Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jyka

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]
361
Jos hostelleissa meinasit yöpyä ja telttailla, niin meinasitko suunnitella reitin niin tarkasti että löydät aina halvat yöpymiset? Vai telttailla keskellä mettää eikä leirintäalueilla?

Olen ensi kesänä reissaamassa niin että laivalla saksaan ja sitten kierros vastapäivään, via baltica takaisin. Olen vain mietiskellyt että miten löydän tien päältä helposti halvat majoitukset. Navigaattoriin kun on tallennettu vain kalliimat hotellit tai halvempia on vaikea erottaa pelkän nimen perusteella.. Etukäteen en halua reittiä niin paljoa suunnitella että katsoisin kotona minne menen yöksi


362
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 21.02.2010, 15:50:38 »

3) Muslimimaat.. vaikka maat tietysti olisi muuten kiinnostavia mutta ihmiset eivät.

Miten niin moni on maininnut USA:n, se on helvetin iso manner, mahtuu monta paikkaa nähtäväksi, muutakin kuin new york ja las vegas :) Mikä siellä teitä niin yleisesti etoo?


Jotenkin kritiikkisi näiden kahden kohdan välillä ei täsmää. Muslimimaita on aika erilaisia, puhumattakaan niissä asuvista ihmisistä. Vertaapa vaikka Malesiaa tai Somaliaa.. noin esimerkkeinä.

Juu, ennakkoluuloja nuo ovatkin kun en ole muslimivoittoisessa maassa koskaan käynyt. esim Malesiaan olen kyllä valmis matkustamaan

363
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 21.02.2010, 15:21:58 »
1) Intia.. ärsyttävistä intialaiskaupustelijoista saa niin *ttumaisen kuvan jo muissa maissa että vieläkö niitä pitäisi erityisesti lähteä sinne katsomaan.

2) Kylmät maat, tai kylmänä ajankohtana. Suomessa saa kärsiä pakkasesta muutenkin kyllikseen.

3) Muslimimaat.. vaikka maat tietysti olisi muuten kiinnostavia mutta ihmiset eivät.

Miten niin moni on maininnut USA:n, se on helvetin iso manner, mahtuu monta paikkaa nähtäväksi, muutakin kuin new york ja las vegas :) Mikä siellä teitä niin yleisesti etoo?
Mielestäni viihtyisä matkailumaa. Ei tietysti persaukisille hyvä mutta huomattavasti halvempaa siellä on matkustella kuin Suomessa.

364
Tyhmät kysymykset / Vs: Reittisuunnitelma
« : 14.02.2010, 17:41:28 »
Emmää tierä kuin että http://maps.google.fi tarjoaa aika loistavan reittisuunnittelun ja paljon muuta

365
Tyhmät kysymykset / Vs: Hongkongiin ilman paluulippua?
« : 10.02.2010, 08:02:00 »
Just tultiin hong kongista :) Ei kyselty muulloin paluulippua paitsi kun lennettiin filippiineiltä hong kongiin niin täti pyyti nähtäväksi paluulipun pois hong kongista.. Joka siis meillä oli. Riittänee jos sulla on joku lippu pois hong kongista

366
"pyydettäessä on myös voitava esittää paluumatka- tai jatkoyhteyslippu pois Filippiineiltä."

"Vietnamin viranomaiset vaativat kuitenkin voimassaolevan paluulipun, josta näkyy tuleva maasta poistuminen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia erityisesti maarajoilla"

"Matkustajalla on maahan saapuessa oltava myös paluulippu/lentolippu ulos Indonesiasta. "

Tuollaiset aiheuttavat pakollista ennakkosuunnittelua.. miten kauan missäkin maassa täytyy viettää :\

Tietty jos vain printatut lentoliput kysytään niin äkkiäkös moiset väärentää..

367
Toissakesänä tuli köröteltyä Ruotsi -> Tanska -> Saksa -> Sveitsi -> Italia -> Itävalta -> Saksa -> Suomi

Kuvia ja reissutarinaa löytyy sigun linkin kautta.

Viime kesänä reissu kariutui matkaseuran puutteeseen, mutta nyt päätin että ensi kesänä (varmaankin kesänkuun alussa) mennään vaikka itsekseen. Suunnittelin hyvinkin samantapaista reittiä mitä sinäkin. Reissuseuran tarvetta en vielä tiedä, mieluusti lähden tutussa seurassa mieluummin. Mutta jos niistä ei ole lähtijäksi ja reissuajankohdat täsmää niin mikä jottei ainaskin osaa reitistä voisi ajella samaa matkaa.

Mopona on tallissa nyt -08 hayabusa http://jyka.sytes.net/jyka/joo/pussi.jpg . Sitä olisi kiva päästä autobahnalle kokeilemaan :)

Motskarimatkailussa on omat hienoutensa.. Kun voi sillä omalla kulkuvälineellä lähteä niin erilaisiin maisemiin :)
Moottoripyörällä on myös helpompi kulkea kapeita alppiteitä mitä autolla.

