Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marika_

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Jees, kiitos erityisesti Liitolle kokemuksista ton Insurance4carhiren suhteen.  Ja muillekin kommentoimaan vaivautuneille.

Taidetaan siis mennä, niin että auto mahdollisimman isolta ja luotettavalta (eli Europcar tai Hertz varmaankin) ja sitten tuo erillinen vakuutus.

22
Vastaan itselleni, että ollaan mietitty myös kolmatta vaihtoehtoa:

Roomasta Orvieton ja Sienan kautta Firenzeen, josta Riminiin (koska tahtoisin uimaan ja koska samalla voisi käydä San Marinossa) ja sieltä ehkä Perugian ja Sibillinin kansallispuiston kautta takaisin Roomaan.

Tähän liittyen kuitenkin edelleen pohdituttaa: Onko Toscanassa nuo Orvieto ja Siena hyvät vaihtikset, vai onko jotain vielä "parempia" paikkoja johon ehdottomasti kannattaisi ennemmin mennä? Toscanassa kiinnostaa erityisesti viinitilat ja sellaisessa voisi vaikka majoittuakin - onko jollain ihan spesifejä kohdesuosituksia? Entä muita rantakohde -ideoita Riminin tilalle? Entä tuo Perugia, kannattaako sinne ollenkaan mennä? Ja Sibillini on kohteena koska haluaisin vuoristomaisemiin - onko tuolla ideoita kylistä joissa majoittua / hyvistä ajoreiteistä / onko jollain ehdottaa vaihtoehtoisia vuoristokohde / kansallispuistovaihtiksia?

23
Unohdin ihan viime kesän reissun jälkeen päivittää miten kävi: Startattiin Tallinnan satamasta joskus seiskalta ja perillä Varsovassa oltiin jo ennen  21 (en muista tarkkaa aikaa, mutta ehdittiin chekc innien ja huoneskumppien jälkeen syömään klo 22 kiinni menneeseen viereiseen raflaan, eli jossain tossa sen täytyi olla). Toki tuossa oli se tunnin aikaero, mutta taukoineen matka siis vei noin 15h.

Eikä yhtään tuntunut pahalta! Olihan tuo matka pitkä, mutta kun seura oli kunnossa ja fiilis vasta aluillaan olevasta reissusta johtuen erinomainen, niin siinähän se meni itselle uusia maisemia ihmetellessä. Muutama vähän pidempi tietöistä johtunut seisaus matkalle mahtui, mutta ei tuo matka-aika silti hirveästi venähtänyt. Pysähdyttiin koko matkalla 5 tai 6 kertaa ja lounaaksi syötiin jostain huoltsikalta ostettuja wrappeja, eli toki esim oikea ruokailu olisi vienyt enemmän aikaa.

24
Ollaan siis varattu lennot Roomaan elokuun alussa (pahin turistisesonki I know, mutta loma on silloin kun se on) ja tarkoitus olisi kahden viikon ajan roadtrippailla vuokra-autolla tuolta johonkin suuntaan. Firenze lienee erittäin todennäköinen ellei jopa varma kohde, eli Roomasta etelään ei olla kovin todennäköisesti lähdössä. Tässä vaiheessa on herännyt ihan vain karttaa ja muutamia blogikirjoituksia lukemalla kaksi vaihtoehtoista alustavaa reittiajatusta:

1) Roomasta rannikkoa pitkin Livornoon, sieltä Firenzeen ja sieltä esim. Sienan ja Perugian kautta takaisin

2) Roomasta esim. Orvieton ja Sienan kautta Firenzeen ja sieltä ehkä Perugian kautta itärannikkoa alas, ehkä Vastoon asti ja Abruzzon kansallispuiston läpi takaisin.

Jälkimmäinen vaihtoehto sisältää enemmän kilometrejä, mutta hyvin maltillisesti verrattuna esimerkiksi siihen, että viime kesänä ajeltiin 2 viikon reissulla n. 4000km.

