Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - katjab

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
^ Tuollaisten tapausten valttamiseksi maksan usein luottokortilla hotellin/hostellin, siis silla samalla kuin milla varaus on tehty. Sitten voi ainakin helpommin osoittaa, etta maksu on mennyt kahteen kertaan.

Joo, mutta tuokaan ei siis estä sitä tuplaveloitusta, vaan asia on sitten selviteltävä reissun jälkeen...


Ei esta, joo, mutta ei tarvitse miettia hukkuneita kuitteja tai lahetella kuitteja osoittaakseen, etta on jo maksanut, kun kaksi tapahtumaa nakyy samoilla korttitiedoilla.

Itseasiassahan ne ei näkyisi samana tapahtumana, toinen olisi hotellin tiedoilla ja toinen tuon salaperäisen välittäjäfirman tiedoilla. Summakin voisi olla eri, kun valuuttakurssit vaihtelee. Luottokortti on minulla vaan varana enkä tykkää maksella korkoja ja katsella miinusmerkkisiä saldoja. Saldorajakin tietysti vaikuttaa, että kaatuuko se maailma vai ei... No mutta turha tästä on kättä vääntää, kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Ei tällaista kovin usein tapahdu.

2
^ Tuollaisten tapausten valttamiseksi maksan usein luottokortilla hotellin/hostellin, siis silla samalla kuin milla varaus on tehty. Sitten voi ainakin helpommin osoittaa, etta maksu on mennyt kahteen kertaan.

Joo, mutta tuokaan ei siis estä sitä tuplaveloitusta, vaan asia on sitten selviteltävä reissun jälkeen... Sain rahat takaisin, nyt laitan firmalle palautetta  ;D

3
Juuri tuon katevarauksen ja ennakkomaksun takia itse tykkään käyttää Booking.com sivustoa hotellien ostamiseen.

Niin tuo Moldovan majapaikka siis oli juuri booking.comin kautta, mutta taustalla toimii tuo travelmed-ketju, ei suoraan hotelli Cosmos. Nyt oli tullut jotain viestiä, että selvittelevät asiaa hotellin kanssa. Eikö se pitäisi se pitäisi selvittää ensin tai ennemminkin odottaa, että hotelli ilmoittaisi näiden roistojen jättäneen maksamatta, ennen kuin luottotilille kajotaan. Ei ole minullakaan ollut ongelmia minkään muun kanssa koskaan, mutta tämä firma ja nyt siis jo toista kertaa... grrrr  ???

4
En tiedä, saako täällä mainita nimiä, jos on huonoja kokemuksia? Jos ei, niin viestiä voi muokata  ;)

Kyseessä on kreikkalainen Travelmed-firma, jonka takana on hotelleja eri maista.

Viime kesänä oltiin Moldovassa Hotelli Cosmoksessa. Maksettiin hotelli paikan päällä, ei saatu kuittia eikä siinä väsyneenä sitä jaksettu edes anella. Kotiin kun tulin, niin luottokortilta oli myös veloitettu huoneen hinta. Asiaa sitten selviteltiin ja sain kuin sainkin rahat takaisin, tosin vain puolet, kun varauksen jälkeen oli tullut hotelliin joku erikoistarjous ja jouduttiin siis maksamaan se summa kuin mihin oltiin varauksen yhteydessä sitouduttu.

Tänä kesänä oltiin Hotelli Lidossa, Durresissa. Ensin maksettiin 10 % etukäteismaksu. Sen jälkeen ilmestyi kuukauden ajaksi katevaraus loppusummalle, joka hävisi ennen matkaa. Sitten maksettiin hotellissa käteisellä se summa, joka oli sovittu ja kotiin tullessa oli taas lähtenyt luottokortilta juuri sama summa  >:( Tällä kertaa kiskoin kuitin vahingosta viisastuneena respasta, mutta ei vielä ole asia selvinnyt.

