Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - lunni

Sivuja: [1] 2
1
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 12.04.2011, 21:18:02 »
Oletteko varanneet reilibudjettiin junien paikkamaksutkin vai? Eikö se olisi kaikkein järkevintä näin hoitaa. Sisältyykö ne maksut laskemaanne päiväkohtaiseen budjettiin?
Kyllä tietenkin. Meillä tosin ei mennyt paikkamaksuihin koko reilillä viittä kymppiä enempää. Yksi yöjuna (20e) ja Pariisiin Saksasta ja takaisin (10e/suunta). Muualle paikkalippuja ei tarvittu.

2
Junamatkustus / Vs: Ensi kesänä reilaamaan
« : 13.03.2011, 14:46:21 »
Telttailu ei ole niin helppoa kuin Suomessa, ei voi vain laittaa telttaa pystyyn mihin mielii ja leirinta alueet ovat kaukana keskustoista, jolloin tulee pitkia matkoja ja paiva hyvalla tuurilla menee vain sopivaa yhteytta etsien. Ja trangialla ei kannata ruokaa erityisemmin laittaa kuin siella vaelluksella. Muista, etta muualla ei ole kasitetta jokamiehen oikeudet. Ei valttamatta saa menna metsaan telttailemaan, ne ovat jonkun yksityisaluetta. Ei, vaikka olisi kuinka pikkukyla. Ja kaupungissa telttailu on viela vaikeampaa. Yojunat muuten ovat usein paikkamaksuiltaan ihan yopaikan hintaisia, silla aina ei saa istumapaikkaa, vaikka ajoissakin koittaisi varata. Ja paikkoja tosiaan on paljon, tosin ainakin reililla viimeistaan karsiutuu vahintaan neljasosa. Suosittelen 3pv paikkaa kohden.

3
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 13.03.2011, 14:20:06 »
Viime kesänä olimme reilillä ja nuo maat tuli käytyä vilkaisemassa. Jos ottaa halvat majapaikat vaikka kahden hengen huoneista (n. 20e/hlö/yö), selviää hyvin 40e/pvä, mikäli ei shoppaile tai syö kalliisti. Nähtävyydet sitten tietenkin harkinnan mukaan, meillä mahtui ihan hyvin tuohon budjettiin, sillä museoihin pääsymaksut olivat alle 5e. Kroatiassa junalla pääsee hyvin esim. rantakaupunki Pulaan. Täällä muuten suosittelen ehdottomasti Apartments Sonjaa, mikäli haluaa hyvän sijainnin, mukavan huoneen ja halvan hinnan. Maat olivat yleisesti hintatasoltaan Saksaan verrattavia, halvempia kuin Suomi tai Ranska. Itse menisin interraililla, matka Saksan Mustan metsän läpi ja Reinin vartta oli todella vaikuttava linnoineen ja kukkuloineen. Junamatka oli kuin satumaassa. Hintaero ei ole niin suuri ja kyllä valmiiksi köntässä maksetut junamatkat liikkuvuutta ja mahdollisuuksia lisää.

4
Junamatkustus / Vs: Reilireitti
« : 13.03.2011, 14:01:44 »
Sulle jää alle 3pv/paikka + pitkät välimatkat. Reitti olisi inhimillisempi, jos suosiolla jättäisit Kreikan seuraavaan kertaan. Voihan tuo silti onnistua, ei mikään totaalisen suuruudenhullu idea. Liput muuten saa järkevimmin Suomesta, laittaa vain aloituspäivän siihen, kun olisi tarkoitus Berliinistä lähteä.

5
Yleinen / Vs: Rajoittaako lemmikki matkustelua?
« : 13.03.2011, 13:57:37 »
Meillä on erikoinen tilanne: koirat eivät rajoita, mutta akvaario kylläkin. Chihuahuaamme tutut kinuavat hoitoon ja lunnikoiralle on aina vakkaripaikka siskojen/äidin tai isän luota. Chihukin yleensä menee lunnin mukana. Sen sijaan 540 litrainen akvaario on hoidoltaan haasteellinen ja ruokinta on 3 krt päivässä pakasteilla. Onneksi siskoni suostuu hoitoon, kun saa tulla meille katsomaan ja käyttämään Elisa Viihdettä.

Huoli tietenkin on aina, viimeksi kun olimme reissussa niin yksi monni akvaariosta kuoli. Ollaan vannotettu, että koiria ei pidetä vapaana eikä viedä mökeille tms, sillä käärmeen puremasta olisi nopeasti henki pois.

Hyvätapaiselle kissalle on aika helppo löytää hoitopaikka. Monilla keskustelupalstoilla lemmikittömät ihmiset tarjoavat hoitoapua, testaavat samalla sopisiko eläin elämäntilanteeseen. Kaverini otti lapinkoiran hoitoon kuukaudeksi, kun omistaja lähti matkalle. Testasi näin, ettei ole allerginen ja ettei hoito ole liian haastavaa. Nyt hän on lapinkoiran omistaja.

