Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nakke

Sivuja: [1] 2 3 ... 44
1
Ajan siis takaa sitä että käymällä armeijan en tunne olevani tärkeämpi/parempi kuin sivarin käynyt, enkä ole hyötynyt siitä ainakaan niin että se näkyisi cv:ssäni muuten kuin "suorittanut".

Tässähän ei voi verrata armeijaa & sivaria, vaan pitää aina tarkastella tehtävää, jossa on toiminut sitä olen tässä yrittäny sanoa. Intissä on paljon erilaisia tehtäviä ja pointti on edelleen se, että armeija-aika kannattaa ottaa haasteena, niin ehkäpä sen voi myös ottaa työhaastattelussa esille, kun intin jälkeen tai vähän myöhemminkin hakee töitä. Tietenkin ihan yhtä lailla jollain on voinut olla joku hyvä sivari-paikka, missä on päässyt tekemään muutakin kuin istumaan kirjaston tiskillä tai kauhomaan soppaa lautaselle koulun ruokalassa.

2
Luulen että jos CV:ssä lukee "palvelus suoritettu" niin asiasta ei työhaastattelussa juurikaan puhuta.

Mitäpä jos joku on 2-kymppinen työnhäkija on palvelut vaikkapa Ruotuväen toimittajana? Tai varusmiestoimikunnan puheenjohtajana ja näin esimerkiksi junaillut erilaisia projekteja? Tai saanut jonkun muun erikoiskoulutuksen? Tai palvellut johtajana ja saanut siitä palautteen, missä hänen omat alaiset arvoivat hänet päteväksi esimieheksi? Ei mitään merkitystä?

EDIT:
En tunne allaolevaa tyyppiä, mutta arvostaisin aika korkealle, jos joku työhaastattelussa näyttää vastaavanlaisen palautteen johtajana toimimisestaan eikä vain höpötä, että kuinka helvetin hyvä johtaja hän omasta mielestään on.

http://users.tkk.fi/u/jkaki/assaripofo/johtajuusarvio.html

3
Armeijan reservi on pienentynyt ja pienee. Oma mielipiteeni on, että systeemin voisi säilyttää muuten suunnilleen nykyisellään kuitenkin niin, että varusmiespalveluksesta tulisi palkallinen ja vapaaehtoinen ja sinne olisi pääsykokeet. Näin päästäisiin kertaheitolla eroon huonokuntoisista ja asennevammaisista sotilaan irvikuvista. Tarpeeksi hyvä palkka, esim. 1300€/kk + päivärahat + edut (johtajille ja erikoistehtävistä enemmän), niin varmasti olisi riittävästi päteviä hakijoita johonkin 150 000 reserviin. Ilmavoimiin, merivoimiin ja maavoimien erikoisjoukkoihin tulisi panostaa. Kriisin lähestyessä sitten rynnäkkökiväärin ja sotilaan peristaitojen pikakoulutus kaikille.

Ja mulle sopii kustannusten nousu vallan hyvin. Joku hintahan pitää kuitenkin maksaa myös sille, että intissä ollessaan jengi on poissa työelämästä ja se on aika kallista.

Lainaus
Suomen armeija 2015: ”Reservi pienempi”
Julkaistu: 19.5.2010 8:06

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomen armeijan sodanaikainen vahvuus tulee pienenemään. Puheloisen tehtävänä on valmistella Suomen armeija vuoden 2015 jälkeiseen aikaan.

Nykyisin Suomen reservi on 350 000 sotilasta. Puheloinen ei paljasta tulevia numeroita, mutta vahvistaa, että reservi pienenee.

- Harkitsemme ensin tarpeita ja mahdollisuuksia, ja vasta sitten saadaan numerot, Puheloinen sanoo Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa yleinen huomio keskittyy liikaa sodan ajan vahvuuteen tai varuskuntiin.

Puheloinen on aiemmin sanonut, että yksi mahdollinen tulevaisuuden reserviluku on 250 000 sotilasta.

