Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - funkylord

Sivuja: [1] 2 3 4
1
1. Suomi 2. Ruotsi 3. Tanska 4. Saksa 5. Venäjä 6. Hollanti 7. Luxemburg 8. Belgia 9. Puola 10. Liettua 11. Latvia 12. Viro 13. Espanja 14. Unkari 15. Ukraina 16. Tsekki 17. Serbia 18. Itävalta 19. Slovakia

19/45
Toivottavasti ens vuonna lisääntyy vielä 4 valtiolla

2
Eurooppa / Vs: Itä-Euroopan kiertue kesällä 2011
« : 22.01.2011, 02:45:46 »
Lviv ehdottomasti, jos haluat rauhaa turistihälinästä, ja seikkailla omia polkujasi kaupungilla. Turvallinen ja mukava kaupunki. Rennoksi en kuitenkaan voi sanoa kaikkine kieltoineen... Mutta jos joudut linja-autoasemalle, niin käy ihmeessä siellä ravintolassa. Parempaa ja halvempaa Ukrainalaista sapuskaa en syönyt koko reissulla.

Balaton-järvi ehkä kannattaa skipata.

Krakovan yöelämä on yllättävän vilkasta ihan ydinkeskustassakin.
Kesäisin on aika paljon jazz-happeningeja torilla ja baarit tursuaa muutenkin väkeä kaikkialla. Jännää kyllä, että useimmassa baarissa joissa minä kävin, ei kukaan puhunut mitään muuta kun Puolaa. Majoituksen suhteen kannattaa tsekkailla booking.com. Sieltä voi tärpätä kämppä. Meijän kauniimpi osapuoli hommasi kahdelle huoneiston 25/yö heinäkuussa (2010) Oli hyvä, paitsi että sisällä oli yhtä kuuma kun ulkona. eli n.+35c

3
Nyt täytyy kyllä sanoa, että enpä ole koskaan ajatellut noin, että joku kieli olisi kauheimman kuuloinen maailmassa. Aina paikallista kieltä kuunneltu ihmeissämme. Ei ole tullut mieleenkään verrata mihinkään.
No jos miettii, niin Ruotsi. Eikä siksi, että se olisi vastenmielisen kuuloista. On vaan vähän kaunaa pakkoruotsista Itä-suomessa teini-iän asuneena.

4
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajat-kangasmerkki
« : 25.09.2010, 04:10:51 »
Täältä löytyy yksi varma ostaja ainakin. Paitakin ois kiva, mutta katsellaan kuinka käy. Jos ennen ens Heinäkuun Moldova turneeta ilmestyisi, olisi kiva. Voin kysellä täältä Jyväskylästä mediajengiltä jos joku haluaisi suunnitella. Esim. oppilastyönä sellaisen.

5
Saksofonin soittaminen on joskus parasta mitä voi housut jalassa tehdä.

Tänään oli bigband keikka, jossa soitettiin afrokuubalaista musiikkia ja yhden kappaleen aikana tapahtui jotain kummallista.

Kappale kertoi uhmaikäisestä lapsesta jonka mielialat vaihtelee itkusta nauruun todella nopeasti.

Soolossa aluksi oli synkkä moodimaalailu pätkä joka vaihtui yhtäkkiä iloiseksi ja popahtavaksi keskiafrikkalaiseksi wawangoksi.
Soolon aikana pääsin sisälle tämän kyseisen lapsen maailmaan, ja koin jonkunlaisen transsitilan. Silmäni sulkeutui. En katsonut sointuja. Annoin vain kroppani jatkeen, siis soittimeni kertoa sen lapsen tarinan. Soolon jälkeen meni varmaan puoli minuuttia kasata itseni takaisin nuotteihin, eli todellisuuteen.

Todella hämmentävä kokemus. Tämä taltioitui vielä ääninauhalle. En ihmettele enää yhtään niitä afrikkalaisia "messuja" joissa ihmiset joutuu transsiin.

Edit: Afrikassa on kyllä yllättävän vahva rytmikulttuuri. Onhan se vuosituhansia vanha ja lähes muuttumattomana sitä nykyisinkin soitetaan. Laulun tilalla on vain jotain muuta. Ehkä sinne kuubaan sittenkin on pakko mennä.

6
Jep. Sen lisäks että ne on täältä siirretty takamaastoon, niin niistä ja koko Neuvostoliitosta on tehty kunnon turistien rahastussysteemi.
Ukrainassa oli toisin. Lvovissa torimyyjä koki, että yksi neukkuaikainen sotilassuikka ja lentäjänhattu oli riistohintainen, joten se antoi yhden kohtuu komean kunniamerkin kaupan päälle. Hintaahan niille kertyi 2e yhteensä.
Täällä et saa suikkaakaan alle 15e, vaikka kuinka lähiötorin kauppiaalta tinkisit.

