Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - theworldismyoyster

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 25.07.2010, 23:40:19 »


Käytiin myös Bratislavassa, piti olla pari yötä, mutta jostain syystä kun siellä päivä kierreltiin tuli sellainen olo että lähdetään takas Budapestiin. Ei vaan jotenkin iskenyt.. En tiedä oikein mistä johtui. Kenties wieniläisistä päiväturisteista ja niiden oppaista ja muovisesta vanhasta kaupungista.. Ehkä olisi pitänyt lähteä tutkimaan teitä tietymättömiä mutta se Bratislavan keskusta-alue ainakin oli kyllä järkyttävän muovinen.

Mulle myös jäi Bratislavasta aika blah-fiilis. Pari yötä oltiin, mutta se yksi ilta olis jo riittänyt. Vanhakaupunki on ihan kiva iltasella, mutta se on pieni. Ja muu keskusta on tosiaan aika muovinen, ja osittain jopa tosi tökerö. Eikä tekemistä oikein keksinyt noinkaan lyhyeksi ajaksi. Kyllä Budapest vie voiton sata nolla, ja sen kiertelyyn satsaisin huomattavasti enemmän.

2
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 18.07.2010, 02:57:25 »
Oon nyt ajatellu että ainakin pitää käydä tsekkaan noi ostoskeskukset (mammut ja west end), sit eläintarhassa olis kiva käydä, samoin keilaamassa. Syömään mennään ainakin yhtenä päivänä sinne trofea grilliin.
Sit pitäs varmaan sen budan linnan labyrintti käydä kattomassa. Eiköhän siellä linnavuorella pidä kanssa käydä.

Mut siis koska reissu on noin pitkä, niin monenlaista tekemistä siihen mahtuu, eli ehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Etenkin noista erilaisista päiväretkikohteista. Mä oisin halunnu lähteä tonne Bratislavaan, mutta mies on vähän nihkee vaihtaan maata, en oikein tiedä miks...

Muuten kuulostaa hyvältä, mutta eläintarhan jättäisin pois. Se on oikeasti sen sortin paikka, että Korkeasaari vaikuttaa siihen verrattuna ihan ykkösluokan paratiisilta. Tosi pienet aitaukset, esim. jollain karhulla oli niin pieni häkki, että pystyi hädintuskin kävelemään 10 askelta. Ellei sitä ole sitten rempattu hirveesti muutamassa vuodessa, sitä en tiedä. Mutta mulle jäi ko. paikasta käteen vaan hirveen surullinen mieli, ei muuta.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Dormitorien turvallisuudesta
« : 18.07.2010, 01:43:06 »

Lontoossakin kun olin tossa toukokuussa dormissa joidenkin afrikkalaisten kanssa, niin ihan luottavaisesti hekin jättivät läppärinsä pitkin sänkyjä, ja lähtivät bisselle sun muualle, ja pyysivät vaan lukitsemaan oven kunnolla mennessäni.
Sinäänsä upeaa, että ihmiset näyttävät vielä luottavan toisiinsa :)

Mun mielestä tollanen toiminta nyt on vaan idioottimaista. En ikinä jättäis mitään arvokasta dormiin lojumaan, vain siksi että "yleensä mitään ei varasteta". Ei se tarvi kun sen yhden epärehellisen läppärin tarpeessa olevan kanssamatkaajan, ja edessä on uuden läppärin hankinta.

Maailma on täynnä epärehellisiä ihmisiä, joten mulle se, että on backpackeri, ei tee ihmisestä yhtään luotettavampaa.

4
Nyt kommentoin vain pikaisesti tuota toppiasiaa lukematta kaikkia viestejä. En oo koskaan ymmärtäny kuka voi pitää toppia asiallisena vaatteena. ihan sama vaikka peittää liivien olkaimet mutta sellanen narutoppi on musta aina ollut asiaton vaate kaupunkiin kuin kaupunkiin. Ja mitä vanhemmalla naisella sitä pahempi. Menisin sellasessa korkeintaan rannalle tai nukkumaan..:) Eli empä taida sellaista edes omistaa. Sitten on noit hihattomia joissa olkaimet on vähän paksumpia, ne nyt on vähän fiksumpia. Miksei sitä narutoppia voi vaihtaa edes sellaiseen oikeeseen hihattomaan? Oltuani bangladeshissa pidin pitkiä farkkuja tai capreja aina. Ehkä pitkä hame ois ollu nappivalinta, mutta meikä ei hameista välitä. Ja olkapäät peittävä t-paita tai kauluspaita, tunika tms. Musta se on ihan itsestäänselvyys et pukeudutaan korrektisti ja maan tapoja ja arvoja kunnioittaen. Miten se voi olla niin vaikeaa?

