Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alppimurmeli

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 10.05.2012, 09:37:14 »
Unohtui kirjoittaa tänne kuulumisia Kiinan-reissun jälkeen, mutta hyvinhän tässä vielä ehtii ;D

Päädyimme sitten lopulta yhdistämään Shanghain-lomaan muutaman päivän pyrähdyksen Taiwanille. Saaren vehreys tuntui hyvältä vastapainolta suurkaupungin betoniviidakolle. Viivähdimme yhden yön Taipeissa ja jatkoimme sitten matkaa lentäen Hualieniin. Kentältä oli minibussikuljetus hotelliimme Silks Place Tarokoon. Matkalla hotelliin saimme jo esimakua huikeista rotkomaisemista. Vietimme Tarokossa neljä yötä ja todella nautimme olostamme: lämpötila huiteli parinkymmenen paremmalla puolella ja aurinkokin paistoi enimmän aikaa. Luonnonrauha ja vihreys tekivät hyvää. Luonto oli Taiwanin-reissullamme muutenkin pääosassa: teimme Tarokon maisemissa yhteensä kuusi erilaista ja erimittaista patikkaretkeä. Ainutlaatuinen kokemus! Raskaan päivän päätteeksi oli ihana rentoutua hotellimme katolla, jossa oli varsin pätevä allasosasto 40-asteisine jacuzzeineen ;)

Shanghaista voisi todeta sen verran, ettei se päässyt lempikaupunkieni listalle. Lomamme siellä oli kuitenkin erittäin onnistunut - kiitos kaupungissa asuvien sukulaisten. Heidän avullaan Shanghaista sai kaavittua kermat päältä. Kertalaakista pääsimme kokemaan parhaat ruokapaikat, hieronnat, nähtävyydet ja ostospaikat. Ei mennyt aikaa turhaan haahuiluun ja säätämiseen.

Kokonaisuutena Kiinan-matkamme oli todella onnistunut, vaikkakin kovin lyhyt ja tiivis paketti. Mikä parasta, se sytytti kipinän Aasian matkailuun, joten tulee varmaan lähdettyä uudestaan tuonnekin suunnalle :)

22
Kuukausi enää ja sitten Nizzaan! Kesälomareissu nro 1 :)

23
Yleinen / Vs: Rajoittaako lemmikki matkustelua?
« : 28.03.2012, 11:12:34 »
Omalla kohdallani en voi valittaa: vanhempani ottavat enemmän kuin mielellään kolme kissaamme hoitoon koska vain :) Kolmea kattia olisikin aika vaikea tarjotella kenellekään muulle ja hoitolat eivät tule kysymykseen tällaisen lauman kanssa :o

Omantunnontuskilta ei kuitenkaan voi välttyä, eikä tietenkään ikävältä. Sen verran nämä lemmikit matkustelua rajoittavat, ettei pitkille reissuille tule lähdettyä eli maapallonympärimatkat voi unohtaa hetkeksi.

Kotimaan matkoille kissat otetaan mukaan, ja kolmen viikon mittaisella Euroopan automatkallakin ollaan pari kertaa kahden katin kanssa oltu. Loistavasti sujui neitien kanssa matkustus! Ensi kesän ohjelmassa on kolmen viikon road trip kotimaassa :)

24
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 28.03.2012, 10:58:29 »
Jurppe: on kyllä edelleen muistissa tuo matka - ikimuistoinen reissu sanan ei niin positiivisessa merkityksessä ;) Mutta rakkauttani Karibiaa kohtaan se ei saanut sammutettua. Olen vaan oppinut valitsemaan kohteeni paremmin...

25
10 päivää ja Italia kutsuu! Milanossa ja lähiseudulla luvassa nähtävyyksiä, shoppailua, patikointia ja toivottavasti pisteenä i:n päälle hyvää ruokaa. Mikä parasta, siellä on jo kesä, ihanaa 8)

26
Eurooppa / Vs: Salzburg ja ympäristö...
« : 26.03.2012, 10:52:46 »
Salzburg on ehdottomasti kesäkaupunki! Vietimme siellä pari päivää heinäkuussa 2010, ja tykkäsin kaupungista todella paljon. Kahdessa päivässä ehti hyvin kahlata läpi keskustan nähtävyydet, joista suosittelen ainakin seuraavia:

Festung Hohensalzburg -linnoitus kaupungin yläpuolella. Hienot näköalat!
Mirabell-puutarha
Hotel Sacherin kahvila - tarjolla sitä aitoa sacher-kakkua :)
Mozartin syntymäkoti ja asuintalo
Museum der Moderne Mönchsberg

Kävimme myös Kehlsteinhausilla eli Hitlerin Kotkanpesässä, kun yövyimme Berchtesgadenissa. Kannattaa mennä mestoille heti aamusta, niin välttää pahimmat ruuhkat. Pilvisellä ja sateisella säällä vierailu ei kannata; ylhäällä ei ole  upeiden maisemien lisäksi oikeastaan muuta nähtävää.