Onkohan tässä se, että Ukrainassa koko monen kymmenen vuoden menneisyys on vähän turhankin tuoreessa muistissa, kun täällä taas mennään sata lasissa kohti täydellistä kapitalismia ja myydään kaikki pölypunkeista kavereihin, jos vaan tarpeeksi rahaa saa.

7
Taas lähdössä Viroon tutkailemaan Neuvostoliiton jäänteitä. Tällä kertaa tarkoitus on tutustua siihen hullunkuriseen sankari-kulttuuriin. Jokaiselle pienemmällekkin työn sankarille työstettiin patsaita, ja myös kunniamerkkejä jaettiin kun karkkeja vanhojen päivänä.

Veikkaisimpa, että tätä kulttuuria näkee kyllä vahvemmin muualla Itä-Euroopassa kun Virossa, mutta sinne nyt sattui pääsemään edullisimmin.

8
Vähän päälle viikko. Muutamaksi päiväksi Viroon seikkailemaan.
Syyslomalla Riikaan kattomaan Koohooällää ja balettia ja Jouluks Berliiniin. Sounds like a plan.
On kivempaa ja helpompaa tehdä pikkureissuja ympäri vuoden ja kesällä pidempi, kun kaks pitkää, tai yks tosipitkä reissu vuodessa.

9
Eli vaihdettavat myyntiartikkelit:
Mondo:

Thaimaa:
Täysin käyttämätön ja kuin pakasta vedetty.

Lontoo:
Sama homma. Aivan kuin kaupasta ostettu.

Sankarimatkailija:
Tallinnan raitiovaunuissa 2.painos:
Tämä on jo vähän nähnyt matkoja, mutta kasassa pysyy ja näyttääkin ihan hyvältä.


Vaihdossa otetaan:
Mondo-Berliini
Mondo-Tallinna
saa olla rähjäisempikin, kunhan pysyy kasassa.

Ehdotuksia tulemaan vaan.

10
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 29.08.2010, 06:35:02 »
Mausteiden lisäks keräilen autopelikortteja euroopasta. Ne pitää ehdottomasti olla paikallisella kielellä. Missään muualla niitä tuskin valmistetaan, kun euroopassa. Tällä hetkellä kokoelmassa on n.30pakkaa

11
Eurooppa / Vs: Puolaan halvalla?
« : 26.08.2010, 23:30:59 »
Ecolines ajelee Tallinnasta Puolaan, Tallinna-Varsova alk. 24 euroa. Ei paha.  :)

Tämä pitäs kokeilla joskus. Aikaahan siinä menee. Onko jotain mukavia tarinoita tästä bussilinjasta?
Oon kuullunna nimittäin pelkkää pahaa siitä välistä, mutta jotenkin yli 10h kahden tauon bussimatka krakova-lvov oli siistiä. Tuo väli on joskus ristitty "köyhän miehen trans-siberiaksi". Kertokaa siis toki, mikä tuosta matkasta tekee niin kammoittavan?
Taukoja kuitenkin luulisi olevan. Wc:t ei kuitenkaan toimi. Ei ne toimi aina suomessakaan.

12
Yleinen / Vs: Kaiken maailman tupakit
« : 15.08.2010, 13:21:56 »
No tietysti Belomorkanal Venäjältä!

Huisin pitkä ja ontto "filtteri", joka rutataan ennen röökausta. Tosin näitä tupakkeja usein kuulemma käytetään aivan muuhun kuin tupakan poltteluun, koska ne saa kätevästi tyhjennettyä tupakanpuruista ja täytettyä jollain mielenkiintoisemmalla... ::)  Itse en moiseen törmännyt, mun kaverit veti tuota ihan röökinä. Siinä on kuulemma vähemmän kemikaaleja kuin normi tehdastupakassa.
12 ruplaa maksoi aski, eli jotain 30 senttiä.  :D

Tämä! Tätä on tuotu venäjältä. On varsin hyvän makuista, jos löytää sitä parasta laatua.

Ukraina oli tupakoitsijan taivas.
Halvin aski karva... noh niitä filtterittömiä maksoi 2.5grivnaa (25snt) ja oli kyllä todella pehmosen makuisia.
Myös Sobranien black russian oli varsin hyvää ja näytti ihan kunnon luksussavukkeelta. Kallista se tosin oli. 23-26grivnaa kappale.