Reservin supistamista Puheloinen on perustellut puolustusmäärärahojen tasolla, puolustusmateriaalin kallistumisella sekä ikäluokkien pienenemisellä.

Puheloisen mukaan reservin pieneneminen ei tarkoita sitä, että yleistä asevelvollisuutta pitäisi muuttaa.

- Se on kustannustehokas ja puolustusvoimat saa käyttöönsä koko ikäluokkansa kyvyt ja lahjakkuuden, perustelee Puheloinen asevelvollisuutta Helsingin Sanomissa.

4
Miesten elinajanodotteessa tullaan komeasti Kuuban perässä.

..mutta kuitenkin ollaan esimerkiksi Tanskaa edellä :) Lyhyt elinikä ei tarkoita huonoa elämää.

Mitä noista itsemurhatilastoista sitten voisi päätellä. Varmaan esimerkiki Iranissa asuu tosi onnellisia ihmisiä, kun itsemurhia tilastoidaan huomattavan vähän.

Ote artikkelista:

Lainaus
Itsemurhatilastoja vasten on yllättävää se, että lääketieteellisten tutkimusten mukaan Suomessa ei esiinny masennusta sen enempää kuin muissakaan Euroopan maissa. Muutaman vuoden takaisessa vertailevassa tutkimuksessa todettiin masennussairauksien esiintyvyyden olevan Suomessa selvästi alhaisempaa kuin vaikkapa Englannissa ja Irlannissa.

Olli Kangas
Tutkimusprofessori
Kelan tutkimusosasto


5
Ei siis ainakaan mitaan naistutkimuslaitoksen pseudotiedetta....

Kunhan ei sitä.

6
Lainaus
Ja alunperinhän kyse oli siitä on onko intistä hyötyä matkustamisessa.

Niin ja varmaan kaikki muut donostiaa lukuunottamatta ovat sitä mieltä, että armeijassa voi oppia hyödyllisiä asioita, joita voi soveltaa myös matkustelussa? Toki jos on sellainen asenne että koittaa päästä kaikesta mahdollisimman helpolla ja tekee vaan sen mitä käsketään, niin ei varmaan paljoa mitään opi ja sitten myöhemmin vingutaan, kun oli ihan hukkaan heitettyä aikaa. Jos on matkustelusta kiinnostunut, niin sitä voi hakea vaikka valmiusjoukkoihin, jotka harjoittelevat kansainvälisiä tehtäviä varten ja koulutukseen kuuluu kansainvälisiä sotaharjoituksia.

Lainaus
Ainakin se on muuttunut suurimittaisesta rintamasodankäynnistä sissisodan tyyppiseksi, strategisiin kohteisiin keskittyväksi, minkä esimerkkisikin osoittavat. Järjettömän suuren reservin ylläpitäminen tuntuu tätä taustaa vasten kannattamattomalta.

Kannattaisi lopettaa sodankäynnistä kirjoittelu, kun et siitä selvästi yhtään mitään ymmärrä. Menee sissisodat ja strategiset iskut kivasti sekaisin.

Kansainvälisessä vertailussa suomalaismiehet ovat ahdistuneita, alkoholisoituneita eivätkä ainakaan erityisen terveitä, vaikka edistystä onkin vuosikymmenten mittaan tapahtunut. Elinajanodote ei ole länsimaisittain erityisen korkea, itsemurhaluvut ovat synkkiä ja aikuiskuolleisuus äskettäisen uutisen mukaan Albanian tasolla.

Tukimuksia kiitos. Ja oikeita tutkimuksia eikä jonkun naistutkimuslaitoksen pseudotiedettä.

Lainaus
Empiirisen kokemuksen perusteella lisäisin vielä muukalaisvihan ja alemmuudentunnon..

