Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Illusion

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 37
21
Hahaa, löysin lisää nimisiäni kaupunkeja! Saksasta, Tsekistä ja Virosta löytyy etunimelläni kaupunki, Sri Lankasta toisella nimelläni.

22
Aasia / Vietnamiin dollareita?
« : 08.09.2007, 16:24:30 »
Dollareita on miltei aina olla hyvä mukana, minne tahansa matkustaakin, mutta suosittelen kuitenkin myös paikallisen valuutan (dong) käyttämistä Vietnamissa.

Majapaikkoja on hyvä maksaa dollareissa, koska hinnat on helpompi ymmärtää ja niitä on helpompi vertailla keskenään myös muiden Kaakkois-Aasian maiden majoitushintojen kanssa, koska dollareilla maksaminen on useissa majapaikoissa enemmän käytäntö kuin poikkeus. Ruokaa, toriostoksia ym. pientä kannattaa taas maksaa mieluummin dongeilla. Jotain hedelmiä esimerkiksi on aika paha mennä dollareilla ostamaan, koska maksavat niin mitättömästi, että jo yksikin dollari on liikaa. Saat aina dongeissa takaisin dollareilla tehdyistä pikkuostoksista (=alle 1 USD), mutta itse en ainakaan tällaisissa tilanteissa kykene tai jaksa laskea, antoiko kaupustelijatäti nyt varmasti oikein takaisin. Helpompi on esittää hyvin pieni dongimäärä ja kysyä, paljonko sillä saa. Bussi- ja junamatkoja hankkiessa suosittelen myös käyttämään dongeja, koska näin pääset edes vähän lähemmäs hintaa, jolla lippuja myydään paikallisille. Kannattaa opetella kurssit ja kääntää aina mielessään dongit dollareiksi ja dollarit dongeiksi. (eurojen ajatteleminen ei ole ollenkaan välttämätöntä, tulee vain eläminen halvemmaksi, mikäli mieltää dollarin euroksi!)

23
Ääärhh! Miksi tällainenkin ketju on pitänyt avata ja ennen kaikkea, miksi tätä pystyy yhä jatkamaan?!

24
Aasia / Irtiottoja
« : 01.09.2007, 20:30:55 »
Jokaisella on toki omat käsityksensä lentolippujen kalleudesta, mutta minusta juuri (Kaakkois-)Aasiaan on mahdollista saada erittäin edullisia lentoja.

Pikaisella silmäyksellä lentohintoihin tammikuun alkupuolella löysin seuraavat:
- Finnairin/LTU:n lennot Bangkokiin (Helsinki - München - Bangkok) 457 euroa
- Finnair/Cathay Pacific Helsinki - Lontoo - Hong Kong 539,21 euroa

Eivät nuo nyt kovin kohtuuttomia hintoja ole. Jopa reilulla kolmellasadalla on mahdollisuuksia löytää yksisuuntainen lento esim. Kiinaan.

Ihmettelen vähän, mikä on viestisi tarkoitus: kyselet viisainta keinoa matkustaa Kaakkois-Aasiaan tai Kiinaan, mutta kuitenkin sinulla tuntuu olevan jo selvät sävelet lentoreiteistäsi!

Junalla pääset Aasiaan todennäköisesti kaikista halviten (Moskova - Peking), mikäli jokin muu kuin lentomatkustus tulee kysymykseen. Jos kuitenkin haluat lentää, soita vaikka Kilroy Travelsiin ja kysele sieltä lentolippujen hintoja. Itse olen aina löytänyt halvimmat lennot firman kautta. Edullisia basic -lippuja saavat myös yli 30 -vuotiaat.

Vähän paremmin harkitut jatkokysymykset voit esittää jo ennestään valmiina olevissa, tarkoitukseen sopivissa ketjuissa.

25
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 30.08.2007, 17:24:34 »
Lainaus käyttäjältä: arien
Lainaus käyttäjältä: "zeta"
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"


PS. Sattuuko kukaan olemaan Wellingtonissa ja/tai jossain päin eteläsaarta tässä lähiaikoina?


Eteläsaarella just olin, Wellingtonissa asustelen.

Etelässä oli tosi kivat kevätsäät, Wellykin rupeaa auringonpaisteessa pikkuhiljaa piristymään. Harmaus ja sade tuntuu vain kaukaiselta muistolta, mutta kyllä taas kohta sataa...
Täytyy sanoa, et kyllä pohjonen pikkasen masentavalta paikalta tuntuu jos on huono sää, mutta onneks siihen on pikku hiljaa tottunu.