Alpit on tosiaan uskomattoman makeen näköiset paikan päällä. Kuvat ei tee oikeutta

368
hellou

Olen matkustellut vain kerralla max 3 viikkoa kerralla pois Suomesta ja haaveillut 1-5kk matkasta kaukoitään mutta pari juttua vaivaa päätä:

Varaatteko lentoja etukäteen maasta toiseen? Entäs paluulennot? Enhän minä voi tietää miten kauan viihdyn missäkin. Tuleeko ongelmia rajoilla jos sulla ei ole maasta paluulentoa varattuna? Ja onko maakohtaisia eroja?
Los Angelesiin saapuessa miliisit kysyi varmaan kolmeen otteeseen että onhan sulla paluulennot varattu.. tosin ei ne pyytäneet todisteita.
Lähinnä kiinnostaa lämpimät maat intiasta itään ja eteläänpäin.. Thaimaa, Indonesia, filippiinit, malesia, aussit jne. Tosin miksei myös japani ja etelä-korea :)

Euroopassa maan vaihto onnistuu hienosti eu-maissa eikä kukaan kysele mitään. Eikä kyllä Sveitsissäkään mitään kyselty vaikka rajoilla miehet/naiset olivatkin väijyssä

Miten pitkälle suunnittelette etukäteen? Maakohtaisesti? Vai maan sisälläkin tarkemmat suunnitelmat missä käydä? Kauhee homma :) tosin onhan se kivaakin lueskella.
Tietysti jotain olisi hyvä olla jokaisesta maasta mitä haluaa nähdä. Wikitravel on hyvä tuohon tutkailuun

369

Tässä kommentissa on pointtia:

"Entä ne, jotka ovat jo ostaneet ostaneet matkat ensi vuodelle?
Tällöinhän ostetun tuotteen sisältö muuttuu (kun ei sisällä enää ostovaiheessa sovittuja tarjoiluja). Eli pitäisi saada hyvitys."


Mun mielestäni "ilmaiset" juomingit kuuluvat OIKEAN lentoyhtiön lipun hintaan.Onko finnair lippujen ostovaiheessa luvannut ilmaisia alkoholijuomia?

370
Yleinen / Vs: Älä ota "kesämatkakoiraa"?
« : 18.11.2009, 19:52:30 »
Samoin kävi koh phanganilla kun kävelimme rantaa pitkin ja jostain tarttui kulkupiski mukaan.. eihän siitä hemmetti päässyt eroon. Syntyi aika kovat rähinät kun käveltiin toisen koirareviirin läpi :)
Ei sentään meille käyneet toiset koirat uhittelemaan. Viimeiseltä koira eksyi vähän kauemmaksi niin päästiin eroon..

371
Yleisimmät selitykset "ei ole rahaa" tai "ei ole lomaa". Molemmathan on järjestely/priorisointikysymyksiä. Mutta ymmärrän että kaikkia ei matkustelu niin kiinnosta. Ei itseänikään aiemmin kiinnostanut.

Oma selitys miksen pitkälle matkalle ole vielä uskaltautunut (esim koko talveksi) on että jonkin verran säätöä esim vuokra-asunnon kanssa. Tai sitten pitäisi maksaa vuokraa ja kun palkka katkeaa (palkattomalla) niin onhan se hieman kallista lystiä..

372
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 07.10.2009, 10:52:13 »
Vieläkös cebu airlinesilla on ongelmia luottokorttien kanssa?
Kyrsii jos varaan lennot hong kongiin ja sitten en saakkaan edukkaita lippuja cebuun..

Tarkoitus on siis lentää ensin hong kongiin ja sieltä cebuun. Hong kongiin pääsee melko halvalla Suomesta

Kerrotaanpa nyt tänne että sain varattua lennot, korttina sampo visa gold. En tosin vielä iloitse, katsotaan kun päästään koneeseen (ja takaisinkin:)

373
TV Viideltä alkoi muutama minutti sitten "Maksutta maailman ympräri" niminen sarja josta kerrotaan että:

Matkailusarja, jossa katsojilla on ollut mahdollisuus osallistua seikkailuun ja vaikuttaa sen kulkuun ennennäkemättömällä tavalla. Amazing Racesta tuttu Alex Boylan lähtee matkamaan kuudeksi kuukaudeksi neljään eri maanosaan mukanaan vain rinkka ja kameramies. Seikkailussa mikään ei ole ennakoitua, paitsi se, että Alex taittaa matkansa ilman pennin hyrrää. Hänen tarkoituksenaan on tutustua paikallisiin ihmisiin, asua heidän kotonaan ja kokea maan kulttuuri aidoimmillaan. (Around the world for free, tosi-tv, USA)


"Seikkailussa mikään ei ole ennakoitua, paitsi se, että Alex taittaa matkansa ilman pennin hyrrää."
Juujuu ja uskoo ken tahtoo :)
Käsikirjotettua alusta loppuun veikkaan minä

374
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 13.09.2009, 01:48:31 »
Vieläkös cebu airlinesilla on ongelmia luottokorttien kanssa?
Kyrsii jos varaan lennot hong kongiin ja sitten en saakkaan edukkaita lippuja cebuun..

Tarkoitus on siis lentää ensin hong kongiin ja sieltä cebuun. Hong kongiin pääsee melko halvalla Suomesta

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]