Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14
41
Tyhmät kysymykset / Vs: Kentän vaihto Gatwick Heathrow
« : 10.05.2017, 10:53:29 »
Onnistuu kyllä:  Junalla pääsee Gatwiciksta Victoria cross asemalle ja Piccadilly linellä pääsee taas Heatrowille näpsäkästi. Molempiin juniin käy Oyster-kortti, joka kannattaa hankkia ja ladata jo Gatwicikssa.

Itse arvioisin, että 9-10h vaihdolla saa 3-4 tuntia leppoista aikaa keskustassa, eli käytännössä ruoka ja yksi nähtävyys :)

Matkatavarat saa säilöttyä Victorian asemalle, mutta joudut tavaroiden kanssa tekemään ainakin yhden siirtymän keskustassa vaihtaaksesi oikealle metrolinjalle.

42
Junamatkustus / Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« : 27.04.2017, 20:09:45 »
Aikanaan kirjauduin tänne kun suunnittelin ensimmäistä reppumatkaa, joka tuli tehtyä reilaten Välimeren rannikkolla. Sen jälkeen on tullut tehtyä pari-kolme roadtrippiä tai vastaavaa euroopassa ja niiltä pohjilta omia ajatuksia:

En lähtisi tuhlaamaan matkapäiviä Suomeen / Suomesta matkaamiseen vaan lentäisin keskemmälle eurooppaa ja sieltä pois. Kroatia on siinä mielessä erittäin hyvä loppukohde, että sieltä pääsee Norskilla takaisin kotiin.

Kannattaa miettiä myös siltä kannalta, ettei istu koko aikaa junassa. Jossain paikoissa kannattaa ottaa aikaa ja olla paikallaan se kokonainen vuorokausi eli nukkua samassa paikkaa kaksi peräkkäistä yötä.

Reitti kannattaa päättää johonkin kivaan ja leppoiseen paikkaan, jossa voi ajan kanssa fiilistellä reissua. Me päätimme matkan Barcelonaan, joka suurkaupunkina oli pettymys ja vähän negatiivinen kokemus, kun oltiin ennen sitä ehditty rakastua matkalla jo Etelä-Ranskaan ja sen pikkukyliin ja -kaupunkeihin. Tässä mielessä kannatan tuota pohjoisesta-etelään-reittiä.

Reililippu ei välttämättä ole halvin vaihtoehto, kannattaa vähän katsoa miten omalla reitillä maksaa liput muuten. Esim. DB:llä on ollut 40e:n päivälippuja, jotka kattaa kaikki muut paitsi pikajunat.

43
Viime tapaninpäivänä vietiin isä syntymäpäivälahjaksi valioliigan otteluun. Joukkue ei ollut ManU, mutta kokemukset varmaan täsmää.

Matka piti varata riskillä sillä liput tulivat myyntiin aika myöhään suhteessa siihen, koska lennot piti varata. Useampikin lipunvälittäjä myi lippuja etukäteen, mutta de facto joukkue julkaisi liput myyntiin 2½-2 kuukautta ennen peliä, eli ihan yhtä riskiä näiden lipunvälittäjien jutut olisivat olleet.

Kannatusjäsenet saivat ostaa lippuja muita aiemmin, joten ostettiin jäsenyys (~65e) ja sillä sitten myös lippu itse peliin. Valitettavasti silläkin irtosi vain yläkatsomosta ja kaarteesta.

Oli kuitenkin onnistunut peli ja isäni tykkäsi.

44
Lentomatkustus / Vs: Suorat lennot
« : 03.04.2017, 18:21:43 »
Kummilapsen perhe on tykännyt lentää noihin Espanjan rantakohteisiin, Kanarialle ja Malagaan.

Ainakin jälkimmäiseen yhtiönä oli Norwegian.

45
Kun tulin tälle foorumille vuosia sitten, huutelin rinkan perään Etelä-Euroopan reppureissua varten. Päädyin ostamaan Deuterin Futura pro:n (en nyt muista suoraan että oliko 34 vai 40 litraa) ja se meni juuri myös tiukempien halpalentoyhtiöiden käsimatkatavarana. Oli kivan kokoinen ja sinne mahtui 10 päivän tavarat sekä takaisin tullessa muutama pullo tuliaisia.

