Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marika_

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 17.07.2013, 12:38:57 »
Elo-syyskuun vaihteessa ollaan suuntamassa pariksi viikoksi Barcelonaan ja pari kysymystä

1) Mikä niistä lähialueen viinitiloista nyt olis sitten paras/mielenkiintoisin? Pohdittiin hetken jopa Prioratiin lähtemistä, siellä kun kai olisi paljon pieniä viinitiloja, mutta jotenkin alko tuntuun sit vähän hankalalta sinne itekseen seikkailla kun ei edes osata sanaakaan Espanjaa tai Katalaania + oltas ilman autoa liikkeellä ja opastetut retket oli taas kaikki kovin kalliita. Eli ehkä tyydytään nyt sitten esim. Freixnetiin tai Codorniuun :P

2) Olisiko lähialueella jotain kivaa pikku kaupunkia,  johon voisi tehdä päiväretken? Mieluiten niin, että junalla tai muuten helposti julkisilla pääsisi suoraan. Jos joku max. tunnin matka suuntaansa olis, ni ois aika passeli.

42
Baltian maat / Vs: Riika
« : 23.12.2012, 08:18:31 »
Pahoittelut tuplapostauksesta, mutta kysynpä nyt tälläsestä ravintolasta kun Domini Canes http://nexusidejas.lv/en/domini_canes

Tripadvisorissa oli arvosteltu Riian 4. parhaaksi paikaksi ja myös hinnat olisivat erittäin kohtuulliset... Onko joku täällä käynyt kyseisessä paikassa?

Uuteen vuoteen vielä hetki niin vastaillaanpa huvikseen, vaikka tässäkin ketjussa melkoisesti jo ravintolasuosituksia jopa meikäläisenkin toimesta :)
Mainitsemastasi paikasta ei totta puhuen mitään havaintoa ennemmin, vaikka esim. ihan keskellä vanhaakaupunkia.
Nettisivut nyt ainakin äärimmäistä amatööritasoa, mutta yleisestikin vastaavan oloisia ravintoloita on Riika täynnä.

Jos nyt pitäisi heittää jonkinlainen iltasuunnitelma, niin alkuillasta heti johonkin vastaantulevaan pubiin/kahvilaan nautiskelemaan virvoittavaa, sitten syömään Steiku Haossiin (useampi Riiassa, hyvä pihviravintola, kalliimmasta päästä tosin) ja ennen puolta yötä vetäytyy Latvia-hotellin sky-baariin katselemaan maisemia. Näistä tosin uskoisin että Sky-baariin alkaa enää uudeksivuodeksi olemaan aika hiljaista pöytävarauksen saanti, eli plan B voisi olla ihan Daugavan rantatörmä tasan puolen yön aikaan, jonka jälkeen jälleen mihin tahansa ravitsemusliikkeeseen lämmittelemään.

Tuolla sky-barissa pöytä uudeksi vuodeksi olisi maksanu 100ls, eli ei ihan meiän budjetttiin istunu sit :D Nythän se on siis jo varattu täyteenkin toki... Ajateltiin että mentäis sinne pe 28pv, joka on siis meiän eka ilta. Voiko tuolta siis muutenkin varata pöydän tai kannattaako?

Uudenvuoden aatoksi pöytä on nyt varattu tuolta Domini Canesista, päädyttiin facebookista ja tripadvisorista luettujen suositusten perusteella siihen. Lähettivät menun etukäteen sähköpostilla (on siis tuolloin eri kuin normaalisti, kiinteä hinta johon sisältyy myös viinit) ja ihan hyvältä se ainakin vaikutti.

Niin ja kun jokapaikassa lukee, että avoimen alkoholipullon kantamisesta kadulla voi saada aika mojovat sakot, niin mites tuo vuodenvaihde, pitääkö omien skumppien poksauttelu ulkosalla jättää suosiolla väliin?

43
Tyhmät kysymykset / Vs: alaikäisten matkustaminen
« : 23.09.2012, 13:39:29 »
Itse tein aikanaan useammankin omatoimimatkan alaikäisenä, tosin aina joku mukaan lähteneistä kavereista oli täysi-ikäinen... Muuten olisi kyllä sujunut ongelmitta pelkästään alaikäistenkin kesken, mutta vastaan on tullut esim. muutama majoituspaikka, jotka edellyttävät, että jokaiseen huoneeseen majoittuu yksi täysi-ikäinen tai ainakin seurueeseen moisen kuuluvan.. Toki löytyy paljon majoitusmestoja jotka eivät moisesta välitä ja kovasti harvinaisia nämä moista kyttäävät lienevätkin, mutta kannattaa toki aina varmistaa :)

44
Baltian maat / Vs: Riika
« : 23.09.2012, 11:15:35 »
Pahoittelut tuplapostauksesta, mutta kysynpä nyt tälläsestä ravintolasta kun Domini Canes http://nexusidejas.lv/en/domini_canes

Tripadvisorissa oli arvosteltu Riian 4. parhaaksi paikaksi ja myös hinnat olisivat erittäin kohtuulliset... Onko joku täällä käynyt kyseisessä paikassa?

