Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kapteeni Tunkki

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14
81
Kiitos kommenteista tähän asti.

Uutta kehitystä: otin vaihtoehdon 2b, koska löysin vaihtomaksulla lyhyemmän matkan (ma-su). Jää palkintolentokin myöhäisemmälle ajalle. Käytännössä tämä tarkoittaa viittä päivää tehokasta peliaikaa. Päivä tai kaksi lisää olisi kelvannut, mutta tämä oli ainut kombinaatio, jolla vaihto oli järkevän hintainen - vierekkäisiin päiviin oli yli tuhannen euron hyppy.

Yksin matkaamisesta: tosiaan ei ole ongelma, muttei myöskään se suosikkitapa mennä pitkin palloa; olen pohjimmiltaan sellainen ihminen, jolle jaettu kokemus on parempi kokemus. Toki omaa näkemystä värittää se, että lomamatkat ovat olleet tähän asti aina seurassa, kun taas liikematkustus (vaikkakin viikonloppuvapailla) yksin.

Hotelleista: Normaalisti suosisin noita peruspäteviä 60e hotelleja, mutta nyt pitää katsoa vähän muita vaihtoehtoja, kuten hostelleja. Yksikkökustannukset yksin matkatessa on sen verran kovia noiden hotellien kanssa, vaikka nyt ilmeisesti offseason onkin. ~30e:n pintaan näyttää olevan aika paljonkin erilaisia vaihtoehtoja, kuten hostelleja sekä jo mainittuja kapseleitakin.

Sitten olisi varmaan aika suunnitella mitä tehdä. Aika ei varmasti riitä kuin yleiseen huuli pyöreänä ihmettelyyn. Onneksi tuon harrastuksen tiimoilta vielä uudestaankin ollaan menossa). Käytännössä siis keskittyy yhteen kaupunkiin ja sen ympäristöön tai sitten jokin 2/3 jako. Vahvoilla ovat Tokio, Kyoto ja Osaka.

Ilmeisesti Railpass on joka tapauksessa fiksuin (ja kokonaisvaltaisesti edullisin) veto kulkemiseen?82
No, nyt kävi itsestä riippumattomista syistä niin, että harrastukseen liittynyt matka Japaniin peruuntui ja sen takia olen vähän kummallisessa tilanteessa matkan kanssa.

Tällä tilanne on siis se, että lomaa varten on liput Nagoyaan ja kesäloma varattu marraskuun kahdeksi viimeiseksi viikoksi. Sen lisäksi sitten ei ole yhtään mitään, mikä tulee suunnitelmiin, varauksiin, yhteyksiin paikallisiin tai muuta vastaavaa.

Selvää myös on se, että porukasta kukaan muu ei olisi lähdössä. Mikä tarkoittaa sitä, että menee yksin matkaamiseksi, ja että matkasta tulee kalliimpi kuin sitä olisi seurassa tullut. Yksin maailmalla liikkuminen on kyllä tuttua liikematkaamisen puolelta - ei ole suosikkejani, mutta selviän kyllä.

Vähän olen pyöritellyt asiaa mielessäni ja käytännössä kaikki vaihtoehdot menevät seuraaviin kategorioihin.

1. Jättää käyttämättä ("pitäähän käyttää kun siitä on jo maksanut" -> ei pidä, ns. sunken cost fallacy). 

1b. Siirtää/perua liput. Nämä olivat finskin suorat, jotka olivat ~saman hintaiset hullujen päivien lippujen kanssa ja suunnilleen yhtä kamalilla ehdoilla. Uudelleenkirjoitus maksaa 180e ja lippujen siirtämisen hinnaksi tulisi pari euroa enemmän kuin, mitä ne nyt maksoivat.

2a. Käyttää ja keksiä itselle kengännauhabudjetti ja tekemistä koko ajaksi.

2b. Ajan ja rahan säästämiseksi ottaa palkintolento aiemmin kotiin. (Palkintolento on luokkaa 100e + blopblop-pisteet, joten voisi arvioida, että cut-off kustannussäästöissä menee jossain 3-5 päivän välissä). Esimerkiksi viikko (6 päivää kohteessa) tuntui järkevältä ajalta "vain käydä" paikalla.