Silloinen tyttöystävä osti itselleen "varmuuden vuoksi" 80l retkirinkan ja pakkasi sen suhteessa yhtä täyteen kuin minä omani.

Arvata saattaa, että kumpaa näistä kannoin valtaosan matkaa, etenkin sen jälkeen, kun hän huomasi minun oman olevan paljon miellyttävämmällä kantolaitteella.

Tarinan opetus tässä on, että kannattaa ostaa sopivan kokoinen rinkka niin se pysyy myös niin kevyenä, että se selässä jaksaa seikkailla.

Itselleni reissaamisen alkumetreille pakkaamisen ja laukkujen osalta auttoi ja antoi ajattelimisen aihetta http://www.onebag.com/ , vaikka kaikkia niiden ideologiaa en allekirjoita.

Mä taas olen sitä mieltä, että 60 litrainen ei ole missään nimessä liikaa mutta tuosta isompaa ei kannata hankkia.

Tämän kyllä allekirjoitan myös, mutta riippuu niin henkilöstä ja olosuhteista, että onko tuo numero 40, 50 vai 60.

46
Totta!

Anteeksi misinformaatiosta. En muistanut rehanneeni laukkua siellä mukana, ennen kuin tämän sanoit.

47
1. Lähtöselvitys riippuu lipuistasi, jos sinulla liput määränpäähän asti, lähtöselvitys tehdään Helsingissä.
2. Noin karkeasti: maahantulotarkastus - terminaalin vaihto - turvatarkastus - portille
3. Ks. yllä, firmoilla on service deskit, joilla chekin seuraavalle lennolle tehdään, jos tarvis
4. En muista
5. Ks. 2; Ulkomaanterminaalista junalle, lentoaseman sisäisellä junalla toiseen terminaaliin ja sielä vähän kiemurrelleen paikalle
6. Passin ja viisumin tarkastus, kuvaus ja sormenjälki, joskin viimeisestä en muista varmasti. Tarkastukseen pitää olla maahantulolomake täytettynä. Katsovat myös lämpökameroilla ettei ole kuumetta.

48
Sain SAS:ilta myönteisen korvauspäätöksen täysimääräisenä verkkosivujen kautta tehdystä valitukseta. Muutaman päivän meni yli sallitusta kuudesta viikosta ja kerran soitin perään ja kyselin tilannetta.

49
Saa. Itselläni on juuri kyseinen malli matkannut jo vuoden verran mukana, eikä mitään ongelmia ole ollut.

50
Matka on tosiaan lähimmälle rannalle linnuntietä. Todellinen matka on luokkaa 200m ja kyllä, on rinteellä.

51
Kroatian rannikko on käytännössä täynnä villoja, joita voi vuokrata kokonaan tai osittain. Niistä varmasti löytyy myös

Ongelma on vain siinä, että kyseessä on yleensä pienet toimijat ja siten laatu, sijainti ja luotettavuus vaihtelee.

Me olemme perheen kanssa löytäneet mukavat villat sekä airbnb:n että only-apartmentsin kautta, mutta nuo ovat vain välittäjiä. Kumpikaan omista kohteista ei täytä täysin sinun vaatimuslistaa, koska uima-allas puuttuu ja rannalle oli matkaa joitain satoja metrejä. Suosittelen silti jälkimmäistä paikkaa. En löytänyt ylimmän kerroksen linkkiä, mutta tästä samasta talosta oli kyse: https://www.airbnb.fi/rooms/350213

10 hengen huoneisto maksoi nyt elokuussa noin 300 euroa yö.

52
Keskiviikkona odottaisi Kroatia.

53
Jos sinun matkan ajankohta ei ole muuttunut samalla, niin ihan normaalista hinnannoususta on kyse.

Ehkä tuurilla voi saada vielä jostain tarjouskampanjasta tai hinnoitteluvirheestä, mutta muuten todennäköisin syin hinta on vain nosteessa.

54
Jotkut paikat, etenkin autovuokraamot ja hotellit, eivät hyväksy debit-kortteja pantiksi. Tällöin joutuu maksamaan yleensä suhteettoman suuren pantin.

Itse olen onnistuneesti maksanut myös debit puolella - tosin aina välillä joutuu ohjeistamaan myyjiä valitsemaan oikein korttimaksupäätteestä.

