Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14
41
Yleinen / Vs: Matkailuvuoteni 2017
« : 07.06.2018, 14:21:07 »
Elämä yllättää ja aika köyhäksi jää ulkomaiden lista, mitä nyt runsas kuukausi Jenkeissä kahdella eri reissulla.

Positiivisena puolena on tullut harrastettua kotimaan matkailua senkin edestä.

42
Tuon N Milwaukee aven kävin vahingossa läpi.

Rehellisyyden nimissä kuitenkin säät siunasivat siinä määrin, että valtaosa aikaa meni puistoissa ja kaupunkia ympäri pyöräillessä.

Jälkimmäisestä sellainen huomio, että mikäli ei ehdottomasti halua koko 18 mailia käydä läpi, on Lakefront Trailin mielenkiintoisin osuus n. keskimmäinen kolmannes.

43
Näin työmatkalla kävi sillä lailla kivasti, että sain vähän niinkuin ilmaiseksi pitkän viikonlopun Chicagossa. Mitä siis tehdä?

Olen ollut aiemmin pitkän päivän kaupungilla ja keskeisimmät turistinähtävyydet, kuten  Magnificient mile / Willi's /Sears tower / Pier / Museot, ovat joko jo käyty tai hyvin tiedossa.

Kaipaisin vinkkejä tämän perussetin ulkopuolelta, kivoja ravintoloita tai muita piilotettuja jalokiviä.


44
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 24.05.2018, 22:55:47 »
Chicago, IL.

45
Tyhmät kysymykset / Vs: 18v apua tarvitseva keltanokka
« : 23.04.2018, 13:52:53 »
Itse sain noin sinua 8 vuotta vanhempana ensimmäiselle omatoimimatkalleni paljon apuja täältä. Sittemmin on tullut matkustettua paljon ja jopa opittua jotakin matkan varrelta. Tältä pohjalta omia kokemuksia, joista ehkä on iloa:

Lainaus
1. Olisiko teillä jotain suosituksia esim. siitä että mitä kaupunkeja jättää pois listalta tai mitä siihen voisi lisätä?

Lainaus
Praha<Munchen<Wien<Budapest<Zagreb<Ljubljana<Trieste ja < Venetsia josta aikomuksena olisi hieman budjetista riippuen mennä ehkä Milanoon ja lentää sieltä takaisin Suomeen.

Omista kokemuksista pohjaten sanoisin, että neljä ensimmäistä ovat keskenään aika paljon samanlaisia, ehdottaisin, että kävisit joko Praha + Wien, München + Budapest tai Praha + München + Wien.

Ylipäätänsä sanoisin, että hidastaisit matkaamista ja laajentaisit kohteiden portfoliota suurimpien kaupunkien ulkopuolelle.

Lainaus
2. Entä onko 50e päiväbudjetti noilla leveyspiireillä kuinka paljon ylä vai alakanttiin?

Rautaesiripun rajaa mukaillen on edelleen aika iso ero elinkustannuksissa. 50 eurolla varmasti selviää siiduillen sekä lännessä että idässä, mutta sillä ei välttämättä mitään ihmeellistä enää majoituksen ja ruokien jälkeen tehdäkkään. Käytännössä lännessä marketit ovat noin samanhintaisia kuin Suomessa ja pikaruoasta saa 2-3e "alennuksen". Idempään mennessä euro vastaa puoltatoista tai kahta kun kyseessä ei ole tuontitavarat. Kokis maksaa suunnilleen saman ympäri Eurooppaa.

Ehdottaisin, että varaat erikseen 200-400e hupikassaa erikseen.

Lainaus
3. Muita vinkkejä/kokemuksia joista olisi apua?
Yksin matkaajana itselle isoin ongelma on ollut se, että ei ole matkaseuraa jakamassa ihmettelyjä. Hostelleista onneksi löytyy vähintäänkin smalltalk seuraa ja muutenkin ilmapiiri on lungimpi.

Kohteisiin kannattaa varata kunnolla aikaa, mielestäni miniminä kunnolla nauttimiseen on varata pikkukaupunkiin yksi yö eli saapuu aamupäivästä ja lähtee seuraavana aamuna, isompiin kaupunkeihin kannattaa varata ainakin kaksi yötä eli yksi kokonainen päivä. Olen oleillut listasi kaupungeista sekä Münchenissä että Budapestissa yli sata päivää kummassakin, mutta silti joka reissulla löytyy uusia puolia.

Majoituksissa pääsee yleisesti pesemään vaatteita, kannattaa pakata sillä ajatuksella, että matkan aikana pitää pyykkipäivän kerran viikossa .

Pakkaamisesta täällä on todella pitkiä ketjuja, mutta niistä keskeisimpinä nostoina kannattaa pakata suhteellisen kevyesti, jo noin 40l rinkka riittää, ja ottaa rinkasta erillinen päiväreppu/laukku.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että yksi parhaista asioista reilatessa on se, että pääsee tutustumaan paikkoihin, joihin ei lentäessä pääse. Itse tykkään erityisesti pittoreskeista pikkukaupungeista ja -kylistä. Tämä on paljon kiinni omista mielenkiinnoista, mutta pointtina kuitenkin se, että matkan varrelle mahtuu paljon muutakin kiinnostavaa kuin pelkästään suurimmat kaupungit.

