Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juzt

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 188
41
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 13.06.2013, 17:17:27 »
Ei se ole mitään puppua vaan kylmää, neutraalia faktaa. Jokainen voi tietenkin itse arvioida, mitä arvoja asettaa toisten edelle.
Toinen kylmä, neutraali fakta on, että jos lapsia ei ole, ei ole ympäristöäkään, kun siitä ei ole kukaan nauttimassa. Enkä kyllä myöskään usko, että mikään tietoinen lapsiboikotti edes maailman väkilukuun vaikuttaa, yhtään sen enempää kuin minun lihasyöntini pienentää karjan kasvihuonepäästöjä (kato kun syön lehmän niin se ei enää tuota metaania tai vaadi rehua).

En kyllä usko kenenkään lapsettomuutta matkailun takia valitsevat. Toki voi valita lapsettomuuden ja matkailla, mutta seurauksia toisistaan nämä tuskin ovat. Ts. jos lapsia oikeasti haluaa niin yksi reissausharrastus (jota ei ole edes millään tapaa pakko lasten vuoksi lopetaa) ei sitä estä. Jos taas ei halua, niin sitä voi toki itselleen perustella vaikka millä matkailuharrastuksella ja ekologisuudella.

42
Pitaa. Siksi sanoinkin, etta tavallaan ei tarvitse, koska sita ei missaan kysyta. Saahan siita sitten sakot, jos ei kysyttaessa ole nayttaa, mutta jos ei tee rikoksia, niin kukaan ei kysy.
Jos kävellen ajattelit mennä niin näin, mutta muuten kyllä yleensä kysytään lentokentällä.

EU-maahan tarvii siis joko passin tai henkilökortin mukaan.

Harvassa taitavat olla maat missa ei tarvitsisi olla voimassa vahintaan tuon kolme kuukautta.
Kaikki EU maat. EU:ssa riittää että on voimassa reissun ajan (lienee sama muuallakin Schengenissä ja Pohjoismaihinhan riittää ajokorttikin). Tietysti jos ihan viimeiseen päivään meinaa olla niin harkitisisin uusimista, ettei tule extra säätöä jos lento peruuntuu tai muuta vastaavaa.

Lainaus käyttäjältä: Suomen suurlähetystö, Lontoo
Kuinka pitkään passini tulee olla voimassa matkan jälkeen?

EU-alueella matkustaessa passin tulee olla voimassa ainoastaan koko matkan ajan. Kolmen tai kuuden kuukauden voimassaoloaika koskee yleensä vain kaukokohteita, mutta passin vaadittu voimassaoloaika ja viisumivaatimukset on aina hyvä tarkistaa etukäteen esimerkiksi kohdemaan suurlähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa.
http://www.finemb.org.uk/public/default.aspx?nodeid=44488

43
Lentomatkustus / Vs: Pisin reittilento välilaskuineen
« : 08.06.2013, 00:12:44 »
Mielenkiintoinen reittivalinta välille Milano-Bari
Aika vahvastihan tuo mileage runilta haiskahtaa. :)

44
EIköhän tämä ketju ollut tässä. Persut ja Korso mainittu, joten vihelletään peli poikki ennen kuin mainitaan Itävaltalainen diktaattoriystävämme.

Matkaseuraa saa täällä seksuaaliseen suuntautumiseen katosomatta, mutta vähemmistösuuntaus ei anna mitään erivapauksia sen suhteen minkätyyppistä seuraa saa hakea.

Nimim. Greenhorn voi halutessaan julkaista uuden ilmoituksen, suosittelen kuitenkin välttämään huumorilla tai ilman kirjoittamaan siihen tyyliin että ilmoituksesta voi jäädä epäselväksi minkätyylistä matkaseuraa ollaan hakemassa. Sama koskee toki myös muita, edelleen riippumatta omasta suuntautumisestaan.

