Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zaapas

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12
21
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.05.2013, 13:44:39 »
Istanbul!

22
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 12.05.2013, 01:18:11 »
Enpä olisikaan uskonut lähteväni kuukauden lomalla Alanyaan, ja harkitsevani 5 päivän jälkeen maitojunalla takaisin kotiin tulemista tatuointi persauksissa. No, kaikkea sitä nyt näköjään sattuu ja tapahtuu, voi elämä.  ???

Ehkäpä huomenna on parempi päivä ja jotain järkevämpiä ja valoisampia ajatuksia loman jatkosta kuin kotiinpaluu.

23
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 11.05.2013, 20:42:32 »
Voi voi sentään, rahanmeno Turkissa on ollut sitä luokkaa että halvempaan paikkaan olisi siirryttävä. Olisikos vielä vinkkejä, mitkä ovatkaan balkanin edullisimmat maat? Albania, entä muuta...?

edit: Niin muuten löytyskö vielä kaupunkisuosituksia? :D

24
Edit: joo voi apua mikä viesti  ::)

25
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 29.04.2013, 22:06:47 »
Olisko kellään suositella hostelleja tai muita edullisia majoituspaikkoja Sofiassa, Ohridissa ja Dubrovnikissa?

Edit: Ja sitä vielä, että kuullostaako 30e/päivä-budjetti 30 päivän ajan realistiselta Bulgaria-Makedonia-Albania-Montenegro-Kroatia-Bosnia-Serbia -alueella?

26
Nyt onkin kaikkea tulossa :D Vaihteeksi näin...

19 päivää ja kuukaudeksi Balkanille ja vähän muuallekin
4,5kk ja perhelomalle Kreikkaan :D
10 päivää siitä niin Norjaan n. 5 päiväksi

Nuo ovat varmat, sittenhän on vielä toistaiseksi vahvistamaton 3kk talven pako joulukuun puolivälistä eteenpäin!

Nyt vaan kalenteri täyteen työvuoroja!

27
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 09.04.2013, 23:42:24 »
pitää nyt vielä hinkata noita aikatauluja ja toivoa, ettei lentojen hinnat tuplaannu sinä aikana kun pähkäilen.  :)

Budapest on paratiisi! Budapestistä pääsee aina Suomeen halvalla muutaman päivän varoitusajalla. Wizzairilla tai Ryanilla Tampereelle (jos Ryan vielä lentää tätä reittiä).

Kiitos infosta! Eipä siis varmaan kamalasti enemmän kustanna jos reissun päällä vasta päätökseni teen.

28
Itselläni kohtalaisen runsaas matkustamisen salaisuus piilee opiskelussa ja tällä hetkellä kohtuupalkkaisessa osa-aikatyössä. Voin koulun ohella säästää kesän lomaan. Kesäloma on pitkä touko/kesä/heinä/elo, eli siinä ajassa ehtii matkustaa ja käydä töissä talven lomaa silmällä pitäen. Talvella taas on kuukausi lomaa, ja siihen voi kätsysti yhdistää lomaa edeltävän tai seuraavan periodin, tai ainakin viikon-pari.  ;D

Lisäksi dyykkaan roskiksia (sieltä saa ihan priimaruokaa), ostan jonkin verran second-handia, olen mestari tarjousten etsimisessä ja saan paljon vaatteita siskoltani. En myöskään koe minkäänlaista tarvetta haalia uusimpia iPhoneja tai muutakaan elektroniikkaa. Tällä hetkellä puhelimeni virkaa toimittaa isäni vanha puhelin, ja uuden ostan kun tämä ei enää pelitä.

29
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 30.03.2013, 21:24:16 »
On kyllä kovasti alkanut houkuttelemaan Budapestistä kotiin lentäminen. Näyttäs olevan ihan näpsäköille päiville suoria lentoja vähän yli 70e. Serbian jälkeen mulla ei olisi reitillä juuri muita kiinnostuksen kohteita kuin Krakowa, ja sittenhän on toki se ajatus koko matkasta Turkista Suomeen maitse... Kuitenkaan kaikkea ei voi aina saada, ja Budapestistä lentämällä (todennäköisesti vielä viikkoa myöhemmin kuin alunperin suunnittelin matkan päättyvän) saisin rutkasti lisää aikaa kierrellä Balkanilla ja säästäisin reilusti rahaakin.