Okei, pitänee tarkentaa, että kyseessä ei ollut narutoppi, vaan vähintäänkin hihaton paita, tai sitten t-paita. Välillä päällä oli pitkähihainen ja välillä tunika, mutta en huomannut mitään eroa kohtelussa, oli mulla mun reissuvaatteista päällä mitä tahansa. Myös caprit oli lähes nilkkoihin asti, ja löysän malliset. Ja välillä tosiaan pitkät housut. Joten en lähtisi edes mun vaatteitani asiasta sinänsä syyttämään, vaikka okei, olisinhan mä voinut tietty ostaa paikan päältä jonkun muslimivaatteen ja huivin, mutta en kokenut sitä tuijotusta yms. kuitenkaan niiiin ahdistavaksi, että olisin niin pitkälle mennyt.

5
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Mistä kuivashampoota?
« : 17.07.2010, 03:42:15 »
Klippoteketin kuivashampoo testattu Trans-Siperian junassa kolmantena matkapaivana. Hiukset olivat ihan karmeassa kunnossa. Kunnon suihkutus vahan joka puolille paata hiusten juureen, perusteellinen harjaus ja vot! Kaksi seuraavaa paivaa meni sen voimalla eika kukaan olisi osannut sanoa, etta paassa on hikea, rasvaa, nokea ja tokottia :)Voin suositella myös! Klippoteketin kuivashampoo peittoaa kalliimmatkin merkit, ja tekee oikeasti tosi puhtaan näköiset hiukset, ja se puhtaus kestää pitkään. Ja suurena plussana tietysti törkysen halpa hinta.

6


Malesia oli minusta taas ihan eri maailma. Itse ainakin koin todella ahdistavaksi sen ainaisen tuijottamisen, vaikka käytin jatkuvasti pitkiä housuja ja tunikaa/pitkää toppia ja huivia peittämään yläosaa lisää. Ilmeisesti vaaleat hiukset ja aasialaisten kuppikokoon verrattuna isot tissit olivat liikaa.. Erityisesti intialaiset tuntuivat olevan kovin kiinnostuneita. Kaikkein pahin paikka oli Kuala Lumpur. Pangkor oli ainoa paikka omalla reissulla, jossa sai olla rauhassa. Itseäni ei piene katsominen paljoakaan heivauta, mutta missään muualla maailmassa en ole koskaan tuntenut itseäni niin halvaksi kuin Malesiassa. 

Itse huomasin saman. En todella tajunnut, että ero Malesian ja Thaimaan välillä olisi tässä asiassa niin suuri, vaikka Malesia muslimimaa onkin. Itse koin sen jatkuvan tuijotuksen, autojen tööttäilyn ja "Hello" ja "Where you from" -kommentit (myös ohiajavista autoista huudettuina) todella ärsyttäviksi. Ja päällä oli kuitenkin useimmiten toppi/t-paita ja caprit tai pitkät housut. Rannalla saattoi olla joku rantamekko, mutta muuten. Ja huutelua ja tuijottamista tapahtui kaikkialla, mutta ehkä vähiten kuitenkin Kuala Lumpurissa ja Pangkorilla (tosin Pangkor oli mun vierailun aikaan niin kuollut, että eipä siellä paljon huutelijoita olis ollutkaan). Ihmettelin asiaa kyllä, koska en tosiaan tajunnut, että kohtelu olisi niin erilaista, kuin Thaimaassa esimerkiksi. Ja varsinkin kun Suomessa saa kävellä aivan rauhassa missä vaan, niin pisti kyllä ärsyttämään ja välillä ahdistamaankin sellaiset huomionosoitukset. Pidin kyllä maasta muuuten, enkä nyt sen takia jättäis sinne menemättä, mutta ei se nyt hirveän miellyttävä piirre ole.

