Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RT

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Lähi-itä / Miksi Lähi-idässä ei matkusteta?
« : 09.09.2005, 23:00:04 »
Lainaus
Olen nyt Damaskoksessa ja viisumi maksoi 28 dollaria.
Libanoniin viisumin piti maksaa 25 000LL (noin 17 euroa), mutta jostain syysta kukaan ei perinyt mitaan.


Terve lisko!

Taisit lentää Suomesta Beirutiin. Saitko viisumin kentältä vai hommasitko jo Suomesta? Ilmeisesti sait kentältä? Ite lentämässä sinne ens parin viikon päästä...

42
Vihdoin ja viimein sain korvaukset vakuutuksesta. Viivytys ei johtunut millään lailla vakuutusyhtiöstä, vaan omasta laiskuudesta, kun en jaksanut täyttää papereita heti täällä Suomessa. No, nyt onkin aika hyvä matkakassa seuraavaa reissua silmällä pitäen, meinaan sain korvauksia yhteensä 1420 euroa. Matkavakuutuksessani ei muuten ollut matkatavaravakuutusta, mutta onneksi kotivakuutukseni korvasi myös matkatavarat(85 euron omavastuu). Sitä, mistä nuo korvattavat 1420 euroa kertyi, en viitsi tässä sen paremmin selvitellä  :wink:

43
Balkanin maat / Albaniaan
« : 15.08.2005, 18:30:38 »
Ite menin jaetulla taksilla/minibussilla Montenegron Ulcinjistä Albanian Skodraan, hintaa 5 euroa. Minibussit lähtee aamukuudelta ja klo 14, näin siis ainakin toukokuussa. Rajalla joutuu maksamaan 10 euroa "sisääntulomaksua" tai miksi sitä sitten kutsutaankin. Varasin paikan minibussista hotelli Londonin yhteydessä olevasta matkatoimistosta, minkä eteen bussit Ulcinjiin pysähtyvät.

  Tiranasta pääsee yöbusseilla ainakin Makedonian Skonteen ja johonkin Kreikan kaupunkiin. Itse lähdin yöbussilla Tiranasta Phristinaan Kosovoon, hintaa matkalle tuli 20 euroa. Oikeita bussipysäkkejä voi olla vaikeaa löytää Tiranasta, koska kaupungissa ei ole kunnon bussiasemaa, vaan minibussit/bussit eri suuntiin lähtevät eri paikoista. Lonely Planetin opas ja vastaantulijoilta kysely on avuksi. Mitään kunnon turisti-infoja ei siis ole.

  Albaniasta voin suositella etenkin Dhermiä ja rannikko muutenkin on upeaa. Kannattaa siis ehdottomasti käydä muuallakin kuin Tiranassa, vaikka liikkumiseen saattaakin kulua yllättävän paljon aikaa. Ne tiet ei meinaan oo aina ihan parhaassa kunnossa...

44
Lentomatkustus / Halvat lennot INTIAAN
« : 15.07.2005, 21:29:31 »
Halvalla siis meette. Koitin noitten nettisivuilta pelkkää menoo syyskuun puoleen väliin, ja reilussa 1500 ersessä näyttää olevan halvimmat?!?

45
Junamatkustus / Hostellit täynnä?
« : 24.06.2005, 00:14:07 »
Mutta miksi kierrellä turhaan, kun voi yleensä voi lähettää mailia haluamaansa hostelliin paria päivää aikaisemmin. Näin varmistaa, että pääsee useimmiten siihen hostelliin, mihin haluaisi ja välttyy turhalta pyörimiseltä, jos hostelli onkin täynnä. Ja jos suunnitelmat muuttuu, niin voihan sen varauksen peruuttaa (tai jättää peruuttamatta, jos ei kiinnosta).

46
Junamatkustus / Matka läpi Jugoslavian!
« : 24.06.2005, 00:09:53 »
Lainaus
Pablo     
PostPosted: 23 Jun 2005 12:12    Post subject:
kirsil wrote:
Löytyisikö joltakulta tietoa matkustamisesta Sarajevo-Bergrad välillä? Banh.de mukaan matka kestää junalla 11 h ja on vaihdollinen. Tuntuu kohtuuttomalta.
Kulkeeko bussi ja jos kulkee, niin kuinka usein? Paljonkohan maksaa ja kauanko kestää?