Olisiko näistä vaihtoehdoista jotain kommentteja tai ajatuksia paikoista / kaupungeista joissa mainittujen lisäksi / niiden sijaan voisi käydä. Myös täysin tästä poikkeavia reitti-ideoita saa ehdottomasti antaa.

Itse en ole Italiassa juuri käynyt (kerran Milanossa ja viime kesän reissulla Stelvion solassa) ja nyt olisi halu nähdä sellasta aitoa tunnelmallista Italialaismenoa, viinitiloja ja sen lisäksi kaikkia hienoja luontokohteita. Painottaen erityisesti jälkimmäisiä, uskon että aitoa italialaistunnelmaa ei ehkä autolla pikkukaupungeissa poikkeillen ole kovin vaikea löytää. Eli siis missä tuolla suunnilla saisi katsella kaikkein huikeimpia maisemia?

Ja jos haluaisi poiketa uimaan / rannalle, niin mihin sitä ajatellen kannattaisi suunnata?

Myös vinkit autonvuokraukseen tai muuten autoiluun liittyen otetaan vastaan (vaikka niitä jo tuolla toisellakin alueella kyselin).

25
Ollaan vuokraamassa kesällä autoa Italiasta. Esim. Europcarilta sais jonkun pienen kopin (Eli Pandan tms, joka todnäk riittää kahdelle ihmiselle ihan ok) alle 500€:lla. Omavastuun poisto maksaa kuitenkin sitten melkein saman verran, eli 400€. Eli ei kiitos, jos vain järkeviä vaihtoehtoja on.

Onko jollain siis kokemuksia tuosta blogikirjoituksessakin mainitusta Insurance4carhire.com:sta? Alle satasella saisi tosiaan vakuutuksen, mikä kuulostaisi erittäin hyvältä. Koitin plärätä sopimusehtoja ja googlailla kokemuksia, mutta ajattelin nyt silti kysyä vielä täältä. Toki onhan tuossa se vaiva, että joutuu mahdollisen korvauksen maksamaan ensin tise ja sitten hakemaan jälkikäteen, mutta jos sillä säästää 300€, kuulostaa se erittäin vaivan arvoiselta.

Mutta voiko Europcar paikanpäällä lyödä tuohon ton netissä varauksen yhteydessä mainitun hinnan lisäksi jotain "pakollisia" muita kuluja? Vai voiko näihin isoihin firmoihin luottaa, että hinta on se mikä on luvattu jos ei ylimääräisiä vakuutuksia halua.

Toinen vaihtis jota katselin, oli autoeurope ja heillä omavastuun palautus, mutta a) tuosta oli netti pullollaan huonoja kokemuksia, b) Insurance4carhire vaikutti selvästi kattavammalta, kun korvaa myös esim. lasivahingot.

26
Yleinen / Vs: Matkustelevan unelmatyö?
« : 12.08.2015, 14:18:48 »
Tämä ei nyt ole mikään true-reissaajan valinta, vaan tälläsen taviksen. Mutta. Valtiolla on vähän enemmän lomaa kuin useimmiten yksityisellä ja ainakin meidän alalla valtio maksaakin asiantuntijahommista oikeasti ihan hyvää liksaa. Lisäksi jos et ole johtaja vaan perus asiantuntijaduunari, niin pienen lisä-virkavapaan saaminenkaan tuskin on useimmiten kauhea ongelma. Tämä toki edelleen koskee vaan niitä joiden reissut vuodessa lasketaan viikoissa. Lisäks meidän alalla monilla yksityisellä kaikilla sektorieilla ei paljoa matkustella, valtiolla monet asiantuntijat taas "joutuu" reissaan työn puolesta.