Tähän vastaan empiirisen kokemukseni perusteella, että suomalaisilla miehillä on ihan normaali itsetunto ja Euroopan muukalaisvihamielisimmät maat löytyvät jostain ihan muualta kuin Pohjois-Euroopasta.

7
Huvittavaa kinastelua tosissaan eikä ihme, kun joidenkin maailmankuvaan ei sovi että armeijan käymisestä voi saada paljonkin irti ja oppia ja kokea sellaisia asioita, mitä esimerkiksi siviilipalveluksessa tai "normaalissa" työelämässä ei koe. Monissa tehtävissä esimerkiksi paineesietokykyä koetellaan ihan eri tavalla kuin vaikkapa joissain sivari-hommissa.

Onko pekkapoks tai donostia esimerkiksi joskus johtanut 40 väsyneen ja toisilleen vittuuntuneen ihmisen yön yli kestävää jalkamarssia (tai patikointia, siirtymistä whatever) vaikeassa maastossa?8
Höpö höpö, armeija on välttämätön paha josta fiksut hankkiutuvat eroon mahdollisimman nopeasti.

Tämä on sun henkilökohtainen näkemys. Mun näkemys on että intti on monissa tapauksissa ainutlaatuinen tilaisuus tehdä ja kokea asioita, joita ei muuten tulisi tehtyä. AUK/RUK vaiheessa (riippuu toki joukko-osastosta) monet leirit ovat erittäin raskaita periaatteella vähän unta ja paljon kilometrejä ja jollain siviilivaelluksilla käytännössä kukaan ei rääkkää itseään lähellekään samaan pisteeseen. Suurin osa "normaaleista" ihmisistä siihen pystyisi, mutta kukaan ei sitä tee kun se ei ole oikein kivaa; luonnosta ja raittiista ilmasta nauttiminen jää pois siinä vaiheessa kun on muutama lähes uneton yö takana, taisteluvarustus päällä, kymmenien kilometrien marssi edessä & vastuu esimerkiksi suunnistamisesta tai ryhmän/joukkueen johtamisesta. Jos tällaisesta kokemuksesta ei opi paljon asioita itsestään ja elämästä ja maailmasta yleensä, niin sitten on tyhmä.

Sitten tosta johtamisesta, monesti kuulee sanottavan ettei intissä voi oppia johtamista kun autoritäärisyys ja väkivaltakoneisto ja blaa blaa blaa. Tosiasiassa se on jokaisesta itsestä kiinni millä tavalla intissä johtaa. Vittuilemalla ja olemalla kusipää tai muuten vaan vätys pilkka käy lopulta yleensä omaan nilkkaan. Sen sijaan omaa esimerkkiä näyttävä reilu & oikeudenmukainen johtaja on pidetty ja saa aikaan hyviä tuloksia, niin armeissa kuin siviilissäkin.

9
Eikös siihen saa vielä autonkin tuoda verovapaasti Suomeen
kun on tarpeeksi kauan ollut reissussa? Ihan kiva lisä jos
puhutaan kalliimmista menopeleistä jotka varmasti ovat ihan
kohtuuhintaisia "kehitysmaissa" tai muissa kriisipaikoissa...

Veroetu on hyvä mutta yleensä autot ostetaan jostain kehittyneestä maasta ja ajetaan tai tuodaan rahdilla toimialueelle ja lopulta yleensä ajetaan Suomeen. Veroedun saadakseen ajoneuvon täytyy olla käytössä (X määrä kilometrejä pitää olla) ja kaikissa operaatioissa auton pitäminen ei ole mahdollista.

10
Lainaus
Helppoa aikaahan se on, kun voi jättää aivot kotiin ja vain tehdä mitä käsketään.

Tämä on yleinen hokema jota kuulee aina sellaisilta, jotka ovat käyneet sivarin tai sitten olleet intissä jossain helpossa ja yksinkertaisessa tehtävässä kuten tykkimiehenä tai kirjurina tai jonain vässykkä-AU:na jossain varastolla tms. Mutta ei se mitään, koska yksinkertaisetkin hommat ovat tärkeitä ja jonkun ne pitää tehdä.