27
Yleinen / Vs: Pääsiäisen matkakohteet
« : 26.03.2012, 08:44:08 »
Italia pääsiäisenä on oma kestosuosikkini! Siellä pääsee nauttimaan jo kesäkeleistä, kun täällä Suomessa kärvistellään vielä takatalvessa... Olemme tehneet pääsiäisen aikaan road tripin Milanosta Roomaan, vaeltaneet Cinque Terressa ja tulevana pääsiäisenä kutsuu Lago Maggiore :)

28
Osaatko saksaa? Minulla olisi joutilas Naturwanderführer Teneriffa kirjahyllyssä. Siinä on 20 vaellusreittiä, jotka on kuvattu itse kirjassa sanoin, kuvin ja kartoin sekä sen lisäksi mukaan otettavissa irtokorteissa. Hieno opus!

29
Tyhmät kysymykset / Vs: Pääsiäispyhinä Euroopassa
« : 20.12.2011, 15:17:28 »
Paljon olen pääsiäisiä Euroopan kaupungeissa viettänyt, ja käytännöt tuntuvat vaihtelevan maakohtaisesti paljonkin. Yleistäen voisi sanoa, että sangen hiljaista on ainakin pääsiäissunnuntaina. Pitkäperjantaina ja 2. pääsiäispäivänä saattavat jotkut paikat olla auki. Se väliin jäävä lauantai on kyllä ihan normipäivä.

30
Jee! Tasan kuukausi talvilomaan :) Tosin tällä kertaa ei luvassa olekaan palmurantoja vaan puuterilunta... Ensimmäistä kertaa menossa talvella Alpeille, kohteena Itävallan Flachau.

31
Pohjoismaat / Vs: Lappiin joulukuun alussa
« : 20.10.2011, 09:17:12 »
Saarijärvi? Tarkoitatko siis Saariselkää?

Kiilopäältä saa vuokrattua lumikenkiä ja niissä maisemissa kannattaakin kenkäillä! Pihalta pääsee nousemaan suoraan tunturiin :) http://www.suomenlatu.fi/kiilopaa/muut_palvelut/valinevuokraus/

Pulkkamäestä lisää: http://www.saariselka.fi/sisalto/huvit-ja-harrasteet/pulkkamaki

Hyvää lomaa - nauttikaa kaamoksesta!

32
Pohjoismaat / Vs: Lappiin joulukuun alussa
« : 21.09.2011, 09:31:01 »
Pulkkamäestä tuli mieleen Saariselkä ja Kaunispään piiiitkä pulkkamäki - taitaa olla ainakin Suomen pisin. Saariselkä on kohteena ihan yhtä kätevä kuin Ylläs: Molemmat sijaitsevat lähellä lentokenttää, majoitusmahdollisuuksia ja muita palveluja löytyy ja komeaa tunturiluontoa on tarjolla päiväretkillekin.

33
Pohjoismaat / Vs: Lappiin joulukuun alussa
« : 21.09.2011, 09:28:19 »
Muutaman kerran olen ollut Lapissa itsenäisyyspäivän tienoilla, ja toisin kuin ehkä voisi kuvitella, se on hienoa aikaa ulkoiluun. Lapin pehmeä sininen kaamos kun on niin täydellisen toisenlainen kuin ahdistava pimeys täällä etelässä. Valoisaa aikaa riittää noin kello kymmenestä kahteen, kolmeen iltapäivällä säästä riippuen, eli kovin pitkiä päiväretkiä ei siinä ajassa ehdi tehdä. On myös vaikea tietää etukäteen, onnistuuko retkeily parhaiten suksilla, jalan vai kenties lumikengillä. Varaudu kaikkiin vaihtoehtoihin ;D

Olen ollut kaamosaikaan vain Ylläksellä, mutta voin vilpittömästi suositella kohdetta. Yllästunturin ympäristössä on lukuisia merkittyjä polkuja, latuja ja tulipaikkoja. Alueella on myös komeita tuntureita, joille kannattaa kavuta, jos vain sää sen sallii. Itselleni on jäänyt parhaiten mieleen nousu Kesänkitunturille itsenäisyyspäivänä kirkkaalla kelillä, kun pakkanen puree ja aurinko näkyy oranssina viivana horisontissa värjäten taivaan punaisen eri väreihin - upeaa! 8)

34
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 02.09.2011, 09:51:12 »
Oih, kuulostaa aivan ihanalta tuo Hailuogou! Ehkä joskus...

