Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RT

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Ajattelin nostaa vanhan ketjun, kun pitkästä aikaa löytyi mielenkiintoinen uusi matkailuaiheinen kirja:

Gabriel Sydänvirta: Aasian syrjäpoluilla, maata pitkin matkaajan päiväkirja

Kertoo kirjailijan puolen vuoden reissusta minibudjetilla Venäjän, Mongolian, Kiinan, Tiibetin, Pakistanin ja Nepalin suunnilla. Noin puoleen väliin olen ehtinyt lukea ja nyt mennään Pakistanissa. Venäjä-, Mongolia- ja Kiina-osuudet toivat omakohtaisia vastaavankaltaisia muistoja mieleen, vaikka oma reissu eri painotuksilla ja vähän reilummalla matkakassalla tulikin vedettyä.

Ainoa mikä itseä vähän yllätti oli, että vaikka kirja on tänä vuonna julkaistu, niin kirjassa käsiteltävä matka on tehty 2000-luvun alussa. Tiedot eivät siten ole ajan tasalla, esim. jo 2007 turisti-infra oli Mongoliassa huomattavasti kehittyneemmällä tasolla kuin mitä kirjassa kuvaillaan.

2
Moro!

Ite en sieltä aktiivisimmasta päästä ole ollut keskustelijana, mutta kovasti näitä juttuja on tullut vuosien varrella lueskeltua ja edelleenkin pitää pysyä kärryillä missä mennään. Liittymispäivä näyttäisi olevan vuoden 2002 puolella ja sen verta ajattelin ujeltaa, että se taisi olla jo toinen nickini Pöyhtärissä.

Reissu-ura on edennyt siihen malliin, että vuoteen 2005 isot seikkailut soolona, siitä eteenpäin tyttöystävän/vaimon kans oikeestan kolme pidempää reissua ja vuoden 2010 jälkeen vähän pienempiä reissuja perheenä mahdollisuuksien mukaan, jälkikasvuakin on siunaantunut kolmen taaperon verran.

Ehkä pienoista keski-ikäistymistä on päässyt tässä vajaan 14 vuoden aikana lähes huomaamattomasti tapahtumaan...mutta vain hyvin vähäistä.


 


3
Lainaus
Lainaus käyttäjältä: jeje - eilen klo 14:46:13
Lainaus käyttäjältä: chief85 - 17.10.2013, 11:21:20
Laita arvotavarat tiiviiseen pussiin, kaiva hiekkaan kuoppa, peitä ja rantapyyhe päälle.

sen jälkeen piirrä kätköpaikasta kartta, rullaa se pulloon ja heitä mereen.

Aikoinaan Dubaissa kaivoin rannalle viskipullon piiloon, ennen kuin menin muutamaksi päiväksi Omanin puolelle. Sieltä se pullo sitten löytyi takaisin palattuani aarrekätköstä palmun juurelta, uuuh!

4
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 22.10.2013, 11:20:28 »
Yleensä ainakin pidemmillä reissuilla tulee käytyä parturilla. Kokemukset ovat olleet ainakin pääsääntöisesti mukavia ja tuloskin on ollut ihan hyvä.

Malesiassa tosin oli aika huvittavaa kun oltiin vaimon kanssa samaan aikaan jonkun ostoskeskuksen vähän suuremmassa parturi/kampaamossa, missä henkilökunta meni vähän paniikkiin, kun kaksi kiharatukkaista länkkäriä tuli asiakkaaksi.

Siinä pyöri sitten tukanpesijää, kampaajaa, leikkaajaa ja föönaajaa ympärillä. Mun tukkaa, mikä siis ei ollut mitenkään erityisen pitkä, pestiin, suoristettin ja föönattiin varmaan tunti ja sitten lopulta langanlaiha kampaajapoika leikkasi sellaisen aasialaisen pallokampauksen, mikä oli kieltämättä koomisen hirveä, melkein tuli tippa linssiin. Vaimo meinas kuolla tukahdutettuun nauruun, ei toki kehdannut nauraa parturissa.