7
Italia / Vs: Rooma
« : 16.01.2010, 13:48:11 »
Taas on aika kiertää yksi Euroopan pääkaupunki lisää, ja arpaonni suosi tällä kertaa Roomaa! Eli lennot on plakkarissa, mutta majoitus vielä uupuu. Olen etsinyt hakukoneilla, lukenut oppaista ja täältä, mutta en edelleenkään ole päätynyt mihinkään. Elikkäs, monet kehuvat Trasteverea alueena, mutta en löydä yhtäkään halpaa hostellia sieltä. Eli onko Terministä mitenkä hankalaa päästä sinne iltaisin?`Tai kuinka pitkäksi kävelymatka sinne venähtää?

Muuten on kohteet vielä ihan hakusessa, pitää hiukan enempi kahlata oppaita ja pistää ylös mielenkiintoisen kuuloisia paikkoja. :)

8
Siinähän se kysymys jo tulikin. Eli meneeköhän tuo läpi Ryanairin tarkastuksesta Tampereella, kun pituutta tosiaan on 7cm yli sallitun? Muut mitat jää alle niiden rajojen, joten yhteismitta jää kyllä sallitun alapuolelle. Mun mielestä sinne välillä roudataan aivan jäätävän kokoisia kapsäkkejä, mutta ajattelin, että jos käytännöt ovat tiukentuneet lähiaikoina tms.

Missä kohtaa tuosta sitten narahtaa, jos narahtaa? Aattelin, että jos sitä ei saa viedä, niin tapahtuuko se turvatarkastuksessa, ja onko silloin vielä mahdollista käydä vaihtamassa pienempään laukkuun, ettei kokonaan tarvi lennolta jäädä pois?

Mulla on tarkoitus tuoda takaisin isohkoa tavaraa, jonka takia tarvisin ison laukun. Ja ajattelin säästää roposia ottamalla sellaisen jo valmiiksi mukaan, ettei tarvitsis paikan päältä ostaa.

9
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 19.03.2009, 12:32:14 »
Ok, kiitos vastauksista. Täytyy nyt varmaan vielä hiukan miettiä sitä majoituksen sijaintia sitten.

Sellanen tuli vielä mieleen, että kiinnostus heräsi tota Aveiroa ja Sintraa kohtaan. Molemmat näyttää kuvissa kivoille paikoille, mutta aikaa ei taida olla molempiin. Onko jollain mielipidettä molemmista, eli kumpaan kannattaisi mennä käymään?

10
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 16.03.2009, 10:25:18 »
Kiitos Thaly!

Sitä vaan mietin vielä, että hostelli luultavasti on nimenomaan Bairro Altossa, joten olisi aika tärkeää tietää, että voiko siellä liikkua iltasella pimeän aikaan (eli joskus siinä 22-24 välillä)? Silloin on kuitenkin kiva mennä syömään, mutta on myös kiva tehdä se turvallisesti. Mitenkään yömyöhään tuskin ollaan ikinä, joten yön pikkutuntien turvallisuus ei sinänsä kiinnosta. Onko noilla mainitsemisilla turvallisemmilla alueilla miten ihmisiä liikkeellä iltaisin, ja kuinka paljon on esimerkiksi kahviloita ja ravintoloita tarjolla? Iltaisin on kuitenkin kiva mennä syömään niin, että liikkeellä on muitakin.  ;D Harmittaa kyllä, olin jo niin valinnut sen hostellin, mutta jos Bairro alto ei ole kovin mukava iltaisin, niin en tiedä, kannattaako sinne mennä. Taskuvarkaat yms. ei tosiaan haittaa, mutta kaikki muu "kovempi" rikollsisuus on hiukan pelottavaa.

11
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 15.03.2009, 19:47:38 »
Minkälainen Porto ja etenkin Lissabon on iltaisin/öisin noin niinkuin turvallisuuden puolesta? Monesta lähteestä ymmärtänyt, että molemmissa paikoissa ei suositella kulkemaan tietyissä paikoissa, ja joissain paikoissa ei kannattaisi kulkea ollenkaan. Myös huumerikollisuudesta varoitetaan, ja joku tässäkin ketjussa kertoi sen avoimuudesta. Onko todella Lissabon (ja Portokin) jotenkin "poikkeuksellisen" vaarallinen iltaisin ja öisin, vai voiko siellä kulkea yhtä huolettomasti kuin esimerkiksi Pariisissa tai Lontoossa (tai missä tahansa suuremmassa kaupungissa Euroopassa)?