Bukarest voisi olla toinen mahdollinen kaupunki, josta lentää kotiin. No, pitää nyt vielä hinkata noita aikatauluja ja toivoa, ettei lentojen hinnat tuplaannu sinä aikana kun pähkäilen.  :)

30
- Kamalan kallis ruoka (erityisesti terveellisen sellaisen kalleus) ja asuminen
- Holhoaminen ja kaiken mahdollisesti hieman vahingollisesti kieltäminen (yksilön oma vastuu ja valinnanvapaus???)
- Toisinaan outo kaupunkisuunnittelu, erityisesti Helsingissä asuinalueiden repaleisuus ja pitkät välimatkat.
- Laiskuudestaan sossupummit ihmiset
- Kulutusvimma ja statussymboleiden haaliminen
- Jäykät ja omaa reviiriään ylitarkasti vartioivat ihmiset
- Koulun kurjuudesta ja "paskoista maikoista" kitisevät kersat
- Pimeys, kylmyys, loska ja värittömät ajat vuodesta
- Politiikka ja poliitikot
- Porukan järjetön ryyppääminen! Eikö jotkut oikeasti koskaan keksi kivempaa tekemistä?

31
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 29.03.2013, 01:49:30 »
Hyvä tietää Albanian liikkumisen hitaudesta. Sieltä en äkkiseltään keksinyt mitään paikkaa jossa haluaisin pysähtyä, joten laitoin siihen vain läpikulun...

Miksi ihmeessä menisit seuduille, joista et keksi yhtään paikkaa, jossa haluaisit pysähtyä...? :-)

Koska haluan Montenegron ja Kroatian rannikolle sekä Bosnia-Hertzegovinaan, ja Ohridista käsin Albanian läpi kulkeminen näytti näppärimmältä. Mikäli keksin parempia matkustusideoita, niin toteutan ne kyllä mieluusti.

32
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 28.03.2013, 22:14:30 »
Kiitoksia UsvaAuer ja smee kommenteista.

Istanbulissa olen käynyt aiemmin, joskin lyhyehkösti. Se ei kuitenkaan nyt ole kiinnostuksen kohteena, joten läpikulkumatkalla vain. Ja tiedän tahdinkin olevan melkoinen, mutta tämän tyylistä reissua olen miettinyt jo kauan, joten toteutan sen nyt vaikka pikaversiona. On tietysti hyvin sääli jos täytyy useampaan kertaan repiä itsensä liikkeelle mukavasta paikasta...  :-\ Mutta helpompi ja halvempi tuonne on niihin mieluisiin paikkoihin palata kuin aivan maailman ääriin.

Hyvä tietää Albanian liikkumisen hitaudesta. Sieltä en äkkiseltään keksinyt mitään paikkaa jossa haluaisin pysähtyä, joten laitoin siihen vain läpikulun... Ohridilla taas haluaisin ehdottomasti käydä, joten Kosovon tai Etelä-Serbian läpikään kulkeminen ei ehkä nopeuttaisi liiemmin... Vai nopeuttaisikohan?

Mulla ei ole reitillä Suomi-Antalya lennon lisäksi muita kiinteitä päivämääriä, kuin Krakowa-Riika -bussi, johon olisi määrä mennä 30.5. Sitä ei harmikseni taida olla tarjolla kahtena seuraavana päivänä. Mutta nythän tosin on vasta maaliskuun loppu ja työkuviot auki, ties vaikka se bussi aikanaan olisi ajankohtainen vaikkapa 3vk myöhemmin  :D

Ohridin lisäksi minulla ei oikeastaan ole muita must-see paikkoja kuin Sarajevo. Montenegron ja Kroatian rantapaikat on mukana, kun tähän aikaa vuodesta mieleni jo kovasti rannalle halajaa, eikä niiden pitäisi toukokuussa vielä olla tupaten täynnä. Pistän ton Hvarin saaren korvan taakse, muitakin vaihtoehtoisia paikkoja saa heitellä!

Rauhoittelin vielä lopuksi itseäni sillä, että jos tahti näyttää yltyvän epämiellyttävän kovaksi, niin ainahan voin lentää Suomeen vaikkapa Zagrebista tai Budapestista. Joskin silloin matkani alkuperäinen idea kärsisi melkoisesti. :D

33
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 28.03.2013, 12:06:36 »
Pistin elämän risaseks ja ostin lennon Antalyaan.  :o Olen muutaman päivän Alanyassa kaverilla ja tulen toukokuun aikana takaisin Suomeen busseilla ja junilla. Tein alustavan reittisuunnitelman joka kuuluu näin:

Antalya-Istanbul päivällä bussilla. Yöbussi Istanbul-Sofia. Yö Sofiassa ja seuraavana päivänä Sofia-Skopje-Ohrid, jossa 3 yötä. Ohrid-Tirana-Budva, Budvassa 2 yötä. Budva-Dubrovnik ja siellä 3 yötä. Dubrovnik-Mostar, yö tai kaksi. Mostar-Sarajevo, 2 yötä Sarajevossa. Sarajevo-Belgrad jossa yö. Belgrad-Budapest-Bratislava, yö Bratislavassa. Bratislava-Krakowa, 3 yötä Krakowassa. Jonain päivänä käyn ehkä Auswitchissa. Bussilla Krakowa-Riika (19h). Päivä ja yö Riikassa. Siitä Tallinnaan ja paatilla kotiin.  :D

