Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mollamaija

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Budapest
« : 17.09.2007, 15:19:34 »
Muistaako joku, saako kolmen päivän bussikortteja ostettua lippuautomaateista? Entä lippuvihkoja?

2
Eurooppa / Budapest
« : 24.08.2007, 13:59:01 »
Tällä palstalla tuntuu olevan monta Budapest-asiantuntijaa. Olen lukenut monta topiccia kaupungista, mutta muutamaan asiaan kaipaisin silti vielä vinkkejä :)

Olen lähdössä vanhempieni ja avopuolisoni kanssa Budapestiin lokakuussa pitkäksi viikonlopuksi. Emme ole aikaisemmin käyneet ko. kaupungissa, ja minä ja avokki ollaan mukana lähinnä "oppaina" vanhemmilleni, jotka eivät ole paljoa matkustelleet ja joiden kielitaidot ovat pahasti ruosteessa.

Tarkoituksena olisi kiertää parhaimmat nähtävyydet ja syödä hyvää ruokaa. Esim. museot (toki nämäkin voivat olla hyviä nähtävyyksiä, en mene kieltämään) ja shoppailu ei nyt kiinnosta ollenkaan, vaan lähinnä olen ajatellut nähtävyyksiksi alustavasti Budan linnoitus/linna-aluetta, tippukiviluolia, kukkuloilla käymistä, tärkeimpiä rakennuksia ja puistoja. Miltä tämä kuulostaisi tällaiselle porukalle, jäikö joku tärkeä kohde pois listasta?

Sitten tarvisin apua kaupunginosien hahmottamisessa siinä mielessä, mitkä osat kaupungista ovat rauhallisempaa ja siistimpää? Matkaesitteistä sain aluksi sellaisen kermalla kuorrutetun kuvan, että Budapest olisi kokonaisuudessaan kaunis ja siisti kaupunki, mutta netistä luetun perusteella kaupunkiin mahtuu myös paljon ränsistyneistä taloja, kodittomia/köyhiä ja prostituoituja. Eli millä alueilla välttyisimme parhaiten kohtaamasta tällaista?

Kiitos kovasti jos joku osaa/ jaksaa neuvoa :) Ja lisää ruokapaikkavinkkejä kaipailisin myös (haulla ei löytynyt kovin montaa).

Sivuja: [1]