Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - odd

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 12.11.2008, 10:01:25 »
Kukaan tapaamistamme 10-15:sta Tiibetin matkaajasta ei ollut mitään permittiä koskaan nähnytkään. Aika paska tsägä jos kaikkia on ukotettu.

No täältä voit vaikka katsella:

http://images.google.fi/images?hl=fi&q=tibet+travel+permit&btnG=Etsi+kuvia&gbv=2

Kuten aiemmin yllä kirjoitin - matkatoimistojen myymät "luvat" (ukotusta) oli vielä vuosi sitten ja aiemmin hyvin yleisiä. Isolla määrällä turisteja ei mitään virallisia lupia ole ollut vaikka niin ovat saattaneet kuvitella.

Pahoittelen hyökkäävää asennettani. Tekee mieli kirjoittaa ikävällä sävyllä kun kirjoitat mielestäni osittain puuta heinää liittyen Tiibettiin matkustamiseen.

2
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 11.11.2008, 10:53:23 »
Tietoni ovat vuoden vanhoja, enkä tiedä mitä esim. olympialaiset ja alkuvuoden kahakat ovat aiheuttaneet Tiibetin permitien saatavuuteen.

Permittien saatavuus on muuttunut HUOMATTAVASTI.

Lainaus
Zhongdianin kautta; löysimme vahingossa erään hotellin käytäviltä toimiston, jossa äijä teki bisnestä omaan tiliin kaikkia kaupungin muita matkatoimistoja vastaan.
...
Permitistä vielä... Eli se on "paperi" mitä et tule koskaan näkemään. Sitä ei sinulta siis voida tietääkseni mitenkään tarkastaa, ja se vaaditaan vain lippujen ostoon, joten se ei voi mennä umpeenkaan.

Onneksi olkoon! Sinua on ns. ukotettu. Permitti ON oikeasti paperi. Sitä ei vaan YLEENSÄ kysytty missään. Nykyään taidetaan kysyä.

Tilanne on tosiaan muuttunut. Siinä missä vielä yli vuosi sitten oli helppoa matkustaa "omatoimisesti" (kiertämällä tarkastuspisteet ja liftaamalla) Tiibetissä ilman permittiä (tai feikkipermitillä) niin nyt permittiä ei enää saa ellei osta sitä touriakin.

Ennen viimeisiä Tiibetin kahakoita alko permittien saaminen Chengdussa monessa paikassa tyrehtymään vaikka niiden myöntämistä ei ollutkaan vielä kielletty. Syynä se, että 5 amerikkalaista pitivät "mielenosoituksen" Mount Everestillä ja permittejä alettiin syynäämään tarkemmin. Muutamat operoijat Chengdussa eivät toimineet ihan rehellisesti. "Permittejä" hoidettiin turisteille ja näistä pyydettiin rahaa, mutta mitään virallisia permittejä ne eivät olleet.

Ennen jotkut valtuutetut matkatoimistot (jotka oikeasti saivat laillisia permittejä hankittua Tibet Tourist Bureaulta, http://www.xzta.gov.cn/) saattoivat myydä "toureja" eli pystyit ostamaan pelkän permitin. Oikea hinta permitille olis joku pieni summa, about 10 e, kun ostaa myös tourin, mutta pelkkä permitti olikin sitten 50-100 e. Enää tämä pelkän permitin osto ei onnistu (vai onko joku kuullut muuta / omakohtaista kokemusta?).

Kun Tiibet avattiin keväällä / kesällä uudestaan tuli uudet säännöt ja kaikkien ulkomaalaisten oli oltava järjestetyllä matkalla oppaan kanssa. Mukavana lisäsääntönä vielä, että kaikkien ryhmäläisten oli oltava samaa kansalaisuutta. Nyt ovat poistaneet tuon säännön eli ryhmässä saa olla eri kansallisuuksiakin.

Olisi hauska kuulla onko kukaan matkustanut kahakoiden jälkeen omatoimisesti TARin alueella?

3
Aasia / Vs: Mount Everest base camp!
« : 10.11.2008, 11:39:40 »
Kathmandun pitäisi tosin Chengdun ohella olla se the mesta josta ylipäätään voi saada sellasen back packer ystävällisen permitin järjestettyä.

Toi on aika misinformaatiota.

