Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eppis

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Mustaa kahvia. Kyytipojaksi kirsikkajuustokakkua.  :)

2
Terveys ja turvallisuus / Vs: malarialääkitys
« : 13.09.2013, 06:23:38 »
Malarone maksaa 12 tabletin pakkaus 62 euroa, eli 5 euroa päivässä. Omalla kohdallani neljän kk:n kulut olisivat olleet siis 600 euroa eli ei aivan pikkusumma. Ja tällöin ei suositeltu malaronen pidempiaikaista käyttöä, nyt tuo rajoite on näemmä poistunut.

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: malarialääkitys
« : 12.09.2013, 19:51:10 »
Itse kävin hakemassa malarianestolääkitykseen reseptin lääkäriltä, ja samoja levinneisyyskarttoja se lääkäri katsoi kuin minä aiemmin netissä.  :)

Doksisykliiniä otin mukaani, mutta noin kuukauden jälkeen lopetin kuurin omatoimisesti kesken pahojen sivuvaikutusten vuoksi. Loput kuukaudet oleilin maailmalla (myös malaria-alueilla) hyttyssuihkeiden ja iltaisin/öisin/aamuisin pitkän vaatetuksen turvin. Aina pistojen ilmaantuessa panikoin hetken, saanko malarian. En saanut.

Älä tee niinkuin minä tein, vaan niinkuin neuvon tekemään. Käy Suomessa lääkärissä ja osta lääkitys täältä. Aasiassa kuuli paikallisilta niin monennäköistä juttua malariasta, että luotan ilomielin länsimaiseen lääketieteeseen.

4
Ostin runokirjan.

5
Tällä kertaa seuraavan matkan rajoitteena on ennen kaikkea aika. Ensi talvena en enää voi lähteä muutaman viikon-muutaman kk:n matkalle Aasiaan, kuten tähän asti on ollut talvisin tapana, vakituisen työpaikan vuoksi. Lämpöön olisi kuitenkin päästävä joskus tammi-maaliskuussa 2014, mutta aikaa on vain viikko. Periaatteessa kuitenkin 9-10 päivää, pe- seuraavan viikon su.

Egypti olisi ollut täydellinen kohde, lyhyt lento ja varma aurinko, mutta sattuneista syistä se maa jää nyt pois laskuista. Hyvä puoli taas on se, että vaikka aikaa ei olekaan rajattomasti, niin raha ei ole nyt tällä reissulla este, kallimpikin kohde/lento siis käy.

Vinkkejä? Mihin itse lähtisit tilanteessani?

6
koska heräsin hyvin nukutun yön jälkeen saariston vielä täysin kesäiseen aamuun. Pesin kasvot merivedellä ja join aamukahvini terassilla merta ja joutsenia katsellen.

Nyt istun aurinkoisella ja lämpimällä rannalla. Ajattelen, kuinka onnellinen olen, koska olen viihtynyt uudessa, vakituisessa työpaikassani. Tällaisina hetkinä ei ole matkakuumetta, tai edes -lämmönnousua.   ;)

7
Aasia / Vs: Bali
« : 08.09.2013, 11:13:18 »
Sanuria minäkin suosittelen lapsiperheelle. Huomioikaa, että hotelli on lähellä uimarantaa (paitsi jos uima-allas riittää). Kuumuus on tukahduttavaa ja luultavasti ainakaan pienet lapset eivät jaksa kävellä pitkiä matkoja. Merivirtojen kanssa kannattaa olla tarkkana uidessa.

Takseilla oli hyvä kulkea. Kunhan sopi ennen matkaa hinnasta, joko mittari päälle tai kummallekin osapuolelle sopiva hinta. Mittarin suostuivat lähes joka kerta laittamaan päälle, paikallisena uutena vuotena tosin piti kokeilla ensin viittä eri taksia, kun hinnat olivat niin pilvissä. Mutta jos se ei ole niin pennin tarkkaa, niin mikäs siinä.

Skootterin vuokraamista en suosittele, jos teillä on lapsia mukana, turvallisuussyistä.

Sen sijaan suosittelen Ubudia, paikalliseen kulttuuriin tutustumista (siltä ei voi välttyä missään päin Balia, no ehkä Kutan keskustassa), paikallista herkullista ruokaa, Ubudia, tulivuorivisiittiä (ylös asti ei ehkä kannata lasten kanssa lähteä vaan katsella näkymiä kauempaa), riisiterasseja ja upeita näkymiä Uluwatulla(?). Ja lämmöstä nauttimista.