No siitä otettiin ulkopuolella pari valokuvaa ja sitten menin käymään ostoskeskuksen vessassa ja vähän vettä tukkaan niin niin kiharat palasivat ja se oli ihan ok lopulta.


5
Matkapäiväkirjat / Vs: Onko järkee vai ei? (SK)
« : 10.10.2013, 13:54:35 »
Tsemppiä täältäkin!

Tämä matkapäiväkirja oli pallontallaajien parasta antia pitkään aikaan!

6
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 29.07.2013, 10:35:27 »
Lainaus
Dhermin rannat oli melkein tyhjiä nyt heinäkuun toisella viikolla, koska paikallisten lomat alkavat vasta nyt heinäkuun loppupuolella. Hauskan näköistä kun kaikki rantaklubit ja diskot oli myös arkena täysin autioita, siellä ei tosiaan muun euroopan turreja ollut oluiden äärellä. Oli muuten tyylikkään näköisiä mestoja nuo rantaklubit, täysin ibizan veroisia. Elokuussa siellä pyörii soittamassa kaikki kovat dj-nimet myös.

Jaahas, niin se maailma muuttuu, 2005 alkukesästä tuolla ei ollut kuin jonkin verran majapaikkoja, upeat autiot rannat ja yksi kyläkauppa liftaten siellä ylhäällä mäen päällä...ja tietty niitä bunkkereita vieri vieressä.

7
Lainaus
Kiitos vastauksesta, RT! Luulekto että on mahdollista päästä retkelle just Nadaamin aikana, eli 10-13.7, näkemään Nadaamia jossain maaseudulla?

Nyt perustuu vähän mutu-tuntumaan, mutta pikku Naadamit taitaa olla joitakin päiviä ennen päänaadamia, ehkä jossain päin jälkeenkin. Mulla oli semmoinen haave ja opaskin oli sitä mieltä että saattaisi onnistua, että yrittäisin osallistua painiin yhdessä pikku Naadameista (muutamaa päivää ennen varsinaista Naadamia). Tätä suunnitelmaa ei kuitenkaan päästy toteuttamaan, kun saavuttiin pienemmälle Naadam-paikkakunnalle päivän myöhässä. Siellä kun tiedonkulku ei ole aina ihan aukotonta.

Ite oltiin UB:ssa Naadam-aikana, enkä osaa vastata, löytyiskö juuri silloin retkille lähtijöitä?


8
Lainaus
Kirjoittanut: Yasmin83
« : eilen kello 20:16:42 » Lisää lainaus

Toinen juttu vielä: ilmeisesti ollaan Ulan Batorissa juuri Nadaamin aikana - luuletteko, että on mahdollistaa päästä sieltä jollekin retkelle ilman että varaa etukäteen? Luulisi että siinä olisi vaikka kuinka monta tour-operaattoreja, mutta nadaamin aikana kaikki on kuulemma ihan täyteen buukkattu...

Oltiin UB:ssa juuri naadamin aikaan, tosin jo vuonna 2007, mutta silloin päästiin sekä ennen että jälkeen Naadamin hyvin retkille, kun porukkaa oli paljon niin löytyi reissuille helpohkosti lähtijöitä. Itse Naadam haluttiin nähdä UB:ssa. Retket varattiin Golden Gobista. Tehtiin neljän päivän Itä-Mongolian kierros ja 10 päivän Gobin kierros.

Majoituttiin siis Golden Gobissa ja siellä koko bisnes perustuu retkiin ja meidän reissut ainakin oli onnistuneita ja muutenkin pidettiin tosi paljon siitä ilmapiiristä. Tosin Naadamin aikaan meidätkin majoitettiin johonkin lähikerrostaloon hostellin sijasta, kun itse hostelli oli tupaten täynnä. Jotkut sellaisesta pompottelusta hermostuivat, mutta parhaansa yrittivät kaikki halukkaat jonnekin majoittaa.

9
Matkapäiväkirjat / Vs: cuba libre ja cocotaxi
« : 18.11.2010, 10:40:58 »
Mukavaa luettavaa, tarttis kans täältä räntäsateesta/lumimyräkästä liueta nopeesti jonnekin lämpimään.