Enpä olisi käyttänyt tämän firman "palveluita" enää uudestaan, mutta kun esim. booking.comia tai tällä hostelbookersia käyttämällä, ei etukäteen näe, että tämä firma siellä taas takana oli. Jos näin kaikki toimisi, niin jo vain ei voisi kukaan lähteä viikkoa pitemmälle matkalle, kun saldot paukkuisi yli.

Mutta siis varoituksen sanana, pyytäkää kuitti aina ja tarkistelkaa luottokortin saldoa takaisin tullessa pitemmänkin ajan. Tämä oli tullut aika äkkiä, mutta viime kesänä ehkä joskus kuukauden päästä paluun jälkeen.   

5
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 18.07.2011, 09:54:01 »
Samoin ollaan kotiuduttu, reissu oli mahtava, mutta järkyttävä mahatauti sieltä seurasi mukana ja olenkin maannut sängyn pohjalla viimeiset neljä päivää...

Kyydeistä: Tiranasta mentiin bussilla Durresiin. Bussit lähtee Bulevard Zogu 1:n pohjoispäästä rautatieaseman vierestä ja maksoi muutaman euron. Junia meni harvemmin.

Durresista bongattiin joku matkatoimisto RR. Tregtaren varrelta, joka möi lippuja Durmo Tours-busseihin. Lippu Strugaan maksoi 10 €. Bussi lähtee Durresin linja-autoasemalta n. klo 17. Linja-autoaseman parkkis on jotenkin remontissa, eli kadun varrelta. Kaikki bussit käy kiertämässä sellaisen liikenneympyrän ja sen perässä kun seisottiin ja huidottiin banaanikauppiaan kanssa, niin päästiin kyytiin. Strugasta otettiin sitten taksi Ohridille, maksoi 350 den ja vei perille majapaikkaan asti.

Ohridilta Bitolaan mentiin tavallisella reittibussilla, maksoi 220 den. Bussiasema on vähän syrjässä, joten mentiin taksilla, joka maksoi n. euron. Meidän bussi lähti 12.20.

Bitolasta mentiin Skopjeen myöskin reittibussilla 440 den. Meidän bussi lähti 9 aikaan aamulla. Niitä menee  usein.

Skopjessa sitten piti selvitellä kyytiä Thessalonikiin ja heti ensimmäisenä taksikuski kaupitteli kyytiä 130 € hintaan ja hinta laski 100 €:oon, kun ei oltu innostuneita. Esitteli passinsa ja paperinsa ja antoi käyntikortinkin. Ostettiin kuitenkin liput joen rannalta pienestä vihreästä kopista Holiday innin läheltä, jossa luki Sekoj Den Solun. 25 € oli yhteen suuntaan ja lipussa lukee, että Evropska linija. Myyjä ei puhunut englantia ollenkaan, vaan soitteli aina jollekin miehelle, jonka kanssa puhuin sitten puhelimessa ja asiat selvisi. Autot lähti Holidan innin vierestä klo 5 aamulla. Ne oli aika pieniä pakettiautoja ja niissä ei lukenut yhtään mitään, eli ihan hyvä, että yleensä huomattiin ja lähtö oli niin aikaisin, ettei ollut paljoa porukkaa. Tuli mieleen, että kyseessä oli vähän tyyliin paikallisten viipurinreissu. Kaikki muut tuli takaisin samana päivänä ja sopivat, että 16 tai 15. En saanut selvää kumpi kanta voitti. Lähtee jostain Egnatian ja Artistoleouksen risteyksestä, mutta vaikea siis tietää, että onko tilaa ja monenko aikaan tarkalleen ottaen lähtee.

Thessalonikista ostettiin Tiranaan liput Alvavelilta (Giannitson 31). Sieltä lähti myös bussi ja hintaa 25 €. Matka kesti hikiset 12 tuntia, koska mm. Kreikan ja Albanian rajalla saatiin tuhrattua pari tuntia. Samasta toimistosta voi ostaa lippuja myös Bulgarian eri kaupunkeihin ja mm. Istanbuliin.  

