Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eppis

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
201
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 02.10.2009, 10:12:42 »
Ostimme ebookersilta menopaluuliput helsingistä bangkokiin, ja vaihto molempiin suuntiin amsterdamissa. Lentoyhtiöinä finnair ja china airways.

Menomatkalla vaihtoaikaa Amsterdamissa noin 4 tuntia eli varmasti riittää. Paluumatkalla 2 h 40 min, ehtiikö tässä vaihtaa Amsterdamin kentällä konetta rauhassa vai saako juosta? Meillä siis saman lipun alla nuo lennot. Lentoyhtiö ilmeisesti korvaa, jos aiempi lento myöhästyy emmekä ehdi jatkolennolle? Tarvitseeko meidän itse huolehtia matkatavaroistamme vai siirretäänlö ne automaattisesti koneesta toiseen? Entäs onko Amsterdamissa turva- tai passintarkastuksia, ellemme poistu kentältä? Vai siirrymmekö vain terminaalista/portilta toiseen? Aiemmin olen lentänyt Bangkokiin suorilla lennoilla.

Tyhmiä kysymyksiä, kyllä.

Ja yksi vielä kiellon päälle. Matkalipussamme on ilmoitettu istumapaikkamme näille lennoille: hel-amsterdam, amsterdam-bkk ja takaisin tullessa amsterdam-hki mutta ei lennolle bkk-amsterdam. Osaako joku sanoa miksi? Ja saammeko paikat sitten lähtöselvityksessä kun lähdemme bangkokista paluulennolle? Sen vuoksi kiinnitin tähän huomiota, koska kolmelle lennolle oli paikkatiedot ja yhdestä lennosta ne puuttuivat.

Kiitän ja kumarran jos saan vastauksia.

202
Thaimaa / Vs: Koh Tao
« : 28.09.2009, 16:06:36 »
Hin Wong Bayta minäkin suosittelen. Olimme siellä low seasonin aikaan, joten en osaa sanoa, pitääkö kuljetus varata etukäteen. Ei siitä mitään haittaa ainakaan ole jos etukäteen varaa...

Vietimme huhtikuussa 2 viikkoa View rock resortissa, ja voin suositella kyseistä ho(s)tellia. Bungalowit isoja ja erittäin siistejä, ruoka oli hyvää (tosin hieman hintavaa, mutta eikös Koh Tao ole muutenkin esim. Phangania kalliimpi?), hyvät moskiittoverkot ja isot parisängyt. Terassit isoja ja upeilla näkymillä alas merelle. Siellä oli luonnon rauhaa, meri ja viidakko vierellä. Uimaan ja snorklaamaan pääsi suoraan hotellin laiturilta, ja vaikkei hotellilla olekaan hiekkarantaa, heillä oli hyvä tasanne auringonottoon.

Kumppanini kävi myös tekemässä fun dive:n. Sukellusfirma oli hostellin yhteydessä, ja sukellusohjaaja/opettaja osasi hommansa.

Miinuspuolia onkin sitten syrjäisyys, pelottavan jyrkät tiet (!) perille ja se, ettei sähköä tule kuin auringonlaskusta auringonnousuun, eli kuumuus. Päivät olivat huhtikuussa tukalan kuumia, eikä yöksikään mökit viilenneet (meillä oli tuuletinhuone). Hiki valui yötä päivää. Toisaalta joulukuussa ei pitäisi olla niin kuuma kuin meillä huhtikuussa.  :)

203
Thaimaa / Vs: Ötökät Thaimaassa
« : 26.09.2009, 14:48:29 »
Reissullamme törmäsimme huoneessamme vain kerran isoon, noin 10 cm hämähäkkiin. Tosin meinasi itselle pukata pientä paniikkia, sillä tämä tapahtui illalla ja sähköt olivat poikki. Taskulampun valossa yritimme sitten örkkiä seinässä olevasta kolosta (!) häätää/tappaa.  :-\ Sitten muistimme hyönteistentapposprayn, jolla saimme sen pois päiviltä helposti.

