaisiin lisämaksullisiksi urheiluvälineiksi Lufthansalla.

Eihän, vaan:

"Where the Weight Concept applies, one ski bag is allowed free of charge, over and above the free baggage allowance. Each further ski bag and other types of sports bag are not part of the free baggage allowance under the Weight Concept and will be charged at the relevant rate."

Jos matkatavaran määrä ja koko ei ole ylittänyt sallittua, ei ole perusteltua periä lisämaksua..

2
Pohjoismaat / Vs: EDULLINEN YÖPYMINEN OSLON HOSTELLISSA
« : 27.06.2009, 23:47:04 »
Vaihtoehtoisesti majoittuminen budjettihotelliin. Esimerkiksi kahden hengen huoneen ja perhehuoneen yhdistelmäratkaisu.

Thon Hotelliketju on suht edullinen Norjan hintoihin verrattuna.
http://www.thonhotels.no/

Meitä olisi kaksi miestä ja neljä naista; eli 2 avioparia, joista yhdellä yksi tytär ja toisella avioparilla kaksi tytärtä.

Tästä tuli mieleen Woody Allen-perhe: yksi tyttäristä on sekä aviovaimo että tytär..

3
Yleinen / Vs: Suomen passin uusiminen ulkomailla!
« : 02.04.2009, 18:26:54 »
Tuota, mistä päin Italiaa on 1000 kilometriä Roomaan?

Jos asuu Pohjois-Italiassa, niin eikö sen passin voisi ihan yhtä hyvin käydä sitten uusimassa jossain naapurimaassa, jossa sattuisi ehkä olemaan lähetystö?

4
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 21.03.2009, 18:23:45 »
Aamupala on ihan kiva juttu, mutta sen lisäksi kannattaa olla keittiö, jolloin myös omien sapuskoiden laittaminen onnistuu. Keittiö voi olla pienikin, kunhan se on hyvin varustettu ja jääkaapissa on tilaa. Myös ilmainen kahvi/tee on aina mieleen.

Itse en ehkä olisi kovin otettu, jos hostellin pitäjä istuu respassa kaiken päivää kaljapullo kourassa..

Yksi mieleenpainuneimmista omista hostellikokemuksistani on Roomasta (Backpackers Hostel). Pieni, vähän epäsiisti, kylppärissä hieman hometta seinillä, keittiöön mahtui juuri 2 ihmistä kerralla. Oleskelutilana iso ruokapöytä jonka ympärillä penkit ja pari tuolia, toisessa kulmassa oli respan pöytä. Mutta ilmapiiri oli oikeasti todella leppoisa ja mukava. Respantyttö oli ja matkailija, kiersi hostellista ja maasta toiseen tehden aina muutaman kuukauden samassa paikassa. Aamupalalla koko pieni tila oli täynnä ja samoin illalla. Viinipulloista riitti kaikille.   

5
Jos syyskuun puolesta välistä eteenpäin on aikaa 3 viikkoa--

Syyskuun lopussa Espanjassa ei ole enää kovin lämmin, mutta näkemistä vaikka kuinka paljon mm. Andaluciassa ja Madridissa lähikaupunkeineen! Italia olisi toki aivan ihana myös, kuten alan_mies vakuuttaa!

6
Canon ixus malleille pitäisi olla myynnissä mallin oma vyökotelo/laukku. Se on kalliimpi kuin jos ostat jonkun yleisen kameralaukun/kotelon.--

Ixus kotelot ovat aika kovia. Jos liikkuu paljon ulkona tai kosteammissa maissa, joku veden- ja pölynpitävämpi pussukka voi olla parempi. Helsinki-Vantaalla näkyi olevan hintaa n. 26e.