55
Oleellinen pointti loungejen kustannuksista on se, että varautumalla etukäteen (esim. hankkimalla kalliimman luottokortin tai suoraan esim. priority passin) hankkimalla voi päästä halvemmalla tai jopa ilmaiseksi sopivan liittymistarjouksen tai vastaavan sattuessa kohdalle.

56
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkatavarat?
« : 17.05.2016, 23:48:19 »
Nettimatkatoimistoilta saattaa tulla matkatavarat yllättävästi mukaan. Esim. itse sain elokuun matkan ~40e Norskia halvemmalla ja vielä peräti kahdella (!) ruumamatkatavaralla.

Kannattaa toki varmistaa amadeuksesta / lentoyhtiön omasta järjestelmästä, että ne laukut tosiaan on siellä.

57
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.05.2016, 16:46:00 »
Budapest ja Unkarin viiniä, tosin ei saavillista.

58
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 26.04.2016, 01:52:00 »
Ellei joku ole taas muuttunut, muualle kuin Japaniin Finnairin Value-luokan liput ovat ihan kelvollisia pistekertymän ja hinnan suhteen. Japaniin on omat sääntönsä Finnairin, BA:n ja JAL:n kartellin takia ja sinne lentäessä joutuu käytännössä tyytymään 50% pisteisiin tai maksamaan itsensä kipeäksi. Avioita ei value-lipuilla taida herua enempää.

Mikä on paljon ja vähän, tarkoitan siis sitä, että Japaniin tai Kiinaan mennessä valtaosasta (ilmeisesti myös Value) economylipuista tulee ~ 40 (tier) / 2500 (avio), kun taas vaikkapa jenkkien itärannikolle tulee vastaavilla luokalla puolitoistakertaisesti molempia pisteitä tai toiseen suuntaan vertaamalla euroopan sisäisiä, jotka ovat luokkaa 20 / 1500-2000.

59
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 25.04.2016, 23:31:50 »
Viime vuosina vähän enemmänkin, mutta pääosin halvoilla economy-lipuilla lentäneenä AY ja BA jäsenyyksistä seuraavat huomiot:

  • Tasokorotuksia saa lähinnä, jos käyttää kalliimpia lippuja (world traveller+ tai vastaava) tai käyttää euroopan sisäisiä lentoja määrissä työmatkaliikenteeseen. Ensimmäisen tasonoston on saanut ihan parilla kalliimmalla mannertenvälisellä. Toiseen tasonnostoon eli loungeoikeuksiin sitten tarvitsee yritystä jo aikalailla enemmän businessluokkaa huonommilla lipuilla - lähellä on käyty usein ja kerran se on onnistunut, mutta nyt juhannuksena taas tippuu rubiiniin.
  • Samoilla lentomäärillä ja suht samoilla reiteillä BA:lla käytännössä ansaitsee ja saa pidettyä OW rubiinin säännöllisesti, AY:llä ei koskaan riittänyt tasonnostoon.
  • Pisteiden vanhenemisen vuoksi AY:ltä ei oikein jäänyt käteen mitään muuta kuin pari upgradea, mutta BA:lla on tallessa jo kahdelle hengelle mannertenväliset.
  • Lentopalkinnot vaikuttivat olevan suhteessa halvempia ja mielenkiintoisempiin kohteisiin BA:lla kuin AY:llä
  • Kaukoidän lennot AY:llä on todella pisteköyhiä (halpis)economyn lipuilla, ohjelmasta riippumatta. Tasopisteet kertyy minulla käytännössä kahden legin mannertenvälisistä.

60
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 22.04.2016, 17:31:50 »
Beziers oli kovin miellyttävä pikku kaupunki, etenkin kun pysyi vanhalla puolella. Oman hehkunsa asiaan toi juuri samaan aikaaan olleet oksitaanikulttuurin (ja musiikin?) festivaalit.

Kymmenen vuotta sitten paikalliset junat olivat yksittäislipuilla selvästi Interrail-korttia halvempia vaikka kuljettiin Montpellier-Bezier-<joku>-Carcassonne-Barcelona.

Hauskasti oli myös ensimmäinen reppureissuni ja toi tälle foorumille. Silloinen kumppani ei pysynyt elämässä, mutta halu matkustaa kylläkin :)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 14