Muurahaisista oli ehkä eniten vaivaa. Toisaalta ne eivät tehneet mitään vahinkoa (paitsi silloin tällöin auki jääneelle karkkipussille) ja lopulta niihinkin tottui. Sademetsän reunalla yöpyessämme ötököitä tuli huoneeseen eniten, kaikennäköisiä mutta suht pienikokoisia. Onneksi oli kunnon moskiittoverkko. Torakoita näimme vain ulkona parisen kertaa. Mutta eihän se kerro mitään, ties mitä ötököitä huoneessa on mönkinyt nukkuessamme sikeästi.  ;)

Laosissa huoneemme lattialla oli noin kymmensenttinen koppakuoriainen 15 sentin tuntosarvilla, yöks. Kaiken lisäksi se sihisi, eikä myrkky meinannut tehota siihen. >:(

Itselläni ötökkäkammoisena iski reissun ainoat koti-ikävät juuri tällaisten ötökkäepisodien jälkeen. Onneksi niitä sattui kohdalle todella harvoin, ja nyt koto-Suomessa ei ole tarvinnut juuri ötököistä välittää. Sain Thaimaassa parasta siedätyshoitoa! :)

204
Thaimaa / Vs: Rokotusten hinnat Thaimaahan matkustavalle?
« : 25.09.2009, 09:28:07 »
Itse en saanut lavantaudin varalta pillereitä, vaan rokotteen. Ei tullut minkäänlaista vatsatautia reissulla, tiedä sitten johtuiko tuosta rokotteesta vai mistä. Onhan niitä kaikennäköisiä vatsapöpöjä kuitenkin. Luulen, että mulla oli reissulla puhdasta tuuria.

Niin ja malarianestolääkkeistä doksisykliinillä ei pitäisi olla kovin pahoja sivuvaikutuksia. Itselleni ei tullut mitään, mutta esim. ihon herkistyminen auringolle tai vatsaongelmia saattaa esiintyä. Kun joku tuossa näistä malarialääkkeen pahoista sivuvaikutuksista puhui. Niitä taitaa olla lähinnä lariamin kohdalla?

205
Kävimme toukokuussa Bangkokissa immigrationissa hakemassa kuukauden lisäaikaa viisumeillemme. Koko prosessi sujui noin tunnissa, jonottaa ei tarvinnut kauaa virastossa. Niin ja lisäajan sai siis samantien passiinsa(viisumiinsa) eli ilman päivien odottelua/byrokratiaa.

Kallista se tosin oli, muistaakseni noin 40 euroa (?!). En tiedä mitä nykyään maksaa, vai maksaako mitään, kun viisumi muutenkin tällä hetkellä ilmainen. Niin ja kävimme hakemassa lisäaikaa noin 3 vkoa ennen viisumin umpeutumista, vaikka lähetystön sivuilla puhutaankin "noin viikosta". Mitään ongelmia ei siis ollut.

206
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 21.09.2009, 18:29:00 »
Seuraavalla noin 1,5 kk:n reissulla Thaimaahan on budjetti melko tarkkaan 20 e/päivä, mutta eiköhän sillä summalla pärjätä tälläkin kertaa. Jopa vähemmällä, kun nyt on kertynyt jo vähän tietoa ja kokemusta eri paikkojen ja yleisestäkin hintatasosta. Tuolla summalla kuitenkin syö hyvin, juo silloin tällöin enemmänkin ja harrastaakin parisen kertaa ehkä jotakin erikoisempaa.

Rannalla makaaminen on ilmaista, samoin riippumatossa löhöäminen. Samoin päämäärätön oleilu. Mieluummin lokoilen Thaimaassa pienemmälläkin budjetilla, kuin kärvistelen marraskuisessa Suomen pimeydessä ja herään joka aamu klo 6.15 töihin. :D

Lennot yritän saada 600 e/naama. Viisumi ei onneksi maksa nyt mitään, lisäksi rokotukset ja matkatarvikkeet on viime reissusta.

Koko reissun budjetti siis noin 1800 euroa + hätävarakassa joko reissulle tai Suomeen palattua.

