Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sheep

Sivuja: [1] 2
1
Intia / Goalle lähes rahattomana
« : 24.09.2007, 20:40:49 »
Laitanpa tänne nyt pari kysymystä kun Goasta tuli puhetta ja olen jo lopen uupunut netissä surffailusta.

Elikkä, olisin joulun tienoilla Goalle mahdollisesti matkustamassa ja nyt haluaisin vähän taustatietoa siellä käyneiltä. On melko peruskysymyksiä, anteeksi häiriö. :P
1. Mitä junamatka Mumbai-Goa maksaa suunnilleen? Saako liput ihan luukulle menemällä vai pitääkö varailla etukäteen?
2. Tärkeä kysymys: minne Goalla? En haluaisi pahimpiin turistirysiin vaan johonkin rauhallisenpuoleiseen paikkaan josta sitten voisi tutkia seutua. Tää nyt kuulostaa ehkä vähän tyhmältä mutta jos joku on käynyt vastaavassa paikassa niin kertokaa ihmeessä :) Tai lähinnä suosituksia "kävin siellä, hyvä paikka"/"kävin täällä, en suosittele".
3. Löytyykö helposti majoitus? Oletan niin. Mitähän asuminen kustantaisi per yö jos jossain melko kämäsessä guesthousessa asuisin?

Kiitoksia etukäteen jos joku viitsii vastailla. :)

2
Lentomatkustus / 45 min vaihto Pariisissa
« : 26.10.2006, 19:23:18 »
Enpä osaa sanoa juuri kyseisestä tapauksesta mutta itselläni riitti 15 minuuttia Frankfurtissa :D Aivan uskomaton tuuri. Sain juosta läpi lentokentän ja hikiseen ehtivät matkatavaratkin siirtyä. Tässä tapauksessa oli kylläkin kyse siitä, että kone jolla tulin Frankfurtiin oli hyvin paljon myöhässä, alunperin suunnitelmissa piti olla erittäin reilusti vaihtoaikaa. Se, että tavarat ehtivät siirtyä, johtui varmaan siitä että molemmat olivat Lufthansan lentoja.

3
Terveys ja turvallisuus / malarialääkitys
« : 19.10.2006, 19:48:18 »
Heip,

itselläni oli malarialääkitys kuukauden reissulle Intiaan (monsuuniaika kun oli) enkä saanut mitään sivuoireita. Kaverini tosin sai sivuoireita malariakuurista, jota söi Afrikan matkaansa varten (eli meillä oli eri lääkkeet - en nyt muista kyllä merkkejä  :oops: ). Aiheutti kaverilleni varsinkin matkan jälkeen uneliaisuutta ja jotain muistihäiriöitä  :shock: En nyt mene takuuseen että johtuivatko nuo oireet juuri malarialääkkeistä mutta näin hän väitti. Tottahan toki vaatteet jne ovat tärkeä suoja myös, mutta itselläni ainakin oli "turvallisempi" olo kun oli malarianestolääkitys.

4
Intia / Raha Intiassa?
« : 18.09.2005, 12:57:20 »
Juu suosittelen vaihtamaan paikan päällä, itseltäni onnistui hyvin Mumbain lentokentällä yöllä (n. kahen aikaan).

Mulla oli myös matkashekkejä mukana ja ei ollut mielestäni kovin toimiva ratkaisu... :?

5
Intia / Rannalla Intiassa
« : 18.09.2005, 12:44:59 »
Minä sain paikallisilta ohjeeksi että ylipäätänsä polvet ei saisi näkyä, mutta sitten narutoppi oli kuitenkin ok. O_o Noh, ehkä se riippuu vähän piireistä, kyllähän joillain intialaisilla (tosin hyvin harvoilla) näkyi olevan jopa lyhyitä hameita. Olen samaa mieltä Ainuskan kanssa, salwar kameez on ihan ykkösasu Intiassa. :)

Paikalliset uivat aina sellasissa uimapuvuissa, joissa oli lahkeet noin polviin saakka tai sitten ihan tavalliset vaatteet päällä. Oma tavallinen uimapukuni oli kuitenkin "ihan ok". Kaverilla oli kerran uima-altailla bikinit päällä, sai kyllä katseita ja ehkä vähän liikaakin... :P

6
Yleinen / Yksin vieraisiin maihin..?
« : 18.09.2005, 12:30:22 »
Senkin Nuuskamuikkuset. ;)

Minusta on hienoa, jos uskaltaa lähteä yksin reissuun. Ensimmäinen yksin tehty matka on varmastikin se hankalin. Saa nähdä, varmaan tulee jossain vaiheessa sekin kokeiltua.

