Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Illusion

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 37
41
Toinen välivuosi menossa ja taitaa venyä vähintään kolmeen.

42
Terveys ja turvallisuus / eksoottiset sairaudet
« : 12.08.2007, 11:46:58 »
Lainaus käyttäjältä: "veggie"
hujaa luettavaa, joo.. osaisiko joku selittää mitä noi kaikki taudit on..?


 :lol:  Google ja lääkärikirjat ovat apunasi! Vähän hankalaa lähteä selittämään kaikkia tässä keskustelussa mainittuja sairauksia, niiden oirekirjoja ja syitä, varsinkaan, kun en satu olemaan lääkäri.

Lainaus käyttäjältä: "veggie"
ja miten ihmeessä saa jonkun ameeban tms!? kuulin (huhuna) että jotkut suolistoeliöt voi kasvaa metrien pituiseksi.. (yök)
olenko TÄYSIN väärässä..? (..toivottavasti..)


Voit saada ameeban, matosen tai jonkin muun kivan loiseliön melkein mistä tahansa: ruuasta, juomasta, (uima)vedestä, hiekasta, hyttysen pistosta.. Ja kyllä, on olemassa loisia, jotka voivat kasvaa ihmisen sisällä metrien pituiseksi. Maailma on vaaroja täynnä!

Olin kyllä itsekin seota, kun aloin ajatella liikaa näitä, joten en suosittele jatkamaan tämänkaltaisten keskustelujen annin lukemista, mikäli vähänkään on taipumusta luulosairasteluun ja ylireagoimiseen. Varovainen kannattaa toki olla ja katsoa vähän, mitä syö ja juo (Itse söin ajattelemattomuuksissani Kaakkois-Aasiassa raa'ahkoa kananmunaa, majoneesia, tuoresalaatteja, jäätä, valmiiksi pilkottuja hedelmiä ja kylmänä muhinutta riisiä useampaan otteeseen, saaliina luojan kiitos vain salmonella) ja missä polskuttelee (idea jalkojen uittamisesta Mekongissa johti hermostuneneen neidin kotiuduttuaan toimittamaan bilhartzia -näytteitä labraan), mutta liiallinen huolehtiminen pilaa matkan.

Tieto lisää tuskaa!

43
Armeija ei kyllä ole kenenkään paikka. Koko touhun saisi unohtaa tai vähintäänkin kutistaa rajusti. Mahdollisen vapaaehtoisuuden mukana tulevat omat ongelmansa, samoin palkka-armeijan. Yhteistyö Ruotsin kanssa ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto, mutta siitä tuskin tulee mitään niin kauan, kuin suomalaisten naurettava viha naapurimaatansa kohtaan on voimissaan.

Järkevintä ja tasa-arvoisinta olisi kai järjestää jokaiselle miehelle ja naiselle vaikka kuukauden tai parin mittainen pakollinen, tehokas leiri/kurssi, jolla opetetaan hyödyllisiä taitoja, kuten ensiapua, toimimista ympäristökatastrofeissa ja ympäristökatastrofien estäminen (esim. öljyonnettomuudet Itämerellä ym.), sairauksien leviämisen estäminen jne. Ympäristöongelmat ja ympäristökatastrofien uhka on jatkuvasti kasvava ja varmasti Suomen kohdalla todennäköisempi kuin sota! Kukaan tuskin voisi vedota vakaumuksellisiin tai uskonnollisiin perusteisiin ja lähes jokaiselle keksittäisiin jotakin järkevää tekemistä liikuntarajoitteista huolimatta.

Lisäystä:
Naken esimerkki saksasta oli aika oivallinen! Suomessa vallitsee kova työvoimapula: ratkaisu ongelmaan saattaisi löytyä siviilipalveluksesta, joka olisi kaikille (myös naisille) pakollinen (osa porukasta saisi toki yhä mennä armeijaan, jos siltä tuntuisi) ja saman pituinen kuin armeija. (Tai mikä ettei lyhyempikin, jos armeija olisi valinnainen vaihtoehto!) Vanhustyöhön, sairaaloihin, siivoushommiin, puutarha-alalle, kouluihin.. lisätyövoima ja apuvoimat eivät olisi pahitteeksi!