Minä en tuota kyllä kysellyt. Eipä tuo hirveästi haittaa, mutta voisit korjata lainauksesi.

26
Kiina / Shanghaista?
« : 30.08.2007, 17:20:23 »
Shanghai Museum on laaja, kiinnostava ja tasokas, sieltä löydät vähän vanhempaa taidetta. Viiniruukkuja, kansallispukuja, veistoksia, maalauksia, kalligrafeja, keramiikkaa, rahoja, leimasimia, huonekaluja.. Aikaa tuolla hurahtaa monta tuntia ihan huomaamatta!

27
Aasia / Laosiin Kambodzan puolelta
« : 28.08.2007, 17:22:18 »
Joo ei varmaan löydykään. Tästä on turistu monessa keskustelussa. Kambodzasta ja Laosista ennestään valmiina oleviin ketjuihin olisi hyvin suotavaa liittää viestinsä, ennen kun menee avaamaan uutta ketjua.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=9052&highlight=laos+kambodzha

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13401&highlight=rajanylitys+kambodza+laos

28
Terveys ja turvallisuus / Mangokärpäsen toukat
« : 28.08.2007, 17:04:43 »
Pakko lisätä kuvottuneisuuttanne vielä tällä: tuttavani tuttava oli saanut Malesian reissultaan hiekkarannalla makoilun seurauksena selkäänsä runsaasti paiseita, joiden avaamisen yhteydessä Suomessa löydettiin jokaisen paiseen sisältä toukka. :)

29
Junamatkustus / Onko reitti liian pitkä?
« : 22.08.2007, 20:28:23 »
Valitse nyt aluksi 5 mieleisintä maata ja lähde niihin kiertelemään. Esittämäsi suunnitelma vaikuttaa kovin hajanaiselta: Iso-Britannia ja Slovakia samalla kertaa kuukaudessa, hmm?

Tietysti voit tehdä pikaisen läpikulkumatkan Ruotsin ja Tanskan halki etelämmäs, mikäli haluat maita "bongailla", mutta halpalentoyhtiöiden tarjontaakin kannattanee vilkaista, kun aika on noin rajallinen.

Tämän foorumin aiempiin keskusteluihin kun tutustut, saat paljon lisää vinkkiä ja tietoa reiliasioista!

30
Tyhmät kysymykset / "Suurperhe" reissaamaan
« : 22.08.2007, 20:18:14 »
Laitoin sinulle pitkän yksityisviestin aiheesta!

31
Lentomatkustus / Vs: Käsimatkatavarat?
« : 20.08.2007, 20:26:51 »
Harvemmin on käsimatkatavarat ketään kiinnostaneet. Viimeksi Singaporesta kotiin lennettäessä kyllä vähän mietitytti, meneekö kaikki läpi, kun mukanani oli isohkon (ja painavan!) repun lisäksi pieni olkalaukku kameralle ja korkea muovikassa, jossa oli komean kokoinen lohikäärmeleija. Kaiken sain mukaan matkustamoon!

32
Minulla on Nikon D50, jota kannoin mukana Kakkois-Aasiassa. Olen ollut kameraan todella tyytyväinen. Tulevalle Uuden Seelannin kierrokselle otan kuitenkin mukaan pienemmän kameran, hiljattain ostamani Canon Powershot S5 IS:n, joka myös vaikuttaa kelvolliselta vehkeeltä, vaikkei se järjestelmäkameralle vedäkään vertoja. Kamera on oivallisen kokoinen, joten sitä on helppo kantaa mukana ja kuvanlaatukin vaikuttaa hyvältä. Tällä saa otettua aika laadukasta videokuvaa, mikä on myös mukavaa reissussa.
Kuvat kamerasta: http://www.digihit.cz/jpg/canon-powershot-s5-is-original.jpg
http://www.digimarket.sk/fotoaparat/images/canons5isv.jpg

33
Terveys ja turvallisuus / eksoottiset sairaudet
« : 20.08.2007, 14:03:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Kaivari"
Huvittava juttu tuo "jalkojen uitto Mekongissa" -paniikki, Itse tuli uitua samaisessa joessa useamman kerran joten varmaankin kävi sitten hyvä tuuri kun vielä hengissä :) Uin kyllä monissa muissakin joissa ja puroissa siellä kuumuuden takia mutta en sentään missään seisovassa vedessä.