Paras tupunkki löytyi kuitenkin puolasta. Siellä myytiin neilikkatupakkaa nimeltään Djarum (kotimaa Indonesia). Maistuu ihan piparkakulta.

edit. Ah. Olin niin innoissani tästä ketjusta, että ei tullut lukaistua muita tekstejä. Siellähän oli jo puhuttu näistä kretekeistä. Minusta ne on varsin hyviä. Jostain syystä kukaan muu paitsi yksi kavereistani ei tykkää niistä. Makuja on monia. :)

13
Matkaseuraa / Vs: Gdansk-Krakova
« : 09.08.2010, 23:24:02 »
Kolmanneksi kokeneet Auscwitchisin kävijät. Juna kulkee Krakovasta lähelle leiriä, vai kulkeeko? Pitääkö opastettu kierros varata etukäteen vai voiko liittyä johonkin isompaan seurueen kylkeen?

Krakovasta lähtee junia Oswiecimiin suunnilleen kerran tunnissa ja maksaa 2e/suunta. Oswiecimin junaaseman pihalla on taulu, jossa on kartta sinne. Myös bussilla pääsee sen n.1.5km matkan, mutta ei se ole paha kävellenkään, kunhan vaan on varma reitistä. Kyltin opastaman kävelyreitin varrella nimittäin ei ole ainoatakaan opastekylttiä. Kannattaa ottaa digikameralla kuva siitä kartasta tai ottaa joku turistikartta josta katsoa.
Kannattaa myös muistaa että ohjetaulun mukaan "individual guests" pääsee klo.15.00 jälkeen ilmaiseksi. Sitä aikaisemmin se on varattu ryhmille ja sisäänpääsy maksaa jotain päälle 10e. Siinä on myös joku tyhmä ohje, että se pitää aloittaa birkenausta, että pääsee ilmaiseksi.

Käytännössä me lontsittiin hivenen kolmen jälkeen sinne pääleiriin suoraan asemalta ja ostettiin Suomenkielinen opaslehtinen (1e) jossa jokainen huone oli varsin hyvin selitetty ja muutenkin se oli varsin kattava paketti. Käytiin katsomassa myös se elokuva (1e), joka sinänsä oli ihan ok. Enpä usko, että oppaan kanssa siitä olisi saanut enempää irti, kun sitä selostusta kuunteli hetkittäin. Tosin voihan siellä semmoseen ryhmään sniikkautua jos haluaa kuulla sen mitä siinä vihkossa lukee. :)

Sen jälkeen voi Krakovassa käydä vähän samoja aiheita käsittelevässä  Oskar Schindler factory:ssa johon on perustettu n.2kk sitten iso, kattava ja mielenkiintoinen museo.

Nova Hutan reissu voi olla myös paikallaan, jos kommunistinen ihannelähiö kiinnostaa tehtaineen kaikkineen. Sinne järjestetään myös varsin erikoisia, syväluotaavia ja hauskoja retkiä. Kannattaa kokeilla http://www.crazyguides.com/

Ja Krakova on kaupunkichillaajan unelmakohde. Osta kioskista kylmä limu ja pikkukojusta savuisen halloumin makuinen pieni suolainen juustosnack ja kulkeudu puistoon, joka kiertää vanhan kaupungin. Istu ja katsele sitä kulttuurisesti värikästä vilinää.

14
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 07.08.2010, 20:49:05 »
Molemmat setelit on käyttökelpoisia ja laillisia, tosin vaihtoon niitä pienempiä en veisi, mutta kaupassa käy.

15
Noniin. Tissuttelu ja ryyppääminen erikseen.
Prahassa kaupungilla tissuttelu on täysin laillista ja siellä onkin näitä take away drinks paikkoja muutamia. Tosin se ryyppääkö vai tissuttelee on aivan omasta mieltymyksestä kiinni, mutta se on siis täysin sallittua.

16
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 02.08.2010, 16:00:49 »
liika raha ei ole vielä saastuttanut paikkaa, toisaalta köyhyys ei näyttäydy kerjäämisenä tai scämmäämisenä. Lvivin ainutlaatuinen ilmapiiri kannattaa kokea, ennen kuin on myöhäistä.

Tuon rahajuttu on kyllä ihan totta. Siellä kyllä tuntuu, että ihmiset elävät omaa elämäänsä omassa ukrainalaisessa suurkaupungissa ja eikä siellä ollut semmosta turistin kusetusmeininkiä. Siinä mielessä aika kodikas ja välitön kaupunki. Kovia katubändejä siellä kyllä on. Mutta se liikenne. Ja liikennejärjestelyt kaupungissa. huhhuh. Tien yli pääsemiseen tarvitsi melkein karttaa.
Siltikin sinne mennessä kannattaa asennoitua oikein. Teneriffankävijä asenteella ei siellä saa kyllä kun pahan kulttuurishokin. Tosin jos Venäjältä tai jostain muualta kuin Puolasta tulee sinne, niin silloin ehkä on jo tiedossa mitä tuleman pitää.