44
Aasia / Aasian halvin maa perusbackkerin näkökulmasta?
« : 06.08.2007, 22:27:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"
Väittäisin että 3€/päivä syö erittäin hyvin ja monipuolisesti. Ja vitamiinipillereitäkään ei tarvitse, kun hedelmät ovat halpoja ja hyviä. Esimerkiksi 3 isoa ananasta saattaa maksaa yhteensä 60centtiä ja kilo mandariinit ja banaanit jotain 50c..


Varmasti ihan totta, jos osaa etsiä ruokaa oikeasta paikasta! Katuruoka on halpaa ja voi olla jopa parempaa kuin ravintoloiden ruoka, mutta monissa turistintäyteisemmissä paikoissa törmää enimmäkseen pääasiassa turisteille suunnattuihin ravintoloihin, kahviloihin tai majapaikkojen omiin ruokapaikkoihin, jotka ovat usein huomattavsti kalliimpia ja sitten taas ääripäässään pelkkää riisiä/nuudeleita/patonkeja myyviin katukojuihin. Paikallisväestön tarpeita tyydyttävät ruokapaikat ovat paenneet kauemmaksi. (Esimerkkeinä ajattelin tässä mm. Luang Prabangia ja Kanchanaburia.) Vietnam on eri juttu, ainakin kaupungit, joissa itse suhailin: paikallisia, todella edullisia ruokapaikkoja löytyi runsaasti. Sama homma on varmasti myös turistittomammilla alueilla Thaimaassa, Laosissa ja Kambodzassa. Ensi kerralla ajattelin siirtyä jokaisen matkaajan koluamilta perusreiteiltä vähän syrjemmäksi, sen myötä luultavasti ruokakin halpenee kaiken muun mukana! (Toisaalta tuo kaikkien ihannoima turistien vähäisyys saattaa välillä raivostuttaa helkutisti. Esim. Vietnamissa Mekongin suistoaluueen pikkukaupungeissa tuli välillä olo, ettei mitään järkevää suuhun pantavaa löydy, kun ympärillä oli pelkästään paikallista touhua ja turisteihin oltiin kaikin puolin tottumattomia. Sama Kiinassa, joka on samaan aikaan sekä valtavan ihana että äärimmäisen kamala. Ruuanhankinnan vaikeuteen kyllästyttyä osaa joskus arvostaa ankeaa länkkärimeininkiä, jossa voit istahtaa mukavaan pikku ravintolaan ja tilata jotain, minkä itsekin tajuat listalta.)

Monivitamiinivalmisteista tarkoitin tarvittavan lähinnä kaikkia muita mahdollisia aineita, kuin C-vitamiinia, koska hedelmät ovat kieltämättä hyvin halpoja ja herkullisuudessaan vastustamattomia. :)

Jos oikein pienellä budjetilla elää tahtoo, halvimmalla elää kaiketi, jos kantaa mukanaan spriikeitintä ja ostaa ruokien raaka-aineet toreilta. (Edellyttäen toki taitoa tinkiä ja ymmärrystä paikallisesta hintatasosta.) Enpä ole juuri Kaakkois-Aasiassa näihin retkikeitin -ihmisiin törmännyt, ainoastaan kerran Phnom Penhissä Narin 2. Guesthousen kattoterassilla kanadalaiseen reissupappaan, joka ilmeisen neuroottisesti tahtoi olla varma siitä, mitä suuhunsa laittaa. :)

Ah, suokaa anteeksi, meni vähän off topiciksi!

45
Matkaseuraa / Palma de Mallorca 25.8-1.9.2007
« : 06.08.2007, 20:16:53 »
Oi hitsinpimpulat, kun olisin tahtonut niin palavasti lähteä kanssasi jännittävään seikkailuun unelmien saarelle, mutta satun olemaan juuri tuolloin töissä..
Ääh, en tahtoisi olla ilkeä, mutta olet tainnut eksyä vähän väärälle foorumille ehdotuksiasi latelemaan? Tai kenties oletkin todellinen huumoriherra ja seuraehdotus on jätetty pilke poskessa kieli silmäkulmassa, eikun..? Luulisi sitäpaitsi kaltaisesi vaatimattoman täydellisyydeen löytävän nais(matka)seuraa muualtakin, kuin Internetin syövereistä. Kauniit, etenkään fiksut nuoret neitoset kun tuskin tarttuvat tarjoukseesi. Olen pahoillani - ei voittoa tällä kertaa! :wink:

46
Aasia / Aasian halvin maa perusbackkerin näkökulmasta?
« : 06.08.2007, 19:32:07 »
Selviäähän monissa Aasian maissa aivan olemattomilla varoilla, mutta kuinka moni oikeasti on valmis elämään niin vaatimattomasti ja vaivaa nähden tai ainakaan osaa enää nauttia olostaan kaukomailla jollain 100e/kk?