10
Lainaus
Voiko Venäjän (ja Mongolian) viisumin hakea vasta Kiinasta? Matka-ajankohdan ollessa epävarma ja matkaan varatun omaisuuden riittävyys junamatkaan asti toinen epävarmuustekijä tällainen vaihtoehto tunttuisi helpottavalta. Toisaalta tämä voi olla hyvin kallis vaihtoehto, jos onnistuukaan.

Lainaten itseäni:

Lainaus
Vuonna 2007 Venäjän viisumin olis saanut Kiinassa Shanghaista, on saattanut muuttua sen jälkeen.

Ite hommattiin Venäjän turistiviisumit(21 päivää voimassa sieltä hankittuna) Mongoliasta, kestää muistaakseni ainakin muutaman päivän ja maksaa jokusen kympin dollareissa. En ole ihan varma kuinka kauan käsittelyssä kesti, kun oltiin 10 päivää poissa Ulan Batorista ja kun palattiin, käytiin hakeen passit viisumeineen. Me hoidettiin asia paikallisen matkatoimiston kautta, eikä siinä ilmeisesti pahemmin tullut ylimääräistä kustannusta. Matkavakuutus pitää olla kunnossa, jotta Venäjän viisumin voit saada.

Lainaus
Tarkistin matkapäiväkirjastani, että Venäjän turistiviisumi (21 päivää) Mongoliasta UB:sta matkatoimiston kautta hankittuna maksoi 90 dollaria vuonna 2007. Eli ei siis ihan ilmainen.

11
Tarkistin matkapäiväkirjastani, että Venäjän turistiviisumi (21 päivää) Mongoliasta UB:sta matkatoimiston kautta hankittuna maksoi 90 dollaria vuonna 2007. Eli ei siis ihan ilmainen. Saattaa toki saada säätämällä halvemmin suoraan suurlähetystöstä.

12
Lainaus
Onko kenelläkään ensikäden tietoa Venäjän viisumin hankkimisesta, jostain kaakkois-Aasian kaupungista tai Kiinasta. Kiinan ja Mogolian viisumit ilmeisesti saa hankittua reissun päältä, mutta se Venäjän mietityttää.

Vuonna 2007 Venäjän viisumin olis saanut Kiinassa Shanghaista, on saattanut muuttua sen jälkeen.

Ite hommattiin Venäjän turistiviisumit(21 päivää voimassa sieltä hankittuna) Mongoliasta, kestää muistaakseni ainakin muutaman päivän ja maksaa jokusen kympin dollareissa. En ole ihan varma kuinka kauan käsittelyssä kesti, kun oltiin 10 päivää poissa Ulan Batorista ja kun palattiin, käytiin hakeen passit viisumeineen. Me hoidettiin asia paikallisen matkatoimiston kautta, eikä siinä ilmeisesti pahemmin tullut ylimääräistä kustannusta. Matkavakuutus pitää olla kunnossa, jotta Venäjän viisumin voit saada.

13
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 31.03.2009, 10:29:36 »
Lainaus
edit: löyty tälläinen sivusto jossa on juttua eri rannoista reilusti. näyttää siltä että tekek ei ehkä olekaan ihan meikäläisen mesta vaan esim salang tai ABC beach voisi olla parempi.

Viihdyttiin ABC beachilla reilu viikko viime kesänä. Noi toivomasi aktiviteetit löytyy tuolta rannalta varmasti, pienenä bonuksena helpot viidakkokävelypolut. Majoituttiin ABC Bungalows-nimiseen paikkaan, valtaosa öistä niissä halvemmissa mökeissä ja pari vikaa yötä rannalla olevissa kalliimmissa mökeissä, kun tehtiin viime hetken ratkaisu viipyä pidempään ja oma mökki oli jo varattu eteenpäin. Kiva paikka, ehkä kuitenkin enemmän pariskunta- tai perhehenkinen, ei varsinainen menomesta.