8
Olen iloinen, koska:
-aurinko paistaa, mutta ei ole liian kuuma
-kesästä nauttimisen jälkeen aloitan syksyllä uudessa työpaikassa, joka on vakituinen, tämä helpottaa tulevaisuuden suunnitelmia pitemmän päälle
-tein eilen erittäin edullisia löytöjä the body shopista
-suloisen ja hymyileväisen kummityttöni seura, josta sain nauttia koko eilisen päivän
-mukavat suunnitelmat viikonlopulle

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Rahanvaihto?
« : 02.07.2013, 13:57:59 »
Kambodzassa löytyy isoimmista kaupungeista hyvin automaatteja, joista voi nostaa dollareja. Kannattaa tosin ottaa pieni summa dollareja alkukassaksi, varmuuden varalta.

Älä kuitenkaan tee sitä virhettä, että vaihtaisit etukäteen euroja, dollareita, thaimaan bahteja tms. vahvaa valuuttaa Kambodzan rieleiksi. Häviät siinä taloudellisesti.  Riel on arvoton ja ns. roskavaluutta, ja ne kannattaakin kuluttaa, ennen kuin poistut maasta.

Kambodzassa ilmoitetaan hinnat turistikohteissa lähes poikkeuksetta dollareissa, ja lähes kaikki (no ei nyt sentään hostellit tms) maksoikin aina "one dollar". Halpa maa, siis.  :D

10
Suosittelen viisumin hakemista. Todennäköisesti selviät sakoilla, mutta itse en kyllä ottaisi minkäänlaista riskiä tällaisessa asiassa. Kaveri oli joutunut vaikeuksiin lentokentällä ylimääräisten päivien vuoksi. Hyvä kun päästivät Suomen lennolle.

11
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 02.07.2013, 13:27:43 »
Tällä kertaa kotipiha, Etelä-Suomi.  :) +22, puolipilvistä. Kelpaa juoda kahvit ulkona. Huomenna sijaintini on toivottavasti Turun saaristo.

12
Tämä on varmaankin itsestäänselvyys ja maalaisjärjellä pääteltävissä (mutta kun matkustat ensimmäistä kertaa, niin kerron silti): busseissa ja varsinkin yöbusseissa älä laita yleisiin säilytystiloihin bussin alaosaan mitään arvotavaraa (katoavat sieltä nopeasti), vaan pidä rahat, passi, kännykkä, luottokortti jne. aina lähelläsi. Rahavyö on pienille tavaroille sopiva.

13
Etunimeni on suomalainen muunnos kansainvälisestä nimestä, joten yleensä kuulen sitä kansainvälistä nimeä aina ulkomailla. Nimeni myös monesti kirjoitetaan sillä kansainvälisellä versiolla. Se on niin lähellä omaa nimeäni, ettei tuo itseäni pahemmin haittaa (kun ei kyse ole mistään virallisista papereista).
Matkakumppanini nimessä on kaksoiskonsonantti ja se lähes poikkeuksetta muutetaan yhdeksi konsonantiksi ja usein myös vokaalit muuttuvat. Lisäksi hänen nimensä lausutaan joka kerta väärin, vaikka sen toistaisi kuinka monta kertaa tahansa. :)

14
Ei ole matkailu todellakaan vieroittanut itseäni suomalaisesta kulttuurista, päinvastoin. Olen alkanut enemmän arvostaa suomalaista kulttuuria ja suomalaisuutta yleensäkin. Ihan yksinkertaisuudessaan sitä, että yleensäkin olen suomalainen.

Onnellisuus on aina suhteellista. Matkalla kehitysmaassa tuli kyllä oikeastikin paha olo, kun katsoi niitä huono-osaisimpia paikallisia, ja vertasi väkisinkin omaan elintasoonsa. Siinä tuli mietiskeltyä ja luvattua itselleen useastikin, ettei enää Suomeen palattuaan valita "turhasta", kuten työstressistä tai siitä, jos kaupasta on maito loppu, samaan aikaan kun koditon jossakin kaukana näkee nälkää.

No, Suomeen palattua on taas ne omat murheet äkkiä päällimmäisinä ja on suunnilleen maailmanloppu, jos vaikka digiboksi hajoaa. :D Näissä tilanteissa sitä miettii, kuinka paradoksaalista elämä on, ja että sitä kannattais nauttia, kun ikinä ei tiedä, mikä niistä päivistä on viimeinen.

Aiheesta toiseen, Suomesta löytyy paljon kulttuuria. Itse kävin juuri viime viikolla Turussa keskiaikamarkkinoilla, siinä oli kulttuuria ja myös suomalaisen kulttuurin historiaa kerrakseen. Muutkin tämänkaltaiset tapahtumat ja markkinat on mieleeni. Kirjastoja käytän aktiivisesti ja luen paljon suomalaista kirjallisuutta. Kuuntelen suomalaista musiikkia ja katson (välillä laaduttomiakin)suomalaisia tv-sarjoja ja elokuvia. Erityisesti suomalainen komedia uppoaa, ja suomalaista, hieman mustaakin huumoria tulee kyllä ulkomaan reissuilla usein ikävä.  Teatterissa olen käynyt viime aikoina harmillisen vähän, mutta ensi viikolla asian pitäisi korjaantua, kun menen kesäteatteriin. Myös stand up on mielestäni hauskaa.

