Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RT

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Kiina / Peking
« : 22.08.2007, 16:40:47 »
Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Beijing City Central Youth Hostel, mistä löytyy myös hotellin puoli yläkerrasta.  Järjestävät myös omia halpoja ja toimivia retkiä esim. Kiinan muurille tai akrobaatteja katsomaan. Hostelli on melko uusi ja sijaitsee vastapäätä päärautatieasemaa, mikä on todella kätevää, jos saapuu junalla.

Viihdyttiin tyttöystävän kanssa 9 yötä hotellin puolella. Kahden hengen huone ilmastoinnilla, omalla suihkulla ja vessalla oli 289 RMB, mutta hostellin puolelta peti irtoaa 50 RMB:llä per lurjus. Hostellista löytyy nettikahvilat, baari ja elintarvikekauppoja on ihan naapurissa.

Varaus kannattaa varmaankin tehdä etukäteen ainakin ensimmäisiksi öiksi.

22
No joo, itsekin kierrätän muut paitsi biojätteet, mutta aika vähän sillä on merkitystä tosiaan suuremmassa mittakaavassa. Ainoa mielestäni jotenkin toimiva ratkaisu on maapallon väestönkasvun hidastaminen. Vai kuinka monen ihmisen ekologisen jäljen meinaatte kasvisruokia syömällä ja autoilua/lentämistä boikotoimalla ikään kuin peittää? Ja vaikka suomalaisen ekologinen jalanjälki olisi vaikka kymmenkertainen (oma veikkaus) intialaiseen verrattuna, on se silti mitätön.  Mallia voimme toki näyttää muille ja vaikuttaa omaan lähiympäristöömme, mutta kasvihuoneilmiötä tuskin ituja syömällä pysäytetään.  :D

23
Lähi-itä / Libanonista
« : 02.11.2006, 12:24:25 »
Nyt kun mietin paremmin, niin ehdottomasti kannattaa tehdä päiväretki Baalbekiin. Niitä raunioiden mahtipontisuutta ei voi kuin ihmetellä.

Lainaus
Ja kuinkas helposti Libanonista pääsee Syyriaan? Onko tommonen Damaskoksen reissu mahdollista tehdä esimerkiksi viikonloppumatkana Beirutista?


Viime vuonna kesti suht ränsistyneellä bussilla muistaaksein jotain 4 tuntia suuntaan. Taksitkaan ei mahdottoman kalliita tuolle välille ja niillä matka taittuu nopeammin. Syyriaan tarvitset sitten viisumin, minkä suomalainen saa rajalta. Ja Libanoniin pitää olla multi-entry viisumi, koska sinne olet palaamassa.

Lainaus
Osan matkasta joutuisin varmaankin liikkumaan yksinäni niin mahtaako joku tietää mikä maassa on tilanne yksin liikkuvan naisen kannalta?


Aika vähän tuolla yksinään länsimaisia naisia kyllä matkustaa. Ei siinä mitään erityistä ongelmaa ole, mutta minibusseissa tulee varmaan aika usein se tilanne eteen, että bussi on täynnä miehiä, jotka kaikki yrittää höpöttää sinulle jotain. Hostellista kyllä varmaan löytyy matkakavereita ainakin päiväretkille ja säästäähän siinä vähän kustannuksissakin.

24
Lähi-itä / Libanonista
« : 01.11.2006, 16:34:55 »
UsvaAuer wrote:
Lainaus
Jos haluaa elamyksia, kannattaa koukata Syyrian puolelle Damaskokseen. Matka on jokunen tunti ja siella odottaa ihan toinen maailma, arabialainen.


Allekirjoitan kyllä Damaskoksen hehkutuksen, mutta ei Libanonista tarvitse poistua löytääkseen arabialaista elämänmenoa. Vaikka Tripolista Pohjois-Libanonista voi sellaista etsiä, vaikkei kaupunki kyllä mitenkään erityisen upea ehkä ole. Ja Beirutista on todella kätevä tehdä päivämatkoja minne päin tahansa Libanonia, tai ainakin ennen sotaa oli.
   Suht helppo päiväreissu voisi olla Jeita Grotton luolat hieman Beirutista pohjoiseen. Ainakin omasta mielestäni vaikuttavat ja lyhyt venematka luolan sisässä olevassa järvessä kruunaa reissun.