Aasiassa pidempään asunut tietää varmasti, mistä saa halvimmalla parhaat ruuat, edullisesti katon päänsä päälle ja osaa välttää joutumasta kusetetuksi, jolloin rahaa saattaa kulua aivan mitättömästi. Tokkopa monikaan ensikertalainen kuitenkaan yhtä taitavaan penninvenytykseen pystyy!

Itselläni meni lähemmäs 1000e kuukaudessa ensimmäisellä Kaakkois-Aasian matkallani, vaikka join vähemmän kuin monet, jätin väliin sukellukset ym. kalliit aktiviteetit, kuljin busseilla ja junilla lentämisen sijaan, majoituin keskimäärin 3e/yö ja elin muutenkin käsittääkseni aika keskivertoa reppureissaaja -elämää. Myönnän, että kulutin ruokaan rahaa vähän enemmän: valitsin usein ympäristöltään miellyttävämmän, kiireettömän pienen ruokapaikan, kuin söin katukojuissa. Syynä rahanmenoon lieni siis puhdas mukavuudenhalu (nuo aterioista nauttimiset ja ostostenteko, paketit Suomeen ym.) ja vilkkaahkoon tahtiin paikasta toiseen siirtyminen. (Vajaassa kolmessa kuukaudessa halusin nähdä monta maata ja saada yleiskäsityksen alueesta, mikä tietysti edellytti paikan vaihtoa tiuhempaan, jolloin rahaa kului enenmmän.) Matkaan meni kuitenkin vain parin kuukauden palkka, joten en jaksa katua sitä, että olisin saattanut säilyä hengissä vähän pienemmälläkin budjetilla. Matkasta olisi kai suotavaa nauttiakin?

Teoriassa hyvin pienellä budjetilla eläminen onnistuu aivan hyvin, ja jopa käytännössä, mikäli matkan suunnittelee huolellisesti budjettinsa mukaan ja on valmis tinkimään mukavuudestaan. Kannattaa ottaa huomioon, miten saman maan sisälläkin rahaa saattaa kulua aivan erilaisesti paikasta riippuen! (Vertaa esim. Bangkok, jossa pihi elää varmasti alle 5 eurolla päivässä ja monet Thaimaan saaret, joilla sama summa hujahtavaa kevyesti vaikkapa aurinkovoidepurtiloon. Tai Vientiane, jossa yli tunnin hakemisen jälkeen ainoa löytyvä vapaa kahden hengen huone maksaa 10e ja toisaalta taas päihtymisparatiisi Vang Vieng, josta paljon tasokkaamman huoneen saa reilulla 3 eurolla.)

Ensi kerralla tiedän jo monta keinoa säästää rahaa ja elää mukavastikin pienemmällä budjetilla, mutta mihinkään pariinsataan euroon kuukaudessa en tule ikinä pääsemään. Enkä kyllä tahdo yrittääkään, ellei jokin kumma voima saa minua rakastamaan vihannesriisiä, matkustamaan ilmastoimattomissa busseissa ja jättämään ostamatta ne 1,50 euron "sikamaisen kalliit" topit. Uskoisin, että 500 - 600e/kk tulen pärjäämään seuraavaksi ihan miellyttävästi Kaakkois-Aasiassa, Intiassa vähemmälläkin, mikäli sinne eksyn. Puoli vuotta ja 3000e, kerron joskus tuossa 2 vuoden päästä, kuinka kävi. :)