No huvittavan ylimitoitettua paniikkini toki oli, mutta en kyllä toiste lilluttele itseäni missään epämääräisissä vesissä. Mitään sankarillista ei mielestäni ole moisenkaltaisten riskien ottamisessa. Nimim. kuljin pimeällä Phnom Penhissä humalassa ja vältyin ryöstöltä! (Tämä oli kärjistetty esimerkki, Kambodzan pääkaupungissa yöllä ryöstetyksi tuleminen on varmaan todennäköisempää kuin matosen saaminen sisuksiinsa Mekongista.)

Bilhartsia -tartunnan riski on olemassa käsittääkseni vain tietyissä Mekongin pätkissä, ei suinkaan koko joki ole näiden loiseliöiden saastuttama. Mistäs muuten tiedät, ettet ole tartuntaa saanut, loiset voivat viettää melkoista hiljaiseloa elimistössä monta vuotta ja sitten saatatkin kupsahtaa varoittamatta kohtalokkaseen verensyöksyyn. Tuskinpa kuitenkaan. :)

Lainaus käyttäjältä: "Kaivari"
Paikalliset ei ainakaan  yleensä välitä missä ui, karmein paikka missä näin lapsia uimassa oli Killing Fieldsien takana vihertävässä lammessa missä ympärillä ja varmaan veden allakin oli puoliksi avoimia joukkohautoja.


Paikalliset eivät aina ui uimisen ilosta vaan peseytymisen pakosta. Tuon esimerkkisi lasten uiskentelumotiiveista en tosin tiedä, mutta monet ihmiset ainakin Laosissa ja Kambodzassa pesevät itsensä Mekongissa ja järvissä. Köyhät paikalliset myös juovat likaista vettä - asioiden turvallisuutta ei aina kannata tarkastella sen kautta, mitä paikalliset tekevät.

34
Aasia / Re: Kambodzaan asumaan pitemmäksi aikaa
« : 17.08.2007, 22:35:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Ikiliikkuja"
Tarkoituksena käydä myös Kamputseassa.(ja ei varmaan ole oikein kirjoitettu.)


Ei olekaan! Maan nimi kirjoitetaan suomeksi nykyään "Kambodža" - tai edes "Kambodza". (voithan toki käyttää myös maan khmerin kielistä nimeä Preah Réachéanachâkr Kâmpuchéa, mikäli se tuntuu helpommalta.)

Lainaus käyttäjältä: "Ikiliikkuja"
Saapa nähdä kauan siellä kestää/kehtaa olla :oops:
Jos henki lähtee niin se on sitten kirjoitettu tähtiin heh.


Todennäköisesti heität henkesi aseellisessa katuryöstössä, hukut Tonle Sapiin tai jokin Angkorin muinaisista kivirakennelmista rojahtaa niskaasi.

Aivan kuin olisit sotaan lähdössä! :P Kambodžassa kuolemisen voi välttää aika tehokkaasti jo pelkällä maalaisjärjen käytöllä. (Tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei toikkaroi umpihuumaantuneena yksin Phnom Penhin öisillä kaduilla, on varovainen liikenteessä eikä patikoi miinakentillä.)
Uskoisin, että myös kehtaat olla maassa. (Sillä oletuksella, että osaat käyttäytyä siivosti?)

Nooh, ilkeilyt sikseen. Olihan minullakin pelkoja ja kummallisia ennakko-odotuksia maasta, tutki vaikka viestihistoriaani. :)

Hyvää matkaa!

35
Yleinen / Matkailuohjelmaopas
« : 13.08.2007, 17:47:26 »
Markus Kajon vetämä Nousevan Auringon Kajo (TV2, sunnuntaisin klo 20:30) on kyllä viihdyttävä ja hupaisa. Kieltämättä vähän vaihtoehtoinen matkailuohjelma.

Sunnuntaisin tulee kakkoselta myös (klo 16:00) Matkapasseja, joita on ihan mukava katsoa, mikäli käsitelty kohde kiinnostaa. Eilinen Intia -koostejakso oli kyllä aikamoinen sillisalaatti, mutta miellyttäväähän sitäkin oli katsella ja samalla kaukokaipailla.

Teemalta seurasin parinkin päivänä jotakin aarreohjelmaa, jossa hassu ukko kierteli Lähi-Itää ja esitteli sen aarteita. Iraniin alkoi tehdä mieli tämän ohjelman ansiosta.