25
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"


Eli niin kauan kun ilmaantuu joku joka osaa kertoa minulle jotain ***stanien (sinne suunnalle kun olen alustavasti jo hieman suunnitellut ensi kesän reissua) viisumikäytännöistä, parhaista rajanylityspaikoista jne jne... tarpeellisista nippelitiedoista, joudun antamaan "tärkeimmän pallontallaajan" ääneni pallontallaajien viralliselle Venäjänmatkailun erikoismiehelle Jounille.


Itse aiheesta sivuun, mutta tällä hetkellä Aamulehden toimittaja Matti Kuusela on matkalla Keski-Aasiassa, ja esim. tänään perjantaina näyttäis olevan taas jonkin sortin reportaasia vissiin Turkmenistanista(en kerennyt aamulla lukea). Sieltä vois löytyä jotain vinkkiä.
   Itse luin juuri Colin Thubronin Keski-Aasian kadotetun sydämen, mikä on kyllä mukaansatempaava matkaromaani, Stanien itsenäistymisen jälkeen hän siellä matkusteli. Väittää olevansa ensimmäinen länsimainen turisti siellä päin itsenäistymisen jälkeen.
  Itsekin olen vähän suunnittelemassa reissua Staneihin, nääs.

26
Terveys ja turvallisuus / eksoottiset sairaudet
« : 25.09.2006, 15:20:13 »
Jiva wrote:
Lainaus
Nyt mulla todettiin sitten että blastocystis on edelleen mun elimistössä ja sen lisäksi ameeba!


Mulla oli kans ameeba Egyptissä, tosin oli varmaan tullu jo Jordanian puolella elimistöön. Egyptissä lääkäri väitti, että sillä kestäisi n. viikon kehittyä suolistossa sillain että alkaa vaikuttamaan. Mulla nousi kuume 40 asteeseen ja vessassa joutu käymään vartin välein isolla hädällä. Ei siis tuottanut vaikeuksia antaa tarvittavia näytteitä lääkärissä. Lääkäriltä sain kahta lääkettä + siirappia, joilla kuume lähti ja vatsakin rauhoittui parissa päivässä suht hyvään kuntoon.
  Aika outo juttu, että sulla on toi ameeba asustellut noinkin pitkään suolistossa. Toisaalta niitähän on varmaan miljoonaa sorttia. Ei muuta kuin tsemppiä, eiköhän se pakki siitä kuntoon pian tule.

27
Yleinen / Matkailukokemuksia Ramadanin aikana
« : 27.07.2006, 10:10:24 »
Itse kanssa suosittelisin Ramadanin välttämistä. Esim. Damascus tuntui aivan eri kaupungilta, kun palasin sinne takaisin ramadanin aikaan. Monet tutut lounaspaikat oli kokonaan kiinni(myös iltaisin siis) ja muutenkaan meno ei ollut sama.

Tavallaan on ihan kiva mennä  ramadanin aikaan syömään johonkin paikallisten suosimaan paikkaan juuri ennen auringonlaskua. Ruokapaikka on ihan tupaten täynnä ja sinut ohjataan johonkin pöytään muslimien kanssa. Sitten tehdään tilaus ja odotellaan, että aurinko laskee. Kun alat itsekin syödä vasta auringon laskiessa, paikalliset huomaa, että kunnioitat heidän kulttuuriaan ja yleensä siitä kehkeytyy sitten ihan mukava lounas.

Usein Ramadanin aikaan museot/nähtävyydet ovat lyhemmän aikaa auki, mikä saattaa haitata nähtävyyksien katselua.

28
Pohjoismaat / Ahvenanmaa
« : 21.07.2006, 13:32:12 »
Pyörän vuokrauksesta Ahvenanmaalla:

Maarianhaminassa ainakin Rono-rent vuokraa pyöriä sekä lauttasatamassa että purvenesatamassa.

Hinnat(yhtä päivää kohti):

tavallinen pyörä 7e
kolmivaihteinen (suositeltavaa) 9 e

satulalaukut 2e
kori tankoon 1e
kypärä 2e

Jos matkustetta esim. rinkkojen kanssa, ehkä helpointa on vuokrata pyörän perään kärry, mihin rinkat voi sit laittaa, niin ei tartte säätää minkään satulalaukkujen kanssa. Tälläisen kärryn hintaa en tiedä.

