Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alppimurmeli

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Ei nyt ihan tuoreita kokemuksia, mutta koska muita vastauksia ei ole tullut, laitan tänne nyt jotain omiani.

Olimme Guadaloupella viikon päivät alkuvuodesta 2009 eli juuri yleislakon aikaan. Lakosta huolimatta lomamme onnistui loistavasti. Useammasta saaresta koostuvalla Guadaloupella riittää kyllä tekemistä ja näkemistä pariksi viikoksi - ainakin siinä tapauksessa, että luonnonnähtävyydet kiinnostavat. Maanpäällinen luonto oli ehdottomasti saaren parasta antia! Snorklaus sen sijaan ei sykähdyttänyt; Karibialla on siihen parempiakin kohteita.

Missäpäin majoitutte? Me asustelimme pienessä perhehotellissa lähellä Deshaiesin kaupunkia ja upeaa Grande Anse -rantaa eli Basse-Terren puolella. Viikossa ehdimme tutustua suurin piirtein omaan saareemme ja tehdä yhden retken Grande-Terren puolelle. Muut saaret jäivät ikävä kyllä näkemättä.

Hintataso on karibialaiseen tapaan korkea, suurin piirtein samaa luokkaa kuin kotimaassa. Syöminen siis maksaa. Tosin tienvarsikuppiloista saattaa saada oivan noutoaterian lounaan hinnalla.

Toivottavasti joku teistä osaa ranskaa: Meille tuli yllätyksenä se, että pelkällä englannilla oli haasteita pärjätä.

Toivottavasti tästä oli apua. Kysele ihmeessä lisää! Ainakin vaelluksista sun muista aktiviteeteista osaan omien kokemusten perusteella antaa vinkkejä.

42
Champagnea suosittelen minäkin! Vaikka asianharrastaja olenkin, uskon että kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa löytyy myös satunnaiselle kuplajuoman ystävälle :)

43
Kiina / Vs: Taroko Gorge, Taiwan
« : 18.08.2011, 11:16:55 »
Kiitos vastauksista! - Vahvistivat aika pitkälti omia mielikuvia.

44
Kiina / Taroko Gorge, Taiwan
« : 10.08.2011, 14:35:41 »
Joulukuussa on luvassa matka Shanghain kautta Taiwaniin, ja Taipein lisäksi olisi tarkoitus viettää muutama päivä Tarokon kansallispuistossa. Mielelläni lukisinkin muiden tallaajien kokemuksia paikasta!

Mikä on paras tapa tutustua kansallispuistoon? Tarjolla tuntuu olevan kaikenlaisia kiertoajeluita, mutta mieluiten tutustuisimme paikkaan patikoimalla. Mikä on paras tapa päästä kohteesta toiseen tai vaellusreittien lähtöpisteisiin? Vuokra-auto, taksi vai kenties polkupyörä?

Entä millä kulkupelillä kannattaa siirtyä Taipeista Tarokoon? Välimatkaa näyttää olevan alle 200 km, mutta olen ymmärtänyt, että aikaa kuluu matkaan yllättävän paljon. Onko juna näppärin vaihtoehto? Entä onko auton vuokraamisesta kokemuksia?

Myös parhaat vinkit Taipeihin ovat tervetulleita :)

45
Aika hauska sattumus oli, kun helmikuussa 2010 saavuimme hotelliimme St. Martinin pääkaupunkiin Marigotiin, meitä odotti  huoneessamme hotellinjohtajan suomalaisen vaimon jättämä kukkakimppu tervetulotoivotuksineen :)

Kävimme sitten yhdessä drinksuilla ja tapasimme muutenkin pariin otteeseen. Pariskunta oli meille suurena apuna mm. matkalaukkujen säilytyksen kanssa sillä välin kun käväisimme Anguillalla. He ovat asuneet viimeiset 20 vuotta St. Martinilla ja sitä ennen ympäri maailmaa. Oli hienoa tavata heidät ja nähdä omin silmin, että tuollainen elämä on mahdollista toteuttaa ;)

Ja hotelli on muuten Hotel Beach Plaza: http://www.hotelbeachplaza​sxm.com/us/st-martin-hotel​.html - Suosittelen!