45
Tyhmät kysymykset / Vs: risteily vai reittimatka?
« : 27.05.2013, 16:19:06 »
Kokeileppa varata tuollainen tarjousmatka yhdelle henkilölle ja kerro missä vaiheessa alkaa herjaamaan, että pitää olla minimissään kaksi matkustajaa. Siellä lukee lukee, että 2-4 henkilöä, mutta se johtunee siitä, että tarjolla on kahden ja neljän hengen hyttejä ja risteilyn hinta on hyttikohtainen, ei matkustajamäärä.
Tässä vaiheessa: http://aijaa.com/zOGvZO

Osassa tarjouksista ei herjaa mutta osassa herjaa. Tiedä sitten syöttävätkö noita laiskasti koneelle Viikkarilla vai mikä on. En myöskään tiedä alkavatko kitisemään satamassa jos on ehtojen vastaisesti vain yksi matkustaja varattu. Vanhassa varaussysteemissä monesti 1 matkustaja ei ollut edes vaihtoehtolistassa jos oli minimi 2 henkilöä ehdoissa.

Toista henkilöä ovat joskus lähtöselvityksessä halunneet paikalle, saattajan kanssa on kyllä onnistunut, en tiedä muuttuuko kun Turkuun tulee automaattiportit (on jo asennettu, mutta ei vielä käytössä).

46
Tyhmät kysymykset / Vs: risteily vai reittimatka?
« : 24.05.2013, 17:07:04 »
Mistä lähtien? On erinäisistä syistä tullut vuosikausia risteiltyä ja käytettyä risteilyjä yksisuuntaisiin matkoihin niin Helsinki-Tukholma-Helsinki kuin Turku-Tukholma-Turku väleillä, eikä ole koskaan ollut ongelmaa siitä, että olen ilmoittanut matkustavani risteilyllä yksin.

Eli väitteesi on nyt puppua.
Näköjään muistin väärin ja on vain yleinen ehto noissa halvimmistta tarjouksissa, muttei koske kaikkia.
Esim.
http://www.vikingline.fi/fi/suomi/viking-club/risteilyt/osta-ajoissa--alennus/helsinkitukholma-risteily/
http://www.vikingline.fi/fi/suomi/valitse-matka/risteilyt/turku-tukholma-ja-piknik-paivaristeilyt/miniristeilyt/21582/
https://booking.vikingline.fi/reddepartures/suomi/FindProducts.vl?avgHamn=TKU&ankHamn=STO

Samoin noissa alekupongeissa on lähes järjestäen 2-4 henkilöä. Eli ei se ihan puppua ole, joskin näköjään ei kaikkiin pädekään ainakaan enää. En sitten tiedä onko muuttunut vai onko aina ollut näin, mutta ainakin ennen noissa tarjousmatkoissa oli järjestäen moinen ehto Vikingillä ainakin Turusta.

47
Tyhmät kysymykset / Vs: risteily vai reittimatka?
« : 24.05.2013, 15:52:23 »
Onnistuu hyvin. Ainoa rajoitus mikä äkkiseltään tulee mieleen on että ainakin Viikkarilla risteilyyn vaaditaan väh. 2 matkustajaa. Voihan tuotakin toki kiertää, mutta vähän lisäkommervenkkejä voi aiheuttaa. Lisäksi ikärajat ovat ovat risteilyillä reittimatkoja tiukemmat.

Hyvänä puolena "risteilymatkustaja" saa nukkua rauhassa siihen asti kun laiva on satamassa, kun reittimatkustaja potkitaan tuntia aikaisemmin ylös.

Edullisuus tietysti vaihtelee, aina risteily ei ole edullisempaa, mutta usein on, etenkin jos on joku alennuskuponki, joita esim. huuto.net on täynnä.

48
Lentomatkustus / Vs: Pisin reittilento välilaskuineen
« : 13.05.2013, 12:55:05 »
Jossain 40h päälle varmaan pisin yhtämittainen matkustusaika bussi->lento->lento->lento->taksi->lautta->taksi Philippiineille mennessä. Jotain torkkuja siinä toki välissä lennoilla otti, mutta varsinaisesti nukkumaan en itse koneessa pysty ellen pääse pitkäkseni (ja silloinkin vähän tuurista kiinni). Laivalla kyllä pystyn kohtuullisesti nukkumaan jos on hytti.

