Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]
261
(Viesti sisältää kovia yleistyksiä ja näistä poikkeavia tuotteita varmasti on markkinoilla)

Massamuisti
16Gt soittimet (esim. iPod nano) ja sitä pienemmät käyttävät massamuistinaan flashiä, kun taas kymmeniä gigatavuja syövissä on vielä kovalevy (iPod video). Käyttökokemuksessa näillä ei ole eroja, mutta, toisin kuin flashissä, kovalevyssä on liikkuvia osia, jotka ovat alttiita tärinälle, kolhuille ja tipummisille. Tällä hetkellä on myynnissä 30Gt luokassa sekä kovalevyllisiä, että flashillä olevia soittimia. Eron huomaa hinnasta (flash kalliimpi) ja siitä, että kovalevyt ovat tasan 30Gt, kun flashiä käyttäviä mainostetaan 32Gt:na.

Paljonko sinne sitten mahtuu? Vanha muistisääntö oli, että minuutti musiikkia vie noin megatavun verran tilaa mp3 pakattuna. Nykyään käytetään korkealaatuisempia ja häviöttömiä pakkausmenetelmiä. Hyvänä arviona poppibiisi (3-4min) vie noin 5 megatavua.

Akku vai patteri?
Ikiaikainen taistelu, joka toistuu jokaisen sähköä tarvitsevän kannettavan laitteen kanssa. Akku kestää pidempään, mutta vaatii verkkovirtaa lataukseen. Pattereita menee, mutta toisaalta niitä saa about joka kioskista. Kompromissiratkaisuna akkulaitteisiin saa tarvikevalmistajilta pattereilla toimivia latureita ja pattereiden tilalla voi käyttää akkupattereita, tosin mukana raahattava laturi on sitten aika möhkäle.

Integroidut soittimet
Useimmissa vähänkään älykkäissä elektroniikkalaitteissa on tätä nykyään mukana jonkinlainen mahollisuus musiikki-/videosoittemeen. Ei siinä muuta vikaa ole kuin, että varmasti harmittaa yksin asemalla, kun on ensin popittanut kännykästä akun tyhjäksi. Eri asia on sitten tarkoituksella viihdekäyttöön tarkoitetut laitteet kuten käsikonsolit, pikkuläppärit, PDA:t ja vastaavat, jolloin virran loppuminen on pahimmillaankin vain harmillista eikä katastrofi.

Merkki
Valmistaja vaikuttaa lähinnä käyttölogiikkaan sekä tarvikkeiden saatavuuteen ja hintaan. Kannattaa valita maun mukkaan.

Muuta
Jotkin high-end luokan soittimet osaavat toimia myös kuvasäilönä, jonne kamerasta voi kuvat purkaa. Tiedä sitten onko siihen tarvetta, kun muistikorttiin menee parhaimmillaan yli kymmenen gigaa.

Useimmat soittimet toimivat myös usb-massamuisteina, joten niihin voi parin biisin hinnalla ujuttaa skannit/kopiot passista ja muista tärkeistä papereista.

Minkälainen sitten?
Soittimet tippuvat muutamaan kategoriaan, joiden sisällä löytyy lukuisia valmistajia ja vielä enemmän eri malleja.

TyyppiMassamuistiHintaMuutaEsim
Muistitikku1-2Gt, flash<50ePatterit, olematon tai hyvin pieni näyttöPhilips SA2110
Musiikkisoitin2-16Gt, flash~100-200eAkku, pieni näyttö, nimellisesti toistaa videoitakiniPod nano tai Creative Zen V
Videosoitin80+Gt, flash250+eAkku, isohko näyttö, videotoisto ja valmistajasta riippuen muita erikoisominaisuuksiaiPod classic tai Zen vision W

Ainut oikea vastaus kysymykseen "Minkälainen soitin matkalle?" on "Tilanteen mukaan". Pitemälle matkalle tarvitsee isomman soittimen, ettei musiikki ala jurppimaan. Syrjäkylillä ja köyhemmissä maissa mieluummin huomaamaton pattereilla toimiva tikku siinä missä hotellista toiseen matkustaessa uutuuttaan kiiltävä ladattava iPod on ihan ok. Ainoana suosituksena sanon, että mitä rankempi reissu sitä suuremmalla syyllä kannattaa jättää kovalevyllinen soitin kaupan hyllylle tai kotiin.

Minä?
Itse en ole musiikin suurkuluttaja, etenkään matkalla. Osittain vastoin omia ohjeitani soittimena tuplaa kännykkä ja NDS ja jos ei kyseessä ole reppumatka tuntemattomaan, viihteestä vastaa pienehkö läppäri.