Etäisyydet ei ole mitenkään kovin pitkiä. Leirintäaluieta ei ihan joka puolelta löydy, mutta teltan voi toki pystyttää muuallekin, lupaa tietysti pitäisi kysyä maanomistajalta. Turisti-infosta tai Rono-rentistä saa ilmaiseksi hyviä karttoja, missä toisella puolella on Maarianhaminan kartta ja toisella puolella Ahvenanmaan. Leirintäalueet ja nähtävyydet/palvelut on merkitty karttaan.

29
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Muuten hyvä, mutta Golan Heights Syyrian eikä Libanonin. Tästä ovat käsittääkseni yhtä mieltä niin Libanon, YK kuin Syyriakin, Israelin kanta on hieman moniselitteinen.

Se pitää paikkansa, että Hizbollahin mielestä Israel miehittää yhä pientä palaa maan Eteläosista, mutta tämä alue ei ole Golan Heights, vaan Shebaa Farms. Tämäkin alue tosin kuuluu YK:n laskuissa Syyriaan, ei Libanoniin, ja Syyrialta Israel on sen miehittänyt.

Jep, niinhän se olikin, oikeassa olet.

30
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Valta ja oikeudet (mukaanlukien valtion oikeus alueensa koskemattomuuteen) tulevat pakettikauppana vastuun kanssa. Jos Libanon katsoo, että sillä on oikeus eteläisiin alueisiinsa, on sillä myös vastuu niistä, jos ei, niin mitään ongelmaahan ei pitäisi olla.

Vähän omituinen kommentti. Israelhan on miehittänyt osaa Libanonin eteläisistä (siis Golan Heights) alueista jo vuodesta 1967. Miten voi olla vastuussa alueistaan, jos toinen maa miehittää niitä? Eikö valtion oikeus oman alueensa koskemattomuuteen pitäisi olla molemminpuoleista?

31
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Israel haluaa rauhaa (ja sitä mukaa turvallsuutta), keinoista siihen pääsemisessä (ja yleensä siinä onko rauha mahdollista, kuten sanoit sionisti valtio on jo itsessään provosoiva) on eroja.

Israel ei kyllä taida oikeasti haluta pysyvää rauhaa. Aina välillä (1993, 1996) tekevät iskuja Libanoniin. Kahden sotilaan kaappaus ihan puhdas tekosyy. Vangit, joihin israelin sotilaat halutaan vaihtaa, ovat israelilaisten Libanonin maaperältä vangitsemia panttivankeja, eli rajan toisellakin puolella on käyty. Sitä paitsi alueella on vaihdettu vankeja ennenkin.

32
Lainaus
fishbone wrote:

En nyt vieläkään ymmärrä, että mitä se puskurialue siellä Libanonin puolella sen enempää auttaisi kuin Israelinkaan puolella. Jos kerta kansainväliset joukot halutaan puskuriksi, niin ei sillä mielestäni ole merkitystä kummalla puolella rajaa ne ovat. Israelhan on täysin vapaa kutsumaan puolueettomia joukkoja puskuriksi maalleen, ja se on jokaisen puolueettoman maan oma asia haluaako miehiään sinne lähettää.


Ihan senkin takia Libanonin puolelle, että Israelin kaupungit eivät olisi ainakaan ihan kaikkien ohjusten kantaman sisällä.


Jenkit antavat siunauksensa hyökkäykselle myös sen takia, että Hizbollahin taloudellinen ja osittain myös aatteellinen tuki tulee suurelta osin Iranista ja Syyriasta, eli jenkkien vihollisilta. VAikka Hisbollahin johtohenkilöt sääntyisivätkin iskuilta, niin komentopaikat ja kalusto varmasti kärsii iskuista, mikä jenkkien mielestä mahdollisesti hillitsee Hizbollahin tekemiä mahdollisia kansainvälisiä iskuja tulevaisuudessa.

Itseä kyllä tuomitsen iskut Libanonin puolelle.Harmittaa vähän niinkuin omastakin puolesta, kun vielä viime syksynä tuli tallailtua katuja mm. Tyressä ja Sidonissa. Suurempaa konfliktia ennakoin toki jo silloin, mutta vain israelilaisten ja palestiinalaisten kesken Israelin sisällä. Meno ei vaan voi jatkua sellaisena kovin kauaa, mitä siellä näki.