45
Baltian maat / Vs: Riika
« : 21.09.2012, 15:21:15 »
Uudeksivuodeksi varattiin nyt sitten tällä kerta matka Riikaan! :)

Viimevuonna vietettiin uusivuosi Prahassa ja siellä oli aika must varata uudenvuoden aatoksi pöytä ravintolasta, jossei halunnut syödä Mäkkärissä... Mutta mites täällä, kannattako aatoksi olla pöytävaraus? Entä osaisiko joku suositella jotain tiettyä kiva ravintolaa? Saisi siis juhlan kunniaksi olla vaikka hiukan "parempikin" paikka (ei kuitenkaan ihan mitään tuhottoman kallista fine diningia...), varsinkin kun muuten ajateltiin taas perinteitämme kunnioittaen syödä mahdollisimman halvalla... :P

Entä onko jollain joitain muita erityisiä vinkkejä nimenomaan uuttavuotta ajatellen? Missä on parhaat ilotulitusten katselupaikat jne.?

46
^Sori, en tajunnut, kun nuo automaatti check-innit on toistaseks toiminu jokasella mun käyttämällä kentällä ainakin samanlaill (tosin otantani on varsin kapea ja rajoittuu vain Eurooppaan). Eli Hki-Vantaa ja Finski ois nyt.

47
En ole koskaan tehnyt check inniä netissä vaan aina tehnyt sen automaatilla, mutta nyt ajateltiin tehdä netissä kun tiedetään että lento on buukattu täyteen ja halutaan mahd. hyvät paikat... Mutta siis mistä sitten saa laukkutarrat? Kun automaatilla checkatessa ne on tulostunu sieltä maatista... Pitääkö ne silti käydä maatilta tulostaa vai saako baggage dropista?

48
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 18.07.2012, 14:12:28 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Saksa
6. Iso-Britannia
7. Ranska
10. Espanja (Gran Canaria ja Mallorca, mantereella en ole käynyt)
11. Kreikka (Kreeta)
12. Bulgaria
13. Viro
14. Latvia
15. Unkari
16. Italia
17. Tunisia
18. Turkki
19. Tsekki

Jos tänä vuonna sais vielä tehty jonkun matkan talvella, ni sais sen 20 täyteen...  :P

49
Terveys ja turvallisuus / Vs: Uhkaavin tilanne matkalla
« : 17.07.2012, 15:28:39 »
Ehkä sen ansiosta että olen matkustanut lähinnä Euroopassa, olen välttynyt oikeasti vaarallisilta tilanteilta. Kuitenkin jälkeenpäin on hiukan hirvittänyt jälkeenpäin esimerkiksi se, että kerran nukuttiin 15-20 vuotiaista tytöistä/naisista koostuvan seurueen kanssa Tukholmassa puistossa. Ei ehkä hirveän älykästä kuitenkaan, vaikka meitä useampi henkilö olikin ja kyse oli niinkin turvallisesta maasta kuin Ruotsi... Lisäksi toisen kerran myös Tukholmassa hortoiltiin jostain Södermalmilta T-centralenille keskellä yötä kaverin kanssa (molemmat naispuolisia). Missään ei pahemmin ollut ketään, kunnes yhtäkkiä yks epämääränen hiippari käänty ympäri ja lähti hortoilemaan perään... No, ei siinäkään sitten onneks mtn käyny, hiukan vaan säikähdettiin

Niin ja kerran Lontoossa naukkailtiin kaverin kanssa omia juomiamme jonkun "kadulla ryyppääminen kielletty sakon uhalla" -kyltin vieressä, kun teatterin takaovesta alko purkautua ihmisiä. Olin kai 17 ja pelkäsin oikeasti että kohta saadaan sakot ja sitten joudun putkaan kun ei ollut enää rahaa niin paljoa et oisin saanu ne maksettua  ;D ;D

50
Eurooppa / Vs: Turkki,Alanya
« : 09.07.2012, 10:50:52 »
Ollaan lähdössä Alanyaan tossa reilun parin viikon päästä. Mennään pakettimatkalle, koska vertailun jälkeen se nyt vain tuli halvemmaksi :) Ja tän reissun tarkoitus nyt on tarkoitus lähinnä päästä makaamaan rannalla, joten sen takia valittiin näinkin perinteinen "turistirysä", kun pitäisi olla aika takuuaurinkoista.