Lisäksi budjettiin kuuluu ikävä kyllä kotimaan kuukauden vuokra.  :-\

207
(Toivottavasti) enää puolitoista kuukautta, eli marraskuun alussa olisi tarkoitus lähteä. Aluksi ei ollut tarkoitus lähteä reissuun ainakaan vuoteen, mutta ikävä sinne lämpimään on niin kova, että yksinkertaisesti vain pakko lähteä. Marraskuu Suomessa ja minä eivät kerrassaan sovi yhteen. :)

208
Hah, eräs hauska sattuma tapahtui viime reissulla Thaimaassa.

Vietimme Koh Taolla erästä toukokuista iltaa erään siellä asuvan jenkkiäijän seurassa. Muistan tyypin kertoneen tällöin, että hän käy Bangkokissa vain parisen kertaa vuodessa, hyvin harvoin.

Lähes kolmen kuukauden kuluttua, Bangkokissa Chatuchak-markkinoilla törmäsimme häneen. Markkinoilla käy siis 100 000 - 200 000 ihmistä päivittäin. :D


209
Vuokraan ja sähkölaskuun menee noin 300 eur. Nettilasku, puhelinlasku ja bussikortti vievät 85 euroa. Näin siis pakollisia menoja 385/kk.

Ruokaan kuluu noin 25 eur/vko (oma puolikkaani) eli kuukaudessa noin 100 euroa. Huvituksiin ym. käytän vaihtelevasti rahaa, yleensä noin 50 euroa/vko eli 200/kk.

Eli käytän rahaa noin 700 eur/kk. Hyvin jää säästöön palkasta.  :)

210
Olenkohan jo vastannut tähän ketjuun...

Itse palasin kesällä kolmen kuukauden Kaakkois-Aasia -reissulta, ja nyt tuntuu, että säästeliäs elämäntyyli on jäänyt päälle (koska aloitettiin säästäminen viime vuoden lopulla ja reissullakin pystyi elämään hyvää elämää melko pienillä rahoilla).

Aika matkustamiseen löytyi siten, että olin valmistunut viime jouluna ammattiin, ja tein alkuvuoden lyhyitä sijaisuuksia huhtikuuhun eli reissun lähtöpäivään asti. Minulla ei siis ollut minkäänlaisia velvollisuuksia työelämälle. Avomieheni irtisanoutui työstään, joten hänkin oli vapaa lähtemään.

Olemme siitä hyvässä asemassa (ottaen huomioon laman), että molemmat saivat töitä heti kesällä reissusta palattuamme, määräaikaisia hommia tosin. Nyt pakerramme töitä, ja ajatuksena olisi lähteä marras- ja joulukuuksi takaisin Aasiaan.

Se siitä ajasta, mutta rahaa pitää myös säästää. Ensinnäkin molemmat käyvät kokopäivätyössä, joten sitä rahaa, jota säästetään, tulee säännöllisesti. Helpottaa huomattavasti säästämisprosessia.  :D

Itselläni on kaksi tiliä. Toinen on käyttötili, toinen säästötili. Aina tilipäivänä siirrän palkasta ison osan säästötililleni. Olen laskenut budjetin eli paljonko suunnilleen saan käyttää rahaa kuukauden aikana ruokaan yms. Myös huvituksille, kuten baareilulle tai shoppailulle pitää jättää oma pienehkö summansa, koska en halua täällä Suomessa kuitenkaan kärvistellä liikaa. Elämä on elettävä ympäri vuoden, ei vain reissuilla. Onnellinen arkikin on tärkeää, jollei tärkeintä.

Emme käy juurikaan ravintoloissa, sitä saa tehdä reissussa kyllästymiseen asti. Pidämme molemmat perinteisestä itsetehdystä kotiruuasta, joka on edullisempaa kuin valmisruuat, pihvit tms. Töihin otan aina eväät kotoa, yleensä edellisenä päivänä tekemäämme ruokaa. Kauppaan menemme aina ostoslistan kanssa, ja olemme suunnitelleet viikon ruuat jo etukäteen. Kaupassa ostamme halvinta mahdollista, emme ole merkkiuskollisia.

Juhlimisesta en halua luopua. Aloittelen yleensä viinillä, edullisempaa kuin siiderit (olutta en juo). Baarissa tilaan vain yhden tai kaksi juotavaa, ja tulen yöbussilla, en taksilla kotiin. Vaatteeni ostan alennuksista tai kirpputoreilta. Kirjat lainaan kirjastosta. Minulla ei ole kalliita harrastuksia, vaan käyn lenkillä, tapaan kavereita, luen, kesäisin mökkeilen, roikun netissä, katson televisiota.