12
Lainaus käyttäjältä: lottimus
Olen ens kuussa lähdössä Japaniin. Mulla on jotenkin ollut sellainen käsitys, että Japanissa maito käsitellään eri tavalla kuin meillä ja siellä maitotuotteissa ei ole koskaan laktoosia koska japanilaisilla ei ole sitä jotain hajoittajageeniä. Hmm. Oonko nyt ihan sekaisin vai osaako joku kertoa jotain tän todenperäisyydestä? Eikös noissa eteläeuroopan maissakin oo tää sama juttu? Ainakin mitä oon Italiassa käynyt niin maitotuotteista ei tullut mitään ongelmia.
Tää nyt auttaa varmaan ihan hirveesti, mutta jotain samaan tyylistä muistan lukeneeni Kiinan osalta eli että siellä kans ihmisillä olis aika yleisesti laktoosi-intorelanssi ja että maitotuotteet (ne harvat mitä sieltä saa) olis useinmiten erityiskäsiteltyjä.

Oikeastaan laktoosia hajottava entsyymi säilyy aikuisikään vain Pohjois-Euroopan kansoilla. Eli siis niillä kansoilla, joiden keskuudessa maitoa on käytetty paljon (ja käytetään yhä). Eli jos matkustat mihin tahansa tuon alueen ulkopuolelle, ei pitäisi olla kyllä mitään ongelmaa. Ja monille vain maito pelkiltään ja muut vähän käsitellyt maitotuotteet tuottavat ongelmia, eli esimerkiksi juustot harvoin aiheuttaa mitään, käsittääkseni viilit yms. ei myöskään aiheuta oireita kaikille. Tietysti silti tarkkana kannattaa olla, mutta tuotteita tuskin tarvitsee laktoosin varalta tutkia varsinkaan Aasiassa tai Afrikassa, koska siellä ei laktoosia siedetä, joten eipä sitä tuotteissakaan ole.

13
Thaimaa / Vs: Mikä on Krabin paras paikka?
« : 21.12.2008, 17:20:00 »
Railey Beachista en tiedä ku ei tullu käytyä.. monet kyllä kehunu sitä paikkaa. :)

Tässä mietitään että kummalle beachille sitä Raileyllä menis mutta hotelli taidetaan ottaa siitä välistä eli eastin ja westin välistä niin kummatkin yhtä lähellä  :) Toivottavasti siellä on hyvät snorklauspaikat.

Kannattaa ottaa huomioon, että vaan toisella rannalla voi uida. Eli onkos se nyt sitten se east-puoli, mikä on uintikelvoton, vaikka ei se westikään kauneudellaan hurmaa. Ne on myös niin lähellä toisiaan, että sikäli aivan sama, mistä se hotelli on. West-puolella oli enemmän hienompia pakettimatkahotelleja, ja eastilla hieman vaativattomimpia. Estilla on myös paljon hurmaavampi rantakatu ja ilta-elämä, koska westin puolella ei sellaista oikein ole. Minä pidin kyllä raileysta silloin pari vuotta sitten, oli silloin vielä tosi rauhallinen ja vaatimaton tsunamin jäljiltä. 

14
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Lonely planet/Let's go
« : 17.07.2008, 23:28:35 »
Itse käyttänyt sekä LP:tä, että Let's go:ta. LP on minunkin mieelstäni tehty hieman suuremmalla budjetilla matkaavalle, eli siellä on myös sitä tietoa niille, joilla ylimääräistä rahaa on. Let's go taas on musta nimenomaan budjettimatkailuun tehty, ja olen monesti sieltä valinnut halvan hostellin (mitä ei mistään hostelworldista ole löytynyt) tai halvan ravintolan.

Lonely planet oli mulla mukana ekalla reissulla, ja kyllä sitä oppi lukemaan. Siirryttyäni kuitenkin Let's gohon, en enää osaa lukea LP:tä ollenkaan. Let's go on jotenkin hirveän paljon selkeämpi ja järkevämmin aseteltu kuin LP.

Eli yhteenveto: LP ratsastaa mielestäni lähinnä maineellaan, ei niinkään kirjasarjan hyvyydellä.