Matka-aikaa on yhteensä 4 kokonaista viikkoa, eikä kesäkuun alulle ole vielä mitään aivan pakollista puuhaa jos matka hieman venähtää. Olisiko jollain kokeneemmalla (itselläni on reitin maista niukka tuntemus Turkista, Kroatiasta, Virosta ja Unkarista) silti ideoita mihin lisätä aikaa tai missä sitä vaihtoehtoisesti ei kannata viettää. Onko jotain must-see mikä puuttuu?

34
5vk 5pv!

Aikomuksena lentää ensin kaverin luokse Alanyaan n. viikoksi. Sitten sieltä lento Istanbuliin, josta bussilla Suomeen. Minä aikataulutuholainen pääsen taas näyttämään kynteni.

35
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 26.03.2013, 21:56:22 »
Onko etelä-amerikassa jotain tiettyä maata/kaupunkia mihin olisi halvempaa lentää täältä peräpohjolasta kuin muihin kohteisiin? kävin justiin tuossa vähän vilkuilemassa hintoja ensi syksylle ja vaikuttaa aikasta suolaselta...

No suht suolaisia ne onkin.  :-\ Voisi ehkä karkeasti sanoa, että esim. Lima ja Santiago ovat kalleimmasta päästä.  Samoin Boliviaan ja Paraguayaihin lentäminen. Parhaiten tarjouksia on näkynyt Brasilian isoihin kaupunkeihin, Buenos Airesiin ja Bogotaan (tilanne Kolumbiassa?).

Kannattaa seurata josko vaikka Lufthansalta tai Ibearialta tulisi tarjouksia, niillä yleensä parhaasta päästä ja lentää moneen paikkaan.

Edit: Ja niin tosiaan! Unohtuikin edellisessä viestissä mainitut överihalvat tarjoukset mitä viime aikoina on näkynyt. Noissa on päivät usein hyvin rajattuja, mutta jos saa sopimaan ja Euroopassa hyvät lennot päälle, niin voi selvitä yli puolet halvemmalla kuin noilla "perushintaisilla".

36
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 12.03.2013, 00:31:11 »
Suurkiitos!

Bussimatkailu houkuttelee kyllä sen verran että taidanpas kokeilla :) . Colombo paikkana ei niinkään kiinnosta niin ei tunnu kovin fiksulta lähteä sen kautta junalla.

Kiitos kun korjasit tuon junareitin, ihmettelinkin vähän kun en samoja asemia löytänyt kun reittiä suunnittelin.

Tähän Galle-Kandy reittiin vielä sen verran, että kun itse suuntasin Nuwara Eliyasta Tangalleen, jatkoi samainen bussi vielä koko matkan Galleen asti. Niitä busseja ei kyllä mennyt montaa päivässä mutta kannattaa ehdottomasti kysyä. Uskoisin saman reitin kulkevan toiseenkin suuntaan. Ja reitti on muuten paljon nätimpi (menee mm. Ellan läpi jos päin pysähtyminen kiinnostaa) kuin Colombon kautta kulkeminen.

37
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 25.02.2013, 12:21:06 »
Voihan nakki, odotin kovasti pääseväni mökille perjantaina, mutten saakkaan autoa. Tai kahdeksi päiväksi saisin, mutten ehkä viitsi ajaa 300km suuntaansa niin lyhyeksi ajaksi.

Ja kun Radical tuossa avautui kaiken maailman veroista, niin itseäni tympäisee nyt sähkölaskuni. Yli 100e napsahti (tosin ei vain 1kk) ja se tuntuu paljolta yksin pienessä yksiössä asuvasta. Ja yli puolet siirtomaksuja??? Vaikka taloyhtiön verkko on juurikin sen samaisen sähköfirman. Kallista lystiä...

38
Olen pulassa kesäsuunnitelmien kanssa! Eli ennemminkin tämä olisi "mitä tehdä?" -ongelma... :D

Opiskelut jäävät kesätauolle toukokuun alussa, ja voisin sen jälkeen jatkaa tämänhetkisessä työssäni kokopäiväisenä. Työtä riittää ainakin juhannukseen asti, ja aiempien kokemusteni perusteella saattavat ottaa töihin vaikka keskellä heinäkuuta. Varminta kuitenkin olisi suosiolla vaan heti keväällä jäädä töihin ja säästää rahaa vaikkapa talven lomaan (sitä en voi kuitenkaan venyttää yhtä pitkäksi kuin nyt!)