7
Ranska / Vs: Pariisin Disneyland
« : 20.09.2008, 18:01:36 »
Onko tietoa siitä, ovatko hinnat jouluna kalliimmat? Katsoin netistä lippuja ja siellä oli, että lippu oikeuttaa yhteen puistoon. Tarkoittaako siis sitä, ettei koko aluetta yhdellä lipulla näe? Ja pystyyhän liput ostamaan portilta?

On Disneyland Park ja Walt Disney Studios Park. Kaksi eri aluetta, sen lisäksi on Disney Village, shoppailu & safkapaikka, jonne ei ole pääsymaksua. Jo pelkästään Disneyland ja Village on isoja ja niihin menee se päivä, aika juoksemista olisi käydä molemmissa puistoissa, jos aikoo käydä laitteissakin (jonottamiseenkin menee tovi). Hinnat pääsymaksusta kahvikupposeen nousevat joulusesongiksi.

Lippuja voi ostaa:
In France:

Once in France you can buy tickets at:
· the entrance to the Disney Parks
· the Disney Store on the Champs Elysées in Paris
· FNAC stores in Paris
· Virgin Megastore on the Champs Elysées in Paris
· in the main RATP (Metro) ticket offices in Paris
· some Parisian hotels

8
Ranska / Vs: Pariisin selkeys
« : 20.09.2008, 17:10:17 »
Pariisista on kokonainen oma keskustelunsa, sopisiko kysymyksesi sinne jatkoksi?

Pariisi

Pariisissa ei ole Disneyworldia, vaan Disneyland Paris.

Pariisin selkeän julkisen liikenteen nettisivut

Kuinka päästä CDGlta keskustaan julkisilla

 ;)

Jatketaan keskustelua yllämainitussa Pariisi-ketjussa. Tämä lukkoon. -Milma

9
No jo! eipä se sitten niin edullista taida nykypäivänä enää ollakaan...

10
Kitkat kävi joo mielessä. Saksasta Helsinkiin pääsee suht vaivatta juuri lautalla. Via Baltican etuna on lyhyt meriväli Tallinnasta Hesaan ja halvempi bensa. Englannistakin pääsee useammasta kohtaa mantereelle, joten niistäkin pitäisi löytää se edullisin ja matkareittiin sopivin. Tuntuu siltä että Suomikin on saari, kun ei sinne pääse muuta kuin laivalla, jos ei halua tehdä pitkää lenkkiä länsinaapurin kautta.  :-\

11
Jos on joku ahkera ja mukava ihminen työtä vaille tässä maailmassa niin Xeroxille Dubliniin kannattaa hakea!

Eikös ne ulkoistaneet toimintansa IBM:lle ja Skotlantiin jo reippaasti yli puoli vuotta sitten? Taitaa olla aika hiljaista Xeroxin osalta Ballycoolinissa.

Totta ja tarua. Osa on IBMllä, Skoteissa, Puolassa, Bulgariassa. Mutta osa on ja pysyy Dublinissa. Tämä Dublinin joukko huolehtii niistä isompien yritysten soppareista ja etsii koko ajan lisää väkeä huolehtimaan uusista sopimuksista. Ja ovat ihan Xeroxin itsensä palkkalistoilla. Eli ei työt ole loppuneet, päinvastoin! :D

12
Mitä reittiä kannattaa kulkea kyseinen väli joulu-tammikuussa? Tavoitteena matkan nopeus, halpuus ja mukavuus. Ja kesärenkailla tietenkin, Irkuissa ei oikein nastoihin talveksi vaihdeta.  :)


13
Yleinen / Vs: Mikä tekee hostellista hyvän?
« : 17.08.2008, 16:08:34 »
Mä oon valvonu 70 tuntia putkeen... Siinä alkaa kyllä flippaamaan pää aika pahasti.

Siis kolme vuorokautta, ilman silmäystäkään? -kö?  :o  Nyt saat selittää!

Mun "ennätys" on 64 tuntia, enkä pidä sitä mitenkään omituisena pakkovalvomisena tai erikoisena. 