6
Junamatkustus / Vs: Reili Espanja-Italia-Kreikka
« : 08.07.2010, 11:14:24 »
On teillä aika iso valikoima maita, trueblood  :o  Ja 11 kaupunkia, 8 maata, jotka haluatte nähdä 22 päivässä. Budapest-Kroatia välille voi laskea menemään päivän. En ottaisi noin paljoa edes kuukaudelle, ettehän te ehdi kuin ajaa em. paikkojen läpi.

Ottaisin Kreikan ehdottomasti pois ja vähentäisin Italiasta esim. Venetsian, joka ei ollut kuin turistirysä. Jotain muutakin voi olla pakollista karsia, sillä tuossa tosiaan on pitkiä välimatkoja, ettekä ehtisi nähdä kuin junan. Huomioikaa myös, että Kroatia-Italia-väli ei välttämättä ole kovin nopea, sillä Kroatian junaliikenne ei ole maailman tiheintä ja esimerkiksi Ljubljanasta ei ole liikaa yhteyksiä Italiaankaan. Pääseekö Budapestista suoraan Kroatiaan, sitä en tiedä. En kyllä muista eilen sellaista mahdollisuutta nähneeni aikatauluissa. Miten olette ajatelleet tekevänne Pariisi-Lontoo? Junalla se on kallis, tunneli kun ei kuulu reilikortin alle.

7
Junamatkustus / Vs: Matkalle lähdössä
« : 08.07.2010, 10:59:53 »
Itse olen nyt reilillä, nyt Budapestissa. Reitti on ollut Bremen-(joku pysähdys)-Pariisi-(joku pysähdys)-Munic-Verona-Milano-Venetsia-Ljubljana-Pula-Ljubljana-Budapest. Mennyt on 18 päivää. Bremenissä, Pariisissa, Milanossa, Ljubljanassa ja Pulassa olemme oleilleet, muut läpimeno paikkoja. Juuri sopivasti kohteita, läpimenopaikkoihin ei ehdi tutustua kuin pinnalta. Väh. pari päivää on ollut meille sopivat pysähdykset. Bryssel-Pariisi välille muuten on aika hulppeat lisämaksut, joten jos niiltä halutte välttyä niin matkaan menee kauemmin.

Eurooppa on aika pieni paikka. Itse olen ihan hämmästynyt. Meillä pisin juna oli yön yli kestänyt Ljubljana-Budapest, mutta muuten junat ovat olleet alle 7 tuntisia. Jos sinne Kroatiaan haluatte niin menkää! Kuukausi on pitkä aika ja kyllä siinä ehtii varsinkin jos Tukholma ja Köpis eivät ole kuin läpimenopaikkoja!

8
Hei ! Kyselen nyt kaikissa mahdollisissa topiceissa kaikkea mahdollista. Joten kysymykseni:

Miten pääsee nopeiten Milanosta Müncheniin junalla ? Pääseekö Zürichin kautta jotenkin ovelasti ?  ;D
Tehtiin tuo matka viikko sitten. Milano-Verona pari tuntia, sitten Veronasta Municiin n. 7h. Nuo yhteydet ovat sellaisia, että menevät monta kertaa päivässä. En tiedä, oliko nopein, mutta ainakin päästiin perille.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 08.07.2010, 10:23:07 »

Paljon kuukauden reilille kannattaa varata rahaa ? Siis sisältäen kaiken (myös reililipun). Ajattelin jotain 1200-1500€ budjettia, onko sopiva ? Maita olisi Saksa, Italia, Hollanti, Ranska
Vaihda maat niin pärjäät. 45 euroa oli meillä päiväbudjettina Ranskassa, eikä sillä meinanut pärjätä lainkaan. Ei baareja, ei ravintoloita, mutta asuminen oli kallista. Ja itse kuitenkin olen tyyppi, joka elää tosi vähällä ruualla. Ja Saksa-Pariisi ja Benelux-Ranska junat muuten ovat melkein kaikki lisämaksullisia. Sen sijaan idässä pärjää sillä 35e/pvä ihan ok. Jos lyhentäisit reilin vaikka 15 päivään niin rahat eivät menisi niin tiukille?

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Visa Electron -kysymykset
« : 13.06.2010, 18:51:13 »
Auttakkee... Reilille tuli pieni mutka vastaan -olemme liian nuoria saamaan oikeaa luottokorttia, eikä visa e näytä toimivan kuin hotels.comilla. Voiko formule 1-ketjun hotelleja varata mistään Visa e:llä? Entä voimmeko lainata esim. vanhempiemme visanumeroa varaamiseen, jos korttia ei meillä itsellä ole mukana? Luin jostain, että kortti tarkastetaan hotellilla. Entä millä sivustolla hoituisi hostellivaraus visa e:llä?

