Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Djimbo82

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 16.09.2012, 09:39:33 »
Tupakointihan on sakon uhalla kielletty kaikissa intian junissa. Paikallisten esimerkkiä seuraten olen moisiin paheisiin sortunut avoimen ulko-oven luona, wc:ssä tai sleepperin avoimella ikkunalla  :P

Noinhan se menee. Mä nappasin konekiväärimiehiltä sakon kun hyppäsin asemalaiturille tupakalle.

Vähän menee off topiciksi mutta pakko tiedustella sakon suuruutta? :D

Taisi olla parisataa paikallista rahaa, silloisen kurssin mukaan muistaakseni neljä euroa. Kyllähän se lappu varmaan on jossain tallessakin.

2
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 12.09.2012, 23:29:39 »
Tupakointihan on sakon uhalla kielletty kaikissa intian junissa. Paikallisten esimerkkiä seuraten olen moisiin paheisiin sortunut avoimen ulko-oven luona, wc:ssä tai sleepperin avoimella ikkunalla  :P

Noinhan se menee. Mä nappasin konekiväärimiehiltä sakon kun hyppäsin asemalaiturille tupakalle.

3
Etelä-Amerikka / Vs: Espanjaa Etelä-Amerikassa
« : 02.09.2012, 22:32:54 »
Molemmissa puhutaan varsin omalaatuista espanjaa (rioplatense) eli mitään standardikieltä kummassakaan ei opi.

Kaupunkeina nuo kaksi ovat täysin erilaisia. Buenos Aires sykkii elämää ympäri vuorokauden kun taas Montevideo on rauhallisempi ja ehkä myös sympaattisempi. Mulle valinta olisi helppo ja suuntaisin varmasti Buenos Airesiin.

4
Espanja / Vs: Camino del Norte
« : 23.04.2012, 13:15:57 »
Vaelsimme pari vuotta sitten muutaman päivän Irunista länteen. Reitti on todella kaunis, luonto vehreää ja meri vilkkuu puiden lomasta. Mäet ovat aika tiukkoja ja ensimmäinen päivä on tosi pitkä eli kannattaa olla hyvässä kunnossa. Ja kannattaa varautua sateeseen, rannikolla se on käsitääkseni lähes aina mahdollista.

5
Aika toki riittää jos löydät sopivat junat. Väleillä Ajanta-Hampi ja Hampi-Kerala se ei muistaakseni ollut mitenkään helppoa, sillä reitit ovat vähemmän liikennöityjä kuin suurten kaupunkien väliset radat. Siksi meilläkin jäi nuo paikat seuraavaan kertaan. Ainahan voi kuitenkin pari päivää tinkiä Keralan osuudesta, jos siltä tuntuu.

6
Intia / Vs: Intian sisäiset junaliput
« : 27.10.2010, 20:16:28 »
Heh, kuulostaapa hauskalta... Mut jos sitä sitte laittais herätyksen siihen aikaan, kun pitäis olla perillä, ja sitten alkaa kyttäilee, että missäs ollaan, niin löytänee perille? Kaiketi ne junat ei kuitenkaan aikataulua nopeemmin oo perillä

Kyllä kerran kävi niinkin päin, että juna saapui asemalla oikein reilusti etuajassa. Madurain asema oli onneksi sen junan päätepysäkki ja siinä mekin sitten heräiltyämme hyppäsimme ulos. Sama juna oli muuten siinäkin mielessä erikoinen, että siinä oli vielä vanhan ykkösluokan vaunuja. Niissä pääsee omaan hyttiin, mikä ei noissa AC2/3 -luokissa onnistu. AC2:n ja AC3:n ero on tosiaan toi sänkyjen määrä. Hintaero luokkien välillä johtaa tietysti myös vähän erilaisiin ihmisiin, mutta kummassakin matkustavat ovat intialaista keskiluokkaa.

7
Intia / Vs: Etelä-Intia ja internet?
« : 07.10.2010, 19:29:15 »
Kyllä sieltä hyvä netti löytyy varmaan joka kylästä. Itsellä ei ole kokemusta kuin Kochin ja Varkalan yhteyksistä, mutta ne oli ainakin varsin nopeita.

