Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Sääli, mutta kuten sanottu monta kertaan, on merkit tähän ollut pitempään tiedossa. Toivottavasti jossain(tm) nousee toinen nettiyhteisö, jossa jaettaisiin avoimesti yhtä paljon ensikäden tietoja ja kokemuksia ympri maailman.

Olen ollut täällä pääosin lurkkeri, haluan kiittää kaikkia, jotka auttoivat minua suunnittelemaan ja järkkäämään ensimmäistä omatoimimatkaa 2008 ja muita joiden kokemuksista on saanut sen jälkeen lukea ja joiden kanssa on voinut palloitella ajatuksia.

Laitetaan tähän versiointi blade runnerista, jonka keksin intensiivisimmän yksinmatkustelukauden keskellä.


I've seen things you people wouldn't believe.
Last sunbeams setting on the olive gardens near Acropolis.
Leaves in the colors of fire raining down on a Shinto shrine.


I watched when particles set the sky ablaze.
I heard the music in echoing in a park.
I inhaled the scent of blossoming lavender fields.
I felt healing waters on my skin.
I tasted the wine from the sweetest grapes.
But when carried alone, all those moments will be lost in time
 ... like tears ... in ... rain.

2
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.06.2020, 18:26:45 »
Lasissa halpaa ja hyvää Alkon roseeta litran muovipullosta.

Ihan kaverin puolesta kyselen, mutta saisiko tarkemmat suuntimat?

3
Yleinen / Vs: Muistellaan menneitä matkoja
« : 13.04.2020, 15:08:59 »
Näpyttelin tämän joskus #toisaalle:

Eräässä intialaisessa kaupungissa päädyimme paikallisten ystävieni kanssa perjantai-iltana pienpanimoon / klubille, jossa sattui olemaan kaupungin open air - metallifestariin liittyvä klubi-ilta.

Siinä kovimman nousuhumalan aikaan alkaa laulukin kuulostaa ihan suomelta. Aluksi laitoin sen alkoholin syyksi, mutta tarkemmin kuunneltuna siellä laulettiin örinällä "Tapiooo …. karhun poikaaa …". Kun tämän tajusi, iski WTF-kokemus kuin metrinen halko.

Menin sitten myöhemmin juttelemaan artistille itselleen ja selvisi, että hän oli opetellut laulamaan suomalaista metallia foneettisesti ihan vain kuuntelemalla tallenteita. Suomea hän ei osannut muuten.

4
Ei voi ostaa tasopisteitä, mutta palkintopisteitä voi vaihtaa 3 => 1 tasopisteiksi.

Tiettyyn rajaan asti. Kaikkia tasopisteitä ei voi ostaa.

5
Mulla on ollut liki 8 vuotta käytössä nyt eBags Weekender/Motherlode ja olen erittäin tyytyväinen siihen. Alkuperäisistä epäilyistäni huolimatta on kestänyt hyvin. 10+kg roikottaminen yhden olkaimen/olkaremmin varassa tosin alkaa näkyä niiden liitoskohtien saumojen irvistämisenä.

Pääosin tullut käytettyä, nimensä mukaisesti, yön tai kahden matkoille ainoana laukkuna, mutta myös jenkkimatkoilla niin, että on mennessä täysin pakattuna isomman laukun sisällä ja takaisin tullessa käsimatkatavarana. Näin jää siis arvokasta tilaa shoppailun hedelmille.

ps. Haat on kestäneet erinomaisen hyvin.

6
Oma ennätys on alle 10 (eli 8-9minuuttia) lentokoneensta taksiin, kun kaikki on kohdallaan (käsimatkatavarat, EU lento, business tai <10 rivissä paikka ja saapumisportti 20 tai 33 paikkeilla.

Tämä oli siis ennen rakennustöitä ja taksiuudistusta.

7
Kiina / Vs: Chengdu
« : 10.12.2019, 15:16:32 »
Ehdottomasti pandareservaatissa kannattaa käydä. Iltapäivällä pandatkin nukkuvat, joten kannattaa olla aamupäivästä liikkeellä. Itse nukuin pitkään krapulaa pois ja menin vähän liian myöhään. Pandat olivat kovin seesteisiä liikkeissään, mutta niin olin minäkin. Kannattaa varata juomapullot / eväät mukaan.