7
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 20.08.2005, 19:43:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Lainaus käyttäjältä: "sheep"
No nyt on sitten Intian reissu takana, oli hienoa mutta myös rankkaa. Toivottavasti ei ketään tallaajia ollut Mumbaissa ja siinä lähistöllä tulvien aikana, itse olin ja ei ollut kovin kiva kokemus. Onneksi oli kuitenkin suojelusta matkassa ja selvisin hengissä kotiin asti! Mutta täytyy sanoa että olipas avartava matka. :)


Meidan piti saapua Mumbaihin pahimpana tulva-aamuna, mutta olin niin kipea, etten halunnut matkustaa. Saavuttiin sitten kaksi paivaa myohemmin ja olimme seuraavan rankkasateen aikana siella. Viranomaiset kehottivat pysymaan kotona, mutta meidan koti on vahan kaukana. Junat ei kulkenut, mutta siina vaiheessa, kun se toinen rata alkoi toimia, haivyttiin Indoreen, ettei oltaisi jaaty jumiin. Indoresta jatkoimme sitten Varanasiin.


No hyvä ettette saapuneet pahimpana tulvapäivänä! Se oli kaaos ja varsinkin sen jälkeen oli tekemiset melko vähissä kun joka paikka oli suljettu ja kaikki myöhässä ja monilta ihmisiltä mennyt kaikki tulvan mukana... Lähdin itse takaisin Suomeen n. 5 päivän jälkeen The Floodista ja lentokone jolla menin oli niitä harvoja jotka ollenkaan lensivät, joten oli erittäin hyvä tuuri mulla matkassa.

Lainaus käyttäjältä: "Dil Hai Hindustani"
Intia on kaikkea maan ja taivaan väillä. Intiassa hyvä ja paha ovat läsnä joka päivä ja elämän kummatkin puolet hyväksytään; köyhyys, sairaudet/rikkaudet ja riisto jne.... Siksi Intiaan joko rakastuu tai sitä vihaa. Itse tein kumpaakin samaan aikaan!


Hyvin sanottu! Itselläni tuli myös tuollainen viha-rakkaus-suhde matkan aikana vaikka olinkin vain kuukauden enkä nähnyt oikeastaan kuin Mumbain ja vähän maaseutua ympäriltä.

8
Tyhmät kysymykset / Reikävessat.
« : 12.08.2005, 12:34:33 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
Lainaus käyttäjältä: "sheep"
Mielestäni käsi+vesikippo-systeemi ei ole erityisen hygieeninen...


Onkohan se kuivalla paperilla pyyhkäisy nyt kuitenkaan hygieenisempää kuin vedellä huljuttelu.. Jos kompastuisit sontaläjään niin haluaisitko mieluummin pestä kätesi vai ainoastaan pyyhkiä ne wc-paperiin?

Haha, ehkä pesisin ne. :) Noh tämä oli vain mielipiteeni, mutta mielestäni vessapaperin käyttö tuntuu hygieenisemmältä kuin vesikippo ihan tavallisessa(!) vessatoiminnassa, paitsi jos on kunnon saippuaa lähistöllä. Varsinkin esim. Intiassa kun syövät ruoan sormilla. Mutta minullahan ei ole mitään tieteellistä faktaa, tämä oli vain "musta tuntuu"-mielipide hyvin länsimaisesta näkökulmasta ;) :?.