Haluttais kuitenkin vähän jotain reissatakin kun 2 viikkoa ollaan. Millekään matkanjärjestäjän retkille ei huvita mennä, koska ovat ylihinnoiteltuja ja muutenkin kivempi mennä enemmän oman mielen mukaan. Ajateltiin lähteä mönkijäsafarille ainakin, mutta mitäs muuta vois tuolla keksiä? Joku patikointi voisi olla mukavaa ja lähellä sydäntä, mutta oikeasti jaksaako sitä hyväkuntoinen nuorikaan jos on +35? Ei ole kokemusta noin kuumassa ilmassa urheilusta, niin en osaa yhtään ajatella..

Antalyaan tuskin jaksetaan lähteä, vai kannattaisiko?
Entä kannattaako vuoristoon lähteä? Meneekö sinne jtn julkisia kulkuneuvoja vai pitäisikö taksi ottaa? Jollekin vuoristojoelle olisi ihana mennä oikein kuumana päivänä uimaan...

Kaikki tekemisehdotukset otetaan vastaan.

51
Eurooppa / Vs: Praha
« : 07.01.2012, 22:39:40 »
^Tais vähän purasta jo ;D Asiaa ei toki myöskään mitenkään helpottanut se, että joka puolella kummitteli mun lapsuuden ultimate suosikkini Myyrä. Olisin niiiiin halunnut napata tän kentältä mukaani, mutta olis voinu olla vähän turhan kookas salakuljetettava:Tyydyin siis vaan kaupungilta ostettuun ylisöpöön puiseen avaimenperään ja puiseen magneettiin. Sit joskus kun meillä on iso talo eikä tällästä kerrostaloluukkua, niin tahon sinne kyllä oman työhuoneen jonka nurkkaan paan tollasen jätti-Myyrän (kera jätti-Akun ja jätti-Muumin).

52
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 06.01.2012, 14:55:04 »
Aika lyhyt on meikäläisen pääkaupunkilista toistaseks

* Berliini 4
* Budapest 4
* Helsinki 3
* Kööpenhamina 4
* Lontoo 5
* Oslo 2
* Pariisi 2
* Riika 3
* Tallinna 3
* Tukholma 4

(Oslon ja Riikan kokemukset on alle vrk mittasia pyrähdyksiä kaupungilla, joten voi olla et mielikuvat muuttuis jos pääsis kunnolla tutustuun)

*Praha 4½
(en nyt millään pystyny antaan tasalukua, koska oli kivempi kun esim. Budapest, mutta kuitenkin vähän huonompi kun Lontoo..)

53
Eurooppa / Vs: Praha
« : 06.01.2012, 14:51:55 »
Pari päivää sitten nyt Prahasta kotiuduttu ja hieno reissu oli. Tuntu että paljon jäi yhdellä reissulla näkemättä ja ehdottomasti pitää joskus palata uudestaan, kenties seuraavalla kerralla kesällä, vaikkei talvisessa Prahassa ollut tietenkään myöskään mitään vikaa, vaan oikeastaan päinvastoin - oli aika romanttista kävellä illalla kauniisti valaistussa vanhassa kaupungissa ja pysähtyä välillä johonkin hörppimään hotwinea. :) (medovinasta en muuten ite yhtään tykännyt, mutta mies kyllä, osti sitä kotiinkin...)

Ravintoloista sen verran, että tuo jossa käytiin uutenavuotena, eli Konirna, ei ollut oikeestaan kummonen... Palvelu oli kyllä erinomaista ja ravintola nätti ja tunnelmallinen (+ uuden vuoden aaton bonuksena oli livemusiikkia!), mutta ruoka jätti hintaansa nähden hieman toivomisen varaa... Lisäksi epäilen että sain tuolta jonkun pöpön, olin nimittäin seuraavana päivänä niin sairas, että jouduin lähtemään Motolin sairalaan :( Ei sillon paljon naurattanu, itketti enemminkin kun oltiin aivan eksyksissä siellä sairaalassa, mutta olipahan kokemus. Onneks ulkomaalaiskeskuksesta sai apua ja lääkärikin puhu englantia (hoitaja taas ei sitä vertaa, että olis osannu pyytää mua kääntymään).