36
Aasia / Aasian halvin maa perusbackkerin näkökulmasta?
« : 13.08.2007, 17:39:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Neon"
No itse en kyllä ole ainakaan näillä näkymin Kuala Lumpuriin suuntaamassa, mutta kai tuo antoi vähän yleiskuvaa. Mutta onko siellä hintataso esim. vaatteissa samaa luokkaa Suomen kanssa, vai halvempaa(kalliimpaa..?)?


Halvempaa ehdottomasti! Siis ellet nyt välttämättä vaadi merkkiliikkeistä ostettuja superhienoina pidettyjä ryysyjä, niiden hinnat olivat korkealla. (Tosin en osaa kyllä sanoa olivatko halvempia vai kalliimpia kuin Suomen vastaavat, ei juuri kokemusta kalliista merkeistä kun en niitä harrasta.) Mutta ihan perusvaatteeita saat varmasti ainakin Kuala Lumpurin ulkopuolelta halvalla. Matkustaminenkin on edullista Malesiassa.

37
Tämän viestin saa poistaa.

38
Aasia / Aasian halvin maa perusbackkerin näkökulmasta?
« : 13.08.2007, 12:18:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Neon"
Se mitä pikaisesti vilkasin tätä ketjua, niin kukaan ei oo paljoa kertoillut Malesiasta... Onko siellä ruoka/muu hilpetööri miten kallista?


Kokemusta vain Kuala Lumpurista, missä on jonkin verran kalliimpaa kuin esim. Thaimaassa, Laosissa, Kambodzassa ja Vietnamissa. Ruokaa saa kuitenkin halvalla mm. ruokakeskuksista, mihin ostat lippuja haluamallasi summalla ja saat käyttää ne lukuisien eri kojujen ruoka-antiin. Paikalliset ruuat avat luonnollisesti halvempia kuin länkkärisapuskat. Tällaisia ruokakeskuksia löytyy esimerkiksi ostoskeskusten yhteydestä.
Majoitusta löytää halvalla myös, mutta saa olla vähän tarkempi kuin muissa Kaakkois-Aasian maissa lutikoiden ynnä muiden epämääräisyyksien kanssa. Kamalia ludepaikkoja löytyy Kuala Lumpurista paljon! Hyvin tulee toimeen Kuala Lumpurissakin noin 20e/päivä mikäli ostostenteon houkutukset raaskii jättää suosiolla väliin. Jos tosissasi haluat pysyä päiväbudjetissasi, vältä astumasta jalallasikaan Central Marketiin tai KLCC -jättiläisostoskeskukseen!
( http://www.suriaklcc.com.my/ )

39
Terveys ja turvallisuus / Maitohappobakteerit/aivopesu
« : 13.08.2007, 11:55:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Neon"
Onko jotain muita tohon mahan sekaisin menoon auttavia lääkkeitä, kenties sellaisia jotka toimisi?


Söin Aasiassa malarian estoon doksisykliiniä (antibiootti) ja ripuli pysyi loitolla. Sama juttu kaverillani. Söimme kaikkea vähän kyseenalaistakin joten jotain pränkkää olisi luullut vatsaan tulevan.

40
Terveys ja turvallisuus / Maitohappobakteerit/aivopesu
« : 13.08.2007, 11:51:44 »
En usko, että maitohappobakteereilla on juurikaan vaikutusta siihen, meneekö maha sekaisin esim. syödystä epäpuhtaasta ruuasta vai ei, eiväthän maitohappobakteerit mitään muita bakteereja tapa!(?) Toisin sanoen turistiripulia ei maitohappobakteereilla torjuta.

Itse syön maitohappobakteereja reissussa lähinnä kovan vatsan ja mahan ilmapallomaisuuden sekä turpoamisen ehkäisemiseksi, mihin ne tuntuvat auttavan kiitettävästi. Epäsäännölliset ruoka-ajat, matkustaminen ja pitkät ajat istuen eivät ole vatsalle mitään lepolomaa ja koko elimistö saattaa välillä olla aika kovilla. Maitohappobakteerit auttavat muuallekin kuin vatsaan, naisilla esim. emättimen bakteeritasapainon ylläpitoon, mitä esim. hiivatulehdukset saattavat horjuttaa.

Jugurtti ja piimä ovat myös oivallisia vatsan tasapainottajia ja auttavat ainakin minulla vatsanväänteisiin. Maitohappobakteerikapseleista ei jugurtin ja piimän kaltaista akuuttia helpotusta vatsaongelmiin kannata toivoa, sillä ne sulavat hitaasti.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 37