8
Intia / Vs: junaliput suomesta käsin
« : 01.02.2010, 09:17:51 »
Junat löytyy netistä kolme kuukautta etukäteen.

9
Intia / Vs: Delhi - Goa 25 tunnin juna
« : 15.01.2010, 14:26:09 »
Suoria junia menee Delhin ja Goan välillä luokasta riippuen päivittäin muistaakseni 3-4. Junien numerot ynnä muu tuolta: http://erail.in/

10
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 29.07.2009, 10:20:23 »
Erityisen megahalpoja ne bussit eivat kylla ole, ainakaan jos Aasiaan
vertaa.
Hinta ainoa mittari.  ???

Pitää myös muistaa se, että Argentiina, Chile ja Brasilia ovat etäisyyksiltään suunnattoman suuria maita, mikä saattaa unohtua täällä Euroopassa hengaillessa. Buenos Airesista Ushuaiaan on yhtä pitkä matka Helsingistä Kreikkaan, Chilen pohjoiskärjestä eteläkärkeen on pidempi matka kuin Kuopiosta Kairoon. Jos kuvittelee, että tälläisiä matkoja voi taittaa puoli-ilmaiseksi niin ehkä kannattaa muuttaa asennoitumistaan.

Lisäksi voin vilpittömästi sanoa bussimatkan upmarket-yhtiö Andesmarilla olleen oikeasti jopa miellyttävä. Ruoka viineineen tuodaan omalle paikalle ja tilaa on kuin lentoyhtiöiden kaukolentojen ykkösluokassa. Filippiineillä matkustaessa tuli bussissa ikävä Etelä-Amerikkaa, kun yhdelle penkille sullottiin kolme aikuista ihmistä ja tilaa oli niin vähän ettei pystynyt edes shortsientaskuista kaivamaan kolikoita. Eihän Argentiina toki mikään sniiduilijan unelmakohde oli, vaikka käsittääkseni on halventunut vuosituhannen vaihteesta peson devalvoitumisen myötä.

Ei, prkl kun kirjoittaa näitä niin alkaa tehdä mieli lähteä taas Etelä-Amerikkaan.   :(

Aaron kanssa täysin samaa mieltä. Sen verran voisin vielä tarkentaa että 2000-luvun alussa Argentiinassa oli suunnaton talouskriisi, joka muutti täysin Länsi-Euroopan hintaisen maan halvaksi reppureissausmestaksi. Valuutta devalvoitui noin 75 prosenttia ja ulkomaalaiselle hinnat siis laskivat saman verran.

Omalla reissulla noin kolme vuotta sitten eurolla sai neljä pesoa. Tuolloin hintalapuissa luki sama numero kuin täällä Suomessa mutta se oli siis pesoina. Inflaation myötä Argentiina lienee halventunut tuosta ainakin jonkin verran. Aasiaan verrattuna siellä on toki kallista. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei ole menossa mihinkään kehitysmaahan, vaan valtioon joka jo sata vuotta sitten oli maailman rikkaimpia.

11
Etelä-Amerikka / Vs: Chilestä Peruun maitse
« : 22.04.2009, 22:02:17 »
Joten millaista matka/reitti suunnitelmaa ehdottaisitte? Jostain luin etta Chilessa on tasokkaita sangyllisia yobusseja Santiagosta San Pedro de Atacamaan, mutta meneeko niita jotenkin myos Valparaisosta jos sinne koukkaa ensin? Enta Atacamasta eteenpain? Miten Peruun paasee parhaiten? Onko lentoja? Eikos Cuzco ole siina aika hollilla 'pian' rajan jalkeen. Sielta sitten MP trippi ja lento Limaan.

Eiköhän busseja mene myös Valparaisosta. Tuonne Atacamaan asti kun joka tapauksessa menee niin ehdottomasti kannattaa poiketa Bolivian puolelle Salar de Uyuni -retkelle. Kolmessa päivässä pääsee San Pedro de Atacamasta Uyunin kaupunkiin läpi uskomattomien suola-aavikko- ja vuoristomaisemien. Uyunista sitten La Pazin kautta Titicacalle ja Peruun niin oletkin jo melkein Cuzcossa.

12
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Liftaus
« : 22.04.2009, 21:52:56 »
EDIT: Miksi tälläinen topic on junamatkustuksen alla?

Offtopikkia mutta syy lienee se, että ketju on vuodelta 2002, jolloin osiojaot olivat todella erilaiset kuin nykyään. Itse asiassa tuolloin saattoi olla vain yksi osio vanhalla interrailiin kokonaan keskittyneellä palstalla.