Jos pitäisi musiikkisoitin ostaa, ostaisin todennäköisesti jonkin tarkkaan 100e maksavan pikkusievän ja värinäytöllisen soittimen radiolla eli todennäköisesti Creative Zenin.

262
Kiljoona kauppaa jaloin ja webbiselaimella kiertäneenä on selvää, että ainut järkevä käsimatkatavarksi käyvä "ainut" matkalaukku on noin 30-40l rinkka / reppu eli alkuperäiset suunnitelmat ja huutelot olivat turhia.

Tällä hetkellä Stockmannilla on myynnissä 40% alennuksella sekä trans alpine 30 (airstripesillä) ja (vario) Futura 38. Mustana hevosena partiokaupoista löytyvä Trans Alpine AC / Tunturisusi 30. Nimellisesti tunturisusi on käsimatkatavaramitoissa, mutta käpälöitynä myös futuran saisi menemään, kunhan ei liian täydeksi pakkaa. Optiona olisi ostaa myös Futura ja Transalpine, koska sen verran halvalla lähtevät.

Kaikkea kolmea kokeilleena (kevyenä ja vain hetken aikaa), selkätuntuma oli jämäkin AC malleissa. Toisaalta TA tuntui airstripeillään kotoisalta Eastpackin vastaavien tukien kanssa. Futurassa oli mukavimmat pehmusteet lantiovyössä, mikä oli odottettavissa, kun itsensä kategorisoi rinkaksi, toisena yllättäen transalpine ja viimeisenä tunturisusi, jossa oli pienimmät pehmusteet. Ylipäätänsä kaikki tuntuivat selkään mukavilta, mikä sinänsä oli kiusallista, koska sillä ei auttanut rankata yhtään pois.

Kun taas päätös on vaa'an kielelellä, kumpuaa kysymyksiä (joo, ja olen tyypillinen nykyaikainen kuluttaja, joka kaipaa vertaistukea päätöksenteossa ;):

Kumpi vai kampi? Käyttö on vähän pidemmät reissut sivistyksen keskellä koti- ja ulkomailla.

Onko AC-kantolaite ~40e hintaeron arvoinen? Jämäkyyttä tuo ilmeisesti mutta auttaako todella pitämään selän kuivempana. Itse hikoilen aika runsaasti - tänään kaupassa käydessä oli reppua mukavampi kantaa vain toisella olalla, ettei selkä vettyisi täysin.

Edit: Mittanauhan kanssa tarkastus johti siihen, että Futura Pro lähti mukaan lompakkoystävälliseen 65e hintaan. (Hauskaa sinällä Helsingin keskustan liikkeessä näytti olevan vielä runsaasti molempia malleja. Tapiolan myymälä tarjoilee vain ei-oota.

Kysymykseksi jää vain, että kuinka paljon kannattaa maksaa Transalpinessa AC:sta?


263
Itse itselleni vastaten (jos vaikka jollekin on iloa tulevaisuudessa)
Lainaus
Avainsana on Languedoc-Roussillon.

Languedocilla sitten löytyikin useamasta kirjasarjasta oma kirja. Varteenotettavista vaihtoehdoista sopiviksi päätyi Rough guide (3. ed, may/07) ja Cadogan (2. ed, apr/08). Itse päädyin pitkän selailun jälkeen ensimmäiseen. Nyt jälkikäteen näyttää siltä, että ehkä tuo toinenkin tulee hankinttua, kun kirjoittajat itse majailevat k.o. alueella.

Näiden lisäksi löytyi useampi kirjasarja, jotka keskittyivät enemmän autoiluun, mutta sivutin suoraan, koska tarkoitus oli kulkea julkisilla. Mitä tulee Michelinin oppaisiin on Languedoc Roussillon Tarn Gorges englannin kielinen kun taasen pelkkä Languedoc Roussillon ranskaksi.

264
Ostin tuollaisen Retki Sport XL:n treenitavaroita varten Kustansi 40e Halosella.

265
Kiitos kovasti vastauksesta. Pelasti turhalta ostokselta. (Kiitoksen lisäksi lupaan tarjota oluen tai siihen rinnastettavan juoman, jos joskus sattuu niin epätodennäköinen tilanne, että olemme samassa paikassa.)

266
Kävin pyörimässä Helsingin tarjonnan läpi ja oikein mitään ei löytynyt. Deuterin traveller oli oikeaan suuntaan, mutta aivan liian iso.

JJJ: pyytäisin palvelusta. Voisitko mitata laukun mitat, kun niitä ei netistä löytynyt (ja täältä ei viitsi lähteä ideaparkiin vain mittaamaan)?

267
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkan näpistyssuojaus
« : 04.06.2008, 00:25:38 »
Täältä  kohta package and security.