Ohridilta jos joku miettii majapaikkaa, niin suosittelen ehdottomasti Villa Veronia. Kahden hengen huone maksoi 20 €, hyvä sijainti, oma parveke, suihku, wlan, telkkari, ilmastointi, tosi siistiä. Paras hinta-laatusuhde ikinä! Booking.comilta ainakin löytyy.

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.06.2011, 15:47:10 »
Durrës, Albania  :D

7
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 18.06.2011, 12:40:14 »

Pääseekö Thessalonikista Bulgarian kautta ylöspäin junalla, vai onko sekin yhteys blokattu?

Käsittääkseni kaikki kansainväliset yhteydet on lopetettu:
http://www.raildude.com/train/no-international-connections-to-from-greece-from-01-01-2011-t5508.html#p22689

Nyt toimii nuo Skopjen bussiaseman sivut ja siellä on Soluniin (Thessaloniki) kyyti ma-ke-pe http://www.sas.com.mk/ ja muihinkin paikkoihin oli paljon linjoja.

Ja meillä tietenkin oli suunnitelmissa torstaina mennä, eli:
a) kysyn yksityisiä kyytejä torstaille
b) lähdetäänkin jo keskiviikkona tai vasta perjantaina
c) mennään bussilla/junalla Gevgelijaan, sieltä jollain kyydillä Polykastroon ja sieltä taas eteenpäin bussilla.
Toimivat varmaan toisinkinpäin.

Suomeen tullaan takaisin 14.7., eli laittelen sitten tietoa, miten sujui  ;D

8
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 01.06.2011, 22:55:07 »
Simeonidis Tours
14, 26th October St (100 metres toward waterfront from Monastiriou)
546 27 Thessaloniki
You catch bus across street (told to be there 17.00-17.15) 17.30, takes 3.5 hours."


Kiitos, ehkäpä tämä kulkee toisinkinpäin, eli lähtöaika olisi illalla 21-22 maissa jostain päin Skopjea. Mietin vaan tässä, että eivät sitten kai turistien rahoja siellä kaipaile, että josko skippaisi ja suuntaisikin Pristinaan ja Prizreniin...

9
Balkanin maat / Vs: Reissaamaan Balkanin tienoolle
« : 31.05.2011, 22:30:13 »
http://www.raildude.com/train/post22689.html

Tuolla olevan tekstin mukaan Skopjen ei pääsisi enää Thessalonikiin junalla  ??? Onko kellään tietoa, mahtaako kesällä olla sama tilanne? Entä oletteko menneet tätä väliä bussilla? Jossain luki, että maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin menisi bussi (ei pääse sivuille...) ja wikitravelissa että jotain yksityisiä busseja olisi. Kai niitä sentään joka päivä menee? Bitolasta oli se joku yhteys tässä ketjussa, mutta kuulostaa vaivalloiselta.

Edit: tuolta löytyy meidän viime kesän kuvat (Belgrad, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Budva, Podgorica):
http://www.flickr.com/photos/katjafin/collections/72157624846597194/
Tuolla oli ainakin ihan hyvät yhteydet, ostettiin aina liput seuraavaan paikkaan kaupunkiin tullessa. Jos jotain kyseltävää näistä, niin laitelkaahan viestiä :)

10
Vielä melko vähätekstinen blogi löytyy osoitteesta:
http://ukrainajamoldova2010.blogspot.com/

Tällä hetkellä ollaan Pietarissa ja ensi yönä hypätään Moskovan junaan. Vettä sataa ja kylmä on, mutta eiköhän noita hellepäiviäkin osu matkan varrelle.

11
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 03.01.2010, 22:29:12 »
Eikös siellä nämä Produkt - pikkuliikkeet ole auki miltei aina? Ainakin mitä itse muistelen, niin aika hyvin olivat auki kun itse kävin.

Uuden vuoden päivänä ei paljon mitään ollut taaskaan auki. Esim. Vladimirskajan metroaseman tienoilla yksi kirjakauppa ja Coffee House 14 maissa ja sitten myöhemmin pari muutakin paikkaa. Onhan noita Produkty-kauppoja, mutta ei niitä nyt varsinaisesti kierrellä viitti ;)

Lauantaina, eli 2.1. lähdettiin jo klo 13 junaan, eli ei katseltu, onko mikään auki. Viipurissa oli kaveri ja kaikki pikkukaupat oli kuulemma kiinni.