Eikös Kathmandu ja Nepal ole just se reppureissaajan painajainen jos Tiibettiin (tai varsinkin muualle Kiinaan) haluaa omatoimisesti? Huhuja kuuluu, että tällä hetkellä olisi mahdotonta saada Nepalista matkustuslupaa Tiibettiin ellei myös palaa Nepaliin.

Pitää olla osa ryhmämatkaa. Tarvitset ns. "group visan" ja tällöin maasta poistuessa kaikkien ryhmäläisten pitäis myös poistua... Yhden kaverin kanssa jos haluaa koko tourin maksaa matkatoimistolle niin mikäs siinä sitten, no problem. Mutta muuten...

Pari kikkaa on olemassa, jos haluaa kokeilla ja säätää (mitään takuita näiden toimivuudesta ei ole) :

- yrittää saada itselleen Kiinan "group visan", jossa on ainut ihminen. Ehkä matkatoimisto suostuu. Ehkä ei. Ehkä rajavartijat suostuu. Ehkä ei? Oppaan ja autot joutunee edelleen koko matkalle ostaman?
- tekee vaikkapa kahden hengen ryhmän jonkun kanssa ja yrittää Kiinassa löytää ystävällisen poliisiaseman, joka suostuu "puolittamaan" viisumin molemmille normaaliksi viisumiksi, jolloin vois sitten poistua mistä raja-asemalta haluaakaan

Jos jäät kiinni sääntöjen rikkomisesta, karkaat vaikkapa ryhmästäsi seikkailemaan omin päin, saat sakot. Matkatoimisto ja oppaasi kärsisivät ne vakavammat seuraukset eli eivät tuollaisen tapauksen jälkeen enää järjestä matkoja Tiibettiin.

Varmuuden vuoksi Kiinan viisumia haettaessa Tiibettiä ei sitten kannata matkasuunnitelmissa mainita.

4
Aasia / Vs: Laos
« : 06.11.2008, 11:28:27 »
Jep, tokihan tuota mainittemaasi eteläisempääkin Vnam-Lao rajanylitystä voisin harkita Jos tuntuu siltä ettei ole varmuutta että pääsisin Lao Baosta Salavaniin (muuta kuin Paksen kautta kiertämällä).

Danangista menee suorat minibussit Kontumiin. Kontumista ainoan "ison hotellin" alakerrasta löytyy tourist office, josta voit hoitaa liput Pleikusta lähtevään bussiin, joka ajaa Kontumin ja Ngoc Hoin kautta Attapeuhun Laosin puolelle. Kontumista pääsee paikallisbussilla Ngoc Hoihin, jos tarve vaatii. Ngoc Hoistakin voit edelleen hoitaa itsesi tuohon Attapeuhun menevään bussiin.

Ilmeisesti olit Kontumissa käynyt? No, sit tiedät, et se ei ole niin iso paikka ettei siinä joen lähellä olevaa "isoa hotellia" ja turistitoimistoa löytäisi :)

Jos haluat harkita liftausta tolle tielle niin tiedoksi, että matkaa rajalta Attapeuhun on sellaset 115 km, siinä välillä ei ole kauheasti muuta kuin sademetsää ja liikennettä on aika vähän. Nimim. onneksi bussi tuli ennen pimeää.

5
Aasia / Vs: Laos
« : 02.11.2008, 21:24:53 »
Hyvä tietää varmaksi toi Salavan-Pakse väli, näin asian ajattelin olevankin, mutta onko sulla tietoa Lao Bao/Vietnam ja Salavan välin busseista? (sitä tietoahan tässä olen lähinnä kärttänyt). Vois toki olettaa että kulkis ees 1 bussi aamulla sitäkin reittiä/väliä - joskun tiet siis ovat kuivan kauden aikaan ajokunnossa (tai siis lähinnä mahdollisesti vielä sillattomat joet ylittämiskelpoisia bussillakin).

Ilmeisesti tie Salavanista pohjoiseen on tosi huonossa kunnossa ja busseja ei kulje Lao Baon ja tuon välillä. Korjatkoon joku, jos olen väärässä, en ole itse tuolla käynyt (googletin).

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto olisi ylittää raja etelämpää Bo Y:sta. Kon Tumista, Pleikusta tai Ngoc Hoista Vietnamin puolelta bussi Attapeuhun Laosiin. Tai sitten voi yrittää liftata kuten itse tein (ja päädyin lopulta kuitenkin vietnamilaisen bussin kyytiin).