Myös tuloja voi koittaa lisätä tekemällä viikonloppuvuoroja (ajattelin ruveta tekemään lokakuussa viikonloput töitä, jos silloin tuntuu siltä, etten muuten saa rahaa tarpeeksi säästöön). Viime viikolla kävi myös hyvä tuuri. Minua pyydettiin jatkamaan aamuvuorosta suoraan iltavuoroon, koska iltavuorolainen oli sairastunut. Sain ylityökorvaukset sekä ison hälytysrahan. Tuntipalkka nousi kolminkertaiseksi.  :)


211
Aasia / Vs: Tyhjän päälle Kaakkois-Aasiaan
« : 09.08.2009, 14:05:12 »
Itse arvostan ihmisiä, jotka uskaltavat tehdä jotain noin spontaania. Omaan 3 kk:n matkaani Kaakkois-Aasiassa kuului kuukausien suunnittelua (toisaalta tulevasta matkasta haaveilu ja suunnittelu sekä tiedon kerääminen matkakohteesta ovat minulle jo itsessään iso osa matkan nautinnosta :) ). Suunnittelu ei kuitenkaan tarkoittanut kohteiden etukäteen lukkoon lyömistä tai tarkkaa matkapäivien suunnitelmaa, mutta se helpotti huomattavasti reissaamista. Luonnollisesti matkalla tuli eteen uusia kiinnostavia kohteita ja osa aiemmin suunnitelluista jäi pois.

Rahan saimme kerättyä melko nopeasti kasaan kolmessa kuukaudessa, vähentämällä baarissa juoksemista, käymällä kaupassa vain kerran viikossa ostoslistan kanssa siitä poikkeamatta ja myymällä vanhaa tavaraa kirpputorilla. Eli jos aloittaja käy töissä, uskon, että hän saa matkakassankin kokoon melko nopeasti.

Opiskelut kyllä odottavat. Harvemmin tulee kaduttua sitä, että on lähtenyt reissuun. Jos jotain katuu, niin kotiin jäämistä. :)

212
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 02.08.2009, 13:03:15 »
Thaimaassa ja Laosissa matkustaessa rahaa meni noin 600 euroa kuukaudessa. Sillä rahalla eleli ihan mukavasti, vähemmälläkin olisi kyllä tarvittaessa pärjännyt.

213
Kolmen kuukauden Kaakkois-Aasian reissulla rahtasin Suomesta ostettua riippumattoa turhaan rinkassani. Lähes jokaisessa hostellissa, jossa yövyimme oli riippumatto terassilla. Ostin kuitenkin matkan loppuvaiheessa paikallisen riippumaton, jota käytän Suomessa kesämökillä.  :)

Hyttysverkon ostin paikan päältä, mutta sitäkin raahasin turhaan mukana. Kiinnitysmahdollisuudet kattoon olivat aika huonot. Harvemmin tuli silti hyttysenpistoja öisin.

214
Thaimaa / Vs: Pai / Pohjois-Thaimaa
« : 26.07.2009, 15:08:27 »
Paihin kannattaa ehdottomasti mennä. Jo bussimatka oli hauska mutkaisine ja jyrkkine teineen ja upeine vuoristomaisemineen. Itse kylä oli todella idyllinen ja leppoisa ja hintataso oli ainakin saaria (Ko Pha Ngan, Ko Tao) edullisempi.

Yövyimme hostellissa, joka maksoi 400 bahtia yö (ilmastoitu, telkkari) ja hostellilla oli uima-allas, joka oli mukavaa bonusta siellä 37 asteen kuumuudessa.

Vuokrasimme skootterin 200 bahtin hintaan (hintaan sisältyi "vakuutus" skootterin hajoamisen varalta) useana päivänä, ja kiertelimme ympäröivää maaseutua. Kävimme muun muassa useilla vesiputouksilla, Pain kanjonissa (suosittelen, hulppeat näkymät!!) ja kuumilla lähteillä (en suosittele, turhaa rahastusta). Jo pelkkä ajelu henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa auringon alla, paikallista elämää ihaillen on ikimuistoinen kokemus.

