Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
61
Oleellinen pointti loungejen kustannuksista on se, että varautumalla etukäteen (esim. hankkimalla kalliimman luottokortin tai suoraan esim. priority passin) hankkimalla voi päästä halvemmalla tai jopa ilmaiseksi sopivan liittymistarjouksen tai vastaavan sattuessa kohdalle.

62
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkatavarat?
« : 17.05.2016, 23:48:19 »
Nettimatkatoimistoilta saattaa tulla matkatavarat yllättävästi mukaan. Esim. itse sain elokuun matkan ~40e Norskia halvemmalla ja vielä peräti kahdella (!) ruumamatkatavaralla.

Kannattaa toki varmistaa amadeuksesta / lentoyhtiön omasta järjestelmästä, että ne laukut tosiaan on siellä.

63
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.05.2016, 16:46:00 »
Budapest ja Unkarin viiniä, tosin ei saavillista.

64
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 26.04.2016, 01:52:00 »
Ellei joku ole taas muuttunut, muualle kuin Japaniin Finnairin Value-luokan liput ovat ihan kelvollisia pistekertymän ja hinnan suhteen. Japaniin on omat sääntönsä Finnairin, BA:n ja JAL:n kartellin takia ja sinne lentäessä joutuu käytännössä tyytymään 50% pisteisiin tai maksamaan itsensä kipeäksi. Avioita ei value-lipuilla taida herua enempää.

Mikä on paljon ja vähän, tarkoitan siis sitä, että Japaniin tai Kiinaan mennessä valtaosasta (ilmeisesti myös Value) economylipuista tulee ~ 40 (tier) / 2500 (avio), kun taas vaikkapa jenkkien itärannikolle tulee vastaavilla luokalla puolitoistakertaisesti molempia pisteitä tai toiseen suuntaan vertaamalla euroopan sisäisiä, jotka ovat luokkaa 20 / 1500-2000.

65
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 25.04.2016, 23:31:50 »
Viime vuosina vähän enemmänkin, mutta pääosin halvoilla economy-lipuilla lentäneenä AY ja BA jäsenyyksistä seuraavat huomiot:

  • Tasokorotuksia saa lähinnä, jos käyttää kalliimpia lippuja (world traveller+ tai vastaava) tai käyttää euroopan sisäisiä lentoja määrissä työmatkaliikenteeseen. Ensimmäisen tasonoston on saanut ihan parilla kalliimmalla mannertenvälisellä. Toiseen tasonnostoon eli loungeoikeuksiin sitten tarvitsee yritystä jo aikalailla enemmän businessluokkaa huonommilla lipuilla - lähellä on käyty usein ja kerran se on onnistunut, mutta nyt juhannuksena taas tippuu rubiiniin.
  • Samoilla lentomäärillä ja suht samoilla reiteillä BA:lla käytännössä ansaitsee ja saa pidettyä OW rubiinin säännöllisesti, AY:llä ei koskaan riittänyt tasonnostoon.
  • Pisteiden vanhenemisen vuoksi AY:ltä ei oikein jäänyt käteen mitään muuta kuin pari upgradea, mutta BA:lla on tallessa jo kahdelle hengelle mannertenväliset.
  • Lentopalkinnot vaikuttivat olevan suhteessa halvempia ja mielenkiintoisempiin kohteisiin BA:lla kuin AY:llä
  • Kaukoidän lennot AY:llä on todella pisteköyhiä (halpis)economyn lipuilla, ohjelmasta riippumatta. Tasopisteet kertyy minulla käytännössä kahden legin mannertenvälisistä.

66
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 22.04.2016, 17:31:50 »
Beziers oli kovin miellyttävä pikku kaupunki, etenkin kun pysyi vanhalla puolella. Oman hehkunsa asiaan toi juuri samaan aikaaan olleet oksitaanikulttuurin (ja musiikin?) festivaalit.

Kymmenen vuotta sitten paikalliset junat olivat yksittäislipuilla selvästi Interrail-korttia halvempia vaikka kuljettiin Montpellier-Bezier-<joku>-Carcassonne-Barcelona.

Hauskasti oli myös ensimmäinen reppureissuni ja toi tälle foorumille. Silloinen kumppani ei pysynyt elämässä, mutta halu matkustaa kylläkin :)

67
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 16.04.2016, 16:13:14 »
Sattuisiko olemaan tiedossa hyviä paikkoja Euroviisujen esikarsintojen katsomiseen Budapestissä, esim. baaria tai vastaavaa?