AP:n tapauksen suhteen asiaan vaikuttaisi varmaan aika paljon se, mitä se hotelliyö Göteborgissa antaisi aikataulujen suhteen. Kestona yksi 3,5h ei tuossa konkurssissa tunnu missään, mutta jos aikataulujen takia saman päivän lähtö rikkoo aikaisen heräämisen takia edellisen yön yönunet niin sitten voisin harkita.

Jos Abu Dhabissa on 15h niin selvittelisin saako siihen jotain päivähuoneita (ilmeisesti päivän yli vaihto) edullisesti. Jälkiviisaana olisi kannattanut varausvaiheessa katsoa olisiko vaikuttanut juuri hintaan kun olisi pitänyt ylimääräisen vuorokauden stopin Abu Dhabissa.

49
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 05.05.2013, 17:32:28 »
Tuon maikkarin dokkarin katselin, ja eipä siinä mitään varsinaisia uusia paljastuksia Rynkystä ollut, mutta kyllä O'Learyn "normaalieja proseduureja" suhtautuminen noihin Valencian kolmeen polttoaine-Maydayihin samana päivänä oli jotain mitä sen ei pitäisi olla, samoin kun en pidä terveenä sitä, että lentäjien palkkausjärjestelmä kannustaa lentämään sairaana. (Ainakaan) jälkimmäinen ongelma ei tosin rajoitu vain Rynkkyyn, vaan koskee muitakin lentäjät yksityisyrittäjiksi ulkoistaneita yhtiöitä, kuten Norwegiania Suomessa.

50
Jos on samalla varauksella niin eiköhän ne vierekkäiset paikat sieltä tule. Varmaksi tietysti ei voi luvata, jonkun niillä inhotuilla yksittäisillä keskipaikoillakin on täydessä koneessa istuttava, kaikilla yhtiöillä.

Jos kuitenkin niin ikävästi käy, että kone on viimeiseen asti täynnä ja vierekkäisiä paikkoja ei saa, niin kannattaa katsoa useampaan kertaan sitä nettilähtöselvitystä jka vielä portillakin kysellä. Paikat elää kuitenkin viimehetkeen asti kun lentoja perutaan/vaihdetaan, osa jättää lipun käyttämättä ja joku missaa jatkolennon, joku kenties pompautetaan verhon etupuolelle, pikkubusinesscabiini otetaan turistin käyttöön jne..

51
Lentomatkustus / Vs: Suoria lentoja Intiaan?
« : 30.04.2013, 23:39:41 »
Finski lentää suoraan Delhiin onko nyt 6 kertaa viikossa, muita suoria reittilentoja ei ole.

Katso vaikka suoraan Fiskin sivuja jos ei muuten löydy.

52
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 30.04.2013, 23:36:24 »
Löytyy näköjään Katsomostakin: http://www.katsomo.fi/?progId=179267

Pitänee joku päivä katsella.

53
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 30.04.2013, 17:09:44 »
Lentoyhtiöiden omat sivut antaa yleensä myös tehdä multi-city hakuja. Jos on nuori ja/tai opiskelija niin Finskin nuorisohinnat ja/tai Kilroyn nuoriso/opiskelijahinnat kannattaa myös katsastaa.

Ja jos ei millään järkeviä lentoja löydy niin kaksi lippua on tietysti myös yksi vaihtari, eli menopaluu esim. sinne Bangkokiin ja sieltä lento Delhiin tai toisinpäin (tosin Intian suhteen viisumiasiat pitää muistaa.)

54
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 28.04.2013, 17:06:58 »
Orbitzin kautta näyttäisi irtoavan Helsinki-New York-Manchester lennot n. 330€:lla.

Multicity haku ja erikseen hakien HEL-LHR, LHR-NYC, NYC-LHR, LHR-MAN. Esim. 5.-12.6. näyttäisi löytyvän, myös muita kannattaa kokeilla.
Huomiona palatessakin siis molemmat lennot 12.6. (tai siis samana päivänä) kun tuo ehkä vähemmän tyypillisesti ei ole yönyli-lento tuo ko. paketissa oleva JFK-LHR.

Yhtiöinä BA, Virgin ja Aer Lingus.