Yöelämääkin koimme parina iltana. Oli hienoa istua iltaa terassilla sähkökatkoksen aikana (joka kerta kun Paissa satoi kovaa tai ukkosti, seurasi sähkökatko, välillä tuntienkin mittainen) kynttilänvalossa, tulikärpästen lennellessä katossa ja paikallisen soittaessa kitaraa. Baareista jäi mieleen ainakin Bepop, jossa soitti usein livebändi. Ainoa joka Paissa pelotti, oli kulkukoirat, varsinkin öisin. Vahingoitta kuitenkin selvittiin, vaikka eräs vaaratilanne sattuikin. Katukoirat ei ole kuitenkaan vain Pain ongelma, vaan yleinen Kaakkois-Aasiassa. 

Tätä muistellessa tulee matkakuume, ääh...  :'(

215
Terveys ja turvallisuus / Vs: Mitä voi syödä?
« : 26.07.2009, 14:40:19 »
Olin kolme kuukautta Thaimaassa ja Laosissa ja kumma kyllä säästyin vatsavaivoilta. Matkakumppanillani oli välillä pientä vatsan sekaisuutta, mutta ei sen pahempaa.

Söimme kaikkea ja kaikkialla, yleensä halvoissa "ravintoloissa" ja kojuissa/katukeittiöissä. Niissä oli herkullisimmat ruuatkin. Emme välttäneet jääpaloja (tulevat valmiina, eli ei tehdä hanavedestä). Söimme jäätelöä, majoneesia, kaikennäköisiä salaatteja ja kaikkea mitä mieli teki. Joimme ainoastaan pullovettä (tietääksemme, joissakin ravintoloissa tästä ei ollut 100 % varmuutta  ;D ).

Joissakin paikoissa syödessämme olimme kyllä varmoja, että siitä paikasta tulisimme saamaan ruokamyrkytykset. Esim. erään ravintolan keittiön pöydällä tepasteli kanoja, toisessa ravintolassa saastainen wc aivan keittiön vieressä, kolmannessa likaiset aterimet yms. Astioiden tiskaaminen oli myös mielenkiintoisen ja hygieenisen näköistä. Esim. eräs tiskaaja ensin pestyään lasit likaisessa järvivedessä joi lasista itse ja laittoi sen huuhtelematta kuivumaan.  :D

Luulen, että meillä oli vain onnea matkassa, mutta olen onnellinen siitä, etten jättänyt mitään herkkuja syömättä. Hyvä ruoka on kuitenkin tärkeä osa reissua.  :) Kaikkein saastaisimmat paikat kiersimme kuitenkin kaukaa.

216
Voisiko joku asiasta tietävä vastata viisumikysymykseeni?

Lähtö 1.4. Thaimaahan, Thaimaassa ollaan perillä 2.4. Paluu Suomeen lähtee 30.6. Eli matkalla 3 kuukautta. Tarkoitus olla pääasiassa Thaimaassa, mutta käydä välillä pari viikkoa Laosissa. Ehkä lisäksi Kambodzassa. Millainen viisumi pitäisi hankkia? Riittääkö 60 päivän (koska sen 30 päivää saa olla ilman viisumia, näin oilsi 60 päivää viisumilla ja 30 ilman=yhteensä 90 päivää), vai tarvitaanko 90 päivän viisumi?

Suurkiitos vastauksesta! Hakua olen koittanut käyttää, en löytänyt vastausta.

Lisäksi kun katsoin viisumin hakemusta, siinä kysyttiin osoitetta Thaimaassa? Jätetäänkö tyhjäksi, vai mitä siihen kuuluu laittaa, kun tarkoitus on asua eri hostelleissa ympäri Thaimaata? Entäs paikallinen suosittelija kohtaan, tai Thaimaalaiseen suosittelijaan? Jätetäänkö tyhjäksi?

Tämä olisi sopinut tyhmät kysymykset-osioon, mutta eiköhän täältäkin joku viisumiasioista tietävä löydy!

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]