Majailen Kalvin Térin lähellä, mutta siitä pääsee aika näppärästi liikkumaan pitkin kaupunkia.

68
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 13.04.2016, 23:51:40 »
Finskillä saapuessa laukkuaulassa on sekä rahanvaihtopiste, että automaatti. En ole kumpaakaan käyttänyt, joten en tiedä kursseista niillä.

69
Tyhmät kysymykset / Vs: Makuupussien yhdistäminen
« : 13.04.2016, 14:49:44 »
Käytännössä vain saman valmistajan saman malliset on tarkoitettu yhdistettäväksi, kunhan ovat kätisyydiltään erilaisia.

Muuten menee tuurin puolelle, todella hyvällä onnistuu, muuten ei.

70
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 03.03.2016, 21:57:21 »
Finnairin halvat kaukoidän lennot ovat kovin pisteköyhiä oli oma etukortti mikä vain.

Itselle BA:n kortti on ollut kokonaisvaltaisesti helpoin ja AY:ta miellyttävämpi. Toki esim. AA:lla saisi nopeammin tasoja, mutta vaatii tietyn määrän AA:n omia lentoja, joita tulee kerättyä harvemmin.

71
Eurooppa / Vs: Majoitus Budapestissa?
« : 01.03.2016, 00:09:47 »
Kalvin Tér:n lähellä on aika paljon majoitusta, on mukavasti kauppahallin vieressä ja minulle kävelymatkan päässä vanhasta keskustasta sekä muista nähtävyyksistä.

72
Niin, en oikein näe tuliterässä fb:n ryhmässä verrattuna tähän foorumiin mitään lisäarvoa, joka oikeuttaisi edes vilkaisemaan sitä.

73
Intia / Vs: Intiasta ei kannata ostaa mitään
« : 18.01.2016, 01:10:49 »
Minun kokemukset on päinvastaisia kuin Usvan. Kun ostaa sieltä mistä paikallisetkin, yleensä saa laatua.

Olen ostanut mm. silkkikangasta kymmeniä metrejä, huiveja (silkkiä), paitoja (silkkiä nekin) sekä teettänyt itselleni kasan kauluspaitoja ja jopa vähän vähemmän konventionaalisen juhlapuvun.

74
Saksa / Vs: Autonvuokraus Saksassa
« : 14.01.2016, 16:20:07 »
Jos raha on arvokkaampaa kuin oma aika ja vaiva, niin on hyvä kanssa tiedostaa, että lentokenttä ja juna-asemien lähellä olevat toimistot ottaa preemion, joka voi olla luokkaa 10% kokonaishinnasta.

75
Terveys ja turvallisuus / Vs: Juomavesi
« : 11.01.2016, 13:48:10 »
Pietarissa voi suoraan olettaa, että kaikki vesijohtovesi on giardian saatuttamaa eli suihkussakin kannattaa käydä suu kiinni. Myös jääpalat ja post-mix-juomat menee epäilyttävään kategoriaan. Vähän paikasta riippuu käyttävätkö pullovettä tai omaavatko riittäviä suodattimia.

Loisien olemassaolo on fakta. Legendan puolelle sitten menee kuinka laajamittaisesta asiasta on kyse, miksi asia on näin ja miksi sille ei ole tehty mitään.

76
Yleinen / Lonely Planet kirjoja Humblebundlessa
« : 09.01.2016, 04:08:44 »
Humblebundle, jos joku ei jo tiedä, kerää kasaan erilaisia digitaalisia tuotteita (yleensä pelejä) ja myy niitä maksa mitä haluat-periaatteella. Makeimmat palat vaatii joko sen hetkisen keskiarvon ylittämistä tai vähintään määrätyn summan maksamista. Rahat menevät sitten materiaalin omistajalle, Humblebundlelle ja ennen kaikkea hyväntekeväisyydelle - jopa jaon suhteet voi päättä.

Joka tapauksessa nyt ja vielä noin kymmenen päivää on voimassa Lonely Planet-kampanja. Maa- tai maanosakirjoja ei ole luvassa. Sen sijaan siellä oli useampi koko maailmaa käsittelevä (World, The Travel Book) ja paljon motivaatiomateriaalia. Suosittelen nappaamaan.

https://www.humblebundle.com/books

77
Yleinen / Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« : 05.01.2016, 10:49:15 »
Here Maps
Oikeastaan lukuunottamatta Japania, jota Here Maps ei siis kata, paras kartta- ja navigointisofta matkalla erinomaisen off-line tominnallisuutensa takia.