46
Huomenna Ylläkselle ;D

Seuraava isompi reissu sitten joulukuussa: Shanghai + Taiwanissa Taipei ja Taroko NP 8)

47
Pohjoismaat / Vs: ratsastaminen Islannissa
« : 08.08.2011, 14:12:38 »
Onkos kenelläkään kokemusta Ishestarista (http://ishestar.is/)? Lienee aika iso paikka, tai ainakin useita toimipisteitä... Vaikuttaisi kätevältä että tulevat poimimaan asiakkaat Reykjavikistä hotelleilta, hyvä näin etenkin jos ei ole autoa käytössä eikä kiinnostusta käyttää suunnattomasti aikaa ja vaivaa julkisilla perille pääsemiseen. Mutta miten on itse retkien laita, mimmosia ne on, henkilökunta, entä hevoset? Ajattelin sellasta strong intermediate-tason päräytystä kokeilla. Millaistahan vauhtia sielä pääsee menemään?

Entä onko muita realistisia ratsastuspaikkavaihtoehtoja sellaiselle, joka majailee Reykjavikissä ja on julkisten kulkuneuvojen varassa ja joka mielellään menis kans muutakin kun käyntipuksuttelua? Pienet ryhmät plussaa! Muutaman tunnin retki hakusessa.


Kävin kesäkuussa 70-vuotiaan isäni kanssa Ishestarin issikkaretkellä. Koko ikäni olin haaveillut pääseväni Islantiin issikoimaan ja ehkä siksi kokemus oli pienehkö pettymys. Menimme aloittelijoillekin sopivalle perusretkelle, koska isäni oli vasta toista kertaa elämässään hevosen selässä... Porukkaa oli kuin pipoa, mutta onneksi jakaannuimme melko pian kahteen ryhmään: "vauhdikkaisiin" ja "hitaisiin". Ryhmän sai itse valita. Maastot eivät olleet Islannin mittapuulla kovinkaan vaikuttavat. Homma toimi kuitenkin yleisesti ihan hyvin, puitteet olivat kunnossa ja hevoset sekä vetäjät osasivat asiansa. Itse menisin seuraavalla kerralla kyllä mieluummin jonnekin pienemmälle tallille taikka sitten Ishestarin järjestämälle vaellukselle jonnekin muualle kuin Reykjavikin ympäristöön.

48
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 08.08.2011, 13:50:48 »
Dominikaaninen tasavalta, Puerto Plata

Aikanaan säästin opiskelijabudjetista yli puoli vuotta unelmieni kaukomatkaa varten, mutta eipä mennyt loma ihan niin kuin kuvitelmissa... Paikka ei vastannut millään tavalla paratiisimaisia mielikuvia, koko ajan satoi kaatamalla ja lopullinen niitti oli hotellissa jylläävä norovirus, jonka saatuani päädyin tiputukseen ja sairastin loppujen lopuksi kolme kuukautta... Olipahan reissu! >:(

49
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 08.08.2011, 13:41:27 »
Nyt alkaa olla Kiina-paketti kasassa. Monia eri vaihtoehtoja punnittuamme päädyimme varaamaan lennot Shanghaista Taiwaniin :) Päätöstä siivitti se, että sain kuulla Taiwania kutsuttavan Aasian vaellusparatiisiksi. Tarkoitus on viettää muutama päivä Taroko National Parkissa: aika mahtavat maisemat ainakin sen perusteella mitä googlettamalla löysin. Nyt kiinnostaisikin kuulla vinkkejä ja kokemuksia Tarokosta, jos joku on tuonne maailmankolkkaan päätynyt reissuillaan :D