Itse käsitin asian niin, ettei kahden vetimen toisiinsa lukitseminen vielä pelasta mitään vaan ne pitäisi vielä samalla lukita vetoketjun jompaan kumpaan laitaan.

268
Kirotut olkoon 'halvat' lennot

Suunnitteilla on heinäkuun lopulla kulkea väli Montpellier-Barcelona "reppu selkään(*, silmät kiinni ja sinnepäin"-periaatteella kuudessa päivässä. Siis entistäkin isompi välttämättömyys mukaan on sisällöltään edes välttävä opaskirja.(**

Kävin läpi muissa ketjuissa mainittujen kirjasarjojen (Lonely Planet, Let's Go, Cooks<jotakin>, Rough) kotisivuja. Ilmeisesti on niin, että maiden välinen raja tarkoittaa sitä, että pitää hankkia sekä Espanjan, että Ranskan kirjat. LP:ltä toki löytyi Välimeri-kirja, mutta onko siitä mihinkään kun kattaa noinkin ison alueen? Uusin painos näyttää siitä olevan vuodelta 2007 eli ihan riittävän tuore(?). Rought guideista tai Let's Go:n kirjoista maakirjoja kummempia en onnistunut bongaamaan, mutta se saattaa johtua myös omasta puusilmäisyydestä. Cookin kirjat tuntuvat esittelyjen perusteella taas soveltuvan enemmän matkan suunnitteluun kuin referenssiteokseksi matkaan.

Tässä vaiheessa herää pari kysymystä mielessä:
  • Onko ko. alueella jotain yleisnimitystä, jonka kautta kannattaisi lähteä asiaa tutkimaan? Se kun jää käsittääkseni esim. Provencesta sivuun vaikka vähän leikkaakin?
  • Löytyykö sopivaa yleisluontoista teosta vai kannattaako tukeutua maakirjoihin?
  • Haikailenko sisällöltään lähinnä Sudenpentujen käsikirjaa muistuttavan fantasia-eepoksen perään?

(* reppu tai "reppu" liittyy aikaisempaan aloittomaani säikeeseen.

(** Esimerkkinä toimii hyvin kuvitteellinen tilanne siitä, että, kun saapuu Saint Pierre y hombersin pikkukaupunkiin ja tarvitsee perustarpeiden (ruoka, yösija) täyttämistä ja kenties vielä  pari hyvää vinkkiä nähtävyyksistä, löytyy kirjasta edes jotain apuja.

269
Kiitos hintavinkistä ja suosituksesta.

Noissa Hagorin reissukasseissa näen tässä tapauksessa huonona puolena koon (on sallittuja mittoja isompi), "urheilukassimaisuuden" (liittyen edellisessä viestissä sivuamaani pukupaitojen kuljetukseen) ja pienenä sivumainintana kiristysremmien puutteen.

Ei sinällään, todennäköisesti ostan tuollaisen joka tapauksessa muuhun käyttöön. Nyt oli kuitenkin on hakusessa hieman erilainen tuote, enemmän tuon Tatongan kaltainen.

Samaan hengenvetoon tarkennettakoon, että luvassa lienee korkeintaan viikon reissaamista ja kevyitä kaupunkilomia.

270
Luin nuo kantolaite aiheiset säikeet läpi ja yritin haullakin etsiä, mutta en löytänyt mitään viitettä reissukasseista.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseessähän on laukkutyyppi, joka kääntyy matkalaukusta repuksi ja mahdollisesti vielä olkalaukuksi sekä sopii mukavasti käsimatkatavaraksi. Ylistyssanoja olen lukenut mm. onebag.comista.Tarkoitan siis laukkua, joka olisi sukua tälle.

Henkilökohtainen kimmoke moisen hankkimiselle olisi oppia pakkaamaan vähemmän ja ennen kaikkea pelata halpalentoyhtiöiden (lue: ryanair) matkatavarasäädösten kanssa. Koska nettikuvien perusteella reissukassien osiointi on reppua/rinkkaa parempi, voi sinne pakata paremmin mielin myös kauluspaitaa ja muuta vastaavaa.

Budjettini liikkuu noin 100e tietämillä ja olenkin bongannut saksalaisesta verkkokaupasta ehdokkaan. Toisaalta löytyisi remuamiseen sopivampi, ei niin hienostunut ja halvempi vaihtoehto varustelekasta.

Kysynkin, että onko pallontallaajilla kokemusta moisista laukuista? Onko näitä myynnissä suomessa vai pitääkö sokkona tilata verkosta? Ylipäätänsä kaikki kommentit sekä vinkit ovat tervetulleita.

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]