Vanha arkkitehtuuria kannattaa käydä katselemassa Jinli-kadulla, joka on entisöity ulkoilmamuseo. Ironisesti paikalla vähemmän kiinakrääsää kuin länsimaiss vastaavissa paikoissa. Kannattaa niin ikään kannattaa mennä valoisaan aikaan ja varata aikaa sekä melko tyhjä vatsa - paikalla on paljon herkullisia ruokia tarjoavia ruokakojuja.

Länkkäreille, sekä matkaajille että expateille, (tai miksi muutenkin) joku <hotpot>-Bookworm-Shamrock-Jellyfish tyyppinen barhopping on melkolailla hyvä diili.

8
Itse otan vain LDW / CDW, 3rd partyn jos tulee hintaan mukaaan. Kaikki muut menevät sitten muiden, kotimaisten, vakuutusten piikkiin.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 23.08.2019, 20:34:12 »
Kiinnostaa tietää, mikä on tämä varkaista tunnettu alue?

No, missä vain missä on sekä paljon höynäytettäviä että riittävästi ihmismassoja eli juuri niitä paikkoja, joista turisteja varoitetaan taskuvarkaista ja muista huijareista, esim. Pietarin Metro (lähinnä Nevski prospektin alla olevat välit), La Rambla Barcelonassa ja Budapestin 5. piiri.

Nähdäkseni varkauksia tapahtuu kaikkialla, Suomessakin.

Kyllä, mutta toisissa paikoissa se vaan on paljon yleisempää kuin toisissa.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 22.08.2019, 20:10:31 »
Olen itse pitänyt puhelimen joko syvällä housujen etutaskussa tai takin suljetussa povitaskussa.

Kummastakaan ei ole edes yritetty puhelinta varastaa, vaikka olen kulkenut semiaktiivisilla taskuvarakaiden metsästysmailla.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 11.08.2019, 11:58:27 »
Foorumin myrkky on minustakin blogimainostus. Matkaseuranhakijoita vielä jaksan sietää, niiden määrä suhteessa asiaviesteihin on vaan kohtuuton.

Skippaan itse valtaosan sekä blogi-mainoksista että kaikki deittilmoitukset matkaseuran haut. Jälkimmäiset korpeavat paljon enemmän, ihan silkan lukumääränsä vuoksi.

12
Oli miten oli, en lähtisi suosittelemaan tällaista diiliä sitten kenellekään.

Sen sanottua, kyllä jenkeistä saa lailliset tavarat Suomeen bulvaanin kautta, vaikka alkupeärinen kauppa ei lähettäisikään - esim. https://www.shipito.com/en/

13
Myös yleensä sähköpostini lisää reissu päivät kalenteriin automaattisesti, mutta ei tässä tapauksessa sitä tehnyt.

Oletan, että käytät Gmailia.

Joka tapauksessa jonkun on täynyt ensin koodata säännöt tai opettaa neuroverkon, joka noita kaivelee tarkoittaa käytännössä sitä, että em. tominnot kattaa vain tyypillisimmät palveluntarjoajat.

14
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.05.2019, 12:42:59 »
Tällaista on ilmassa. Ilmeisesti suunta on siihenpäin, että korkeat tasokorttilaiset saavat sitten nopeasti upgraden läpi, vaikka tilaa ei näyttäisi olevankaan. Platinum-korttia siis kehiin vaan! :)

Menee vähän OT, mutta hyvä pointti tässä:

Ylipäätänsä tuntuu siltä, että OW:lla on aktiivisesti käyty (paljon) pelkkää economyä lentäviä vastaan, mitä tulee.

Viitisen vuotta sitten oli kohtalaisen helppo saada sapphire/emerald noin pelkkää economyä lentäen. Nykyisin on samalla lentoprofiililla hikistä, että pääseekö edes sille safiirille. Sen lisäksi on ollut myös muita heikennyksiä, kuten se, että ennen sai Finskillä economystäkin premiumpaikan ilman erillistä maksua.

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 04.04.2019, 15:35:43 »
re: "smart casual" , yritin tässä juuri sanoa ettei tartte kauluspaitaa pukea matkustusluokan tai loungeenmenon takia, jos nyt ei ole menossa ranta- tai kuntosalivaatteissa.