6
Aasia / Vs: Laos
« : 29.10.2008, 12:39:40 »
Kunhan vielä sais jostain Varmaksi selville pääseekö sinne myös tuota kyselemääni pohjoista reittiä suoremmin - kun siis tulossa Vietnamista & Lao Bao crossingista - Salavanin kautta vai ei (olettaisin että kyllä), niin johan ois fittii. Tai vaikkei pääsiskään, niin pitänee varmaan sit tehdä n. puoliympyrä ja kiertää Paksen kautta, not too bad sekään.. ;)

Salavanista menee busseja Pakseen ja ne ajaa Tad Lon ohi. Jos jatkat Tad Losta Pakseen niin voit käyttää sitten vastaavaa bussia uudestaan.

Ylläolevat jutut ihan ok Tad Losta. Mainittakoon erikoisesti, että Tad Suong-vesiputous reilu 10 km Tad Lon kylästä on tosi vakuuttava. Kun kyselet reitin putoukselle paikallisilta päädyt mitä varmimmin vesiputouksen päälle, josta ainakin kuivalla kaudella voi kävellä joen reunoja / kiviä pitkin ylävirtaan. Uimakamat mukaan :)

7
Jaahas toihan tuli yllätyksenä. Saako sieltä rajalta sitten muuta ku tollasen 5 pvän viisumin vai pitääkö se olla etukäteen?

Käsittääkseni tämä 5 päivän viisumi on tarkoitettu ainoastaan Venäläisille.

Bussilippua Zabaikalskista Manzhouliin ei myydä ilman viisumia. Venäläiset turistit tuntuivat joko hankkineen omansa etukäteen matkatoimistojen kautta tai vaihtoehtoisesti hankkivat tuon 5 päivän viisumin Zabaikalskin bussiasemalta(!).

8
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 29.10.2008, 12:21:53 »
Muuten, talla hetkella Bishkekin suosituin hostelli on Nomad's Home. Paikkaa ei ole mainittu missaan opaskirjassa eika hostelworldissa, vaan sana kulkee matkaajien keskuudessa. Paikka sijaitsee vanhan bussiaseman takana, omakotitalossa.

...ja tässä kyseisen hostellin kotisivut:

http://nomadshome.googlepages.com/

9
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 29.10.2008, 12:19:51 »
Pakistanin viisumista sen verran etta Pakistan ei taida enaa myontaa viisumeita kuin hakijan kotimaan lahetyistoista, eli suomalaiset hakevat viisuminsa Tukholmasta kun Suomessa ei ole edustusta. Itse en onnistunut Pakistanin viisumia saamaan koska ei ollut esittaa lentolippuja sisaan ja ulos maasta, ilman lentolippuja viisumia myontamiseen lahetosto halusi etta olisimme varanneet koko matkan matkatoimiston kautta mutta sehan nyt ei kay ollenkaan kuuloonsa. Kovin hankala kuva jai lahetyston toiminnasta ylipaatansakin.

Vaihtelee lienee lahetystosta / konsulaatista riippuen.

Esim. Iranista Pakistanin viisumin saa sangen kivuttomasti, kunhan ensin hankkii "suosituskirjeen" Suomen suurlähetystöltä Teheranista. Suosituskirjeen saa pyytämällä paikan päällä.

10
Toinen vaihtoehto olisi tietysti Manzhuolin ja Haerbinin kautta, mutta rohkenen epäillä rajan turismi ystävällisyyttä..

No problem, rajan ylittää mieletön määrä Venäläisiä turisteja päivittäin (saavat rajalta 5 päivän viisumeita Kiinaan).

Zabaikalskista löytyy bussiasema sangen lahelta juna-asemaa (pitaa menna "radan toiselle puolelle" kavelysiltaa pitkin). Bussiasemalta lahtee useita busseja paivassa Manzhouliin. En muista bussien tarkkoja hintoja, mutta varmaksi uskallan sanoa, että lippu maksoi alle 10 euroa. Rajamuodollisuudet hoidetaan molemmillalla puolilla muutoin normaalisti, mutta sekä autojonot, että passintarkastusjonot raja-asemien sisällä ohitetaan komeasti ja matka Zabaikalskin juna-asemalta Manzhoulin keskustaan kesti vain reilun tunnin byrokratioineen. Joku lisämaksu piti Kiinan puolella rajaa maksaa (50 yania tms.), mutta kyllä sen kaikki paikallisetkin maksoivat, joten ei lienee ollut kyse kynytyksestä.