17
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 31.07.2010, 00:36:05 »
Kivoja kaupunkeja on maailma pullollaan ja yleensä ihmiset jotka ovat tykänneet kaupungista kaikkineen, pitävät sitä myös kauneimpana kaupunkina.
On vaikeaa sanoa kauneinta kaupunkia, mutta ehkä ylimmäksi nousee kaksi paikkaa.
Dresden-Praha väli junalla. On komeaa maisemaa. Huhhuh.
Budapest ja Budan puoli. Oltiin tölkin muotoisessa hotellissa ylimmässä kerroksessa josta näkyi budan kukkuloille. oli hieno näköala. Jessus miten komea ja omalaatuinen se on.

18
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 30.07.2010, 23:59:30 »
Hypetys lienee vähän ylimitoitettua, mutta kyllä siellä muutama reissarikin oli hostellissa (mm. yksi 78-vuotias reissari, joka oli juuri tullut 3kk intian kiertueelta, ja matkalla jonnekkin itään :D ) . Ei tavattu Englantia puhuvia paikallisia ihmisiä, kun yksi kaupan kassalla, linjuriaseman tiskillä (osasi muutaman sanan) ja yhdessä kahvilassa.

edit. Tuo hyvin lähellä on suhteellista. Yhden venäjänkielen taitoisen suomalaisen kanssa juteltiin, että ovat kuin suomi ja viro. Ja esim. Nuorempi sukupolvi (15-25v) osaa joskus jopa varsin heikosti venäjää. Siis Lvovissa.


19
Minulla odottaa aina suomessa kutsumusduuni. Paras työ ikinä. Lunkki ja taiteellinen. Vaikka kuinka pitkältä matkalta tulee, niin alkujärkytyksen jälkeen on aina hyvä fiilis olla töissä. Työkaverit on kun perhe. Muitakin reissareita onneks on siinä porukassa, joten pystyy puhumaan näistä asioista aika hyvin.

20
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 30.07.2010, 23:00:35 »
Dodii! Ukrainassa Lvovissa käyty ja selkeä mielipide paikasta kyllä saatu.
Muutamia aika kivoja juttuja sieltä löytyi:
-Hotelli (jonka nimeä en mistään saanut revittyä) mahtavan ylimitoitetun Lvovin neukkulaisbussiaseman yläkerrassa.
*Siisti, puhdas, toimiva
*Ilmastointi joka toimi
*Sateliittikanavat
*Ihan huippu kahvila/ravintola samassa kerroksessa
Hintaa tuli sesonkiaikana kahdelta 21€/yö

-Keskustan ainoa löytämämme normaalimarket, joka jostain kumman syystä muistutti kyllä muinaista dollarikauppaa on Opera passage-kauppakeskuksen alimmassa kerroksessa.

-Olustelu, syöminen ja tupakointi ei tullut kalliiksi, tosin kaupungilla tupakointikielto tuli laajuudessaan vähän puun takaa.

-Kaikki kaupat oli "tiskin takana mummo" mentaliteetilla aivan kuten venäjällä vielä joku aika sitten ja vielä vähän nykyäänkin. Kaikkea piti osoittaa, tai suullisesti pyytää jos jotain halusi.

-Tätä ei voi kyllä painottaa liikaa. Kannattaa opetella kyrilliset ja muutama tärkeä sana Ukrainaa (esim kauppasanasto, numerot, bussisanasto). On meinaan ainoa kieli, jolla selviytyy Lvovissa. Venäjällä pärjäsi torilla ja hätätapauksissa, ei juuri muuten.

-Nähtiin ainoastaan kaksi selkeästi ulkomaista turistia keskustassa neljän päivän aikana.(Puolalaisia ryyppyturisteja ja Venäläisiä lukuunottamatta.)

-Ukrainan rajamuodollisuudet. Hidasta mutta verkkaista. Kuulin myös, että tupakkatuotteiden tuontiraja Ukrainasta Puolaan on tippunut 40 tupakkaan tämän vuoden alusta. Onko totta?

-Pankkiautomaattien noston alin raja oli 5uah, joka hymyilytti ja samalla jätti miettimään.

-Pultsareita ei missään. Ilmeisesti aika ankarat säännöt kadulla juopottelusta siellä. Sotilaita ja poliiseja sen sijaan oli joka puolella.


Jäi ikävä niitä paikallisen ruoan kuppiloita. Namskis!

Ehdotuksia minne Ukrainassa seuraavaksi? Kiova tuntuu liian isolta ja likaiselta kaupungilta ennakkoluuloissa. Jotain jonne olisi edes suhteellisen helppo ja edullinen matkustaa.

Sivuja: [1] 2 3 4