Lainaus
Mitenköhän tuo Singapore->Tioman reitti bussilla ja lautalla Mersingin kautta;

Jos bussilla meet välin, kannattaa varmaankin ottaa suora bussi Singaporesta Mersingiin milloin välttää vaihdon Johor Bahrussa tai vaihtoehtoisesti lähteä aikaisin aamulla matkaan. Mentiin ite sen kummemmin aikatauluja tutkimatta ja Johor Bahrusta jouduttiin jatkaan matkaan lyhemmissä pätkissä paikallisbusseilla, koska suoria busseja Mersingiin ei mennytkään kovin tiuhaan. Eipä siinä mitään, oltiin Mersingissä yötä ja jatkettiin aamulla Tiomanille.


14
Aasia / Vs: Reittiehdotuksia Malesiaan?
« : 04.02.2009, 12:47:04 »
Lainaus
Onko kenelläkään tietoa Cameron Highlands - Pulau Perhentian välille bussia jolla ehtisi viimestään viimeiseen laivaan, tiedän että joku linja kulkee, mutta on satamassa vasta kuuden aikoihin ja viimeinen speedboat saarelle lähtee viideltä. Taxilla pääsisi tietysti, mutta ei viittis siihen turvautua =)

Paikalliset matkatoimistot ajelee pikkupakuilla/busseilla Cameron Highlands - Pulau Perhentian - Taman Negara väleillä kaikin mahdollisin yhdistelmin. Hinta on jonkin verran kalliimpi kuin julkisilla, mutta nopeuttaa ja yksinkertaistaa matkantekoa kummasti. Hyvä lounas sisältyi hintaan. Tultiin tollasella kyydillä Taman Negarasta Highlandeille. Uskoisin, että Pulau Perhentianille menevät ehtisivät viimeiseen lauttaan tällä kyydillä. En tosin ole varma.

Kuljetuksesta kannattaa kysellä Tanah Ratasta guest houseista, esim. Cameronian Inn tai Fathers Guest House suosittuja reissaajien keskuudessa.

15
Lähi-itä / Vs: Israel ja leimat passissa
« : 20.11.2008, 09:44:54 »
Ei noiden leimojen mitään erityisempiä ongelmia pitäisi aiheuttaa. Aika tiukat ne rajamuodollisuudet voivat silti olla, itsellä tosin kokemusta vain Jordanian-Israelin väliseltä rajalta. Siellä kyselivät kyselivät esim. isoisiäni nimiä ja muuta kummallista, pari tuntia siinä rajalla tais vierähtää.

Ongelmiahan tulee vasta sitten, kun yrität noihin muslimimaihin Israelin leima passissasi.

16
Onko kellään kokemusta vladivostokista pekingiin? miten sieltä menisi junia ja minkälaisista hinnoista puhutaan?

Menee sieltä juniakin, tai ainakin kesällä 2007 meni 2 junaa viikossa. Juna Vladivostok-Harbin menee jotakuinkin näin:

Ilta seitsämältä lähtö, noin 200 kilsaa junailua rajan läheisyyteen. Vaunu parkkiin yöksi ja aamulla pieni junailu raja-asemalle. Neljä tuntia odottelua raja-asemalla, minkä jälkeen hirvee ryysis passintarkastukseen: rynni kärkeen! Tarkastuksen jälkeen pari tuntia puksuttelua Suifenhen kaupunkiin. Kiinan puolella passit ehkä tarkastettiin junassa tai ainakaan en muista, että siinä olisi ollut mitään suurempaa ongelmaa.

Suifenhessa taas neljän tunnin pysähdys, voi ja kannattaa (taitaa olla pakkokin) lähteä kaupungille ihmettelemään kiinalaista menoa venäjän jälkeen. Tavarat säilyy turvassa junassa. Illan pimetessä takaisin junalle ja vielä yksi yö junassa niin aamulla olet Harbinissa.

Harbinista yrität sitten säätää liput Pekingiin. Suosittelen ehkä ostamista joltain lippujen hustlaajalta sieltä asemalta, kunhan ei liikaa maksa välityspalkkiota. Me vietettiin päivä Harbinissa ja jatkettiin yöjunalla Pekingiin. Harbin on iso 3,6 miljoonan asukkaan kaupunki ja siellä on hieno puisto ja tiikerireservaatti lähistöllä. Niitä voi käydä ihmettelemässä.