13
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 17.03.2009, 20:57:45 »
Mitä jos pidettäisiin tämä edelleen tarjoustopikkina. Avunpyyntöihin on muita ketjuja.

14
En ole trekkausta noissa maissa harrastanut, mutta uskaltaisin kyllä aika varmasti luvata, että kamat saa vuokrattua. Ainakin jos reittisi ovat muidenkin trekkaajien suosiossa. Opastettu trekki on Boliviassa todennäköisempi kuin Argentiinassa. Argentiinassa ainakin Barilochen ympäristössä voi vaeltaa ihan ominpäinkin.

Ihan ylipäätään en rupeaisi kolmea kuukautta kantamaan mitään mitä käyttää vain muutaman kerran.

15
Ticketek taitaa olla ainoa/suurin tuollainen lippumyyntifirma. Ainakin itse ostimme sen kautta liput niin Shakiraan, Robbie Williamsiin kuin pienemmillekin keikoille. Minkään muun lippufirman mainoksiakaan en viiden kuukauden aikana muista nähneeni.

16
Etelä-Amerikka / Vs: Tonnilla kuukausi Argentiinassa?
« : 27.10.2008, 19:09:58 »
Puerto Madryniin on muistaakseni noin 18 tunnin bussimatka BsAs:sista. Me mentiin muistaakseni Andesmarilla joka on ihan kelpo yhtiö. Muitakin menee ja kai joku lentoyhteyskin on olemassa. Perillä pitää sitten ottaa retki Peninsula Valdesille, missä pääsee näkemään valaita, merileijonia, merielefantteja, guanocoja ja niitä pingviinejä. Pingviinejä ja delfiinejä näkee myös Puerto Madrynista etelään Punta Tomboon tehtävällä retkellä, joka varsinkin pingviinibongarille on suositeltava tuon perusretken lisäksi.

edit. Unohtu sanoa, että tonnilla pärjää Argentiinassa kuukauden helposti, jos hinnat eivät puolentoista vuoden aikana aivan älyttömästi ole nousseet.

17
Etelä-Amerikka / Vs: Must see Argentiinassa?
« : 03.07.2008, 22:51:19 »
Buenos Airesissa vierähtää helposti vajaa viikko. Ehkä tekisin siitä myös päiväretken Coloniaan, joka on erittäin nätti siirtomaa-aikainen pikkukaupunki Uruguayn puolella.

BsAs:sista joko bussilla tai lentäen Peninsula Valdesille katsomaan valaita, merileijonia, pingviinejä ja muita otuksia. Pari päivää kannattaa varata.

Sitten Mendozaan viinitiloille vierailemaan ja käymään läheisillä Andeilla.

Iguazun putouksillakin pitäisi ehtiä käymään. Ja Saltassa, tai oikeastaan läheisessä Cafayatessa, jossa moniväriset kalliot ovat todella näkemisen arvoiset. Maailman eteläisin kaupunki Ushuaia jäi itseltäni kokematta, mutta lienee näkemisen arvoinen. Samoin etelän jäätiköt. Barilocheakaan ei voi jättää pohdinnoista pois.

Kolme viikkoa on noiden kaikkien näkemiseen liian lyhyt aika, joten suosittelen omien kokemusteni pohjalta seuraavaa: BsAs, Mendoza, Peninsula Valdes ja Iguazu.

18
Etelä-Amerikka / Vs: Buenos Aires
« : 17.04.2008, 23:49:46 »
Tämä lienee guia-t:n nettiversio:

http://www.comoviajo.com/

En jaksanut itse ruveta kokeilemaan mutta näyttäisi aika pitkälti reittioppaalta.

19
Lentomatkustus / Lennot Manilaan 330 euroa
« : 14.01.2008, 12:32:09 »
Lainaus käyttäjältä: "disko"
Siinä voit valita, menetkö Pariisin vai Damin kautta, Damin kautta hinta pysyy kolmosella alkavana. Unohda Charles-de-Gaulle!


Joo, niinpä näyttää. Kiitoksia avusta.

20
Lentomatkustus / Lennot Manilaan 330 euroa
« : 14.01.2008, 12:14:17 »
Äsekn ensimmäisellä sivulla näytettiin Singaporeen sitä vähän yli kolmensadan hintaa mitä aikaisemminkin, mutta seuraavalla sivulla hinta pomppasi jo yli kuudensadan. Onkohan siellä kuumeiset korjaustoimet jo käynnissä...

Sivuja: [1] 2 3 ... 9