Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jyka

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19
41
Olen tainnut aiemmin vastatakin. Mutta ainaskin omassa pakastimessa on "pakkosyöttö"-nappi jolla saa pakastimen käymään jatkuvasti ja se aiheuttaa pakastimeen todellisen kylmyyden, veikkaisin -35-40c. Se saa luteet kuolemaan huomattavasti nopeammin.

Mutta minulla on myös sauna jonne mahtuu helpommin kaikki kerralla. Rinkka / muut jätesäkkiin ja säkin suu kiinni. Sauna sataan asteeseen.. Ja säkki korokkeelle että se on ihan katon rajassa kaikista kuumimmassa paikassa. En ole kamalasti mitään tavaroita varonut (otan ennemi pienen riskin tavaroille kuin että riskeeraan asuntoni tuholaisinvaasiolle), aurinkorasvapurkin unohdin saunakäsittelyyn ja se hieman pullistui.. :)

42
Mihin hintaan olette saaneet risteilyjä Miamista?
Sieltä niitä voi laivayhtiöiden sivuilta selata, en usko että mitään supertarjouksia on saatavilla, kun vielä euron kurssi on niin huonona dollariin verrattuna. Oma viikon risteily oasis of the seasilla maksoi huhtikuussa tippeineen noin 750e per nenä kahden hengen halvimmassa mahdollisessa hytissä.
Helvetin hieno ja suuri laiva, uskallan suositella ihan kaikille noita risteilyjä. Monenlaista ohjelmaa ja hyvää ruokaa tarjolla

43
Intia / Vs: Köyhän ihmisen matkabudjetti kuukaudeksi
« : 24.12.2015, 15:41:14 »
Kyllähän ne jotkut suomalaisetkin kerjää kehitysmaissa oikeasti köyhiltä ihmisiltä ja sitten ylpeilee internetissä miten vähällä rahalla tultiin toimeen. Tapansa kullakin. Minäkään en mistään poskettomasta rahantuhlaamisesta pidä mutta jos matkaan toiselle puolelle maapalloa, jonne jo lennot maksaa paljon niin olen valmis siellä myös rahaa vaativia aktiviteetteja harrastamaan ja vähän ruokaan ja majoitukseen panostamaan

45
Yleinen / Vs: Dyykkausdivingsukellus
« : 13.10.2015, 20:24:50 »
Niin liekkö kaipaat pelkää "rashguardia" joka suojaa auringolta (+ meduusoilta) vai neopreenipaitaa joka myös lämmittä.
Rashguardeja olen ostanut ebaystakin. Neopreeneja (ja rashguardejakin) löytyy sitten surffikaupoista ja näköjään varuste.netistäkin

46
Thaimaa / Vs: OWD Sukelluskurssi Thaimaassa?
« : 02.10.2015, 11:22:48 »
Ei mitään järkeä sukeltaa ilman vakuutusta. Joko paikan päältä paikallinen vakuutus tai sitten kansainvälinen DAN.

^ Tämä. Jos jotain sattuu, niin sairaslennätystä esim. Taolta mantereelle ja sitä seuraavaa sairaalahoitoa voi joutua makselamaan loppuelämänsä.
Vakuutuksia tarjoavat muutkin kuin DAN, mutta tuon kanssa tuskin menee vikaan.

Matkavakuutuksiin saa yleensä jonkinlaisen "urheilulisän", joka kattaa riskialttiimmat lajit, kuten sukelluksen. Kilpailutin juuri vakuutukseni ja vaihdoin vakuutusyhtiötä, ja lisien hinnat vaihtelevat reilusti ja yhden yhtiön matkavakuutus jopa kattoi sukelluksen, mitä oli vaikea uskoa. Niin kuitenkin vakuutettiin (pun intended).

Kannattaa muistaa myös se että jos esim. tapaturmavakuutus kattaa hoidot jos jotain sattuu (muussakin extremelajissa) niin se ei välttämättä kata kuljetuksia hoitoon. Kuten juuri helikopterilennätystä.
DAN on kyllä ykkösvalinta sukellustouhuihin, sen kanssa ei tule turhan pitkää selvittelyä että uskaltaako tälle nyt hankkia kiireellistä kyyditystä että löytyykö maksaja.

47
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Paras aurinkorasva
« : 23.09.2015, 21:37:24 »
Minä suosin mahdollisimman korkeita kertoimia, kun ne tahtoo olla kaikista tahmaisimpia eli kestää iholla paremmin. Jos vesileikkejä harrastaa niin notkeammat tavarat huuhtoutuu pois ja sitten alkaa iho grillaantua.
Nuo sumutettavat pienen kertoimet tökötit piisaa Suomessa yleensä jos ei vedessä puljaa

48
Matkaseuraa / Vs: Working holidaylle uuteen-seelantiin
« : 01.09.2015, 14:34:49 »
Ja olikohan niin että hakiessa / viisumin myöntäpäivänä pitää olla max 35v ja lähtöä saa sitten venyttää? Ja jos saa niin kuinka kauan?

49
Aika älyttömälle kuulostaa (vaikka ei toki mahdottomalle), mutta pisteet siitä että et ole kiireaikataululla liikenteessä :D ehtii vielä mielikin muuttua, tiedä vaikka lopulta menetkin sinne lentokoneella

50
Pohjoismaat / Vs: Autolla Tanska Legoland
« : 17.08.2015, 21:02:46 »
Itse koin helpoimmaksi mennä lautalla välin Göteborg - Frederikshavn. Ei tarvitse maksaa kumpaakaan siltamaksua ja ajamista tulee vähemmän.
Sillat on toki helpompia sen puoleen kun ei tarvitse miettiä lauttojen aikatauluja.

