Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eppis

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11
41
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.01.2013, 10:05:13 »
Koh Pha Ngan, Thaimaa. Lämpöä tarpeeksi.  ;D

42
Phayamia minäkin voin suositella, sinne on aina pakko palata. Vaaleita,pehmeitä hiekkarantoja, ei autoja koko saarella, eli ihanaa rentoutumista.

Tosin en tiedä, lähtisinkö sinne viikoksi Bangkokista, sillä matkustaminen sinne ja takaisin syö paljon aikaa, ellei saa hyviä lentoja Bangkokista Ranongiin.

43
Yleinen / Vs: Alkoholiton matkailu
« : 08.01.2013, 17:26:51 »
Itse juon reissun päällä alkoholia huomattavasti harvemmin kuin Suomessa. Ja jos juonkin, niin harvoin ja yleensä vain yhden tai kaksi.

Iltaisin yleensä syömme rauhassa iltapalaa, lueskelemme kirjoja (ulkona terassilla jos mahdollista), jutustelemme, kuuntelemme luonnon ääniä tai musiikkia soittimelta, teemme iltakävelyn rannalle/kaupunkiin, käymme ostoksilla, katselemme paikallista menoa kuten iltamarkkinoita, pelailemme yatzia tai korttia tai suunnittelemme seuraavaa päivää, ja ennen kaikkea: menemme ajoissa nukkumaan, yleensä 22 aikoihin, niin jaksaa aamulla herätä ajoissa uusiin seikkailuihin.   :)

Etelässä ollessa omat aktiviteetit painottuu aurinkoiseen aikaan.

44
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengistä vielä...
« : 07.01.2013, 13:49:57 »
Kiitos jais vastauksesta. Aloin googletella iilimatoja, ja löysin jopa sellaista tietoa, että iilimadot pääsevät kankaasta läpi iholle (?!). Tähän asti oon kuvitellut suojautuvani umpinaisilla kengillä, sukilla ja tavallisilla pitkälahkeisilla housuilla, joiden lahkeet oon tunkenut sukkien sisälle. Tosin en olekaan missään kamalassa mudassa tai (syvissä) lammikoissa rämpinyt.

Samalla sitten tietysti googlettelin ötökkäkammoisena muitakin mukavuuksia, kuten koukkumatoja ja myrkyllisiä hämähäkkejä, käärmeitä yms. Varsin hyvä idea.  :D

Silti sinne viidakkoon on vaan taas pakko päästä.

45
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Shampoon yms. riittävyys
« : 06.01.2013, 23:07:07 »
Löysin muumishampoota, jossa on 2 in 1 eli suihkugeeli ja shampoo samassa tuotteessa. Melko kätevää. Lisäksi tuote sopii herkällekin iholle, kun kohderyhmänä on lapset. Harmi kun en voi käyttää vastaavaa shampoo+hoitoaine 2 in 1, kun hiukset on pitkät ja luonnonkiharat ja huutavat maksimikosteutusta ja -hoitavuutta joka pesussa.

En viitsi aloittaa uutta ketjua tämän takia ja läheltä liippaa kuitenkin, joten: onko jollakulla ollut suoristusrautaa käytössä tropiikissa? Miten hyvin/kauan suoristus on pysynyt luonnonkiharissa hiuksissa? Hiukseni menevät tropiikissa aina säkkärälle ja ovat todella vaikeasti hallittavat. Ainakin kaupunkiolosuhteissa suoristus olisi hyvä ratkaisu, jollei halua näyttää luolasta karanneelta peikolta. Yleensä olen tyytynyt kuumissa kaupungeissa letittämään hiukseni, mutta välillä olisi kiva pitää niitä aukikin, kuten Suomessa. Anyone?

46
Itse ostin vime viikolla tuollaisen puhallettavan niskatyynyn biltemasta, 2 eurolla. Prismassa taisi olla samantyylisiä, mutta kymmenellä eurolla.

Ehdoton yölennoilla/yöbusseissa jos aion nukkua silmäystäkään, "silmälappujen"(mikä sellaisen oikea nimitys on?) lisäksi.