Busseja kulkee ainakin muutama kerta päivässä. Matka kestää aika pitkään, en enää tarkkaan muista kuinka pitkään, mutta järkevimmäksi tavaksi osoittautui yöbussin ottaminen joka on sitten aikasin aamulla Belgradissa.


Menin Belgradista-Sarajevoon pari viikkoo sitten päiväbussilla, kun kelit oli niin syvältä. Matka kestää n. 8 tuntia ja vuoroja taisi olla kuusi päivässä. Maisemat on varmaan ihan hienot, mutta bussin ikkunat oli niin höyryssä, että ei näkynyt mitään. Lumikin oli maassa vuoristossa(ei niin kovin yleistä kesäkuussa).

47
Eurooppa / Ljubljanan hostellit
« : 16.06.2005, 15:36:48 »
Ei kokemusta muista, mutta Celiciasta pidin. Ollu siella pariin kertaan, ja sijaintihan on loistava siihen toiseen hostelliin verrattuna. Baari on auki vaan kahteentoista, mutta siihen saakka se on hyvinkin eloisa. Muutenkin kiva paikka, dormi kylla vahan ahdas.
  MUTTA varaa jo NYT, jos tiedat mitka päivät meinaat siella viettää. Hostelli on aina täyteen buukattu. Tosin sängyn voi saada viiden aikaan iltapäivällä kysymällä, kun käyttämättömät ennakkovaraukset puretaan.

48
Moi!

Pistetaan nyt viela, etta tarkeimmat hankinnat on nyt tehty. Reissu jatkuu taas valoisimmissa merkeissa ja ilmakin on paranemaan pain. Oppiipahan matkustaan hieman kevyemmin, kun mihin on normaalisti tottunut.

49
Morjesta taas!
  Eilen sit lopulta alko asiat rullaan, kun bussifirman aijan Ranskassa asuva poika (ammatiltaan tulkki) oli Skopjessa kaymassa. Bussifirman aija kutsu mut illaksi kylaan Skopjen lahioon, missa taa poika sit kaansi raportin englanniksi. Juotiin siina viela parit bisset ennen bussin lahtoa ja tonattin bussifirman aijan fiat uno makilahdolla kayntiin.
  Taraytin sitten yobussilla tanne Belgradiin ja olin perilla noin viiden aikaan. Vetta satoi tietenkin kaatamalla ja lampotila alle kymmenen astetta. Olin edelleen shortseissa, kun en eilen ehtinyt mitaan ostoksia tehda.
  Hyppasin sit ekaan nro. 2 ratikkaan, minka nain. Luonnollisesti se lahti vaaraan suuntaan, mika ei kylla haitannu, koska ratikka ajaa ympyran. Loysinkin hotellin lopulta helposti, mutta sinne ei paassyt viela kuudelta kirjautuun sisaan. Ei muuta kuin lahimpaa burek-kuppilaan lammitteleen ja syomaan. Vedinkin siina kolme piirakkaa, mutta olikin aika hevosen nalka. Eilen en oikein ehtinyt syoda kunnolla koko paivan aikana.
  Seiskan aikoihin paasin sisaan hotelliin ja saman tien nukkumaan ja kiskoinkin makoisat kuuden tunnin paivaunet. Tanaan ois tarkoitus vahan tehda ostoksia, mutta vetta sataa kaatamalla. Hotellilta neuvoivat lahteen bussilla vahan matkan paahan ostoskeskukseen ostoksille, missa kaikki olisi paljon halvempaa. Ei vaan oikein viitsi lahtee naissa shortseissa mihinkaan pidemmalle. Tassa Belgradin keskustan ostoskaduilla hinnat on vahintaan Suomen tasoa.
  Nyt nayttaa silta, etta tanaan joutuu hotellin baarissa vahan nollaan tilannetta illalla, ainakin, jos kelit ei muutu yhtaan  paremmiksi.