55
Mun mielestä kyseisestä ehdotelmasta mielenkiintoisin oli ehdottomasti tämä:

Lainaus
Pois jääminen ilmoittamatta (matkalipun osittainen käyttö / paluulennot)

Koska matkustajilta on saatu asiaa koskevia valituksia, ehdotuksessa vahvistetaan, että matkustajalta ei saa evätä pääsyä paluulennolle sillä perusteella, että meno-paluulipun ensimmäistä osaa ei ole käytetty.

Jos tämä menisi läpi niin tulee lippujen hinnoittelu muuttumaan oleellisestikin. Kyseisen kohdan alle, kun sopisi samalla se, että asiakas voi itse päättää ettei myöskään halua käyttää lippuaan määränpäähänsä saakka.
Heti seuraavassa lauseessahan nimenomaisesti sanotaan, että saman suunnan sektoreihin sama ei päde, koska ei haluta kieltää halvempia vaihdollisia yhteyksiä. Joten enpä usko että myöskään pakotettaisiin lentoyhtiöitä checkaamaan kamoja vain vaihtokentälle.

Sinällään en ole ihan varma mitä mieltä tuosta muutoksesta pitäisi olla. Tietysti joskus suunnitelmat voivat muuttua niin, että tuleekin tarve mennä esim. aikaisemmin tai myöhemmin eri lipulla, mutta kun puhutaan nimenomaan ilmoittamatta poisjäännistä, niin käytännössähän tuo tarkoittaisi, että paikkoja pitäisi varata sellaisille ihmisille jotka todennäköisesti eivät ole lennolle tulossa, mikä taas tarkoittaisi lisää ylibookkausta. Minusta ei olisi kohtuuton vaatimus että matkustajan pitäisi ilmoittaa käyttävänsä vain paluun, jos ei etukäteen niin viimeistään x h kuluessa menolennon lähdöstä (jos kyseessä on esim. myöhästymistapaus), ettei toisiin aatoksiin tulleille asiakkaille tarvitsisi paikkoja varata.

56
Vähäinen käteisen määrä ei ole ikinä ollut ongelma maahantulotarkastuksessa, kun on maininnut että kortti kyllä on. Kymppejä on usein ollut se käteisen määrä mitä minulla on maahan mennessä ollut. Halvin tapa käteistä saada on kuitenkin yleenäs paikallinen automaatti. Kunhan nyt sen verran on että kaupungille asti pääsee ja mielellään vähän pikkurahaa tippejä varten.

Mennessä tosiaan vaihto Euroopassa on helpompi, tosin ei sitäkään nyt pelätä kannata jos itselle paras lento sattuu olemaan jenkkivaihdolla, vaatii vaan vähän enemmän aikaa maahantulotarkastusten ja kamojen uudelleecheckauksen takia. Kuitenkin tähänkin pätee se "jos se on suunniteltu amerikkalaisille, et voi tehdä väärin".
Palatessa vaihto jenkeissä ei ole mikään ongelma, kun kamat menee suoraan ja muodollisuuksia ei ole sitäkään vähää mitä Euroopassa.

Kyselyt ovat ainakin minun visiiteilläni olleet aika peruskauraa, mihin menet, miksi kuinka kauan aiot olla. Jos olet paljon matkustellut, niin aika samansorttisia kysymyksiä ne kyselevät kuin rajavartijat muuallakin maailmassa. Eniten aikaa on mennyt siihen valukuva/sormenjälkishowhun. Erittäin helppo maa jenkit on matkustaa, eli jos muualla on pärjännyt niin ei varmasti ole ongelmia sielläkään.