15
Ite olen suosinut kanssa tyyliä kaikki käsimatkatavarana. Nykyinen lainsäädäntö vaan tekee hommasta aika hankalaa, shampoot, pesuaineet etc Siispä kysynkin että onkos kellään kokemuksia että rinkka olisi saatu hajalle noilla lentokentillä, kun rinkoissa se runko on ja samalla tavalla niitä nakellan kuin laukkujakin? 

Ainakin mitä täältä on lukenut, niin rinkat on kyllä tullu perille ihan ehjinä. Ei kai se rinkan runko nyt ihan pienestä rikki mene.  :) Ainoastaan kait ne kaikki remelit voi jäädä kiinni jonnekin, mutta nehän saa kätsysti piiloonkin.

16
10 kg on kyllä jo niin vähän että oikein pakatun ja selkään asetetun rinkan ei pitäisi aiheuttaa mitään painoa hartioille.

Näinpä, mutta tuo mun ei niin laadukas rinkkani kyllä painoi jo tollasella lastilla.

17
Piti lisäämäni, että itseäni ehkä häiritsee rinkan korkeus, mutta toisaalta, onhan se liika leveyskin tosi huono juttu (ellei huonompi). Myös miljoona remmit mietityttävät, koska kyseessä ei ole traveller-rinkka, joten niitä ei saa kätsysti piiloon. Toisaalta, ei ne pahemmin haittaa kuin koneeseen laitettaessa, ja minäkin olen aina pistänyt rinkan johonki erikoismatkatavara-puolelle ( ? ), jossa rinkkoja kai osataan käsitellä.

No, kai nämä pikkuhaitat kestetään, onhan se kuitenkin laadukas rinkka.

18


Noh, varsinaiseen asiaan mennäkseni: miten te muut naispuoleiset reissaajat jaksatte rinkkojenne/reppujenne kanssa? Välillä tuntuu itsestä, että noin 10 kg:n kantaminen on tuskaa jopa alle tunninkin kävelyn jälkeen. Minulla on 45 litrainen pieni rinkka, joka parhaimmillaan painaa juuri sen 10 kiloa. Onko vika siis kantajassa, rinkassa, lastin painossa vai missä? Miten teiltä muilta onnistuu pidempi liikkuminen kaikkien mukana olevien tavaroiden kanssa?Mulla on 45l rinkka, ja mulla kyl kipeytyy selkä sen kannossa melko tehokkaasti. Syytän siitä rinkkaa. Nyt meinaan sain Deuterin rinkan, mihin pakkasin kokeeksi 10 kiloa tavaraa, eikä rinkka silti tunnu ollenkaan pahalta selässä! Tuo mun vanha rinkka ei kovin paljoa kestänyt, ennenkuin alkoi olemaan todella ikävä kantaa. Kyllä silläkin on reissut tehty, mutta ehkä uudella rinkalla menee huomattavasti mukavammin. :)

19
Kovasti joku tuossa parjasi Aircomfortia, onko se kuitenkin ihan kelpo peli? Sain ilmaiseksi Deuter aircomfort pron 55+10l, ja mietin, että onko tuo hyvä kapistus? Vähän iso se on, kun en hirveästi välttämättä pidä tavaraa mukana, mutta kyllä tuonkin pienemmäksi saa rutistettua. En itse saanut päättää mallia, joten nyt aloin pohtimaan, olisiko pitänyt vaan itse valita ja ostaa joku muu..  ???

20
Afrikka / Gambia
« : 14.02.2008, 23:14:23 »
Päiviä. Ehkä olis mahollisesti Gambiaan lähtö edessä, vaikkakin tää ketju ei siihen mitenkään innoittanut, aika negatiiviselta kuulostaa. Kuitenkin.. Hintataso siellä on ilmesesti korkea. Saako sieltä mistään halpaa ruokaa, ja kuinka kauas täytyy samoilla hotellilta? Kiikarissa ois ihan tuollanen pakettimatka kuitenkin, mutta tietty näillä varoilla olis kiva mahdollisimman halvalla päästä. ;)

Lisäksi tuo malaria. Lähtöön ei välttämättä ole kovin paljon aikaa enää, niin mietityttää vaan, että kerkeääkö noita keltakuume ja malaria -lääkityksiä enää hommata mistään. Eli onko ne miten tarpeellisia siellä tällä hetkellä?

Tänks!

Sivuja: [1] 2