Vielä lisäystä yksinpuheluun: pidempää reissua suunnitellessa kannattaa ihan oikeasti ottaa huomioon myös ravitsemukselliset seikat. Yksipuolinen, halpa, lähinnä riisistä, nuudeleista ja oluesta koostuva ruokavalio ei ole kovin terveellinen, sen kai jokainen käsittää. Jos tahtoo syödä monipuolisemmin ja esimerkiksi lihaa tai kanaa silloin tällöin, rahaa menee väkisinkin enemmän. Noilla hyvin halvoilla annoksilla jaksaa toki maata riippumatossa ja kaataa lisää kaljaa kurkusta alas, mutta jos pitäisi jaksaa kovassa helteessä kierrellä ympäriinsä, tutkiä nähtävyyksiä ja tutustua temppeleihin, pyöräillä, tehdä vaellusretkiä ym., en kyllä ainakaan itse jaksaisi. Minulta sitäpaitsi lähti hiuksia ja tukka harveni jo 2,5 kuukauden reissun jälkeen, pitkän aikaa vielä kotonakin, vaikka söin mielestäni aika monipuolisesti reissun aikana moniin muihin reissaajiin verrattuna! (Toki ilmiön takana saattoi olla jokin muukin, kuin puutteellinen ruokavalio, mutta syömisiäni tästä lähinnä syytän.) Monivitamiinipillerit mukana ei ole varmasti olleenkaan hullumpi vaihtoehto.

47
Kiina / Mao-kirja ja Kiinan tulli
« : 06.08.2007, 11:50:46 »
Eikö kannattaisi lukea kirja kotona ennen reissua, niin säästyisit moiselta stressiltä?

48
Kiina / Re: Aiheellista varmaan
« : 05.08.2007, 18:23:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Absoluto"
Kannattaa ollaa varovainen! Olen kuullut että varsinkin Vietnamin ja Kiinan rajalla Lonely Planetin löytyminen matkatavaroista aiheuttaa joutumisen takahuoneeseen jossa pidetään tiukka kuulustelu aiheesta Taiwanin asema. Linnareissujakin on röyhkeimmille LP:n salakuljettajille jaettu,


Täh! Kiinaan ei saa viedä Lonely Planetia? Miksei? Enpä ole kuullutkaan. :roll:

Ja Dalai Laman kuvalla varustettuja mietekirjoja saattaa aika monikin Kaakkois-Aasiasta Kiinaan matkaava kantaa tietämättömänä mukanaan, eihän tuollaista tule ajatelleeksikaan!

49
Australia ja Oseania / Re: Työviisumi Oseaniaan (ei WH)
« : 01.08.2007, 20:46:11 »
Lainaus käyttäjältä: "poppis"
Haluan muuttaa Australiaan/Uuteen-Seelantiin, mahdollisesti jopa ihan pysyvästi. Work&Travel-viisumi on toki kätevä reppumatkaajalle, mutta tarkoitus olisi aloittaa ihan uusi elämä toisella puolella maapalloa,..


Pakenetko virkavaltaa vai miksi moinen tuli hännän alla? :)

Lainaus käyttäjältä: "poppis"
.. ja tärkeä osa tätä olisi vakituinen duuni (Work holidayllahan saa olla yhdessä paikassa korkeintaan kolme kuukautta). Onko kellään kokemuksia aiheesta? Ilmeisesti esim. vuoden työluvan saaminen on pirun vaikeaa, mutta mikä olisi kannattavin tapa yrittää? Kuulin jostain että työpaikka pitäisi olla valmiina, mutta sehän on lähes mahdotonta (kuka nyt palkkaisi ketään ilman kunnollista haastattelua). Jakakaa ihmeessä kaikki tietonne ja niksinne.


Lähde vaikka aluksi Australiaan tai Uuteen Seelantiin sillä WH -viisumilla. Vuoden maassa oltuasi tiedät, haluatko jatkaa asumista ko. maassa ja olet saanut hyvän mahdollisuuden etsiä vakituisempaa työpaikkaa ja käydä haastatteluissa.

Lainaus käyttäjältä: "poppis"
Ps. Löytyykö Helsingistä Oseanian lähetystöä?

Jostain syystä epäilen.. ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Oseania )

50
Etunimelläni löytyy kunta Saksassa. Lisäksi nimeni tarkoittaa eräällä kielellä Saharaa.

51
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 29.07.2007, 12:18:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Ämmi"
Sanonpahan vaan , kun viime keväänä käväisin Uudessa Seelannissa, ettei ole sattuma että se on maailmankartalla "down under". Tän planeetan surkein kolkka. Epätoivoinen ilmapiiri.