47
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengistä vielä...
« : 06.01.2013, 22:49:44 »
Tuohon edelliseen viitaten en kyllä lähtisi missään nimessä kantamaan rinkassa Suomesta maailmalle pitkävartisia kumisaappaita, vaan ostaisin ne vasta paikan päältä, jos sellaisia todella tarvitsee. Vievät aivan liikaa tilaa , kun tuskin saappaita tulee muuten paljon K-Aasian helteissä käytettyä, esim. sateellakaan kaupungissa, kun hiostavat eivätkä ole kovin esteettisiäkään.  Näin naisimmeisenä myös  tuota puolta ajattelen. ;)

Mutta noi iilimatosukat, mitäs tuollaiset maksaa ja mistä saa ostaa? Kiinnostuin. Släpäreillä en ole muuten viidakkoon mennyt sen jälkeen, kun näin erään miekkosen jalassa matoja. Tämä kyseinen mies oli tällöin liikkeellä varvassandaaleilla...

Omalle matkalleni olen nyt valikoinut mukaan tennarit ja varvassandaalit. Molemmat kevyitä, ja muille kengille en näe niin paljon käyttöä, että niitä kannattaisi rahdata montaa kuukautta mukana. Ja maailmahan on kauppoja pullollaan...


48
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 06.01.2013, 22:25:49 »
Itsellä käytössä McKinleyn 40-litrainen rinkka. Se on ostettu muistaakseni joskus budgetsportin alennusmyynnistä. Vaikka oli halpa, niin se on kestänyt muutaman lyhyemmän ja pari pidempää reissua rikkoontumatta. On ainakin omalle selälleni hyvä. Poikaystäväni haltin rinkka taasen hajosi jo ensimmäisellä  matkallaan.

49
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Lukeminen matkalla
« : 06.01.2013, 22:13:12 »
Millä kielellä muuten tykkäätte lukea mieluiten?

Itselläni on hieman ongelmana pidemmillä matkoilla se, että luen paljon, ja mieluiten juuri suomen kielellä. Jos luen englanniksi, joudun keskittymään paljon enemmän lukemiseen ja näin ollen lukeminen ei ole enää yhtä rentouttavaa kuin suomeksi. Mikä on itselleni lukemisen tärkein tarkoitus.

Suomalaisia kirjoja ei ole läheskään aina saatavilla paikan päältä. Nytkin pakkaillessani rinkkaa mietin, mitä vaatteita jättäisin vielä pois, että saan enemmän kirjoja mukaan. Ja nyt jo mulla on rinkassa enemmän kirjoja kuin vaatteita. Lisäksi pokkarini ovat kuin tiiliskiviä, jotta ne riittäisivät mahdollisimman pitkälle...  ;D Hyvä puoli tässä on se, että rinkka menettää painoaan joka ikisen kirjan jälkeen. ;)

50
muse - madness
chris rea - road to hell
rubik - sun's eyes

Sopii mainiosti öiseen haahuiluun ja tunnelmointiin.

51
Enää viisi päivää. Tänään kaivoin rinkan esille varastosta.   :D

52
Yleinen / Vs: Reissuun lähtemisen henkiset vaikeudet
« : 03.01.2013, 00:14:14 »
Itselläni ei mitään ongelmia reissun suunnittelussa, vaan fiilistelen sitä etukäteen jo kuukausitolkulla muun muassa juuri lentoja ja kohdetta sekä lukuisia majoitusvaihtoehtoja innokkaasti selaillen.

Nyt jo muutamannen reissun jälkeen, juuri ennen tätä tulevaa reissua oon tuntenut kuitenkin reissuinnosta huolimatta myös jonkinlaista ahdistusta lähdöstäni. En tiedä, että johtuuko se siitä, kun ikää on tullut lisää, taloudellista vakautta arvostaa entistä enemmän tai siitä, että elämä Suomessa on viime aikoina maistunut erittäin hyvältä. Joka tapauksessa olen jopa alkanut jo etukäteen ikävöimään esimerkiksi kotiani, lempiruokiani Suomessa ja jopa työpaikkaani. Hah. Edes tämä loska ja pimeys ei oo tänä syksynä/talvena tuntunut yhtään pahalta. Outoa minut tuntien...

Toisaalta olen innolla suunnitellut matkaa ja kaipaan aurinkorantoja ja tulista, maukasta ruokaa. En malttaisi odotta millään ensi viikkoon, kun kone nousee, mutta samalla haluaisin pidentää tätä joululomaani Suomessa.