33
Lainaus
mutta jos joku Mazerattin tapainen pelaaja olisi sanonut minulle jotai TODELLA rumaa ( luultavasti sanoikin) niin olisin tehnyt samoin, luultavasti löynyt palleaan, rumempi temppu.


Ja mää taas luulen, että olisit antanut asian vaan olla ja kipittänyt ehkä karkuun. Vai haastatko usein riitaa 193 senttisten tatuoitujen äijien kanssa?    


Oikea joukkue voitti. Italia oli kisoissa lähes ainoa joukkue, joka teki maaleja muutenkin kuin erikoistilanteista.

34
Libanon koluttu.

35
Lähi-itä / Israel, Iran, Irak ja Jordania!
« : 02.05.2006, 10:19:21 »
Lainaus
Pakko Israelia ei ole jättää viimeiseksi, sillä uuden passin hankkimisen lisäksi, on mahdollista vain pyytää rajalla ettei passia leimattaisi. Israel tiedostaa tilanteen, ja leimaamatta jättäminen onnistunee lähes aina.


Onkohan ihan varmaa tietoa? Käsittääkseni Jordaniasta onnistuu ainoastaan King Hussein Bridgeltä ylitettäessä ja palatessa samalta asemalta. Ja Jordanian viisumin pitää olla edelleen voimassa, kun palaa.  Joka tapauksessa itse onnistuin käymään Israelissa passiani tahraamatta. Aikamoiseen kyselypommitukseen Israeliin mentäessä siinä rajalla tosin joutuu...

36
Mun äänen saa kans Jack Kerouac, ei se kummempia perusteluja kaipaa.

37
Lainaus
Eli siis onko Jordanian viisumi nykyään maksullinen? Itse kävin maassa kesällä 2000 ja silloin se oli ilmainen. Saako niitä vielä Helsingistä Valkoisesta Rististä Itäväylän varresta?


On maksullinen ainakin Syyrian ja Jordanian välisellä raja-asemalla. Hinta 10 JD = noin 15 ersee.

38
Tyhmät kysymykset / lennon vaihto kairon kentällä
« : 04.11.2005, 20:03:01 »
Jutzin tiedot pitää paikkansa. Terminaalien välin kävelee 20 minuutissa. Ite menin meinaan väärään terminaaliin hiljattain, kiitos Lonely Planetin, mut kerkesin ihan hyvin omalle lennolleni. Rahaa taksiin ei ollut ja shuttle oli just menny, niin päätin kavellä.

39
Aasia / Syyria/Libanon viisumit
« : 20.10.2005, 19:25:30 »
Itella kokemusta Libanon-Syyria rajalta, parin viikon viisumi maksoi 28 dollaria rajalta. Uskoisin, etta onnistuu myos Turkin puolelta(ei tosin varmaa tietoo). Muutkin kansalaisuudet saattavat muuten viisumin saada rajalta, riippuu vissiin vahan milla tuulella virkailija sattuu olemaan. Tapasin ainakin saksalaisia, jotka oli saaneet viisumin rajalta.

40
Aasia / Vinkkejä Israeliin ja Jordaniaan?
« : 17.10.2005, 18:57:43 »
Vahan lisaa hintatietoa ja muuta tietoa.

  Siisti dormi Jerusalemissa 25 nis, eli vajaat 5 ersee. Ei siis hirveen kallista. Hebron hostelli (entinen Tabasco), suosittelen.
  Dormit, mut ei valttamatta yhta siistit Jordanian puolella 3-4 dinaaria, eli vajaat viitisen euroo.
  Jos ei halua tuhota passiaan Israelin leimalla, niin Jordaniasta paasee ainakin King Hussein Bridgea pitkin Israeliin, eika passia leimata, jos sita pyydat. Samaa reittia sit takaisin, niin sama single-entry visa Jordaniaan kelpaa. Ei onnistu muilta rajanylityspaikoilta.
  Exit tax Jordaniasta 5 jd, Single-entry viisumi 10 Jd. Viisumi Israeliin ilmainen, mutta Exit Fee suolainen 134 Nis (ainakin King Hussein Bridgella), mika on reilut 20 ersee.
  Kuolleelle merelle ei kylla kannata lahtee omalla taksilla, muitakin keinoja on. Jordanian puolella se onnistuu menon osalta busseillakin, Israelissa ainakin on suht edullisia kiertoajeluita, jotka kay myos siella. Kysele esim. hostelleista.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6