Yksi vaihtoehto olisi ottaa All-Japan Rail pass ja reilata pitkin maata, mutta kahden viikon lippu on yllättävän kallis verrattuna aikaisempaan budjettiin. Lompakolle ystävällisempänä vaihtoehtona kävi mielessä 70e:n / 3pv:n bussilippu, jolla sitten kiertäisi pari-kolme isointa kaupunkia.

Tältä pohjalta otan vastaan ihan minkälaisia vinkkejä maan suhteen ja keskustelua tilanteesta.

83
Olen itse kulkenut 38-litraisella deuterilla ja siitä mesh-selästä ei ole valitettu. Sen sijaan, sitä huppua ei saa pakata liian täyteen, koska muuten menee mitoista yli (ja siitä on tullut napinaa).

84
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 23.09.2015, 11:40:41 »
Elokuussa tuli siirryttyä tähän kategoriaan.

85
Tyhmät kysymykset / Vs: Halvin maa
« : 11.09.2015, 16:29:20 »
Halpa elintaso joko pidemmän loman tai mahdollisesti työllistymisenkin yhteydessä kiinnostaa.

Halpa elintaso myös implikoi matalaa palkkatasoa, etenkin suorittavan tason töissä.

86
Sen aiheuttajaan ottamatta kantaa, mutta voisiko kyseessä olla neuropaattinen kutina?
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kop00011#s2

87
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 21.08.2015, 15:40:41 »
Aviokset ei mene vanhanksi, jos on aikaikkunan sisällä on joku tapahtuma. Helpoimmalla niitä voi ostaa lisää aika vähällä rahalla, joka nollaa tuon ajan.

20k + kulut euroina on jo yhdensuuntainen lento halvalla alueella. Helsingistä pääsee yllättäen esim. Kiinaan.

88
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 19.08.2015, 14:30:38 »
Eiköhän tässä ole kyseessä pyöristyskysymys: Ajoaika on tuo 38min, vuoroväli 20min ja ei sinne juna-asemalle ihan nolla-ajassa pääse.  S1:llä menee vajaa 10 min enemmän. Esim. FRA pääsee paljon paremmin kaupungille.

Kun ottaa riittävät turvamarginaalit, niin 4,5h vaihdosta jää noin tunti-puolitoista aikaa pyöriä keskustassa, joka menee yllättävän nopeasti. Ja kuten sanoin, pitää tietää mitä tekee, harhailuun ei jää ylimääräistä aikaa.

Itse ajattelin vastaavan mittaisella vaihdolla käydä shoppailemassa Karlsplazilla ja Kaufingerstrassella.

89
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 18.08.2015, 23:01:48 »
Munchenissa pitää tietää mitä tehdä, junalla keskustaan on suuntaansa n. tunti eikä MUC ole erityisen pieni kenttä eli ei keskustaan jää kauheasti aikaa.

90
Yleinen / Vs: Reitti ideoita Alpeille 2015
« : 15.06.2015, 01:29:20 »
Ehdottaisin, että muuttaisit reittiä siten, että menisit Füssenin kautta, jos Neuschwansteinin linna ei ole jo tuttu. Samalla reitillä saisi myös Zugspitzen mukaan.

Vielä voi kompata Flür-pikkuviinitilan illanvietosta / viinimaistelusta. Se sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Füssenistä Itävallan puolella. Omien sanojensa mukaan ovat Itävallan pohjoisin viinintuottaja.

91
Näin äkkiseltään seitsemän tuuman näyttö vaikuttaa tosi pieneltä. Tosin, kai sellaiseenkin tottuisi. Ei ole hinnalla pilattu ja kevytkin olisi. Äkkiseltään ajateltuna noin pieni vempain olisi myös ehkä paremmin kolhuilta turvassa.

Nyt kun luin noita arvosteluja, niin olen enemmän epäluuloinen. On hankala käyttää, päivittää yms. Toisekseen en haluaisi ostaa enää mitään Verkkokaupasta. Mun kokemus on se, että kaikki halpa, mitä siellä myydään on romua.