50
Tehdaan nyt tammoinen pienimuotoinen matkakertomus parin viime paivan pyorityksesta tannekin.
  Albaniassa ja Kosovossa vietetyn reilun viikon jalkeen ajattelin, etta Makedoniassa sita voi taas hieman rentoutua edella mainittejun paikkojen hardellin jalkeen. Vietinkin erittain mukavat kolme paivaa Ohridissa hyvassa seurassa Mimi Apartments-nimisessa guesthousessa(vinkki). Eilen oli sitten taas aika heittaa rinkka selkaan ja ottaa yobussi Belgradiin.
  Ohridin bussiasemalla on melkoinen vilske paalla, ja bussit Skopjeen on aina aivan taynna. Kun bussi saapui asemalla, heitin rinkkani ihan normaalisti bussin tavaratilaan ja hyppasin sisaan bussiin, etta saisin istumapaikan. Kerrankin sain nukuttua hieman 3,5 tunnin bussimatkan aikana ja saavuin suhteellisen virkeana Skopjeen, missa oli tarkoitus vaihtaa bussia.
  Kuinka ollakaan, rinkka oli matkan aikana tai jo Ohridissa kadonnut bussin tavaratilasta. Kello on jotain kymmenen illalla. Tietenkin siina vahan hataantyy, kun tavarat on kateissa. Kohta ymparilla kauhee hardelli ja kaikenlaista saatajaa kimpussa. Joku paikalline sankari, joka osas puhua englantia, kertoo mulle, etta heilla on jo monia epailtyja. Ooo, niin varmaan, kun seisoin bussin vieressa, kun luukut avattiin, eika rinkkaa enaa ollut.
  Turvallisuuspaallikon, tai mika ikina olikaan, kanssa tarkastettiin videonauha bussin saapumisesta, eika kukaan pollinyt rinkkaani. Se oli siis viety jo aikaisemmin. Bussi pysahtyy monta kertaa matkan aikana. Ohridin asemalla ei ole videovalvontaa, eli sielta ei voitu auttaa.
  Sama paikallinen sankari oli kylla sen verran kiltti, etta vei mut poliisiasemalle ja sielta takaisin linja-autoasemalle. poliisista kerrottiin, etta palataan asiaan aamulla.
  Bussiasemalta taa avulias kaveri sit lahti kotiin ja sano jollekin toiselle aijalle, etta heittaa mut hotellin. Skopjen ainoo hostelli oli taynna ja taa kaveri vei mut hotellin(53 ersee), mutta ei siina vaiheessa paljon kiinnostanut. Taalla ei oikein oo halpaa majoitusta yoaikaan tarjolla. Sama kaveri lupas tulla hakeen mut aamulla ja heittaa poliisiasemalle.
  Illalla sit soittelin kotio ja kerroin ikavat uutiset. Olin niin vasynyt ja kyrpiintynyt, etta nukuinkin makoisat 7 tunnin younet. Aamulla taa kaveri oli odottamassa silloin kun sovittiin. Arvelinkin, etta tasta kaverista tulee viela hankaluuksia, mutta jotain taytyi yrittaa. Mentiin poliisiasemalle, jossa oottelin jonkun tunnin, etta englantia puhuva poliisi tulisi paikalle.
  Sitten, kun  englantia puhuva herra poliisi lopulta tuli paikalle, selvisi, etta han ei osaa puhua englantia. Taa mun kuskikaveri sanoi, etta poliisiseta sanoo: "ei oo meidan ongelma, pista kaveri takasin Ohridiin ja kaske tekeen ilmoitus siella." Kiitos vaan!
  Kuski ajo mut sit bussiasemalle, missa yrityn paasta eroon hanesta. Loppujen lopuksi jouduin maksaan noin 30 ersee, mika on aika helvetisti taalla. Toivottavasti vakuutus korvaa, mutta mitaan kuittia ei tietenkaan ole. Hotellista on kuitti, saa naha miten kay.
  En tietenkaan tietenkaan lahtenyt takaisin Ohriin, vaan yritin selvittaa aisioita eka taalla. Makedoniassa on paljon eri bussiyhtioita, ja tietenkan taman mun yhtion toimistossa ei ollut ketaan paikalla. meika siina sit pyorii muissa toimistoissa, ja pyytelee vakee soittaan jonkun paikalle kyseiseen toimistoon. Noin puolen tunnin paasta herra Senor saapuu paikalle. Sita ennen tapasin amerikkalaisen tyton, jolla oli tuttuja Ohridissa, jotka lupas auttaa siella paassa.
  Toimiston seta oli onneks mukava ja halytti paikalle toisen toimiston tyontekijan, Danielan. Ilman Danielaa on ois kylla ikina saanut mitaan dokumenttia nailta poliiseilta kotiin viemisiksi. Tasta alkoi totaalinen pyoritys ympari Skopjea, etta ei paremmasta valia. Tanaan olen kaynyt yhteensa kolmella eri poliisiasemalla, joista yhdella kolme kertaa. Lisaksi on lahetetty fakseja Ohridiin ja lisaksi olen kaynyt yhdessa asianajotoimistossa.
  Lopulta yhdeksan tunnin pyorityksen jalkeen olen onnistunut saamaan makedoniankielisen raportin poliisilta, missa on joku leima. Danielakin joutui lahtemaan hakemaan lastaan tarhasta, eika olisi muutenkaan osannut kaantaa sita englanniksi. oli puhunut viimeksi englantia kuulemma 20 vuotta sitten, mutta kylla se silti ihan hyvin sujui. Paivan aikana selvisi muun muassa, etta Danielan palkka on 140 euroa kuussa.
  No mita sitten katosi. Suurimmat menetykset lienee itse rinkka ja 130 ersee maksanut ul-makuupussi seka sadan euron rahakatko rinkassa. Tapanani ei ole matkustaa mitenkaan kevyesti ja 65-litranen oli tayteen ahdettu. Albanian tuliaisetkin meni, perkele!
  Tanaan jatkan reissua Belgradiin. Nyt voidaan puhua, etta mies en kevyella varustuksella liikkeessa. Paalla on likanen t-paita ja onneksi huppari. Jalassa kalsarit ja shortsit mallia polvihousut. Kenkina sandaalit. Onneksi kannykan laturi sattui olemaan paivarepussa. Digikameran ja cd-soittimen laturit meni. repussa on lonely planetin eastern europe, yks toinen kirja, cd-soitin(ei akkua jaljella) seka aurinkorasvaa ja rulla vessapaperia. Hauska lisa edella mainittuihin on villasukat, jotka olin ottanut reppuun, etta jalat ei palelisi yolla bussissa.
  Aurinkohan on paistanut viimeiset kolme viikkoa koko ajan, mutta illalla keli yllattaen muuttui. Nyt taalla on satanut koko paivan ja lampotila on 15 astetta. olen aika koominen naky shortseissa ja sandaaleissa.
  No taytyy toivoa, etta loppureissu sujuu valoisimmissa merkeissa ja saan vakuutukselta menetetyt tavarat rahassa takaisin. Isa on hoitanut asioita Suomen suunnalla ja vakuutusyhtiolle on ilmoitettu tapahtuneesta. Kaikki tarkeet dokumentithan mulla oli niin sanotusti paalla, eli ne on tallessa.
  No tassa on viela pari tuntia aikaa ennen bussin lahtoa. Jos vaikka lahtis ostaan deodoranttia ja partahoylan, etta huolivat viela johonkin hostelliin sisalle. Kengat ja housutkin ois ihan kivat.