Kuitenkin, intti kannattaa ottaa haasteena ja hakeutua kunnon hommiin eli valmiusjoukkoihin tai erikoisjoukkoihin (esim. laskuvarjojääkärit) ja jos menee johonkin tavalliseen joukko-osastoon, niin ehdottomasti johtaja-koulutukseen. Esimerkiksi reilu 4 kk koulutuksen (AUK 1 + RUK) pohjalta joukkueen johtajana toimiminen on melkoisen haastavaa kelle tahansa ja vaatii sitä aivojen käyttöä ja luovuutta, joka muuta väittää ei asiasta mitään tiedä.

Sitten kun on matkailu-foorumi, niin pitää mainostaa rauhanturvahommia. Tarjolla on sellaisia tehtäviä, joissa pääsee liikkumaan ja tapaamaan paikallisia ihmisiä paikoissa, jotka eivät ole mitään varsinaisia turistikohteita. Nykyisissä operatioissa esimerkiksi nuori reservin upseeri tienaa vero% ja tehtävästä riippuen 3500 - 6000€/kk netto, mikä on aika hyvin, ottaen huomioon että joka euron saa halutessaan säästöön ja kokemuksesta tiedän, että tällaista työkokemusta arvostetaan myös siviilissä.

Pitää vielä sanoa että operaatioihin ei haluta paitsi mitään ramboja tai asehulluja, niin ei myöskään mitään seikkailijoita tai taivaanrannan maalareita eli CV:stä tulisi löytyä muutakin, kuin päämäärätöntä reissaamista.


11
Kannattaa unohtaa kaikki laulu- ja leikkikurssit jossain kansalaisopistossa ja panostaa oman työmarkkinakelpoisuuden kehittämiseen. Eli kannattaa hommata duunia mahdollisimman läheltä (tulevaa) omaa alaa eli ei mitään kaupan kassa meininkiä. Jos tykkäät työskennellä ihmisten kanssa ja/tai sosiaaliala tuntuu hyvältä, niin sitten esimerkiksi opettajan sijaisuuksia tai vaikka jotain henkilökohtaisen avustajan hommia.

Sama koskee siis noita kursseja, avoimeen yliopistoon vaan suorittamaan jotain opintokokonaisuuksia, jotka voi laittaa CV:hen tai hyväksi lukea tutkintoon. Itse suoritin huvikseni työ- ja organisaatiopsykologian aine opinnot ja se oli erittäin mielenkiintoista, voin suositella.

12
Eli siis sotilaskoulutukseni on "Itse palvelin peruspalvelus aikani Utissa laskuvarjojääkärinä jonka jälkeen hain Utin Erikoisjääkäri joukkoon ja suoritin kurssin jonka jälkeen hain Erikoisjääkäri puolelle aliupseerin virkaan ja suoritin 5 vuoden palvelusjakson."

Siis oletko tällä hetkellä reservissä? Laskuvarjojääkäreistä on käsittääkseni kysyntää esimerkiksi tiedusteluhommiin ainakin Kosovoon ja erikoisjääkäri taustalla on luultavasti erittäin hyvät mahdollisuudet päästä valvomaan Afganistanin tulevia vaaleja. Rupeaa tosin varmaan olemaan kiire sen haun kanssa!

Yhteysupseerin hommat ovat  lähtökohtaisesti upseereille eli aliupseerina vaikea päästä, tosin sellaistakin on tapahtunut. Sinuna pirauttaisin Poriin ja koittaisin päästä Afgoihin tai Tsadiin ;)


13
Ilmakos ei ole Nakkea viime aikoina täällä hirveästi näkynyt.

Heh, no ei täällä nyt niin kiireitä ole ja nettiyhteyskin on omassa huoneessa. Thai Klupilla tullut kirjoiteltua enemmän, kun sinne päin reissut suuntautuu ;)

Mutta suosittelen näitäkin hommia, saa rahaa säästöön ja vapailla pääsee matkustelemaan ympäriinsä jos huvittaa. Eikä ole mitään helvetin alokasaikoja yms.