9
Olettekos kuulleet... / Madventures jatkuu
« : 11.08.2005, 15:32:08 »
Noi DVDt on kyllä aika must, varsinkin kun en ykköskauden jaksoja nähnyt. :) Nyt on hyvä kun on päivämäärät tiedossa niin ei tarvitse enää pähkäillä että millon tulevat.

Rikun juonnoista on kaveripiirissä tullut oikea kulttiläppä - joskus on pakko vetää oma Madcook tai vastaava kaverien kanssa. :D Kuumottavaa! Tsaikedeelista!

10
Tyhmät kysymykset / Reikävessat.
« : 11.08.2005, 15:24:22 »
Lainaus käyttäjältä: "Anne-Marie"
Intiassa on lähes pelkästään reikävessoja. Niihin mielestäni tottui aika nopeasti, kun ei ollut muuta vaihtoehtoa. Voin sanoa, että reikäwc on parempi kuin ei wc:tä ollenkaan.

Minä liikuin paikoissa joissa usein oli myös länsimainen wc. Paikalliset kuitenkin tykkäävät itse paljon enemmän reikävessoista. Itse välttelin niitä aika kauan mutta sitten kun "jouduin" niitä käyttämään niin helposti tottui. Mielestäni reikävessat on periaatteessa parempia kun ovat hygieenisempiä, mutta sitä en tajua että MISSÄÄN ei ollut vessapaperia! Mielestäni käsi+vesikippo-systeemi ei ole erityisen hygieeninen... :shock: Ja jos tosiaan yöllä herää vessaan tai on tosi kipeä ja heikko olo niin silloin kyllä kaipasi hieman länsimaista vessaa. :P

11
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 11.08.2005, 15:14:32 »
No nyt on sitten Intian reissu takana, oli hienoa mutta myös rankkaa. Toivottavasti ei ketään tallaajia ollut Mumbaissa ja siinä lähistöllä tulvien aikana, itse olin ja ei ollut kovin kiva kokemus. Onneksi oli kuitenkin suojelusta matkassa ja selvisin hengissä kotiin asti! Mutta täytyy sanoa että olipas avartava matka. :)

12
No Madventureshan oli ihan ykkösohjelma. Harmi että loppui niin pian. ;) Siinä oli ihan erikoisia paikkoja ja näytettiin juttuja joita yleensä matkailuohjelmissa ei ole.

Lainasin tässä joku aika sitten kirjastosta Intia-videon. Se paljastui Folke Westin juontamaksi mukahauskaksi Kerala-esittelyksi. :shock: Muistutti kyllä koulun opetusdokumentteja pahimmillaan... En suosittele erityisemmin!

Ehkä viikko sitten tuli myös Intiasta kertova ruokaohjelma muistaakseni kakkoselta. Siinä nähtävästi syntyperäinen intialainen nainen kävi muistaakseni 5 kaupungissa ja kertoi kaupunkien ruuista. Se oli ihan hyvä ja mielenkiintoinen omasta mielestäni. :)

13
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 01.06.2005, 19:37:44 »
Kiitos vinkeistä, UsvaAuer. Olen menossa Mumbaihin, joten vinkit osuivat kohdalleen. :D Kävinkin juuri tyhjentämässä kirjaston Intian matkaoppaista. Saa nyt nähdä, ostanko omaa, voi olla etten tarvitsekaan (ellen sitten paikan päältä osta).

14
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 30.05.2005, 21:59:27 »
Mietin tässä, että pitäisikös joku matkaopas hankkia. Joten, mitä Intian matkaopasta suosittelette? :)

15
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Eilen nauroin ihan sairaasti. Hyvä meininki.

Sama täällä, harmi kun oli viimeinen jakso! Tulee kyllä vieroitusoireita... ;) Se dvd-boksi olisi kyllä aika asiallinen, sitten kun ilmestyy.