Paluulippuun n.160e varaaminen on aika vähän. Tein kursiivisen haun sinun mahdollisista palukaupungeista ja hinnat on nyt alkaen tuon 160e, varmasti enemmän siinä vaiheessa, kun suvereenisti olisit päättämässä paluuta.

46
Futiksesta en teidä mitään, mutta sekä Puolassa että Budapestissä olen oleskellut marraskuussa ja tuollapäin talvella / myöhäissyksyllä voi olla sellainen harmaa koleus, joka ei mene ainoastaan luihin ja ytimiin vaan hyytää aina sieluun asti.

Tästä huolimatta suosittelen Budapestia, romanttisia kohteita löytyy varmasti ja koleutta voi hoitaa kylpylöissä.

47
Japani / Vs: Junalippujen hinnat
« : 26.05.2017, 12:10:06 »
Passit muuten lähestulkoon aina kannatta, halvimman all japan passin break-even menee suunnilleen jo Tokio-Kioto edestakaiseen matkaan. Passella saa hoidettua myös lentokenttäjunat, jotka nekin yksin ovat kohtuullisen kalliita.

Kannatta huomata myös, että on olemassa alueellisia passeja, jotka saattavat olla hyvinkin halpoja (ja matka-ajat sen mukaisia). Esim. ~50e passilla 2015 sai hoidetua em. lentokenttäjunat, siirtymiset Nagoyasta Kiotoon ja takaisin, sekä Naran päiväreissun.

48
Tyhmät kysymykset / Vs: Kentän vaihto Gatwick Heathrow
« : 10.05.2017, 10:53:29 »
Onnistuu kyllä:  Junalla pääsee Gatwiciksta Victoria cross asemalle ja Piccadilly linellä pääsee taas Heatrowille näpsäkästi. Molempiin juniin käy Oyster-kortti, joka kannattaa hankkia ja ladata jo Gatwicikssa.

Itse arvioisin, että 9-10h vaihdolla saa 3-4 tuntia leppoista aikaa keskustassa, eli käytännössä ruoka ja yksi nähtävyys :)

Matkatavarat saa säilöttyä Victorian asemalle, mutta joudut tavaroiden kanssa tekemään ainakin yhden siirtymän keskustassa vaihtaaksesi oikealle metrolinjalle.

49
Junamatkustus / Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« : 27.04.2017, 20:09:45 »
Aikanaan kirjauduin tänne kun suunnittelin ensimmäistä reppumatkaa, joka tuli tehtyä reilaten Välimeren rannikkolla. Sen jälkeen on tullut tehtyä pari-kolme roadtrippiä tai vastaavaa euroopassa ja niiltä pohjilta omia ajatuksia:

En lähtisi tuhlaamaan matkapäiviä Suomeen / Suomesta matkaamiseen vaan lentäisin keskemmälle eurooppaa ja sieltä pois. Kroatia on siinä mielessä erittäin hyvä loppukohde, että sieltä pääsee Norskilla takaisin kotiin.

Kannattaa miettiä myös siltä kannalta, ettei istu koko aikaa junassa. Jossain paikoissa kannattaa ottaa aikaa ja olla paikallaan se kokonainen vuorokausi eli nukkua samassa paikkaa kaksi peräkkäistä yötä.

Reitti kannattaa päättää johonkin kivaan ja leppoiseen paikkaan, jossa voi ajan kanssa fiilistellä reissua. Me päätimme matkan Barcelonaan, joka suurkaupunkina oli pettymys ja vähän negatiivinen kokemus, kun oltiin ennen sitä ehditty rakastua matkalla jo Etelä-Ranskaan ja sen pikkukyliin ja -kaupunkeihin. Tässä mielessä kannatan tuota pohjoisesta-etelään-reittiä.

Reililippu ei välttämättä ole halvin vaihtoehto, kannattaa vähän katsoa miten omalla reitillä maksaa liput muuten. Esim. DB:llä on ollut 40e:n päivälippuja, jotka kattaa kaikki muut paitsi pikajunat.

50
Viime tapaninpäivänä vietiin isä syntymäpäivälahjaksi valioliigan otteluun. Joukkue ei ollut ManU, mutta kokemukset varmaan täsmää.

Matka piti varata riskillä sillä liput tulivat myyntiin aika myöhään suhteessa siihen, koska lennot piti varata. Useampikin lipunvälittäjä myi lippuja etukäteen, mutta de facto joukkue julkaisi liput myyntiin 2½-2 kuukautta ennen peliä, eli ihan yhtä riskiä näiden lipunvälittäjien jutut olisivat olleet.