Vanhan kaupungin liepeiltä löydettiin aivan erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava ravintola: Sedm Konselu, osoite Žatecká 10. Ei siis ollu mitään erikoista gurmeeta, mutta imho oikein hyvää perusruokaa sijaintiinsa nähden todella halvalla: annoksia sai jopa alle 100czk ja naudanpihvi ranskalaisillakin tais olla vaan jotain 150czk luokkaa. Talon kallein punaviini oli 167czk/pullo (0,75 siis) ja oluet muistaakseni 30czk luokkaa. Myös jälkiruuat hyviä ja edullisia. Annokset oli isoja, ravintola pieni ja musta ihan mukava tunnelmaltaan. Tarjoilijat ehkä aavistuksen tympeitä, mutta osasivat kuitenkin ihan kohtuullisesti englantia, vaikka suurin osa asikkaista paikallisia taisi ollakin.
Käytiin tuolla kahdesti ja kummallakaan kerralla ei tarvinnu pettyä. Neljää eri annosta tuli siis testattua ja kaikki oikein kelvollisia jos ei etsi mitään kovin suuria ruokaelämyksiä.

Uudenvuoden raketit olivat komeeta katseltavaa, mutta koska niitä sai näemmä ampua keskustassakin kuka vaan, niin meno oli vähän rauhatonta ja yks raketti räjähti suoraan meiän jalkoihinkin, niin se vähän tunnelmaa latisti... Vaclavin aukiolla siis oltiin seuraamassa ilotulitusta, eli jos joku muu on samanlainen pelkuri kun minä (rupesin itkeen tosta jalkoihin räjähtäneestä..), niin suosittelen etsiin jonkun vähän rauhallisemman paikan rakettien katseluun.

Niin ja hotelli meillä oli siis Clarion Congress Center, joka on ihan Vysocancka (tjsp? en jaksa tarkistaa nyt kirjotusasua mistään) metroasemalla, eli n. 10-15min matka keskustaan. Hotelli oli kaikinpuolin tosi hyvä ja etenkin oli ihana päästä kaupungilla vietetyn talvipäivän jälkeen porealtaaseen ja saunaan, jotka siis oli hotellin asiakkaille ilmaset. Lisäks executive-huoneissa oli ilmanen minibaari, jota tehokkaasti toki Suomalaiseen tyyliin hyödynnettiin  :P Ei tietysti mikään edullisin vaihtoehto ja enskerralla otettais varmaan itekin vähän halvempi paikka keskustasta, mutta kyllä tuota voisin suositella jos joku haluaa jonkun paremman hotellin eikä välitä vaikkei olekaan kävelyetäisyydellä keskustasta..

54
Eurooppa / Vs: Praha
« : 14.12.2011, 18:34:39 »
Tulipas muuten mieleen, että mitäköhän Prahassa maksais ripsienpidennykset tai muuten kosmetologilla käynti? Kellään sattumalta mitään tietoa?
Vähän koitin googletella ja äkkiä ainoa jonka löysin oli tämä: http://www.salon-krasy-praha.cz/cenik-2/ ja jos ymmärsin hinnaston oikein, niin tuo ripsienpidennyshän on paljon kalliimpaa kun Suomessa.. Mut oisko tietoa et onks hintataso yleisesti tuo vai onks toi vaan erityisen kallis?

55
Eurooppa / Vs: Praha
« : 13.12.2011, 19:34:21 »
^Okei, kiitos paljon vinkeistä :) Joillekin päiville aiotaan toki ehdottomasti jättää tilaa sille että vaan ympäriinsä seikkaillen etsitään paikka, mutta koska pelkään kuuden päivän jatkuvaa räntäsadetta (tai vaihtoehtosesti 20 asteen pakkasia), niin olis kiva olla noita jotain paikkoja valmiikskin listattuna. Kesäreissuilla on aina menty enempi fiiliksellä kaikkialla, mut nyt tuntuu enemmän et pitää suunnitella.

Hotellin lähellä jo seikkailin googlen street viewill ja on aika syrjässä, hirveesti ei oo ravintoloita siis lähellä, tai ainakaan en seikkaillessani siinä pahemmin nähnyt. Tosin on siinä ihan vieressä ostoskeskus josta nyt löytyy pikaruokalaa ja muuta tällästä "kauppakeskusravintolaa" ja sellasta josta voi varmaan hakea joskus vaikka lounasta jos päivemmällä tulee hengailtua hotellin kulmilla, mutta mitään muuta ei oikein vaikuttanu olevan.
Hotelli on siis Clarionin congressihotelli, jonka mies oli varatessaan bongannu hyvään hintaan + oli aivan innoissaan kun tuolla on ilmanen minibaari ja pääsee saunaan :D Eli sen takia noin kaukana keskustasta (metrolla menis vartin verra mitä kattelin).