Ohhoh, kiinnostuneena jään odottamaan lisäselvitystä tähän väittämään! Olet nimittäin ensimmäinen, jolta olen kuullut (pelkästään) haukkuja Uudesta Seelannista. :)

52
Intia / Intia pari viikkoa elokuussa?
« : 22.07.2007, 12:05:00 »
Eiköhän Intiasta löydy juttua tällä foorummilla jo aika valtavasti - moniin kysymyksiin taitaa löytyä vastauksetkin jo valmiina. Jos ei, niin liittäkää omat kysymyksenne vanhojen ketjujen jatkeeksi. Haku -toiminnolla vain eteenpäin. Näin saadaan foorumi pysymymään selkeämpänä ja siistimpänä!

Oma mielipiteeni kysymyksiinne on, että Intiaan ei kannata matkustaa kahdeksi viikoksi. Lähempää, täältä Euroopasta, löytyy niin paljon mukavia ja kiinnostavia paikkoja, että on suorastaan tuhlausta lentää kauas Intiaan noin lyhyeksi aikaa!

53
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 21.07.2007, 09:12:10 »
Kiinni veti! :wink:

54
Australia ja Oseania / Uusi-seelanti?
« : 19.07.2007, 16:58:32 »
Törmäillään! Liityn mukaan Uuden Seelannin eläjiin tammikuun alussa.

55
Aasia / Sihanoukville - Ho Chi Min City
« : 16.07.2007, 22:37:11 »
Jospas kyselet noista Kambodza ja Vietnam -aiheisista ketjuista, ei tarvita uutta ketjua paria reittisuositelmaa varten! Ja kyllähän nuo pulmat aika helposti siellä paikan päälläkin selviää ja hoituu, majapaikat järjestävät kaikenlaisia mahdollisuuksia päästä eteenpäin. Opaskirjoista kannattaa myös vilkaista vaihtoehtoja. Tämä ketju todennäköisesti lukitaan aikanaan, joten siirtykäämme vanhoihin keskusteluihin juttua jatkamaan!

56
Tosta katoaa kyllä idea, jos sen kääntää suomeksi. Kuulostaa tosi kököltä! Miksei englanniksi?

57
Estonia: Olin kotona, muistan vain hämärästi.

Diana: Ei juuri hetkauttanut, muistan uutiset, mutta en osannut surra prinsessan kuolemaa.

WTC: Olin Norjassa. Majapaikkamme omistajan poika tuli asiasta puhumaan, enkä uskonut sen höpötyksiä ennen, kuin omin silmin näin TV:n lukuisat kuvat pilvenpiirtäjään törmäävästä koneesta. Muistan epäuskoni, järkyttyneisyyteni. Aikaan liittyy kuitenkin paljon suurempi ja henkilökohtaisenpi suru: vanha koiramme kuoli samalla viikolla.

Lontoon pommit: Olin Unkarissa paikallisten ihmisten kanssa iltaa viettämässä. Joku mainitsi, että taas on Lontoossa räjähdellyt. Vatsassa muljahti.

58
Terveys ja turvallisuus / lariam/doksisykliini...?
« : 11.07.2007, 20:09:57 »
Tottahan tuo varmasti on, että Malarone on hyvä ja turvallinen lääke. Täytyy vain näin persaukisena kehua halvempaa! :) No ei, doksisylkiini vain sopi tuolle reissulleni parhaiten jo ihan reittieni vuoksi, joilla sattui olemaan malaronelle immuunia kantaa. Ihan kelpoja ovat varmaan molemmat ainehet. 8)

59
Terveys ja turvallisuus / lariam/doksisykliini...?
« : 11.07.2007, 18:12:25 »
Faye: huomioithan, että doksisykliiniä voi käyttää vain malarian ennaltaehkäisyyn, ei hoitoon! Malarone taas sopii käytettäväksi malarian itsehoitoon, mikäli malariatartunta on todennäköinen eikä apua ole saatavilla.

60
Aasia / rokotukset+malarialääkitys kambodza?
« : 11.07.2007, 17:07:14 »
Keskustelu jatkuu trilobiitin linkittämässä keskustelussa. (vastasin sinne.)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 37