Ulkomaalainen kyllä aiheutti selvästi pientä ihmettelyä, mutta hommat sujuivat jouhevasti. Bussikuskin apupoika veti kädestä pitäen passijonojen ohi ja kiinalainen passintarkastaja tyytyi kysymään matkareittiä Kiinassa ennen kuin laittoi leimat passiin.

Zabaikalskista pääsee ilmeisesti pari kertaa viikossa junalla Manzhouliin, mutta en tiedä miksi joku välttämättä haluaisi niin tehdä. Raideleveyksien vaihto ym. aiheuttaa sen, että junan kyydissä saa odotella +6 tuntia maan vaihtumista.

11
Aasia / Vs: Laos
« : 16.08.2008, 12:38:11 »
Lueskelin näitä juttuja tässä ja jäi nyt vähän epäselväksi että mikä olisi kätevin tapa toteuttaa matka Indonesiasta Kambodzan kautta Laosiin. Tarkotus siis kahessa jälkimmäisessä olla jotain 2 viikkoa per mesta, ja kulkea lentokoneella ensin Phnom Pheniin ja sieltä myöhemmin lentää Pakseen. Saako näiltä lentokentiltä (tai koska tämä on Laos-ketju niin Paksesta) VOA:n pelkällä rahalla, vai olisko kaikkein helpointa kuitenkin hoitaa viisumit Suomesta käsin vai mitä hä? :o

äääh...

Katso Wikipediasta Phnom Penhin lentokentälle lentävät yhtiöt, katso reitit Indonesiasta ja tee hinta vertailu. Sama Paksen kanssa.

Hommaa Laosin viisumi Phnom Penhistä. En tiedä kauan kestää, mutta Hanoissa sain omani Laosin konsulaatista kahdessa tunnissa ja alennusta kun virkailijalla ei ollut tarpeeksi vaihtorahaa.

12
Aasia / Vs: Bussilla Pohjois-Laosista Hanoihin
« : 06.08.2008, 10:59:11 »
Vientiane-Hanoi, lähtee Vientianesta eteläiseltä bussiasemalta päivittäin klo 19, hintaa vajaa 20 e.

Kestää piiiitkään. Ehkä melkein vuorakausi tms. jos sattuu huonompi tuuri, ehkä 18 tuntia tms. jos parempi tuuri. Varsinkin noin pitkillä matkoilla Laosissa / Vietnamissa bussiaikataulut voi olla vähän "viitteellisiä"...

Yksityisiä bussifirmoja jonkin verran kalliimmalla kuin julkiset (ehkä, tai ehkä ei, paremmilla busseilla) sitten löytyy paljon. Hostellit, matkatoimistot ym. myy näitä.

Lyhyempiä välejä pohjois Laosista Vietnamiin bussilla on sitten useampi, mutta Hanoihin asti taitaa noita yhteyksiä olla heikommin.

Onko kiire vai eikö mikään muu paikka tuolla välillä kiinnostaisi? Onko mahdoton ajatus vaihtaa bussia jossain Vietnamin puolella Hanoihin menevään bussiin?


13
Yleinen / Vs: Matka Maailman Ympäri
« : 05.08.2008, 15:31:35 »
Kaveri sai vajaa 700 euroa halvemmalla Star Alliancen RTW-liput Ruotsista (turistiluokka).

Muuten siis kyseessä sama reitti, mutta Suomesta ostetussa olisi ollut lähtö- ja paluupaikkana Helsinki kun taas Ruotsista ostetussa oli Tukholma.

Kannattaa kilpailuttaa reitti länsinaapurissa. Sähköpostia vaan vaikkapa ruotsin StaTravelsille, Kilroylle tms. matkatoimistolle ja tarjouspyyntöä.

14
Kiina / Vs: Liuzhou
« : 14.07.2008, 12:33:00 »
Pysähdyksen tein Liuzhoussa pari vuotta sitten ja kaupunkia ei varsinaisesti tullut nähtyä. Aamulla saavuttiin ja vaikka tarkoituksena oli viipyä pari päivää niin jo illalla hypättiin Beihaihin menevään sleeper bussiin.