56
Eurooppa / Vs: Praha
« : 13.12.2011, 14:02:06 »
Reissuun lähtö ois parin viikon päästä ja suunnittelu hyvin vauhdissa. Etenkin ravintoloita on merkkailtu karttaan runsaasti (esim. Boheemin vinkkaamat 2 paikkaa, kasvisravintola Maitrea, Hard Rock Cafe johon mies haluaa ehdottomasti mennä kiskomaan burgerin yms.), mutta edelleen jos jollain on heittää vinkkiä kivoista ja edullisista paikoista niin otetaan vastaan :) Etenkin kiinnostais sellaset ei-niin-turistirysät, niitä turistirysän olosia kun on löytyny vaikka mitä, mutta ei oo monista tullu sellanen fiilis et hinta-laatusuhde ois erityisen kehuttava...

Niin ja uutena vuotena mennään siis Konirnaan :)


57
Eurooppa / Vs: Praha
« : 10.11.2011, 10:08:16 »
No mä muistelinkin hämärästi, että olisin tästä siideriasiasta lukenu aiemmin, mutta jotenkin onnistuin sit varmaa silmilläni hyppiin yli kun yritin nopeesti selailla ketjua taaksepäin  ::) No mutta kiitos vastauksista molemmille! :)

Diviniksessäkin on joku uudenvuoden menu. Ei ollut vielä valmis, lupasivat lähettää sen meille heti kun valmistuu. Jos sekin on kovin kallis, niin sitten varmaan mennään Konirnaan (http://www.konirna.eu/en/). Ihan hyviä arvioita saanu Trip Advisorissa ja noilla on uutenavuoten a'la carte, varmistettiin jo. Ei sama a'la carte kun normaalisti vaan sekin on joku uudenvuoden erityisjuttu, mutta hinnat oli sitä luokkaa, että kolmen ruokalajin illallisen saa rakennettua alle 1000czk/nenä.

Noi Boheemin vinkkaamat paikat on merkattu myös jo karttaan, pitänee ehdottomasti jonain päivänä eksyä. Kuutena päivänä kuitenkin pitää jossain syödä jossain :P

58
Eurooppa / Vs: Praha
« : 04.11.2011, 15:52:09 »
^No vitsi, oli noissa ainakin ruokalistassa vaihtoehtoja ja hinnat kohdallaan :D Pistetään korvan taakse! Ainakin jonain päivänä vois käydä..
Diviniksestä edelleen vastausta odotellaan...

Mitenköhän muuten tossa uudenvuoden tienoilla muina päivinä, onko ravintoloissa tilaa vai onko turistisesonki niin kova, että joutuu kauheesti jonottelemaan?

Ja sitten sellasta, et voiko 1.1 tehdä mitään, vai onko aivan kaikki kiinni? Kaupat varmaan ainakin on, olettaisi, mutta oisko mitään tekemisideaa sille päivälle?

Niin ja vielä yks kysymys, eli mä kun en juo kaljaa, niin saako mistään siideriä? Entä mitkä drinkit (jonkun gin tonicin lisäks, se alkaa vähän jo kyllästyttään...) olis sellasia, jotka tiedettäs useimmissa paikoissa? Ei varmaan jaksas ihan koko lomaa viiniä lipittää, vaikka viinit mulle maistuukin  ;D

59
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 03.11.2011, 14:16:52 »
Tuohon ikäkeskusteluun, niin 21-vuotiaana hain ja sain Nordealta Masterin. 22-vuotiaan hain ja sain OP:lta Visan. Molemmissa tapauksissa olin opiskelija ja vaikka työssä käynkin ohella, niin pelkän opiskelun perusteella sain, vaadittiin vain tietty määrä opintopisteitä. OP:llahan vielä periaatteessa olis ikäraja 23v., mutta sainpas silti.

Eli kannattaa sitä yrittää hakea vaikka tuntuu ettei kaikkia ehtoja täyttäiskään  :P

60
Tästä mieleeni tuli, että jos siinä kun tarkistatte laukkuanne ennen rajanylitystä, laukusta löytyisi jotain sinne kuulumatonta, niin miten toimisitte?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6