Työntekö olisi siis se järkevä ratkaisu. Mutta kamalan tylsä :( Olen hingunnut Väli-Amerikkaan iät ja ajat, ja viime loppukesän reissu jäi tekemättä, vaikka kovin motivoitunut olinkin. Toisaalta kesä olisi parasta aikaa matkustaa Euroopassa ympäriinsä ja minulla on eri maissa kavereita, joita voisi käydä moikkaamassa. Eikä kesä Suomessakaan ole paha.

Minun on kuitenkin oltava Suomessa 15-26.7. Eli Väli-Amerikan lomailulle olisi aikaa 4.5-14.7. Kyllähän tuo 10vk on ihan kelvollinen varsinkaan kun en sen pidempää yhtenäistä lomaa pysty vähään aikaan järjestämään, mutta hittolainen... Mitäs sitä nyt tekisi?! Pitäisikö kuunnella päätöntä "sydämensä ääntä" ja lähteä 10viikoksi Väli-Amerikkaan, olla töissä ja matkailla Euroopassa vai mitäköhän? Eurooppa tuntui ensin ihan hyvältä vaihtoehdolta. Sitten minä onneton menin lueskelemaan V-A-keskusteluja täällä palliksessa ja katselemaan kuvia paikoista, joihin jo vuosi sitten suunnittelin meneväni, ja tässä sitä taas ollaan!

Voisinhan toki lähteä Amerikkaan sitten 26.7 jälkeen, mutta silloin aikaa ei olisi ollenkaan niin paljon, kun minun on oltava takaisin Suomessa 30.8. Työni tosin ei ole mitenkään erityisen spesiaali, eli löytäisin varmaan jotain muuta työtä tuolle heinäkuun lopun-elokuun pätkälle.

edit: Ainiin! Vielä yksi lusikka lisää tähän soppaan. Kämppäni on putkiremontin vuoksi tyhjänä 26.5 asti (mutta mistäs niistä tietää.......), eli se saattaisi sitten joutua olemaan tyhjillään turhan päiten! Voisin tulla vuokraamaan pois jos olisin jossakin lähempänä, mutta en kyllä mistään Guatemalasta ala tänne lentelemään pariksi päiväksi. Lisäksi vuokralaiselle on hankalaa luvata putkiremontista vapautuvaa kämppää, kun ne usein tuppaavat venymään.

39
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 19.02.2013, 11:37:21 »
Olen kokeillut onneani Chilessä kahdessa eri paikassa, kummassakin kaksi kertaa sekä kerran Sri Lankalla.

Chilessä toinen kampaaja oli erinomainen, mutta varsinkin toisella kerralla kallis(=Suomen hinnoissa). Toinen kampaaja puolestaan aivan kökkö, kyni hiukseni molemmilla kerroilla ihme rekkistyyliin ja toisella kerralla kun pyysin värjäämään koko tukkani tyvikasvun väriseksi (vaaleanruskea/maantienharmaa, aika lähellä vaaleata ja muu tukka blondiksi vedetty) tämä vetäisi tukan ihme tummanruskeaksi, aavistuksen punertavaksi ja selitti koko ajan kuinka hänen omat hiuksensa ovat oikeasti hyvin vaaleat vaikka tumma tyvikasvu paistoi. Outo tyyppi, ja minä vielä oudompi kun menin sinne kahdesti!!  :o Tuo toinen väri haalistui vielä aivan järjettömän nopeasti ja hän olisi kyllä sitten korjannut sen kun menin sitä pari viikkoa myöhemmin esittelemään, mutten enää ehtinytkään korjaaviin toimenpiteisiin... Ehkä hyvä niin.  ;D

Sri Lankalla Negombossa kävin mukavan kampaajatytön luona. No, lopputuloshan oli aluksi ihan mitä sattuu, eli oranssinkeltainen tyvikasvu, mutta kun sanoin ettei tämä nyt ole aivan mitä pyysin, hän jatkoi nätisti vaaleiden raitojen laittamista. Pari päivää hiukset olivat kyllä aika oudon näköiset, mutta nyt monet kaverini Suomessa ovat kehuneet väriä kovasti, se jotenkin tasoittui?!

40
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Nordjobb?
« : 08.02.2013, 16:54:03 »
Onko täällä kellään omakohtaista kokemusta tai jotain tietoa farmitöistä Islannissa, erityisesti hevostiloilta?  :) Kokemusta hevosista minulta kyllä löytyy ja nyt olen saanut päähänpinttymäksi, että Islantiin olisi ensi kesänä päästävä... Nordjobbin kautta hakemista olen harkinnut, mutta mielummin ehkä menisin omin nokkineni sinne. Tätä keskustelua selailtuani näyttäisi ainakin olevan ihan hyvät mahikset päästä ylipäänsä joihinkin farmitöihin Islantiin.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 12