51
Lainaus
Muistatko muuten yhtään, pysähtelikö bussi Dubrovnikin ja rajan välillä missään kaupungeissa, kylissä tai muilla pysäkeillä? Eli onko mitään toivoa hypätä välimaastosta kyytiin (toisaalta aloin myös miettimään sitä, että mitenkähän täynnä tuo bussi mahtaa elokuussa olla eli mahtuukohan matkalta ylipäätänsä edes kyytiin... mitään paikkoja tuskin tuolla voi etukäteen varailla?).


Suosittelisin kylla lahteen Dubrovnikista, koska bussi oli jo toukokuussa melko taynna. Lippu ostetaan etukateen asemalta ja saattaa olla, etta sen voi ostaa edeltavinakin paivina. Itse ostin n. puoli tuntia ennen lahtoa.
  Kroatiassa kannattaa sitten ehdottomasti varata majoitus etukateen, jos meinaa nukkua suositummissa paikoissa(lonely planetin mainitsemat). Sama patee Sloveniaa. Esim. Ljubljanan Celicia hostelliin ei ollut mitaan asiaa ees toukokuussa ilman ennakkovarausta.
  Luulisin etta Kroatian kiinnostavimmat loytyy Dubrovnikin pohjoispuolelta. Itse suosittelen etenkin Hvarin saarta.
  Kotorista onkin sit melko helppo jatkaa alaspain Albaniaan, jos kaipaa pienta lisaseikkailua. Pari paivaa Tiranassa ja sit esim. Dhermin upeille rannoille lepuuttaan hermoja.

52
Dubrovnikin bussiasemalta Kotoriin reilut 70 kunaa = 10 ersee.
Bussi lahtee aamulla kello 11. Matkatavaroista voi joutua maksamaan viela ylimaaraisen euron. Rajalle saakka hieno ilmastoitu bussi, rajalla vaihto paikallisbussiin. EI joudu odotteleen, vaan bussi lahtee, kun kaikki on kyydissa. Menin valin reilu viikko sitten.