Sitten ihan perusillanistujaiset kavereiden kanssa hyvän ruuan parissa, metsäretket, mökkeily tai puistopiknikit on mun mielestä suomalaista arkista kulttuuria parhaimmillaan ja joista nautin suunnattomasti. Talvella esimerkiksi saunaillat tai jopa ruotsinristeilyt (:D) on tällaista arkista kulttuuria. Suomessakin matkaillessa kulttuurierot näkyy selvästi.

15
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 02.07.2013, 12:15:28 »
Vaisjanille: Meillä taitaa olla erilaiset intressit matkailua koskien, koska itse en taas viihtynyt juuri ollenkaan Kutan "bilehelvetissä".  :) Mutta yritän silti parhaani mukaan kertoa, mikä minua Ubudissa viehätti.

Minua kiehtoi koko Ubudista aistimani ainutlaatuinen tunnelma, jota en ole tähän asti muualla kokenut. Koristeelliset talot, loputtomiin jatkuvat pikkukadut  yksityiskohtaisine kauniine portteineen tai sisäpihoineen, persoonalliset pikkuiset taidepuodit ystävällisine myyjineen (sain Ubudissa noin tuhat kertaa parempaa palvelua kuin esim. Kutalla).

Jo ravintolassa käynti oli Thaimaan ja Kambodzan muovituolikojujen (nekin toki hyviä)  jälkeen kiehtovaa, sillä jokaisessa ravintolassa oli panostettu valtavasti sisustukseen, taustamusiikkiin ym. tekijöihin. Kävinkin Ubudissa melkein joka kerta eri ravintolassa syömässä, koska jokaisessa niistä löytyi aina jotakin omaa ja persoonallista. Jo kahvilla käynti oli nautinto sinänsä.

Ubudissa oli jotakin sellaista hippimäistä/(teko-?)taiteellista tunnelmaa, jota imin sisääni koko ajan kaduilla kulkiessani, ja matkakumppanini (mies) hermostuikin välillä, kun joka kymmenennen askeleeni jälkeen pysähdyin ihastelemaan jotakin patsasta tai koristeellista nurkkaa tai maailman kauneinta kukka-asetelmaa tai tuoksuttelemaan taas uuden tuoksuista suitsuketta. Jos tällaisia asioita ei arvosta, Ubud voi olla väärä paikka. Sitä on sanoin tai konkreettisesti vaikea selittää, mikä siinä veti puoleensa. Olen ennenkin nähnyt kauniita rakennuksia, mutta tässä oli jotakin muutakin.

Kävin myös apinametsässä, mikä oli ok kokemus, mutta kammoan apinoita ja yritän yleensä kiertää ne kaukaa. Museoista en osaa sanoa, koska en käynyt sellaisissa. Riisiterassilla kävin, onneksi. Se vihreän sävy...

Ihana puoli Ubudissa oli myös bilettäjäsekoiluturistien puuttuminen ja se, ettei kaduilla tai ravintoloissa raikannut länsimainen tanssilistapoppi aamusta yömyöhään. Turisteja toki oli, mutta hieman erilaisia. Oli Ubudissakin toki muutama/pari biletyspaikkaa(?), mutta kiersin ne kaukaa ja olin silloin yleensä jo unten mailla.

Ubud oli raikkaine vuoristoilmoineen ja ukkosineen myös tervetullut pako surffirantojen tuskaisesta paahteesta.

Ubudista ei voi oikeastaan sanoa mitään tiettyä paikkaa, missä siellä pitäisi käydä, koska se viehättävyys on juuri siinä kokonaisvaltaisessa tunnelmassa, väreissä, tuoksuissa, ilmapiirissä. Kaduilla kävely, pikkukahvilassa istuskelu, taidekaupassa vaeltelu. Ei siihen sen kummempia vaadita, mutta silti siinä on jotakin täysin muuta, suurta.ja ihmeellisempää kuin kotikaduillani tai suuressa kauppakeskuksessa kiertely tai starbucksissa(sieltä saa kyllä hyvää kahvia) istuskelu.