Kerran taas menin vain toisen sillan yli ja menin lautalla Helsingborgin kohdalta lautalla yli. Mutta jos et ole siltoja ennen nähnyt niin toki ne kannattaa kertaalleen ajaa kokemusmielessä :)
Majoitusta, kuten reittiäkään en ole koskaan jaksanut miettiä etukäteen. Paljon rennompaa ajaa sen verran kuin jaksaa ja sitten ottaa "lennosta" majapaikka. Navigaattorilla löytyy niin vaivattomasti ja kun autolla on liikenteessä niin voi helposti ajaa suoraan ovelle ja tsekata miellyttääkö vai ajaako seuraavaan

51
Yleinen / Vs: Missä ootte matkustellu tänä kesänä?
« : 15.08.2015, 22:08:04 »
Kävin eilen ja tänään Heinolassa ja Lahdessa. Heinolassa en ollut ennen käynytkään! Kyllä matkailu avartaa.

52
Mistä tässä oli tarkoitus keskustella? Onko siinä siis joku vääryys että suomalaisetkin joutuvat maksamaan ruuhkamaksuja ja tulleja? Eiväthän he ruuhkia aiheuta ja siltoja käskenyt rakentaakkaan?

53
Viisumin ylitys 90 vuorokaudella johtaa vuoden mittaiseen maahantulokieltoon ja yli vuoden luvaton maassaolo kolmen vuoden maahantulokieltoon.

http://www.finland.or.th/public/default.aspx?contentid=307187&culture=fi-FI

Eipä kestä.

btw. Mikä olosuhde on sellainen mikä "oikeuttaa" noin pitkään ylitykseen?

54
Tyhmät kysymykset / Vs: Passi ilman sivuja
« : 08.07.2015, 12:07:09 »
Schengenin alueella alueellahan voi matkustaa ilman passia aika vapaasti. Ei sitä rajoilla kysytä.
Lentämällä jos meinasit matkustaa niin " lentoliikenteen turvallisuusmääräykset edellyttävät, että lentoyhtiöiden tulee tarkastaa matkustajien henkilöllisyys."

55
Vaikka vihaan foorumin yleiskommenttia että aika x ei riitä mihinkään että ole x kuukautta. Niin silti tuo kuulostaa vähän kiireeltä. Pelkästään Thaimaassa riittää 3 viikoksi tarpeeksi uusia kohteita kierrettäväksi. Esim. viikossa bangkok + koh tao + samui on jo vähän suorittamista ja ~silkkaa matkustamista vaikka ehtii kyllä.
Minä varaisin majoituksen lennosta, varsinkin noilla Thaimaan saarilla. Näkee sen kohteen IRL eikä pelkästään photoshopattuja mainoskuvia. Ehkä isompaan kaupunkiin voisin ekan yön varata niin voi suoraan suunnata sinne ilman harhailuja.

56
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 24.06.2015, 21:31:55 »
^kyllä se sille näyttäisi.

Minä olen bookannut aina auton ebookersilta etukäteen, sieltä tulee kaikki tarvittava vakuutuspuoli automaattisesti ja saa sanoa vuokraamotiskillä että ei kiitos, en halua maksaa yhtään ylimääräistä.

57
Wau, vaihteeksi taas mielenkiintoinen matkablogi! :) Kirjoituksia reissun päältä (eikä tyhjänpäiväistä kirjoittelua aiheen vierestä mitä tuntuu monet blogit nykyään olevan).
Laitetaan seurantaan..

58
^ Kuulostaa sille että olet menettämässä järkesi ötökkäkammossasi ;)

Ihmettelen missä oikein tutkit rinkkaasi, toivottavasti et kämpässäsi. Minä pidän matkatavarat aina reissun jälkeen visusti jätesäkissä ennen ne ovat saaneet "käsittelyn"

Tuli tuossa saunakäsittelyn jälkeen huomattua että ainaskaan aurinkorasva ei kestänyt kuumuutta, tai purkki sen purkki joka pullistui. Pakkasta kestää tavarat (myös luteet) paremmin. Mutta jotain onnistunut pakastimellakin hajottamaan, muoviseineet kun ovat aika hauraita. Kannattaa käsitellä jäisenä varovasti

59
Minä suosittelen kuuma/kylmä-käsittelyä matkatavaroille vaikka koko reissulla ei olisi sattunut yhtään ötökkää näkemäänkään... Nämä kun voivat kömpiä matkatavaroihin huomaamattasi.
Sen verran pieni vaiva verrattuna siihen jos ludearmeijan (tai muun tuholaisen) onnistuu asuntoonsa istuttamaan.

Jos et tarvitse tavaroitasi nyt, niin voithan yrittää tappaa mahdolliset luteet nälkään. Pakkaat _tiiviisti_ muoviin ja avaat vuoden päästä :D

60
Aasia / Vs: GOA ….EI TURVALLISTA!
« : 05.06.2015, 16:33:41 »
Mulle tuli tuosta hesarin jutusta vain mieleen että sitä saa mitä tilaa. Pahoittelut kun olen tätä mieltä.
Tuollainen huumesekoilu kehitysmaassa ei vain kuulosta kovin fiksulle ja turvalliselle touhulle

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19