Yesh. Ollaan samaa mieltä, lähestytään varmaan vähän eri suunnista  :)

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 02.04.2019, 13:56:56 »
en usko että siihen mitenkään erityisesti tarttee valmistautua pukeutumalla, varsinkaan jos tapoihin ei kuulu kulkea ranta- tai kuntosalivaatteissa julkisilla paikoilla. ite oon aina menny farkuissa ja teepaidassa, ehkä lippis päässä, ehkä käsimatkatavarat kangaskassissa. ei oo tullu mitään sanomista tai nyrpistelyäkään, edes finnairilla. matkustamohenkilökunta opastaa tarvittaessa istuimen säädöissä, ruokatarjoiluissa, jne, kannattaa rohkeasti kysyä.

Konservatiivisimmissa maissa on kyllä lukenut ihan suoraan loungen säännöissä, mitä vaaditaan pukeutumiselta. Yleensä olen nähnyt juuri pitkiä lahkeita / hihoja, olkapäiden peittämistä tai epämääräisyyksiä, kuten "siisti ulkoasu". Käytännössä kuitenkin smart casual on aina riittänyt.

Hauska juttu sinänsä, kun on ollut päällä ns. konsulttiuniformu, on heitetty Helsinki-Vantaalla Finnairin loungessa paremalle puolelle vaikkei lippu tai status sitä olisi taannutkaan.

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Ekaa kertaa busineksessa
« : 31.03.2019, 21:27:49 »
Öö... Joissain loungeissa on pukukoodi, mutta siisti chinot / farkut + kauluspaita ja kengät, joissa varpaat on piilossa, on kyllä aina riittänyt.

Oman ekan kerran kokemuksen pohjalta sanoisin, että kannattaa kysyä ja pyytää. Siihen luokkaan kuuluu paljon palveluita, jotka eivät välttämättä tule ihan automaattisesti. Esim. mun moka oli, kun en ymmärtänyt että sivun mittaisesta ruokalistasta sai valita vain mitä halusi - minulle toimitettiin sitten kaikki annokset, tai että en tajunnut että sampanjalista oli avoin koko lennon ajan ja drinkkejäkin olisi saanut.

Seuraavilla kerroilla olen sitten ollut paljon viisaampi.

18
Tämä on taas, pitkästä aikaa, oikea matkablogi(tm), jota mielellään seuraa.

PS. RSS feedi ois kiva.

19
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 20.03.2019, 15:36:55 »
Onkohan toi keski-ikäistyminen tässä, kun edelliset kertojien jutut tuntuvat kovin omilta. Yhdellä pienellä poikkeuskella:

Itsellä työmatkat ovat olleet muita kirjoittajia mukavampia - käytännössä aina viikko tai pari kerrallaan "jossain mualla" ja työaikakin on sen 7,5h. Haittana toki se, että on yleensä keskellä suburbiaa tai muuta teknologiakylää, mutta muuten on vapaa menemään miten haluaa.

Erityisesti tykkään matkoista jenkkeihin, jolloin saa firman puolesta auton, bensat, kohtuulliset hotelliyöt ja tottakai päivärahan. Esim. viime vuonna tuli siirrettyä itsensä Chicagon keskustaan viikonloppulomalle.

Itse asiassa käy niin, että, jos on ollut välillä hiljaisempaa, sitä oikeastaan kaipaa tuollaista longhaul-keikkaa punasilmälentoineen, yms.

20
Missä porukat luuraa nykyään? Yli 10v olen lukenut tätä foorumia ja löytänyt vastauksia lukuisiin kysymyksiin. Mutta nyt näyttää siltä, että täällä ei enää tapahdu mitään.
Onko joku toinen sivusto ajanut tämän ohi? Miksi?

Olen miettinyt ihan samaa vai onko matkailu ilmiönä arkipäiväistynyt niin paljon, ettei tällaiselle foorumille ole tarvetta?

PS. Jesta, siitä todellakin on yli 10 vuotta!!! Kiitos kaikille aktiiveille. Täältä saatu tuki on ollut ensiarvoisen tärkeää omatoimimatkailun aloittamisessa ja kaikenlaisessa fiilistelyssä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14