53
Lentomatkustus / Easyjet
« : 28.04.2005, 23:16:07 »
sain sen auki sit loppujen lopuksi, eli ei hätää

54
Lentomatkustus / Easyjet
« : 28.04.2005, 17:53:23 »
Todellinen tyhmä kysymys. Varailin lennot Easyjetiltä, ja ymmärsin kyllä ottaa varausnumerot ylös. Olis kuitenkin kiva varmistaa sähköpostista varaukset, mut kun yritän avata liitetiedoston, sieltä tulee vaan joku sekava rimpsu tekstiä. Osaisko joku neuvoo, miten toi avattais järkevästi?

55
Ennen vanhaan Civ II:sta pc:llä ja Civ kolmostakin tuli jauhettua. Nykyään pleikalla Pro Evoo ja San Andreasta.

56
Tyhmät kysymykset / Standsted-Piccadilly Circus
« : 29.03.2005, 00:06:09 »
Lainaus
Ajattelin mennä Bussilla Stanstedistä Victoria Stationille:


Niin, tai miksi et jäisi pois jo Hyde Parkissa, ja kävelisi siitä hostellille. Kävelymatka arviolta n. 10 minsaa ja mun mielestä lyhyempi kuin Victorialta. Niin mää ainaskin tein.

57
Lähi-itä / Oman, Arabiemiirikunnat
« : 05.03.2005, 12:35:17 »
Lainaus
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi Very Happy


Jos lennät Dubaihin, voit ostaa Dubain lentokentältä laskeuduttuasi reissun viinat ja kaljat, jos niitä kaipaat (vielä edullisesti). Omaniin ei saa viedä alkoholia ja reput pengotaan pintapuolisesti rajalla.

58
Lainaus
Millaisen reitin ajattelit kokonaisuudessaan vetää? Lähtöaikamme ovat lähes samat, kiva kuulla että on muitakin pidemmälle matkalle lähtijöitä Cool


Reissuun lähtö ei ole mitenkään varmaa. Lähinnä se on suunnitelma siltä varalta, että tulisi toinen "välivuosi". Nyt kun on raatanut vuoden duunissa rahaa olisi kunnon reissuun, mutta myös motivaatiota valmistua koulusta.
  Mutta jos reissuun lähden, niin varmaankin Australiassa ja Uudessa-Seelannissa tulisi oltua aika pitkään. Ne on kuiteskin niin kaukana, että sinne suuntaan ei oikein muuten tulisi lähdettyä. Ja Etelä-Amerikkaan ja Meksikoon on kanssa vetoa. Mutta sehän mun ongelma just olikin, että etukäteen ei osaa valita...mutta tommonen vaihtoehto vois olla hyvä, missä ei pidä tietää kuin mantereet etukäteen

59
Taitaa se lentopassi vaan olla se järkevin vaihtoehto kuitenkin. Ilmeisesti esim. Australiaan ei voi matkustaa, jos ei ole jatkolippua maasta pois. Tämä rajoittaa aikas pahasti pelkällä menolipulla lentämistä.
  Itse haluaisin semmosen reitin, missä olisi ainakin pari pidempää reissua junilla/busseilla tyyliin Istanbul-Katmandu, eli jatkolento olis uudesta kaupungista. Tälläsiin reissuihin kuluvaa aikaa on vaan jokseenkin hankalaa arvioida etukäteen. Muutenkin tälläistä reittiä on ainakin noilla netin reittikoneilla vähän vaikea suunnitella.
yks hyvä linkki lisää:

http://www.roundtheworldflights.com/

Ite suunnittelen reissua alkamaan ens syyskuussa, mutta suunnitelmat on vasta alkutekijöissään.

60
Tyhmät kysymykset / Bagdad
« : 16.02.2005, 11:36:59 »
Lainaus
Eli onko mahdollista päästä jollain lennoilla tai muulla välineellä tuonne?
Lentoyhtiöt ei paljon tarjoo vaihtoehtoja.


Näyttäis tämmönen löytyvän
Ammanista Bagdadiin:

http://www.kurdistancorporation.com/aboutKurdistan_travel_book_a_seat.htm

Sitten ainakin Dubain lentokentän kakkosterminaalista lähti lento Bagdadiin vielä joulukuussa. En löytänyt/muista aikatauluja.
Ei kuitenkaan varmaan kannata alkaa matkoja varaan.  No et varmaan ollu vakavissas lähössäkään...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6