Kuten tekstistä saattoi päätellä, junailu on tuolla välillä aikaa vievää, mutta entä sitten. Jos on Vladivostokiin saakka jo junaillut, eihän tuo tunnu missään. Liput junaan voi ostaa rautatieasemalta kansainvälisestä lippuluukusta, mikä ei ole samassa paikassa kuin muu lipunmyynti. Paikalliset matkatoimistot väittää, että juna on loppuunmyyty ja koittavat tarjota bussivaihtoehtoa. Niitä ei kannata uskoa, koittavat vaan tehdä itse bisnestä. Meidän vaunussa oli vain kuusi matkustajaa, vaikka kovasti matkatoimistossa väittivät olevan loppuunmyyty.

Loppuun vielä, että bussilla siis pääsee nopeammin, mutta junaillakin voi! Hinta ei ollut kovin kallis muistaakseni.

17
Lentomatkustus / Vs: halviin lento Israeliin.
« : 10.09.2008, 08:49:45 »
Niin ja mainittakoon tässä vielä, että heti kun passiinne napsahtaa Israelin viisumi, niin sen jälkeen ei ole pääsyä suureen osaan islamilaisista valtioista. Eli jos on ajatuksissa sinnepäin mennä niin kannattaa miettiä kaksi kertaa, en tiedä miten poliisi suhtautuu nykyään tuplapassien myöntämiseen..
Israeliin matkustaminen ei ole ongelma, pyytää rajatarkastuksessa leimaamaan erillisen paperin itse passin sijasta. Sen sijaan jos tarkoitus on matkustaa Israelista maitse Jordaniaan tai Egyptiin, ei ko. ongelmalta voi välttyä, koska vaikka Israelin leiman välttäisikin, on se naapurin leima ihan yhtä raskauttava.

Tuplapasseja ei tavallisen turismin takia saa, jos olet alueella esim. töissä niin onnistuu. Uuteen passin voi toki vaihtaa.

Jatketaan vielä, että ainakin Jordanian puolelta oli mahdollista matkustaa Israeliin niin, ettei passia leimata kummankaan maan rajalla. Näin matkattaessa pitää kuitenkin palata Jordaniaan samalta rajanylityspaikalta kuin maahan on tullut ja Jordanian viisumin pitää olla voimassa vielä palattaessa. Tietysti pitää muistaa erikseen pyytää, että leimataan passin sijasta erilliset laput. Itse testannut onnistuneesti syksyllä 2005.

18
Aasia / Vs: Mongolia
« : 05.06.2008, 10:37:05 »
heii kaikki Mongolian kävijät! Pittääkö sinne vaihtaa dollareita vaikos käykös eurot kustannusvälineenä? Vaikos vallan pitääkö vaihtaa TugRugeiksi valuutta? Eikös oo ottamaatteja kanssa josta saa nostettua rahnaa Ulaan Batorissa?

Euroja voi helposti vaihtaa Ulan Batorissa. Tögrökkejä ei varmaan edes saa vaihdettua etukäteen tai ei siihen mielestäni ainakaan tarvetta ole. Automaateista rahaa saa nostettua Ulan Batorissa ainakin State Department Storen kakkoskerroksesta, jokunen muukin automaatti saattaa kaupungilta löytyä.

19
Eurooppa / Vs: kroatian saarista paras?
« : 21.04.2008, 13:11:22 »
Riippuu myös matka-ajankohdasta. Itsellä on nimittäin Hvarista pelkästään positiivisia muistoja. Olin toukokuun lopussa vuonna 2005, jolloin oli ehkä jopa hieman liian rauhallista.

20
Vaikuttaa mielenkiintoiselta reitiltä, etenkin tuo alun klassikko Istanbul-Kathmandu väli. Pienenä varoituksen sanana kerrottakoon, että blogspot oli ainakin viime kesänä Kiinassa sensuroitujen sivujen joukossa eikä blogin päivittäminen sieltä onnistunut.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6