Verkkokaupan oma oli vain esimerkkinä. Näitä kiinaihmeitä mahtuu tiu tusinaan ja speksit vaihtelevat laajalti malleittain ja valmistajattain. Luulisin, että siitä joukosta hinta-laatu-ominaisuudet kolminaisuuden keskeltä löytyy jokin miellyttävä kompromissi.

Lainaus käyttäjältä: UsvaAuer
a) miniläppäriä (Gigantissa on juuri nyt Toshiba-tarjous puolen kilon koneesta 179e)

Tarkistin vielä tämän erikseen. Kyseessä on siis Chromebook. Käytännössä tarkoittaa sitä, että siinä pyörii tasan Chrome-selain eikä mitään muuta. Itse selaimeen kyllä saa sitten lisää liitännäisiä ja sovelluksia, mutta silti itse en ottaisi matkalle, koska on niin riippuvainen Googlen pilvipalveluista.

92
Keskustelua samanlaisista laukuista on toisessa ketjussa: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=23744.0 , joskaan sielläkään kukaan ei ole ko. tuotetta erityisesti kommentoinut.

Noin nettitutustumisen pohjalta pitää todeta, että eroa muihin vastaaviin on erityisesti on nuo oudot sivutaskut, jotka selvästi leventävät laukkua ja useita kilpailijoita mukavamman näköinen lonkkavyö.

93
käytölle pitkillä matkoilla, joten mitään kallista tai helposti rikkoutuvaa ei kannata ottaa. Käyttötarkoitus on a) kirjoittaminen b) surffaaminen netissä.

Kallis ja helposti rikkoutuva ovat aika usein toistensa poissulkevia, käy vaikka kokeilmassa mikä ero tuntumassa on 400e ja 1400e kannettavan välillä. Jälkimäminen kestää myös huomattavasti paremmin fyysistä rankaisua, koska rakenteisiin on käytetty muovin lisäksi paljon jämäkämpiä aineita, kuten magnesiumia, hiilikuitua tai alumiinia.

Käytännössä nuo vaatimukset tarkoittavat fyysistä näppäimistöä ja kohtuullisen hyvää (lue: isoa, tarkkaa) näyttöä.

a) miniläppäriä (Gigantissa on juuri nyt Toshiba-tarjous puolen kilon koneesta 179e)
b) käytettyä miniläppäriä (tietokonehuoltokaupoista saa kai satasella?)
c) tablettia (johon pitäisi ostaa näppäimistö, hankala?)

Vaihtoehto A on ihan validi, joskin aika on jättänyt miniläppäreistä tuoteryhmänä kevyiden ~13" oikeiden läppäreiden ja hybriditablettien edestä.  Jos kannettavaa kaipaisin, niin kääntäisin kateseeni kohti Applen Macbookkia, Asuksen Zenbookkia tai Lenovon Yogaa kohti. Yhteistä nimittäjää näille on oikeaan työpöytäkäyttöön riittävä teho, keveys ja jämäkkä rakenne. Itselle mukana kulkevassa läppärissä on ehdotonta, että sen pohjassa ei ole aukkoa tuulettimelle.

B:tä en suosittele. Miniläppärit ovat yleensä aika heppoisia rakenteeltaan ja joutuvat elämänsä yleensä melkoisen rankaisun kohteeksi.

C on todennäköisesti paras ratkaisu ja vielä niin, että irrallisen sinihammasnäppäimistön sijaan ottaa telakkana toimivan näppäimistön. Hyvällä tuurilla siinä näppäimistöosassa on enemmän tallennustilaa, muistikortin lukija tai lisäakku. Esimerkki tällaisesta ratkaisusta on Asuksen Trasformer-sarja.

Jos menee taas budjettipuolelle, niin kilpailutilanteesta johtuen, on myynnissä hyvinkin mielenkiintoisia Windows 8 tabletteja hintaluokassa 100-200e. Sellainen ja sopiva näppäimistö mukaan kattaa varmasti em. tarpeet ja on parnannusta nykytilaan. Jos tähän ratkaisuun päädyt, niin suosittelen tarkastamaan, että siinä on 2Gt keskusmuistia ja 32Gt sisäistä tallennustilaa. Esim. Verkkokaupan oma halpismerkki: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/49307/dxvtj/ProCaster-Yedi-7-Windows-8-1-tablet .