Kannatusjäsenet saivat ostaa lippuja muita aiemmin, joten ostettiin jäsenyys (~65e) ja sillä sitten myös lippu itse peliin. Valitettavasti silläkin irtosi vain yläkatsomosta ja kaarteesta.

Oli kuitenkin onnistunut peli ja isäni tykkäsi.

51
Lentomatkustus / Vs: Suorat lennot
« : 03.04.2017, 18:21:43 »
Kummilapsen perhe on tykännyt lentää noihin Espanjan rantakohteisiin, Kanarialle ja Malagaan.

Ainakin jälkimmäiseen yhtiönä oli Norwegian.

52
Kun tulin tälle foorumille vuosia sitten, huutelin rinkan perään Etelä-Euroopan reppureissua varten. Päädyin ostamaan Deuterin Futura pro:n (en nyt muista suoraan että oliko 34 vai 40 litraa) ja se meni juuri myös tiukempien halpalentoyhtiöiden käsimatkatavarana. Oli kivan kokoinen ja sinne mahtui 10 päivän tavarat sekä takaisin tullessa muutama pullo tuliaisia.

Silloinen tyttöystävä osti itselleen "varmuuden vuoksi" 80l retkirinkan ja pakkasi sen suhteessa yhtä täyteen kuin minä omani.

Arvata saattaa, että kumpaa näistä kannoin valtaosan matkaa, etenkin sen jälkeen, kun hän huomasi minun oman olevan paljon miellyttävämmällä kantolaitteella.

Tarinan opetus tässä on, että kannattaa ostaa sopivan kokoinen rinkka niin se pysyy myös niin kevyenä, että se selässä jaksaa seikkailla.

Itselleni reissaamisen alkumetreille pakkaamisen ja laukkujen osalta auttoi ja antoi ajattelimisen aihetta http://www.onebag.com/ , vaikka kaikkia niiden ideologiaa en allekirjoita.

Mä taas olen sitä mieltä, että 60 litrainen ei ole missään nimessä liikaa mutta tuosta isompaa ei kannata hankkia.

Tämän kyllä allekirjoitan myös, mutta riippuu niin henkilöstä ja olosuhteista, että onko tuo numero 40, 50 vai 60.

53
Totta!

Anteeksi misinformaatiosta. En muistanut rehanneeni laukkua siellä mukana, ennen kuin tämän sanoit.

54
1. Lähtöselvitys riippuu lipuistasi, jos sinulla liput määränpäähän asti, lähtöselvitys tehdään Helsingissä.
2. Noin karkeasti: maahantulotarkastus - terminaalin vaihto - turvatarkastus - portille
3. Ks. yllä, firmoilla on service deskit, joilla chekin seuraavalle lennolle tehdään, jos tarvis
4. En muista
5. Ks. 2; Ulkomaanterminaalista junalle, lentoaseman sisäisellä junalla toiseen terminaaliin ja sielä vähän kiemurrelleen paikalle
6. Passin ja viisumin tarkastus, kuvaus ja sormenjälki, joskin viimeisestä en muista varmasti. Tarkastukseen pitää olla maahantulolomake täytettynä. Katsovat myös lämpökameroilla ettei ole kuumetta.

55
Sain SAS:ilta myönteisen korvauspäätöksen täysimääräisenä verkkosivujen kautta tehdystä valitukseta. Muutaman päivän meni yli sallitusta kuudesta viikosta ja kerran soitin perään ja kyselin tilannetta.

56
Saa. Itselläni on juuri kyseinen malli matkannut jo vuoden verran mukana, eikä mitään ongelmia ole ollut.

57
Matka on tosiaan lähimmälle rannalle linnuntietä. Todellinen matka on luokkaa 200m ja kyllä, on rinteellä.

58
Kroatian rannikko on käytännössä täynnä villoja, joita voi vuokrata kokonaan tai osittain. Niistä varmasti löytyy myös

Ongelma on vain siinä, että kyseessä on yleensä pienet toimijat ja siten laatu, sijainti ja luotettavuus vaihtelee.

Me olemme perheen kanssa löytäneet mukavat villat sekä airbnb:n että only-apartmentsin kautta, mutta nuo ovat vain välittäjiä. Kumpikaan omista kohteista ei täytä täysin sinun vaatimuslistaa, koska uima-allas puuttuu ja rannalle oli matkaa joitain satoja metrejä. Suosittelen silti jälkimmäistä paikkaa. En löytänyt ylimmän kerroksen linkkiä, mutta tästä samasta talosta oli kyse: https://www.airbnb.fi/rooms/350213

10 hengen huoneisto maksoi nyt elokuussa noin 300 euroa yö.

59
Keskiviikkona odottaisi Kroatia.

60
Jos sinun matkan ajankohta ei ole muuttunut samalla, niin ihan normaalista hinnannoususta on kyse.

Ehkä tuurilla voi saada vielä jostain tarjouskampanjasta tai hinnoitteluvirheestä, mutta muuten todennäköisin syin hinta on vain nosteessa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14