Nokia maps (vai mikä ovi maps nykyään onkaan), sisältää nuo ATM yms hakutoiminnot ja tietysti navigoinnin.
Ilmainen. Yllättäin vain nokialle ;)


On nykyään muuten saatavilla myös iOS:lle ja Androidille. Toiminnallisuudet ja yllättäen myös karttamateriaali vaihtelevat hiukan alustan mukaan.

78
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Varpaat kipeytyy
« : 31.12.2015, 05:12:18 »
Intistä ja vaelluksista tuttu tuplasukkamenetelmä auttaa myös.

79
Espanja / Vs: Ensikertaa Teneriffalle! What to do?
« : 31.12.2015, 05:08:34 »
Jos kolhiminen epäilyttää niin ottakaa täysivakuutus 0-omavastuulla kun vuokraatte. Vain marginaalisesti kalliimpi ja minulla Teneriffalla säästi pitkän pennin kun vahingossa peruutin puu-aitaan.

80
Koska tykkään itse lukea näiden juttujen jatkoja, niin päätin itsekin sellaisen kirjoittaa. Päätin siis lähteä ja olihan se Japani kokonaisvaltaisesti hieno elämys, siinäkin määrin, että pakkohan sinne on päästä uudestaan. Joka tapauksessa ne paljon miettimäni käytännön järjestelyt meni suunnilleen näin:

Lennot: Tosiaan muutoshintaan (180e) sai vaihdettua lennot sopivasti maanantai-illasta menoon ja sunnuntaipäivästä takaisin. Haluja olisi ollut venyttää päivällä tai parilla, mutta Finnairin hintakalenteri ei antanut siimaa yhtään - hinnat pomppasivat kaikilla muilla vaihtoehdoilla aivan pilviin. On kyllä totta, että tässä mallissa lentelyyn siirtymineen menee, laskutavasta rippunen, runsaat kaksi tai vajaat kolme päivää, mikä jättää tehokasta peliaikaa kaikki neljä päivää.

Majoitus: Tämä vaikutti olevan ongelma alusta asti, sillä varauskoneiden mukaan tuntui siltä, että Nagoya ja Kioto oli molemmat lähes loppuunmyyntyjä; tarjolla oli lähinnä kahden tähden hotelleja riistohintaan. Sittemmin löytyi Guest House Lantern, josta irtosi dormimajoitus ~25€:n hintaan. Mukavana yllätyksen juttelemalla omistajan kanssa löytyi tilaa vielä viimeiseksi yöksi, joka varauskoneiden mukaan oli mahdoton saada. Itse paikasta ei ole mitään valittamista, sen sijaan voin suositella lämpimästi kaikille, jotka ovat reppureissaamassa Kiotoon päin ja joita ei pieni sosiaalisuus haittaa.

Matkustus paikan päällä: Nagoyasta Kiotoon päin otin lentokentältä reilipassin (Kintetsu Rail Pass Wide, 5860 JPY, 2,5h), joka menomatkan lisäksi kattoi Naran päiväretken junailun, että lentokenttäjunat Nagoyan rautatieasemalle. Takaisin tulin Shikansenilla (5800 JPY, 35min), koska Rail Passin voimassaoloaika sekä yllärinä löytynyt vuodepaikka. Kiotossa kuljin busseilla (500 JPY / päivä; voi ostaa ensimmäisen matkan aikana kuskilta)

Ruoka: Pääasiallisesti kävin syömässä paikallisten suosimissa ruokapaikoissa. Sinällään valitsin paikan kolmen kriteerin mukaan: 1. paikka on täynnä (paikallisia), 2. ei eurooppalaista ja 3. mielellään jonoa. Tyypillisesti päädyin siis paikallisiin vähän parempiin "pika"ruokaloihin, joissa tarjoittimellisen ruokaa sai noin 12e:n hintaan.  Pari kertaa söin myös katuruokaa vähän halvemmalla.

Nähtävyydet ja muut aktiviteetit: Nijo-jo, sekä temppeleitä niin Kiotossa kuin päiväretkellä Naraan. Modernimmalta puolelta taisin viettää pari tuntia joka ilta kolikkopelihallissa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14