35
Harvoinpa juon ja vielä harvemmin baarissa. Jos jotain niin samppanjaa :-*

36
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 19.08.2011, 11:31:51 »
Pasilan betonihelvetissä, kuten tavallista. On se niin väärin, että suurin osa elämästä menee töitä tehdessä >:( Mutta jostain ne reissurahat on revittävä :P

37
Ja vielä yksi juttu ;D Launois Père & Filsillä on mahtava museo viinitilan yhteydessä: http://www.champagne-launois.fr/ Koko kierrokseen maisteluineen kannattaa varata aikaa pari tuntia ja sopia tapaaminen etukäteen. Heidän samppanjansa eivät ikävä kyllä erityisemmin sykähdyttäneet, mutta onneksi nämä ovat makuasioita ;)

38
Hyvistä ruokapaikoistakin kuulisin mielelläni mutta pelkäämpä että Michelin-ravintolat saattavat olla turhan kalliita meille :'(

Michelin-paikoissa voi saada lounasaikaan todella hyvää ruokaa ihan inhimilliseen hintaan. Tänä kesänä kävimme nauttimassa kolmen ruokalajin lounasta La Table Kobus -ravintolassa Epernayn keskustassa, ihan siinä katedraalin kulmalla.

39
Suosittelen, että käytte vähintään yhdessä isossa samppanjatalossa vierailulla, jotta pääsette tutustumaan kellareihin ja samppanjanvalmistusprosessiin. Itse en suosittele Möet & Chandonia: markkinointilätinää kovaan hintaan. Mielestäni on turha maksaa siitä, että pääsee katsomaan mainosvideota... Pommerylla on varmasti Champagnen alueen kauneimmat kellarit taideteoksineen ja valaistuksineen, ja itse rakennus on myös katsastamisen arvoinen. Castellanen samppanjatalossa on myös tarjolla kattava kierros, ja rakennuksessa on lisäksi pieni samppanjamuseo sekä hauska torni, jonne pääsee kiipeämään. Muita hyviä isoja taloja ovat mm. Lanson ja Mumm. Ja näitähän siis riittää!

Kannattaa ehdottomasti käydä myös pienempien tuottajien luona. Näissä paikoissa ei juuri kellarikierroksia ole tarjolla, mutta maistelemaan pääsee aina. Tapaaminen kannattaa tosin sopia etukäteen, ainakin jos on joku tietty paikka mielessä. Pienillä viinitiloilla ei juuri ylimääräistä henkilökuntaa ole, vaan omistajat ovat useimmiten päivät pitkät töissä viinitarhoillaan. Pienten tuottajien valikoimasta voi löytää todellisia helmia edulliseen hintaan.

Ehdotan, että käytte ajelemassa Côte des Blancsin alueella, jossa kasvatetaan pääasiassa Chardonnay-rypäleitä, sekä Montagne de Reimsin Pinot Noir -alueella. 100% Chardonnay ja 100% Pinot Noir ovat todella erityyppisiä samppanjoita! Kun käy visiitillä Grand Cru -kylien (esim. Le Mesnil-sur-Oger, Avize, Cramant, Bouzy tai Verzy) tuottajilla, ei voi mennä kovin pahasti metsään, vaikka tekisi heräteostoksia ;D


40
Hyvä valinta :D

En tiedä, montako teitä on matkassa, mutta tässä olisi kahdelle oikein viehättävä paikka Epernayssa: http://www.aucoeurdesvignes.fr/index.php

Reimsissa olemme yöpyneet La Paix -hotellissa: http://www.bestwestern-lapaix-reims.com/index.php
Moderni, siisti hotelli ja oiva sijainti, mutta aika hinnakas.

Tänä kesänä vietimme muutaman yön idyllisessä Hautvillersin kylässä: http://www.gite-hautvillers.com/
Edullinen, iso asunto! Tilaa olisi ollut isommallekin porukalle.

Samppanjatiloja ja -vierailuita löytyy sitten joka makuun ja niistäkin voin antaa vinkkejä, jos kiinnostaa. Alueella on myös useita loistavia ravintoloita. Itse olemme käyneet läpi lähinnä Michelin-paikkoja.

Vuokra-auto on näppärä (ellei jopa välttämätön), jos haluaa kierrellä eri samppanjakyliä, tiloja ja ravintoloita.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6