Liuzhousta jäi mieleen kaupungin läpi menevä joki... jotain mukavaa valaisua taisi olla joen varrella? Fiilikseltä kaupunki tuntui aika pikkukaupungilta, vaikka väkeä onkin ilmeisesti n. 3,5 miljoona, mutta verrattuna moniin muihin paikkoihin Kiinassa ei tuo väkiluku paljoa ole...

Huomiota tulet varmasti kiinnittämään länsimaalaisena, turisteja ei tuolla paljoa pyöri ja englantia ei juuri puhuta... mutta näinhän se on monessa muussakin paikassa Kiinassa. Hintataso tuntui hieman halvemmalta kuin itärannikolla / pohjoisemmassa... asiallista hotellia löytyy 30 rmb hintaan tinkimällä ja ruoka on todella halpaa pienemmissä ravinteleissä.

Käymisen arvoinen paikka? Jos haluat nähtävyyksiä niin ei varmaan, mutta yleisesti mahdotonta mun sanoa kun pyörin niin pienellä alueella ja niin vähän aikaa.
Toisaalta, ihan vaan sen paikallisten "tavallisen arjen" tarkkailu ja paikat joissa ei ole mitään nähtävyyksiä ovat mun mielestä aika kiinnostavia.

15
Lainaus käyttäjältä: anssku
Venäjän junien hinnoissa ei kyllä ole mitään logiikkaa!

Ei vai?

Mitä hitaampi juna, sitä halvempi hinta. Sesonki (loma-ajat, kuten kesä, kalliimpaa kuin vaikka Jounin mainitsema uudenvuoden aatto). Matkustusluokka. Uudemmat modernit junat kalliita, vanhemmat junat halvempia. Rajat ylittävät junat kalliimpia kuin "sisäiset" junat.

Aika pitkälti noilla kriteereillä mennään.

Lainaus käyttäjältä: anssku
Toivottavasti hinnat putoavat vielä entisestään, kun lähdemme syyskuun alussa! :) Kuullostan kunnon köyhäilijältä ja tosi pihiltä, mutta meillä on pitkä 9 kuukauden matka edessä, joten köyhänä opiskelijana pakko mennä kunnon "kengännauhabudjetilla". Sitä paitsi uskon, että kolmannessa luokassa voi olla aidosti viihtyisempääkin kuin toisessa...

Hinnat putoaa kesään nähden n. 20 %.

3. luokka on varmasti vähintään mielenkiintoisempi kokemus ja ehkä myös viihtyisä, jos on yhtään sosiaalinen ihminen eikä hirveä kermaperse.

16
Thaimaa / Vs: Päivä bangkokissa, mitä tehdä?
« : 25.06.2008, 15:23:46 »
Ehtiihän tuossa ajassa kaupungilla käymään, mutta kaupunki on sitten aika iso eli kannattaa miettiä etukäteen mihin menee. Ja pienet lapset varmaan vaikeuttaa hommaa hieman, mutta en sanoisi mahdottomaksi.

Ehkä joku lyhyt shoppailu onnistuu jos tiedät paikan mihin haluat. Millainen tavara kiinnostaa? Halpaa vai kallista? Merkkivaatteita vai piraatteja?

Esim. paikallisbussit (35 baht, alle euron) numero 551 ja 552 suhaa "keskustan" ja lentokentän väliä. Huomattavasti kalliimmalla, verrattuna julkiseen liikenteeseen, sitten pääsette "shuttle busseilla" tai takseilla. Taksin voisin kuvitella olevan jotain ~20 e luokkaa tms. en tiedä kun en ole käyttänyt tuolle välille.

bussi 551 menee Victory Monumentille ja 552 On Nut BTS-asemalle. Molemmista näistä paikoista ilmajuna yhteys, joten ovat aika hyviä paikkoja jäädä pois jos haluaa jonnekkin keskustan alueelle mennä.

Hankkikaa Bangkokin kartta lentokentältä. (näette noi metro / ilmajuna yhteydetkin) Joku muu voisi kertoa tähän ketjuun keskeisiä nähtävyyksiä. Victory Monument myöskin tietysti sellainen on.

Varatkaa aikaa jopa 2 tuntia keskusta-lentokenttä välille. Niin kauaa tuskin menee, mutta liikenneruuhkat voivat venyä pitkiksi.