50
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 13.04.2011, 09:48:19 »
Pitänee laittaa sitten tuossa myöhemmin sitten lisää kokemuksia ja ehdotuksia. Toukokuussa lähtö Kiinaan, ja Shanghaista suunnataan Suzhoun kautta Chengduun ja sieltä muutamaksi päiväksi sitten Hailuogoulle:)

Varmasti mahtava reissu tulossa! Kerro ihmeessä kokemuksia jälkitäteen :)

51
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 25.03.2011, 15:58:26 »
Kiitos kaikille tähänastisista ideoista! Lisää vinkkejä saa laittaa :)

52
Pääsiäisenä vasta Berliiniin ja kesäkuun alussa Islantiin. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, mitä sitä ennen vielä ehtii :D

No enpä taida enää ehtiä muuta kuin ensi viikonloppuna Saimaalle retkiluistelemaan :P
http://www.saimaaholiday.net/?page_id=278

53
Yleinen / Vs: Paljon olet käyttänyt rahaa matkailuun?
« : 07.03.2011, 15:42:22 »
Eipä näitä paljon viitsi laskeskella: kaikki menee mitä tulee :-[ Vuoden sisällä olen käyttänyt matkusteluun liki kymppitonnin.

54
Pääsiäisenä vasta Berliiniin ja kesäkuun alussa Islantiin. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, mitä sitä ennen vielä ehtii :D

55
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 02.02.2011, 16:11:54 »
Ja tässähän käy taas niin, että runsaudenpula iskee :P Onneksi tässä on vielä reilusti aikaa puntaroida eri vaihtoehtoja.

56
Kiina / Vs: Minne Shanghaista?
« : 02.02.2011, 13:04:14 »
Filippiinit voi tosiaan olla tällä aikataululla turhan haastava. Hainania mietin itsekin, mutta olen kuullut vähän ristiriitaisia kokemuksia siitä. Voisi kyllä olla järkevä vaihtoehto!

57
Kiina / Minne Shanghaista?
« : 02.02.2011, 12:20:13 »
Suunnitelmissa on Shanghain reissu ensi syksynä, ja tarkoitus olisi käyttää matkaan aikaa reilun viikon verran, ehkä 10 päivää. Meillä on Shanghaissa sukulaisia ja näin ollen majoitus tiedossa. Koko aikaa emme kuitenkaan haluaisi kaupungissa viettää, vaan lomaan olisi kiva yhdistää myös jokin muu Aasian kohde. Joko niin, että lentäisimme Shanghaihin ja olisimme pari päivää siellä, viettäisimme muutaman päivän jossain muualla ja lentäisimme taas kotiin Shanghaista - tai sitten niin, että lentäisimme Shanghaihin, olisimme siellä nelisen päivää ja jatkaisimme sitten kotiin jonkin toisen matkakohteen kautta. Jokin Aasian rantakohde ei olisi hullumpi vaihtoehto 8) Minne Shanghaista pääsee lentämään suoraan?

Olen Aasian-matkailussa aika amatööri: Thaimaata on tullut kierreltyä ja Hongkongia ihmeteltyä, siinä kaikki. Olen siis kiitollinen kaikista varteenotettavista vinkeistä :-*

58
Oli naurussa pitelemistä kun suomalais-irlantilaisella porukalla reissatessa suomalainen kaverini oli käräyttänyt otsansa auringossa ja selitti moneen kertaan että "I burned my foreskin". Tietenkään en korjannut hänelle erhettä kuin vasta reissun jälkeen. ;D

Tämä oli hyvä ;D

59
Sitten Italian reissun olen ehtinyt käydä saarihyppelyllä Kykladeilla, kaupunkilomalla Berliinissä ja vaelluksella Baijerissa. Seuraavaksi suuntaan Champagneen maistelumatkalle - ennen lumia olisi kiva piipahtaa vielä Lapissa. Talvella sitten Seychellien lämpöön 8)

60
Parin viikon päästä Pariisiin & Champagneen herkuttelemaan ;D

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6