14
Jos on joku ahkera ja mukava ihminen työtä vaille tässä maailmassa niin Xeroxille Dubliniin kannattaa hakea! Onhan sekin call center duuni, mutta työporukka mukavaa ja hyvä ilmapiiri, joten töissä viihtyy. Palkka on ihan ok ja vaatimuksina suomen ja englannin kielentaito ja tietokoneen käyttötaito, muu tekninen ymmärrys ja lisäkielet toki plussaa!

15
Pohjoismaat / Vs: Paatilla Norjaan
« : 08.06.2008, 15:53:09 »
Bahn.de on myös oiva apu juna-aikataulujen tsekkaamiseen.  ;)

16
Tyhmät kysymykset / Vs: lentokenttäverot
« : 03.05.2008, 22:02:19 »
Tietääkö joku miten paljon Ryanair perii lentokenttäveroa väleiltä Skavsta-Bratislava ja Bremen-Tampere?

En mäkään halua olla ylimielinen saati kaikkitietävä, mutta kun klikkasin itseni RyanAirin kotisivuille, laitoin hakukenttään Skavsta-Bratislava, näytölle ilmestyi lennon aika ja hinta. 7. toukokuuta 1 Adult 29,00SEK + Taxes/Fees 228,56SEK. Select and Continue. Klikkasin hinnan vieressä "details" ja näytölle ilmestyi pieni ikkuna jossa oli eritelty vero seuraavasti: 175,00SEK Fare tax and Fees, 53,56SEK Insurance/Weelchair Levy/Aviation Insurance.

Eli kuinka tarkkaa veroselvitystä lipun hinnasta oikein haet?  :-\

17
Myös kommentit noiden kyseisten maiden säistä kesä- heinäkuussa, ovat tervetulleita. Ihan vain siltä varalta että tietää kannattaako varata mukaan kumisaappaita (vai riittääkö vettä kestävät vaelluskengät?), lämmintä makuupussia (vai riittäisikö jokin mahd. ohut ja kevyt tekele?) mahdollisimman tuulen- ja sateen kestävää telttaa (vai riittäisikö tähänkin vain jokin mahd. halpa).

Brittein saarille on ehdottamasti varauduttava vaihtelevaan säähän. Makuupussin on oikeasti hyvä olla lämmin ja lisäksi yöllä voivat tulla pipo ja kynsikkäät tarpeen. Patikoidessa voi joku lierillinen hattu olla hyvä suoja auringolta. Englannissa varsinkin voi olla todella lämmintä heinäkuussa, mutta Skotlanti ja Irlanti ovat asia erikseen. Ilman tuulen- ja sateenkestävää telttaa on oikeastaan turha tulla tänne kurjistelemaan. Kumisaappaat tosin jättäisin kotiin.

18
Pohjoismaat / Paatilla Norjaan
« : 27.02.2008, 03:52:04 »
Laivalla pääset Stokikseen, josta vaikka bussilla Osloon ja junalla Bergeniin. Junamatkustus Norjassa voi olla jopa edullista. nsb.no

 :D

19
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 01.01.2008, 19:24:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?


Kyllä. Ja mielellään hiukan liian isot, että mahtuu kunnon paksut sukat mukaan (mulla palelee varpaat helposti). Paitsi jos ne on sellaiset ubermuodikkaat piikkikorkoiset jotka ei kestä vettä- niitä en lähtisi pilaan.


Ei ole übermuodikkaat, on Eccon. ;) Taidan ruiskuttaa niihin extrakerroksen weatherproofia. Katselin Dublinin säätä ja totesin että vielä maaliskuussakin on 10 kieppeillä, joten voi tulla ihan tarpeeseen. Ja lauantaiaamuisin yöbussille kävellessä varmaan mukavammat kuin pikkukengät! :D

20
Eurooppa / Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
« : 01.01.2008, 17:10:49 »
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?

Sivuja: [1] 2 3 ... 42