Lunta oli ja paljon, samoin palatsiaukiolla sakkia uutta vuotta vaihtamassa. Linkin takana muutama kuva, tosin kuvaaja ei oikein näytä olleen iskussa ;)

http://www.flickr.com/photos/katjafin/sets/72157623002617781/detail/


12
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 29.12.2009, 19:39:51 »
Tuli mieleen, että uuden vuoden päivänä sitten on ollut vaikeuksia löytää yhtään mitään paikkaa, mikä olisi edes auki, että heräämisen kanssa ei ole kiire

Illalla vasta aukeavat useimmat ravintolatkin eli vähän niin kuin Suomessa joulupäivänä?

Entä mites tuo 2. tammikuuta mahtaa sitten toimia? Earth Calendar kertoo, että Venäjällä on silloin "2nd New Year's Day Holiday". Mahtaako tällaisena toisena uudenvuodenpäivänä olla myös suurin osa paikoista vielä kiinni vai vastaako se nyt lauantaille osuessaan käytännössä jo aika tavallista lauantaita?

Muistelisin muutama vuosi sitten, että oli ihan kaupat auki ja jossain torillakin käytiin... Täytyypä lauantaina katella  ;)

13
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 21.12.2009, 21:30:57 »

    * Berliini 5
    * Bratislava 4
    * Budapest 4
    * Bukarest 4
    * Helsinki 2
    * Kiova 5
    * Ljubljana 4
    * Lontoo 4
    * Madrid 5
    * Moskova 5
    * Oslo 3
    * Pariisi 3
    * Praha 4
    * Riika 4
    * Rooma 4
    * Tallinna 3
    * Tukholma 3
    * Vaduz 3
    * Vatikaani 3
    * Varsova 3
    * Vilna 3
    * Wien 2
    * Zagreb 4

14
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 14.12.2009, 20:36:27 »
Tuli mieleen, että uuden vuoden päivänä sitten on ollut vaikeuksia löytää yhtään mitään paikkaa, mikä olisi edes auki, että heräämisen kanssa ei ole kiire  ;D

15
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 10.12.2009, 17:36:50 »
Kenelläkään kokemusta miten Pietarissa ihmiset juhlii uutta vuotta? Onko siellä kaikki paikat ihan tukossa vai pysyttelevätkö kodeissaan? Epäilisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Hyviä menovinkkejä?


Monet on kotona. Olen saanut käsityksen, että se on ennen kaikkea tällainen meidän joulua vastaava perhejuhla, missä pöytä katetaan koreaksi, ammutaan raketteja jne. Porukkaa riittää myös kaduille kuitenkin ja esim. metro taitaa olla neljään asti auki. Kaikilla on mahdottomat määrät kaikenlaisia paukkuja ja kuulostaa kuin olisi jossain sotatantereella. Saa nähdä vaikuttaako tuo Permin katastrofi asiaan mitenkään (tuskin).

Ravintoloissa on myynnissä kaikenlaisia illanviettopaketteja, mutta hinnat on olleet aika korkeita (3000 p---), eli en ole tällaisia ottanut. Tänä vuonna pääsen perille vasta iltapäivällä aattona, eli ehkä mennään vaan palatsiaukion suunnalle katselemaan ilotulituksia ja jos johonkin pääsee sisälle, niin sitten mennään.

16
Oliks Harrodsille Lontoossa ainakin joskus ollut jotain rajoituksia? Reppu ja sortsit ainakin kiellettyjen listalla? Pääsin sisälle, mutta vaatteet olikin ihan tavalliset ja ostettiinkin jotain  :D

Moskovassa kesällä oltiin vissiin reissussa rähjääntyneen näköisiä, kun mentiin johonkin ökyhienoon paikkaan. Portsari katsoi meitä jotenkin pitkään ja hiljaa päästä varpaisiin, mutta päästi sisälle. Sanoi vielä jotenkin, että joo kyllähän te (kai) tänne voitte tulla. Vähänkö tuli vaivautunut olo ja ei sitten ruokaa tilattukaan vaan pelkkää kahvia ja jätskiä ja niitäkään ei tuonut oikein... ei jäänyt tippiäkään.