Nykyisen miniläppärin takia ei kannata nähdä vaivaa huollon kanssa ellei nyt satu olemaan sen tyyppinen ihminen, että nauttii siitä.

94
Liputan myös pienen peilittömän järkkärin puolesta. Räpsypokkarin virkaa nykyään riittää korvaaamaan puhelin.

Itselläni on m43 E-Pen PL3 eli kohtuullisen vanha kevytmalli. Mukana kulkee kittilinssin lisäksi yksi tele ja yksi isommalla aukolla oleva laajakulma. Kameran ollessa huollossa oli lainassa Sonyn vastaava ja yhtä hyvin sekin toimi.

Sinänsä valmistajalla tai bajonetilla ei ole yhden reissun kannalta juurikaan merkitystä ja itse asiassa tässä sodassa hävinneitä (Samsung / Canon) malleja saa aina välillä pokkarihinnoilla.

On totta, että kuvat tulee otettua sillä kameralla, joka on käsillä. Itselläni asian on ratkaissut Peak Designin  Capture-klipsi. Sillä kamera on aina saatavilla, kun reppu tai rinkka on selässä. Ilman kantolaitetta on sitten vähän orpo olo eikä oikein tiedä mihin sen kameran laittaisi.

Kerran Elämässä mainitsi tuon BlackRapidsin hihnan, joka oli minulle uusi tuttavuus. Vaikutti oikein mukavalta, herää vain kysymys, että kuinka naurettavaa sen käyttö on pikkuisen E-Penin kanssa.

95
Aasia / Vs: Matkabudjettinne Aasiassa.
« : 18.04.2015, 23:13:47 »
Jäähyllä (lue: vuorotteluvapaalla) oleva työkaveri pitää blogia aiheesta ja siellä käsiteltiin tätä:
http://fribaaja.blogspot.fi/2015/03/mika-maksaa-ja-mita-viisumia-taalla.html

96
6 viestiä ja silkkaa mainosspämmiä, saisiko käyttäjän marjutlangefeld aisoihin?

97
Saksa / Vs: saksalainen ruoka
« : 15.03.2015, 18:13:24 »
Saksassa on useimmiten merkitty vielä tarkemmin kuin suomessa, yleensä kyllä s.e. ruokalistassa on indeksinumeroita ja niiden merkitys on selitetty pienellä präntillä viimeisellä sivulla.

Kaikissa ravintoloissa ei aina näin ole.

98
Hae ihmeessä viestejä aiheesta täältä, olet minun laskujen mukaan kolmas synkästä turismista oppariaan tekevä.

99
Kiina / Vs: Kiinalainen tyttöystävä
« : 24.02.2015, 23:36:04 »
Pari juttua, jotka toivon mukaan antavat ajattelemista, vaikkeivat kysymyksiisi suoraan vastaakaan.

1. Ole nyt kuitenkin todella varovainen, pidempiaikaisempiakin lemmenansoja on nähty. Kuten sanoit kymmenen kiloeuroa on iso raha rimpuloissa, ja ihmishenki on halvempi.

2. Laajennetussa lähipiirissä kävi samanlainen tapaus: Ensimmäisellä matkalla Kiinaan kihlautuivat ja toisella tuli morsian mukana suomeen. Nykyään elävät täällä pohjolassa onnellisena kolmen hengen perheenä.

100
Yleinen / Vs: Opinnäytetyö kotimajoittumisesta
« : 24.02.2015, 11:00:00 »
Hyvä olisi sanoa, että kysely on tarkoitettu sellaisille henkilöille, jotka ovat kotimajoitusta käyttäneet.

Sen lisäksi olisi hyvän tavan mukaista, vaikka se yleensä ihmisiltä unohtuu, linkata valmis opinnäytetyö tähän ketjuun.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14