Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juzt

Sivuja: 1 ... 186 187 [188]
3741
Terveys ja turvallisuus / eksoottiset sairaudet
« : 26.03.2005, 00:39:16 »
Lainaus käyttäjältä: "jane"
Sairauden luonteesta tiedän kovin vähän, ja hurjia huhuja kuulen kokoajan ympärilläni siitä, lähteekö sairaus koskaan puis vai ei... Jos joku tietänee, kertokaahan kiitos.

Asiantuntija en ole, mutta mitä malariasta olen lukenut ja muistan niin tuo kroonisuus (ja vaikeusaste) riippuu hyvin paljon siitä, minkä malarialoisen on onnistunut hankkimaan; malariaa aiheuttavia loisia on usempaa sorttia joista toiset pystyvät elämään "hiljaiseloa" maksassa pidempään ja paremmin kuin toiset.
Kannattaa varmaan jostain asiantuntevammalta taholta tiedustella, josko lääkärisi tietäisi mikä loinen on kyseessä/mitä loisia alueella josta tartunnan sait esiintyy ja millaista sorttia ko. loiset ovat.

Käytitkö muuten malarianestolääkitystä? Ihan uteliaisuuttani kuinka tehokkaita nuo ovat (tai onko muilla kokemuksia  niistä). Pakko myöntää että taudit on melkein kammottavin uhkakuva minulle mitä maailmalta voi löytää. Sen että joku voi ryöstää/pahoinpidellä/tappaa ,kun väärällä alueelle eksyy väärään aikaan ja huono säkä käy, voi vielä kestää, mutta pieni loinen, virus tai prioni jolle ei mitään voi tehdä ja karkuun on turha juosta... pelottava ajatus.

3742
Baltian maat / Lentäen Riikaan, vesitse takaisin
« : 25.03.2005, 15:57:46 »
Suoraa vakituista yhteyttä ei taida olla, tietysti voi Siljalta ja Viikkarilta (yms) kysyä ja sivuilta katsella josko tuohon aikaan olisi joku risteily sinnepäin, johon mahdollisesti reittimatkankin saisi ostaa.

Muuten taitaa vaihtoehdot olla maitse Tallinnaan ja sieltä vapaavalinteisella paatilla, tai jos merellä haluaa tosissaan aikaa viettää niin laivalla ensin Tukholmaan ja sieltä edelleen Turkuun tai Helsinkiin. Riika-Tukhoma pätkää ajaa Riga Sealine http://www.rigasealine.lv/en/index.asp
Käsittääkseni Tallink ja Silja harkitsevat myös liikenteen aloittamista tuolla välillä, mutta tuskin ainakaan tuohon hätään ehtii auttaa.

3743
Lähi-itä / Israel- millainen maa?
« : 24.03.2005, 13:40:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"


kuuba? kuubaan ei ole hankaluuksia paasta, jos on israelin leima passissa.

Tuossahan sanottiin että Israelin tilalle Kuuba, eli jenkkeihin hankaluuksia päästä Kuuban leiman kanssa, offtopic koko juttu kuitenkin (ja itsellä ei ole kokemuksia tästä suuntaan eikä toiseen, kun Kuuban leimaa ei löydy)

3744
Varusteet ja pakkaaminen / Lonely planet/Let's go
« : 23.03.2005, 17:30:50 »
Onkos Culture Shock!:keja kukaan lueskellut. Eivät ihan vastaavia opuksia toki ole, mutta olisi mielenkiintoista kuulla onko niistä mitään iloa.

Kenelläkään muuten tietoa LP Israelin & the Palestinian territories  kohtalosta? Akateemisella tai BookPlussassa oli loppunut ja edes LP:n omat sivut eivät enää löydä? Mistäköhän moisen löytäisi, vai pitääkö tyytyä kilpailevaan sarjaan jos opuksen haluaa?

3745
Yleinen / Re: Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 23.03.2005, 15:37:31 »
1. 2174km
2. Köpis, 12km
3. Bukarest 491km ...nolottaa vieläkin
4. 15 (Berliini, Moskova, Lissabon, Tukholma, Pariisi, Lontoo, Brysseli, Haag, Dublin, Bern, Rooma, Wien, Budapest, Oslo, Kööpenhamina ja Helsinki)

Idän maantietoa pitäisi kyllä petrata...

Sivuja: 1 ... 186 187 [188]