Ja voiko Electronia saada useampaa per henkilö? Mietittiin, että jos kone sieppaa ainoan korttini niin minähän olen rahaton  :-\

11
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 08.06.2010, 14:08:33 »
Mitä mun pitää ottaa mukaan kentälle? Kuitti? Check-in laput? Varausnumero? Mikä niinkuin on se itse lippu  ;D

Ja miten toimii, kun matkustaja 1 ja se, jonka kortilla maksettiin, ei pääse lähtemään mukaan henk. koht. syistä? Voimmeko me, matkustaja 2 ja 3, mennä kentälle ilman häntä ilmoittamatta ryanille etukäteen?

12
Oletko ajatellut, että tähän kuuluisi myös reilikortti + mahdolliset lentokulut? Vai onko tarkoitus, että lasketaan vain elämiskulut?

13
Ranska / Vs: Pariisin hostellit?
« : 21.04.2010, 11:54:28 »
Näillä näkymin ollaan kolmestaan lähdössä reissaamaan ja Pariisissa yövyttäisiin 1-2 yötä. Mikä olisi halpa kolmelle sopiva hotelli/hostelli tyyliin 10km säteellä Eiffel-tornista. Metrollahan Pariisissa pääsee :)

14
^ Huomioithan, että P-Irlanti ei kuulu interrail-kortin alle. Tuo matka kuulostaa aika juoksemiselta kun tuo Bulgaria kuuluu joukkoon. Huomioi, että itäeuroopan junat ovat hitaita. Kannattaisi varata hieman enemmän aikaa per paikka. Päivässä et ehdi tehdä yhtään mitään. Itse mietin, saako edes Puolaa, Ranskaa ja Unkaria samaan reiliin (30pv) kun ovat kuitenkin kaukana. Tuo juna Tukholmasta tai Liettuasta ei varmaan kuulu reilikortin alle suunnitelmissasi? Olisiko Tukholmasta laiva parempi? Baltianmaat eivät sitäpaitsi ole reilimaita.

15
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 07.04.2010, 12:43:47 »
Milloin tuo uusi matkatavaroiden hinta astuu voimaan. Jos ostan liput nyt, saan kai vielä vanhalla hinnalla. Ainakin ryanin sivujen mukaan.

16
Junamatkustus / Vs: Baltian läpi junalla matkustaminen
« : 07.04.2010, 12:15:57 »
Apua kaipailisin..
Suunnittelimme, että lopettaisimme reilimme Puolaan ja sieltä lentokoneella Tukholmaan ja Tukholmasta kotiin. Kuitenkin nyt huomasin, että Kaunasista pääsisi suoraan Tampereelle. Reilikortti loppuisi näillä näkymin 21.7 ja kotona pitäisi olla 27.7 viimeistään, mutta mielellään jo 26. pv, joten tämä matka pitäisi suunnitella etukäteen, ettei siinä mene ylimääräisiä päiviä. Olisiko järkevää lähteä esim. Varsovasta (onko parempaa ehdotusta reilin loppupäälle) bussilla Kaunasiin? Onko kenttää ensinnäkään helppo löytää? Paljonko tuollainen bussimatka tulisi kustantamaan ja kauanko siinä suunnilleen menisi? Kannattaako hylätä koko idea ja lopettaa reili suosiolla muualle. Pääsisikö Kaunasiin junalla ja jos pääsee, hinta olisi hyvä tieto.. Itse olen aika huono etsimään netistä vierailla kielillä, joten kaipaisin apuja..

17
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 07.04.2010, 10:39:51 »
Onko realistista ajatella matkan päiväbudjetiksi 30-40e + reililippu + ryanin lennot? Matkalle sijoittuu eri hintatasoisia maita, mutta selviääkö esimerkiksi Italiassa tai Ranskassa 40/e pvä? Puolassa luulisi riittävän..

18
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 17.03.2010, 10:41:53 »
Hei!
Olen lähdössä reiliin ja päiviä siihen menisi n. 35. Millainen vakuutus kannattaisi ottaa? Mistä saisin kattavimman halvimmalla? Tarkoituksena on ihan perusmatka ilman extremeä.

Vakuutuksen jättämäminen ei itselleni(kään) tulisi kuuloonkaan.

19
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 15.02.2010, 10:31:18 »
Paljonko vakuutuksiin pitäisi varata? Ideana olisi, että 2000e olisi käyttöbudjetti ja tähän päälle sitten lennot, reililippu, vakuutukset jne. Ei tuota tarvitse kaikkea käyttää, mutta hätävara pitää olla.

20
Mua kiinnostaa, oletko lentämässä Pariisista Suomeen vaiko kenties matkaamassa junalla? Tässä nimittäin pohdin omaakin reiliä ja matkaetäidyyksiä.

Sivuja: [1] 2