27
Ajeltiin heinäkuun alussa Via Balticaa Berliinistä Tallinnaan. Aikaa tosin oli keskiviikosta sunnuntaihin, joten tuohon aikaan en osaa sanoa mitään varmaa. Mun mielestä se kuulostaa kuitenkin melko lyhyeltä, sanoisin että paremminkin saattaisi viedä ainakin 14h pelkän ajon kanssa ja siihen tauot päälle. Siellä on kuitenkin sen verran liikennettä, että ei pysty ajamaan kuin korkeintaan sitä maksiminopeutta. Toisaalta jos on pakko, niin kai se ohituksilla sujuu nopeamminkin, mutta onko teidän aivan pakko ehtiä saman päivän aikana Varsovaan? Siinä on kuitenkin ihan kivoja maita välissäkin  :)

"Pakko" siinä mielessä, että reissuaikaa on rajatusti (parisen viikkoa) ja ne tän reissun kiinnostuksen kohteet on enemmän keski-euroopassa, joten päätettiin nyt tuo eka pätkä ajaa vaan suoraan eikä "tuhlata" siihen väliin nyt enempää aikaa tällä kertaa, jotta sitä aikaa jää sitten hiukan lepposampaan kiertelytahtiin muualla :)

Mutta jees. Eipä meidän aikataulu tiukka ole. Eiköhän sitä tunnin aikaerolla ennen puoltayötä perillä ole vaikka kuinka lusmuilis matkalla :D

28
Kukaan ajellut Via Balticaa viimeaikoina? Teiden kunto tällä hetkellä siis kiinnostaa. Tarkoitus olisi ensiviikolla posottaa päivässä Tallinnasta Varsovaan. Lähtö seitsemän jälkeen aamulla, heti kun Viikkarista auton kanssa ulos selviää. Googlemaps tarjoaa ajoajaksi 12,5 tuntia. Kuulostaako realistiselta? Tauot toki tuohon päälle, eli ehkä 14 tuntia kokonaisuudessaan? Ja ilmeisesti kaikkialla tuolla ei kovin parane harrastaa edes sellasta perinteistä Suomityylistä 10km/h ylinopeutta?

29
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 07.08.2015, 13:37:20 »
Vaatiiko Eurooppalainen, että varkaustapauksesta ilmoitetaan paikan päällä poliisille vai riittääkö ilmoitus Suomessa?

Ja matkavakuutusehtojen mukaan autosta varastettu tavara korvattaisiin, kunhan se ei ole arvotavaraa (korut yms) tai kunhan se ei oo jossain peräkärryssä tai suksiboksissa. Luottaisin lukemaani (varsinkin kun luen ja tulkitsen tällaisia tekstejä työkseni), mutta vakuutusmyyjä väitti muuta. Tiedän, että vakuutusmyyjät eivät usein ole kovin hyvin ehdoista perillä, mutta ajattelin varmistaa, että enhän jättänyt jotain pikkupränttiä lukematta. Eli korvataanhan jos autosta jotain lähtee? Entä hotellihuoneesta (muualta kuin tallelokerosta) mahdollisesti pöllitty omaisuus?

EDIT: Joo, otan silmän käteen ja luen loppuun. Eli vastaanpa itselleni kahteen vikaan kysymykseen. Matkatavaravakuutuksen jälkeen on viittaus yleisiin suojeluohjeisiin, joissa lukee mm seuraavaa:

"Kun omaisuutta säilytetään hotellihuoneessa, hytissä tai niitä vastaavassa majoitustilassa on arvoesineiden ja yli 800 euron arvoisten esineiden tai laitteistojen oltava kiinteässä erikseen lukittavassa tilassa. "

ja

"Moottoriajoneuvon, perävaunun, veneen, ajoneuvon tai perävaunun ulkopuolisen tavarasäilön tai ajoneuvon tavaralaukun tulee olla lukittuna, kun siinä säilytetään irtainta omaisuutta. Lisäksi omaisuuden tulee olla siten sijoitettuna tai peitettynä, ettei sivullinen näe sitä tilaan murtautumatta."