17
Aasia / Vs: Junamatkat aasiassa
« : 18.04.2008, 09:55:07 »
Kysymys 1: Minkä hintaista on matkustaa junalla kyseisissä maissa?

http://www.travelchinaguide.com/china-trains/ - Kiinan juna-aikatauluja / hintoja
http://www.ktmb.com.my/ - Malesian (+Singaporen) juna-aikatauluja / hintoja
http://www.railway.co.th/english/index.asp - Thaimaan juna-aikatauluja / hintoja

Lainaus
Kysymys 2: Kannattaisiko ennemmin matkata bussilla?

Mun mielestä ei. Junat paljon miellyttävämpiä.

Lainaus
Kysymys 3: luuletteko että 3 viikkoa riittää matkaan Singaporesta Bankokiin?

Nopeimmillaan välin pystyisi kulkemaan junalla vaihtoineen kolmessa vuorokaudessa.

Lainaus
Kysymys 4: Kannattaako suosia yö- vai päiväjunia?

Päiväjunassa näet maisemat ja ympäristön. Yöjunassa säästät majoituksen hinnan, voit nukkua mukavasti makuuvaunussa ja matkat menee nopeasti unten mailla.

Lainaus
Minne rinkkoja voi jättää säilytykseen? Hostelleihin vai muualle?

Mitä tarkoitat? Eikö rinkan voi jättää hostelli-/hotellihuoneeseen tai huoneessa olevaan lokeroon? (oma lukko mukana voi olla ihan kätevä).

Hostelleissa yleensä on myös matkatavarahuone tms. jonne voi jättää säilöön matkatavarat jos esim check out on klo 12, mutta juna seuraavaan paikkaan lähtee vasta illalla. Tai jos ei halua raahata kaikkia tavaroitaan mukana kun käy jossain muualla ja palaa takaisin viikon päästä.

Lainaus
Tarviiko meidän ottaa malarialääkitystä?

Mielipidekysymys. Mun mielestä ei, mutta hyvin moni on eri mieltä. Kannattaa lukea asiasta mahdollisimman paljon ja tehdä omat päätökset. Tai uskoa terveyskeskuslääkäriä, joka tietää asiasta suunnilleen yhtä paljon kuin itse tiedät.

Lainaus
Onko vinkkejä missä paikoissa kannattaa vierailla matkalla? Missä voi ratsastaa elefanteilla, sukeltaa ja uida delfiinien kanssa?  :D

Aika laaja kysymys tuo, että missä kannattaa vierailla kun ei tiedä mitä haluat reissultasi hakea. Delfiinien kanssa uimisesta ei mulla ole aavistustakaan, mutta noita kahta muuta aktiviteettia pystyy harrastamaan ties kuinka monessa paikassa Kaakkois-Aasiassa.

Katso vaikka nää linkit ensin läpi:

http://wikitravel.org/en/China
http://wikitravel.org/en/Shanghai
http://wikitravel.org/en/Hong_Kong
http://wikitravel.org/en/Singapore
http://wikitravel.org/en/Malaysia
http://wikitravel.org/en/Thailand
http://www.travelfish.org/

18
Olemme tekemässä reissua toiseen suuntaan, eli Kiinasta lähdetään, paluulippua ei siis ole  :(

Sellainen idea tuli, että jos ostaisi vaan jonkun halvan lennon Kiinasta pois esim. Air Asialla, ja jättäisi sen sitten käyttämättä. Tuleekohan tästä joku ongelma rajalla poistuttaessa maasta, tuskinpa siinä vaiheessa enää tarkastavat, mikä alkuperäinen poistumissuunnitelma on  :-\

Aiemminkin on viisumihakemuksessa pyydetty esittämään matkaliput. Kun on laittanut hakemukseen, että ei ole esittää matkalippuja kun matkustaa maata pitkin ei ole ollut ongelmia viisumin kanssa. Myös matkareitti on pyydetty kirjoittamaan - kukaan ei valvo, että kyseistä reittiä noudattaisit (kuulemma Tiibettiä tosin reitissä ei kannnata mainita).

Eikö kannattaisi kysyä suurlähetystö suoraan, että mikä käytäntö on kun matkustaa maata pitkin?