14
Varusmiespalvelus 01/02 => Kaartin Jääkäri Rykmentti, 1 JK, kaupunkijääkärijoukkueen varajohtaja

08-09 => European Union Force, Bosnia Herzegovina, Yhteysupseeri
Ihan vaan vertailun vuoksi noihin muukalailegioonahommiin: Palkkaus 3.356,95 €/kk + Päivärahat + Lomarahat + 72 vrk vapaata/vuosi.

15
Joo, kuka viitsisi mennä rikollisten yms. hylkiöiden kanssa johonkin oikeen vanhan ajan armeija-laitokseen lusimaan,

Tämä on juuri tuo mielikuva jostain kultaiselta kakskytluvulta.

Erään dokumentin mestasta katsoin hiljattain, jossa seurattiin legioonalaisten elämää legioonassa ja hohhoijaa; juuri sellaista typerää kuria eli esimiesten pokkurointia, saappaiden kiillotusta jne. jne. Kovakuntoista porukkaa varmasti, mutta eipä todella mitään ruudinkeksijöitä. Tyypillinen legioonalainen taisi olla englantilaisen ala-luokan edustaja, joka itsekkin totesi olleensa pikkurikollinen ja työtön ennen pestautumistaan. Melkoinen eliittijoukko joopa joo.. Ja upseereiksi ei ole mitään asiaa, jos ei ole ranskalainen.

16
Joo, kuka viitsisi mennä rikollisten yms. hylkiöiden kanssa johonkin oikeen vanhan ajan armeija-laitokseen lusimaan, kun PV:llä on tarjolla huomattavasti paremmin palkattuja hommia. Tai siis tietenkin joku sellainen, jolla ei ole koulutusta, työkokemusta yms.

17
Sukellusopettajan hommat ovat käytännössä ainoita, jotka tulevat kysymykseen. Ja niihinkin tarvitsee tietenkin jotain koulutusta ja mitä olen kuullut, niin pitkiä päiviä pienellä palkalla. Enkun open hommia löytyy aina, mutta harvemmin paratiisisaarilta. Sitten jos työllistätkin itse itsesi esim. baarin pitäjänä..

18
Thaimaa / Vs: Bangkokin uusi lentokenttä
« : 10.01.2009, 18:55:04 »
Mikä kiinteä hinta? Mittari päälle ja mahdolliset tietullit maksaa asiakas. Muu on sitä kusetusta. Kun seuraa taksi opaskylttejä, niin pitäisi osua "normaaliin" taksijonoon..

19
Yhdyn täysin Expatiin!

Tarkoitat varmaan, että yhdyt hänen mielipiteeseensä :)
Itsekkin käytän aseita työkseni ja se on jännä, että monesti aseiden kanssa tekemisissä olevat ovat aselainsäädännön tiukentamisen kannalla ja jotkut hihhulit vastaavasti ovat tiukennuksia/kieltoja vastaan jostain ihmeellisistä periaatteellisista syistä; Riku-Petterin pitää saada harrastaa ammuntaa ruutiaseella.

20
Tiedät varsin hyvin mikä ero tällä on.
Jos verrataan jotain 0.22 hernepyssyä ja sinkoa tai käsikranaattia niin taidetaan olla kovasti lähempänä siinä veitsivertauksessa.

Nopeasti ja tehokkaasti sillä 22:lla tuntui henki lähtevän. Kylmäverisempi tyyppi olisi kymmenen murhan jälkeen vaihtanut lippaan ja marssinut seuraavaan luokkaan, jonka jälkeen seuraavaan jne. jne. Taidetaan olla lähellä käsikranaattivertausta?

Sivuja: [1] 2 3 ... 44