30
Italia / Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
« : 07.08.2015, 08:45:08 »
Onko aivan pohjoisimmassa Italiassa jotain nähtävää? Välillä Salzburg-Stelvio voisi pysähtyä yöksi jossain ja pohjois-Italian kautta voisi koukata (esim. Bolzano olis sopivasti reitin varrella). Suosituksia jostain paikoista siellä?

31
Jees, kiitos vastauksista! Varauksitta mennään enimmäkseen. Salzburg varattiin noiden ekojen öiden lisäks, kun se on must. Noin muuten epäilen, että ainoa jossa saattaa oikeasti olla täyttä, on Rust (Europa Parkiin haluttais), mutta onhan siinä lähellä vaikka Strasbourg ja autolla pääsee.

32
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 06.08.2015, 14:03:21 »
Täällä varmaan löytyy Auschwitzissa käyneitä? Ollaan autolla liikenteessä ja kun alueelle sisään ei saa mennä kovin ison laukun kanssa, niin jättäisittekö arvoesineet ennemmin vain autoon toivoen parasta, vai tuolla ilmeisesti oleviin säilytyslokeroihin? Eli siis oikeastaaan kysymys kuuluu, että millaisia nuo lokerot ovat? Vahtiiko niitä joku? Tai onko niitä edes?
Ja alueelle kun saa viedä kameran, niin eikai ole järkkärien suhteen erityisrajotuksia? Kukaan ei katso pahalla jos painelen moisen ja vielä parin lisäputken kanssa sinne?

33
Elo-syyskuun vaihteessa olisi tarkoitus suunnata pariksi viikoksi kiertelemään Eurooppaa (autolla). Pariksi ensimmäiseksi yöksi majoitus on varattu, mutta muuten olisi tarkoitus varailla aina ehkä samana aamuna tai edellisenä iltana, kunhan on lyöty lukkoon mihin mennään. Uskaltaako tällä tyylillä lähteä, kun elokuu on kuitenkin vielä lomakuukausi? Ainakin Praha, Salzburg ja Stelvion sola olis alustavissa suunnitelmissa. Kuinka tukossa kyseiset paikat mahtaa tollon olla? Pakataan teltta myös mukaan ja siedettävän sään sattuessa etenkin Alpeilla voisi sielläkin majoittua, mutta pääsääntösesti sisämajotus ois kuitenkin kiva.

Ja tarkoitus olisi siis majoittua ensisijasesti nimenomaan hotelleissa (tai motelleissa), ei hostelleissa. Ja vaatimuksena toki vielä se, että auton saa parkkiin, eli ihan "mikä vaan" ei käy, vaikka ei nyt mitään luksustakaan vaadita.

34
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 07.08.2013, 12:13:31 »
 Ollaan lähdössä 2 viikoksi Barcelonaan ja tarkoitus on kokata suurin osa ruuista ite. Suomessa meillä menee ruokaan 2 hengeltä n. 200€ parin viikon aikana (jos tämä nyt antaa jotain osviittaa kulutustottumuksista ja ruokamääristä joita meillä menee..), mutta tuolla olis tarkotus ehkä syödä vähän paremmin, siis ostaa esim. erikoisempia mereneläviä ja parempia lihoja jne. Lisäks varmaan viiniä ja olutta tulee "jonkinverran" juotua enempi kun kotona ja jälkiruokia olisi kanssa kiva ostaa/laittaa. Olisko 300€ sellanen 2 viikon ruokabudjetti, että sillä vois aika surutta syödä mitä haluaa (ei nyt siis sisäfilettä joka päivä kuitenkaan) ja juoda edullisia viinejä niin paljon kuin tahtoo? Vai onko Barcelona edes oikeasti kuinka paljon ruokien osalta Suomea halvempi? Suomessahan tollanen ruokailu ja juomailu veis varmasti reilu 400 kahen viikon aikana :P

35
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 30.07.2013, 14:41:00 »
Ok, kiitos molemmille.