Mikäli joku lippu maasta ulos on oltava esitettävänä niin ainahan jonkun lipun, josta saa rahat (tai ainakin osan niistä) takaisin jos peruuttaa, voi ostaa, hakea viisumia ja sen saatuaan perua koko lipun. Koko lippurahoja on turha heittää kankkulan kaivoon.


19
Aasia / Vs: Laos
« : 15.04.2008, 10:11:34 »
Edessä on tosiaan 1,5 kuukautta Laosin maaperällä ja raha-asiat askarruttavat. Matkashekkejä en viitsisi alkaa säätämään, mutta kortillakaan siellä ei tiemmä täysipainoisesti pärjää. Onko ainoa ratkaisu siis ottaa dollareita budjetillisen verran rahavyön uumeniin Suomesta ja painattaa menemään koko omaisuus mukana?

Suosittelen ottamaan dollareita mukaan rahavyöhön. Toisaalta, menet varmaan Laosiin jonkun naapurimaan kautta? Myös bahtit on ihan käypää vaihtotavaraa. Kamputseasta saat dollareita.

Laosissa alkaa nykyään olemaan aika monessa kaupungissa pankkiautomaatteja. Suurin osa viime syksynä tosin toimi pääsääntöisesti Mastercardille, mutta tilanne muuttuu nopeasti. Pankeista saa "cash advance" nostoja kortilla (myös Visa Electronilla ja myös dollareita), joten jos muovirahaa löytyy niin ei tarvitse pa olla.

BCEL-pankin automaatit Laosissa: (muutakin infoa löytyy sivuilta) http://bcellaos.com/atmlocator.php


Lainaus
Kuumottavalta tuntuisi tuo ajatus, mutta kun tarkoituksena on viettää pidempiäkin aikoja maaseudulla, niin eipä siellä juuri automaatteja liene.

Mun mielestä Laosissa ei ole mitenkään erikoisen kuumottavaa kantaa mukana isoja määriä käteistä (rahavyössä). Erinomaisen turvallinen maa.

Vaihda dollarit / bahtit kipeiksi. Säästät 1,5 kk aikana rahaa (vierailla valuutoilla hinnat pyöristää aina vähän ylöspäin) ja tuet paikallista taloutta.

Lainaus
EDIT: Ja niin, onko tuo Don Khot säästynyt vielä pahimmalta travellerihegemonialta? Ajattelin, että jos Don Det osoittautuu Vang Vieng kakkoseksi, voisi hipsaista siltaa pitkin Don Khotille lojumaan.

No ei Don Det sentään Vang Vieng kakkoseksi ole muuttunut, mutta kyllähän siellä tuntuisi enemmän turisteja kuin paikallisia olevan. Vang Viengiin verrattuna tunnelma on hyvin reppumatkaaja ja "hippi-henkinen". Vang Vieng tuntuu kaupungilta verrattuna kylämäiseen Don Detiin.

Don Khong, Don Detin naapurisaari, on isompi, rauhallisempi ja (lähes) pelkästään paikallisten asuttama. Vaikea sielläkään on olla turisteihin törmäämättä - varsinkin kun Don Detiltä porukka tekee sinne pyörämatkoja ym.

20
Aasia / Vs: Laos
« : 09.04.2008, 10:09:35 »
Kiitoksia vinkeistä! Ois kiva kuulla kun odd kerran on skootterin vuokrannu, että minkä hintasta mahtaa olla esim. vuorokaudeksi?

Muistaakseni maksoin 70000 kippiä vuorokausi. Hinta vaihtelee tietysti paikan ja mopedin mukaan. Paremmasta pyörästä, joka on säännöllisesti huollettu, joutunee maksamaan enemmän. Hinnoista pystyy tinkimään jne.

Lainaus
Onko Vientiane-Pakse akselilla jotain erikoista nähtävää, jonka takia kannattaisi pysähtyä?

Tavallisia Laosilaisia kaupunkeja, joissa ei juurikaan turisteja vieraile ja ihan sinänsä voivat olla "autenttisuuden" vuoksi mielestäni lyhyen pysähdyksen arvoisia.

Tha Khaekissa reissaajat pysähtyvät yleensä tehdäkseen 3 päivän "The Loop" mopediretken, joka on kuvailtu Lonely Planetissa.

Don Det, vaikka letkeä paikka onkin, ei juurikaan taida tänä päivänä enää mitään autenttista laosilaisuutta tarjota.

Sivuja: [1] 2