57
Kun nuo ovat vielä ehdotuksia ja niissäkin on vielä vaihtoehtoja, niin ei tuota liikaa viitsi kommentoida. Mutta hyvä on, jos säännöt ja korvausten hakeminen tulevat selkeämmiksi. Korvausten tasoissa pääasia on, että ne motivoivat yhtiöitä toimimaan matkustajan paraaksi, mutta eivät käy liian kalliiksi oikein toimiville yhtiöille. Tärkeintä on, että tahallinen ylibookkaaminen ja lentojen peruutus sanktioidaan sen verran kalliiksi, ettei se kannata ja myöhästymisiä aiheuttavien ongelmien tapauksissa lentoyhtiön motiivi on toimia mahdollisimman nopeasti.
Minusta vielä tärkeämpää olisi, että sääntöjen noudattamatta jättäminen tulisi mahdollisimman kalliiksi. Nythän matkustajan kannalta suurin ongelma on, että lentoyhtiölle tulee usein halvimmaksi olla noudattamatta niitä matkustajan oikeuksia. Sanot että "me ei korvata mitään" suurin osa vaatijista luovuttaa heti, koska minkään satasen hotelliyön takia ei viitsi pitkään käräjäprosessin lähteä, ja mitään pakkoa yhtiöllä ei ole maksaa ennen sitä vaikka tapaus olisi kuin selvä firman moka. Ja jos sitten oikeuteen mennäänkin, ei sielläkään asiakkaalle korvata kuin se, mitä alunperinkin olisi pitänyt.
Tämä se kaikista pahiten vesittää tuota systeemiä.

Jos minulta kysytään niin satasen tai parin korvauksen selvästi perusteettomasta maksamastajättämisestä pitäisi seurata vähintään muutaman tuhannen euron korvaus matkustajalle, jos hän joutuu sitä oikeusteitse peräämään. Nyt yhtiöillä ei ole oikein edes motivaatiota yrittää sopia, ja asiakkailla ei ole motivaatiota oikeuksiaan vaatia. Tuloksena "oikein tekeminen" on vaan suhteessa liian kallista. Jos hyvä yhtiö kiltisti maksaa kaiken mitä kuuluukin, jää se halppiskilpailijoiden jalkoihin. Varsinkin, kun moni ei tunnu millään sisäistävän, että hotellien, korvaavien lentojen jne. järjestelyn suhteen on aivan sama maksoiko alkuperäinen lippu 0,01€ vain 10 000€.

58
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 24.04.2013, 18:09:06 »
Osaisiko joku antaa vinkkiä, mistä löytäisin edukkaimmat lennot Hki-Kathmandu-Hki lokukuun alkuun? Kutakuinkin ekasta päivästä kymmenenteen olisi passeli.

Noin 900 e hintaluokasta löytyy, mutta haaveena olisi päästä nieluiten noin 750 edestakaiseen kyytiin.

Tarjoan virtuaalipeukun helppaajalle!  :) :)
About 730€ pääset jos lennät 1.10-11.10 Ukraine International Airlinesilla Dubaihin (n. 420€) ja sielä Flydubailla Kathmanduun (n. 310€ laukun kanssa). Mennessä yö Dubain kentällä.

Vaihtoehtoisesti reilu 60€ enemmän Dubaihin Turkishillä, jolloin ei tarvitse yöpyä kentällä (tosin koneessa tarvii, ja odotella kentällä kyllä tarvitsee).

Onko sitten sen arvoista vs. n. 900€ yhden lipun setti niin kunkin itsensä päätettävissä.

59
Aika kiva olla lennolla, jos lentäjät on pää sekaisin...
Vaikka eivät olisi laittomista aineista pää sekaisin niin voivat olla ihan väsymyksestä.
Tammikuussahan sama pulju jäi huumeongelmien lisäksi kiinni siitä, että lentäjiä lennätetään ylitunneilla systemaattisesti. En yhtään ihmettelisi jos löytyisi tässäkin taustasyyksi.

Noh, onneksi puljulla on ennätystilaukset sisällä niin Bussilla kuin Bojollakin, pitäähän sitä korvaavaa rautaa saada kun näitä kerran vuodessa lunastukseen menee.

60
Vaikka lentämistä en pelkää millään tapaa, ja en ymmärrä turvallisuusvouhotusta tai lentoyhtiöiden välttelyä yksittäisten tapaturmien takia, niin Lion Air lukeutuu kyllä niihin, joiden kyytiin en menisi jos mitään muita järkeviä vaihtoehtoja on (olkoonkin että tilastolliseti todennäköisesti silti turvallisempaa kuin esim. taksikyyti Indonesiassa).
Vähän turhan tiheään kolisee, ja mitä pikkulinnut silloin tällöin mediassa ja keskusteluissa laulavat, niin ei yhtiössä juuri turvallisuuskulttuuria taida muutenkaan olla.
Vain ajan kysymys koska tulee seuraava kuolemaan johtava heillä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 188