53
Ostin passikuvat ja puhallettavan niskatyynyn lentokoneeseen.

54
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 02.01.2013, 16:25:39 »
Ette, jos noin etenette. Poistumislippu maasta vois olla ehkä ok, kun lennätte thaikkulaan, huonolla tuurilla saattavat sitä kysellä lähtiessä, tai sitten saapuessa. Harvinaistahan se on, mutta joillekkin käy välillä paska tuuri :)

Toki on siis paluulento Bangkokista Helsinkiin, kun Laosista saapuisimme toisen kerran. Lentojen välillä vain on 2kk aikaa..

Jonz ei tainnut tarkoittaa tuota BKK-HEL lentolippua, vaan sitä ensimmäistä maastapoistumislippuanne Thaimaasta 30 päivän sisällä Suomesta Bangkokiin saavuttuanne. Muuten ei välttämättä ole maahan tai lennolle asiaa ilman viisumia, ellei ole todisteita siitä, ettei maassaolo ylity.. Itsellä lennot yli 3 kuukaudeksi HEL-BKK, eikä viisumia vaadita, sillä mulla on liput ostettuna ensin 30 päivän sisällä Bangkokista Kambodzaan ja sitten vielä uudemman kerran Bangkokista Indonesiaan. Tulostin juuri tänään nuo Kambodzan ja Indonesian lentoliput mukaan reissulle, jotta mulla on näyttöä viranomaisille siitä, etten tosiaan tarvitse viisumia Thaimaahan, sillä oleskelu maassa ei ylitä 30 päivää.

eli: sulla pitäisi olla esittää maastapoistumislippu Thaimaasta heti sen 30 päivän sisällä ensimmäisen kerran maahan saavuttuasi (johon se monen kuukauden päästä oleva BKK-HEL -lippu ei kelpaa)

55
Minua on luultu useimmiten suomalaiseksi (kas kummaa  ;D), venäläiseksi ja ruotsalaiseksi. Myös muun muassa unkarilaiseksi veikattu puheen perusteella.

56
Jouluostokset on tehty ja löysin edullisen, kauniin joulukuusen, mikä on nyt koristeltu. Sen lisäksi on töitä enää tämä loppuviikko, aivan käsittämätöntä. Siitä eteenpäin kaksi viikkoa talviurheilua kotimaassa ja siitä tropiikkiin.

57
Finnairilla ei enää ilmeisesti ole Bangkokin lennoille lähtöselvitystä Hki-Vantaan kentällä, vaan se pitää tehdä etukäteen netissä. Täystumpelo kysyy, että missä tämä tehdään, finnairin sivuillako? Ja pitääkö silloin olla tulostin käytettävissä, ts. onko liput pakko tulostaa itse? Ja miten kentällä tällöin toimitaan, ainoastaan baggage drop ja turvatarkastus?

58
Yleinen / Liikunta reissuilla
« : 02.12.2012, 13:11:34 »
En löytänyt haulla aiheesta keskustelua eli liikunnasta reissuilla. Miten ylläpidät kuntoasi reissatessa, etenkin pitkillä matkoilla? Jos harrastat jotakin tiettyä lajia, pyritkö harrastamaan sitä ulkomaillakin? Onko siitä ollut ylimääräistä vaivaa?

Itselläni on tähän asti reissun päällä kunto päässyt yleensä aina repsahtamaan, mutta seuraavalla kerralla ajattelin pakata rinkkaani mukaan lenkkarit ja ottaa tavoitteeksi säännölliset lenkit. Suomessa käyn lenkeillä ja kuntosalilla, enkä haluaisi olla ilman liikuntaa matkallakaan. Lisäksi uusissa maisemissa juokseminen,kuten vaikka jossakin rauhallsella meren rannalla aamuvarhaisella, antaa varmasti paljon.  :)

Kyllä tästä aiheesta löytyy keskustelua, joten siirsin viestit ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode

59
Aasia / Vs: Kambodza
« : 02.12.2012, 10:59:16 »
Saisinko ajankohtaisia vinkkejä hyvistä, suht rauhallisista rannoista/saarista Kambodzassa? Tarkoituksena maata rannalla ja uida.

60
Se olisi 38 päivää tämän talven loppumiseen.  8)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11