16
Mustaa kahvia. Jos sen avulla vaikka saisi päivän vähän paremmin käyntiin.

17
Aasia / Vs: Yleisiä kysymyksiä Bali ja Gili-saaret
« : 24.06.2013, 14:32:25 »
Sää voi olla helmikuussa Balilla melkein mitä tahansa, joten on täysin arpapeliä, millaista sää on parin viikon aikana. Silloin on kuitenkin sadekausi meneillään. Jos satavarmaa aurinkoa haet, jätä Bali väliin. Vettä sataa todennäköisimmin ja sitä tulee paljon, mutta hyvällä tuurilla aurinkoakin näkee enemmän. Lämpöä voin kuitenkin 100 % luvata. Itse vietin maaliskuun Balilla ja sadekausi oli vähitellen loppumassa, silti välillä tuli päiviäkin vettä lähes yhteen putkeen. Mutta tukalaa aurinkoakin riitti moneksi päiväksi. Ubudissa satoi, kun Kutalla paistoi. Silti suosittelen Balilta eniten juuri Ubudia, se on once in a life time kokemus. Gileillä usein myös aurinko paistaa, vaikka Balilla sataisi. Paratiisirannat löytyy juurikin Gileiltä.

18
Aasia / Vs: Tulivuoret Balilla
« : 24.06.2013, 14:20:38 »
Balilla onnistui hyvin kaikenlaisten retkien ja aktiviteettien varaaminen paikan päältä. Itse kävin vain katsomassa tulivuoren profiilia hieman kauempaa. Jos kiipeät vuorelle, varaudu heräämään aikaisin aamuyöstä. Ja varaa lämmintä vaatetta mukaan, siellä on oikeasti kylmä vaikka Bali muuten onkin tukalan hiostava. Tarjontaa näillä reissuilla on roimasti enemmän kuin kysyntää, joten tinkiä kannattaa. Balilla myös kusetus on jokapäiväistä, joten hieman varuillaan/valppaana kannattaa aina olla...

19
Thaimaa / Vs: Majoitus Bangkokissa
« : 31.05.2013, 10:34:05 »
Sanoisin, että tuolla budjetilla Bangkokista ei saa lähellekään sitä mitä haet. Jonkun todella likaisen, vailla mitään palveluja syrjässä olevan loukun ehkäpä. Ellei sitten käy jäätävä tuuri... Thaimaassa hinnat eivät sinällään ole paljon kallistuneet, mutta euron kurssi on heikentynyt selkeästi ja sen kyllä todellakin huomaa. Ehdottaisin välttämään Khao Sania, jos rentoutua haluatte (ja nukkua hyvin) ja lisäämään budjettiin 5-10 euroa, niin voidaan olla jo vähän lähempänä. Ai niin, tähän vastaukseeni saattaa vaikuttaa se, että on tullut nukuttua aikoinaan lutikoiden keskellä ja ties millaisissa saunan lämpötilaa vastaavissa oikeasti saastaisissa kopeissa, nyt vanha ei enää jaksa vaan maksan mieluusti sen kympin enemmän (toki ymmärrän jos budjettisi tosi pieni mutta halvalla ei yleensä saa hyvää). Joku uudehko dormi ehkäpä?
Alkuvuodesta yövyin monta kertaa nantra sukhumvit hotellissa, aivan skytrainin vieressä, puhtaat ja uudehkot huoneet, mahdollisuus kevyeeseen aamupalaan, uima-allasta ei kyllä ikävä kyllä ollut. Hinta tuolloin 1000 bahtia, aamupala sisältyi hintaan. Nykyisestä hinnasta en tiedä.Mutta ehkä joku muukin voi hyötyä tästä vinkistä. Suosittelen.
Huhtikuussa reissun lopussa rentouduimme hotelli Manhattanissa. Kunnon hotelliaamiainen, uima-allas, kuntosali,siisti huone puhtaine kylpyammeineen, skytrain lähellä ja vähän tuota Nantraa kalliimpi. Löysimme netistä jonkun tarjouksen tästä hotellista. Hintaan nähden laatu erittäin hyvä, jos vaikka reissun lopulla on varaa ja halua panostaa pikkasen enemmän.

20
Tiskaaminen, stressi ja työ saattaisivat seurata mukanasi, jos muuttaisit Suomesta muualle.

Olikos se toissa kesänä, kun Suomessa oli älyttömän kuuma. Mun mielestä ikävää...  :)

Tiedän, mutta vastasin suoraan kysymykseen, mitä en tällä hetkellä ikävöi Suomesta. :) Tosin asioita, joita ikävöin Suomesta, alkaa jo olla enemmän. Sen vuoksi en todennäköisesti koskaan tule muuttamaan Suomesta pysyvästi pois. Hyvin mielin siis kotiin, kunhan reissu loppuu. Matkalle on mukava lähteä, mutta vielä mukavampaa on tulla omaan kotiin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11