16
Kävin ostamassa Partioaitasta Tatonkan sellasen ns. kainalopussin, 13e. Tai siis se tulee tosta toisen olan yli ja toisen käden alta. Lisäksi siitä tulee vyö vielä vyötärön ympäri. [Huono kuvaus :shock:] En tiedä oliko oikea päätös, mutta vaikutti mukavimmalta vaihtoehdolta... Ja pussi siinä mukavasti käsivarren alla. Ajattelin, että siinä voi pitää vähän isompia rahoja ja passia, ja sitten esim. taskussa vähän pienempiä "käyttörahoja". En tosin tiedä onko sitten turvallisin vaihtoehto. Sellaiset ihan vyö-rahavyöt vaikuttivat hankalilta. :?

17
Lainaus käyttäjältä: "shujaa"
Pitääkin pian uusia passi, vaikka nykyisellä on vielä kolme vuotta elinaikaa. Miten kauan passin myöntäminen kestää, eli milloin pitää laittaa hakemus sisään että on varmasti kädessä Lokakuun 25. päivään mennessä?

Entä vaatiiko uuden passin saaminen edellisen "hajoamista" tai "katoamista", vai riittääkö pelkkä hakemus?

No minulle sanottiin että menee 4-5 viikkoa, että laske sitten siitä. Ei tarvitse olla hajonnut tai kadonnut, mutta se vanha passi pitää sitten luovuttaa samalla kun saa uuden. Minulla tilanne oli sellainen, että en näytä enää _yhtään_ siltä miltä vanhassa passissa, joten kävin laittamassa hakemuksen, vaikka vanha olisi ollut voimassa vuoteen 2010 asti. Passi ei kuulemma olisi välttämättä kelvannut sen kuvan takia. :shock:

18
Tyhmät kysymykset / Miten kielitaitoa paremmaksi?
« : 20.05.2005, 16:53:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Kaika"
On myös hauska huomata että suomalaiset ääntävät englantia todella oikeaoppisesti ja "puhtaasti" verrattuna esim. espanjalaisiin, ranskalaisiin, italialaisiin tai puolalaisiin. Kahden viikon aikana minua luultiin monta kertaa britiksi vaikkei ääntämykseni edes ole sieltä brittiläisimmästä päästä (vaan lähinnä televiosta tarttunutta "perusenkkua").

Näinpä! Minuakin on luultu britiksi, nähtävästi enkkuni perusteella. ;) Okei, tosin on myös luultu venäläiseksi, että... :D Tai no se saattoi johtua siitä, että suomi kuulosti jonkun korvissa venäjältä.

19
Lainaus käyttäjältä: "sokerihumala"
:shock:  Mulla ei taida näkyä kummatkaan korvat! Hommasin passin vuosi sitten, ja silloin valokuvaaja ei kyl puhunu mitään tuon suuntaista, eikä poliisiaseman virkailijakaan... No, en taida kyl USAan olla menossakaan.

No se virkailija kertoi, että ihan uusi direktiivi jälleen... :roll: Tai noh, luulisin että se on tärkeintä että se passikuva on suoraan edestä otettu - mitä minun kuvani ei ole... Se passikuvaaja ei nähtävästi ollut erityisen ammattitaitoinen. :o Kuulemma on tullut paljon muitakin uusia pikkutarkkoja sääntöjä siitä kuvasta, esim. silmälasien kanssa on oltava todella tarkka etteivät peitä kulmakarvoja ja että ne eivät heijasta yhtään.

Vaikeaa, vaikeaa! Mutta taas meni vähän ohi aiheen. :oops:

20
[Tämä menee nyt vähän ohi aiheen mutta kirjotetaan nyt kun aloitinkin.]

Itse kävin eilen jättämässä passihakemuksen, että saan nyt sitten vielä 10 vuoden passin. Olin käynyt pari kuukautta sitten ottamassa passikuvan valokuvaamossa. Virkailija yhteispalvelupisteessä sanoi kuitenkin passikuvastani, että se ei kenties mene läpi koska molemmat korvat eivät näy (!). Kuulemma jokin jenkkien vaatima uusi laki... :roll: Että periaatteessa tuohan oli sen valokuvaajan vika kun ei täysin edestä päin kuvaa ottanut! Mutta pisti kuitenkin sen hakemuksen menemään, koska kuulemma muuten oli hyvä kuva. :P Saa nyt nähdä...

Sivuja: [1] 2