Toi Pares Balta vaikutti kivalta, hintoja tosin ei sivuilta löytyny eikä sitä, voiko paikalle vaan pönähtää kaks ihmistä vai järkkäävätkö vaan ryhmille, mutta kysymällähän nuo selviää. Mietin vaan sitä, että mahtasko tossa Vilafrancan aseman lähistöllä olla jotain mestaa, mistä sais fillarin vuokrattua? Sillä kulkis tollasen 5km varmaan aika kätevästi (vaikka toisaalta, liekkö edes taksia halvempi?).

Niin ja jos ei jaksais olla omatoiminen, niin tietääkö joku firmaa joka myis valmiita kuljetus-viinitilavisiitti-kuljetus -paketteja halvemmalla kun viidelläkympillä? Toi viitisen kybää oli siis halvin mitä äkkiseltään löysin (yhtään millekään firmalle) ja tolla hintaa taidetaan harrastaa sitä omatoimisuutta mielummin.

36
Itsellä ei ole ollu Hki-Vantaalla tarvetta nukkua kun asun sen verran lähellä, mutta kyllä olen siellä muita yöpyjiä nähnyt kun olen aamulla mennyt varhain. Lentokentillä nukkuminen noin yleensä on aika yleistä, joten kai siihen suhtaudutaan aika hyvin joka paikassa. Siitä, että mikä Hki-Vantaalla olisi optimaalisin paikka nukkumiseen, en kyllä osaa sanoa mitään.

Itse olen yöpynyt Arlandalla ja Stanstedilla. Stanstedilla sujunut kahdesti oikein hyvin, mitä nyt lattia oli kylmä, nukkujia oli paljon muitakin. Arlandalla taas en oikein löytänyt mitään sopivaa paikkaa ja sain hiukan katseita osakseni kun vaan yhdessä nurkassa kyhjötin. Jos kenttä on siis vieras ja iso(hko), niin ehkä ohjenuorana sanoisin, et selvittelee hiukan etukäteen missä ne parhaat punkkausmestat on :P

37
Terveys ja turvallisuus / Vs: Kuukautiset
« : 29.07.2013, 15:23:37 »
Aiemmin hormonaalisen ehkäsyn kanssa olen aina siirtänyt menkat niin, etteivät osu reissuille. Nyt kuitenkin tänä vuonna hormonaalinen jäi ja olisi eka reissu kohta tiedossa näin "luomuna". Koska touhu ei vielä ole ehtinyt kovin säännölliseksi enkä enää tosiaan halua tunkea itseeni mitään hormoonipaukkuja, ei siirtäminen myöskään keltarauhashormonilla käy.

Nyt sitten kovasti arvon, josko olis vihdoin munkin aika siirtyä uuteen ekologiseen aikakauteen ja hankkia  se kuukuppi. Vaikken sinänsä oo kokenu mitään ongelmia tamponien suhteen näin kotimaassa, niin silti ehkä se tois tiettyä huolettomuutta matkaan kun ei tartteis  ihan niin usein murehtia siitä, että pääsee vaihtamaan (ja en suostu lainkaan vaihtamaan jos olosuhteet eivät ole tarpeeksi hygieeniset, esim. jossain rantaveskeissä joissa ei saa oikein käsiään pestyä)...

(Niin ja varmaa toki ei ole että kuukautiset edes tulevat reissun aikaan, mutta 2 viikon reissulla todennäkösyys on kuitenkin jo aikalailla 50/50).