Mutta pääsääntöisesti tuo menee omalla kohdalla niin, että tulee jo ovelta katsottua, että tuo on liian hieno (lue tylsä) paikka meille ja tallustellaan seuraavaan. Tosin vaatetus nyt ei mitään niin erikoista kuitenkaan ole. Jakkupukua ei ole tullut mieleen edes missään tarvittavan; edes täällä Suomessa toimistotöissä  :-[

edit: ja uskonnolliset nähtävyydet sitten erikseen: joku huivi mukaan ja pitkä hame jne. Yritän tällaisia asioita kunnioittaa.


17
Terveys ja turvallisuus / Vs: Uhkaavin tilanne matkalla
« : 07.12.2009, 22:51:51 »
Omat kuumoitukseni ovat liittyneet lähinnä kulkukoiriin. >:(


Bukarestissa yksi koira melkein puri minun poikaa. Meni hölmö silittelemään sitä, kun baarin omistajakin näin teki enkä tajunnut varoittaa. Constantassa ei meinattu tapahtuneen jälkeen terassilta uskaltaa lähteä pois, kun kolmen kulkukoiran liiga hyökkäili ihmisten mm. pikkulapsen kimppuun ja paikalliset heitteli niitä kivillä. Jotakin kiertoreittiä siitä sitten selvittiin...  :-X

18
Yleinen / Vs: Ennakkoluulosi eri kohteista?
« : 22.11.2009, 16:29:05 »
Kuulostaa jotenki tosi tökeröltä selittää täällä ilman minkäänlaista kokemusta (näin ainaki luullakseni) että olis piinaavaa olla jonku kans tekemisissä.

Tiedoksi vaan että tässä kypsässä iässä on tullut noita kokemuksia hankittua sen verran, että omakohtaistakin perspektiiviä on asioihin, esineisiin ja ihmisiin.


Hankkikaa lapsukaiset elämä  ;)

Niin kysehän ei enää ole ennakkoluuloista, jos omakohtaisia kokemuksia löytyy.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ennakkoluulo

19
http://www.hotels.co.uk/hotel-deals/landmark_quiz
Kuinka hyvin tunnistat kaupungit, kun joku kuuluisa maamerkki puuttuu kuvasta.


20
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 05.11.2009, 18:31:02 »
Kiitos Katja! Vielä sellaista kyselen ennen matkaan lähtöä, että myydäänkö noissa venäläisissä junissa lippuja junissa? Svetogorskissa nyt tuskin mitään asemaa edes on, mutta lähinnä mietityttää että tarviiko Viipurissa vaihtaessa mennä asemalle lippua hankkimaan. Vaihtoaikaa näyttäisi olevan 17 minuuttia, eli jos mahdollista niin mieluiten sitä hyppäisi suoraan junaan...

Olen ostanut aina lipun etukäteen ja Viipurin asemalle on tullut sisälle sellaiset portitkin, mistä ei ilman lippua pääse ratapihalle. Toisaalta sinä olet jo valmiina siellä kiskoilla, kun vaihdat vaan junaa, että tätä ongelmaa ei ole. Luulisin onnistuvan, koska hitaammat junat pysähtyy joka asemalla, missä harvalla on lipunostomahdollisuus ja olen nähnyt ihmisten ostavan lippuja junassa. 100 % en uskalla kyllä luvata, kun en ole lipullisena kovin tarkkaan asiaa seurannut. Mahdollisuus olisi ehkä kysyä jo Svetogorskin junassa, että VPiter? Tai viimeistään siihen Pietarin junaan hypätessä, että moshno sdes kupit biljeti?

Sivuja: [1] 2 3 ... 8