38
Yksi nuori idiootti täällä hei. Pakkaan aina suunnilleen puolet omaisuudestani mukaan. ;)

Mutta tämäkin on valintakysymys - itse tykkään vaatteista ja pukeutumisesta (ja juu olen kai sitten pinnallinen), joten mielummin kidun ne siirtymiset kun harmittelen paikanpäällä, et miks se paita jonka oisin just halunnu laittaa, onkin kotona. :P Toki jos lähtisin oikeasti reppureissamaan ja reissuajasta melkeen enemmän menis siirtymiseen kun kohteissa oleiluun, mutta yleensä kun reissut on tiheydeltään korkeintaan 3 maata 2 viikossa, niin ei se niin paljon pipoa kiristä vaikka sitä jäätävää tavaravuorta perässä retuuttaakin. Tosin kerran kun olin 6 päivän pienellä pohjoismaa -turneella (ruotsi-norja-tanska), niin silloin jopa minä lähteä vain yhdellä kohtuullisen kokoisella rinkalla, koska arvelin ettö menee muuten turhan ikäväks säätämiseks.

t. nuori joka ei osaa pakata  8)

39
1. Suomi (no kidding!)
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Viro
6. Latvia
7. Saksa
8. IB
9. Italia
10. Kreikka (manner tosin kokematta)
11. Bulgaria
12. Espanja (vaan kanariansaare kylläkin, että joo..)

Enskuussa tulee ainakin kolmastoista (Unkari), ehkä myös neljästoista (Slovakia).

Tavoitteena että 2-3 vuoden sisään saisin 20 täyteen ja että 10 vuoden sisään ois ainakin melkein kaikki käytynä. Noh, saahan sitä aina haaveilla...  ::) Opiskelijana on kuitenkin vähän nihkeemmin rahaa reissata kaukomaille (ei sillä etteikö se olis mahollista), joten ollaan ajateltu, että keskitytään toistaseks Eurooppaan, kun täällä on kuitekin vielä niin paljon näkemättä ja kokematta.

Lähitulevaisuuden haavekohteita ainakin Ranska, Tsekki, Alankomaat ja Irlanti.

12. Espanja jatkuu Mallorcan ja tänä kesänä myös Barcelonan osalta
13. Unkari
14. Tsekki
15. Ranska
(16. Turkki, tosin olin kyllä vaan Aasian puoleisessa Turkissa... riittääkö? :p)

Eli ei kyl päästy tavotteena olleeseen 20:n, koska tuli vähän koluttua samoja valtioita. Uusintavisiitit on siis tullu Espanjan lisäks Latvialle ja Saksalle (ja I-B:lle, Virolle ja Ruotsille, joissa on tullu ravattua kyllä sit jo aika tosi monta kertaa...).

Epäilen että saanko koskaan koko sarjaa täyteen, sillä kohta meen perkel valmistumaan ja sit voi alkaa vallottaan Euroopan ulkopuolista maailmaa :D Ehdottomasti kuitenkin ainakin Puola, Irlanti, Alankomaat (samalla Belgiassa piipahtaen), Itävalta, Slovakia, Slovenia ja Kroatia ois nähtävä.

40
Otsikon kysymys nyt on ehkä vähän huonosti muotoiltu ja en siis hae  "älä pidä lompakkoa farkkujen takataskussa" -tyylisiä aivan itsestäänselviä vastauksia. Mutta kiinnostaisi kuulla, että miten ihmiset matkaillessa suojautuu taskuvarkailta ja muilta rikollisilta? Vai oletteko ylipäänsä yhtään sen varovaisempia, kuin kotosuomessa?

Itse olen aina koittanut vain edes jotenkin noudattaa neuvoa "älä näytä liian turistilta,", mutta vaikeaa sekin välillä on. Järkkäri kaulassa rakennusten kulmia kuvatessa tuskin näyttää kovin paikalliselta (ja Canonin perusjärkkäri kittiobjektiivilla tuskin antaa vaikutelmaa myöskään ammattikuvaajasta...  ;D), mutta ei niitä valokuvia halua ottamattakaan jättää. Vaikutelmaa täydentää vielä lakanan värinen iho ja ahkeraan paapatettu suomen kieli. Ei siis ehkä paljoa pelasta kartan katseleminen salaa ja vyölaukun jättäminen kotiin.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6