Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - funkylord

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.07.2010, 20:44:35 »
Hostellin sänky, Lvov, Ukraina.
Vieressä pikkupullo mahtavaa paikallista vodkaa. Takana yli pari viikkoa rautaesirippua pitkin matkaamista, ja nyt viimeinen etappi. Haikeaksi vetää...

22
Tällä hetkellä ukrainalaista desant nimistä olutta. Toisessa on aislajif (icelife) nimistä kossu-lime-tonicilta maistuvaa siiderin tai lonkeron korviketta.

23
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 16.07.2010, 01:57:08 »
Jos budjetti alkaa hiipumaan, ja kiertäminen vielä houkuttaa, suosittelen Puolaa. Prahassa kahden ihmisen eläminen julkislippuineen, ruokineen, vesineen (kuuma oli) ei meinannu pysyä alle 50e/päivä. Tultiin puolaan, krakovaan ja vaikka sitä vähän shoppaileekin, niin ei mene kahdelta 40e enempää. Epäilisin, että jos ei bissettelisi, tupakoisi, tai ostelis jätskiä joka välistä, voisi budjetti olla n.20e/päivä kahdelta. Tähän budjettiin kuitenkin mahtuisi nähtävyyksiäkin. Liimautuu free walking tourille, menee keskitysleirille kolmen jälkeen, jolloin ilmainen sisäänpääsy yms. Kyllä säätämällä ja asioista selvää hyvissäajoin ottamalla selviää mielettömän hyvin pienemmälläkin rahalla, tosin sponttaanisuus jota jotkut sanoo vapaudeksi on kallista myös täällä ja muualla.

24
2 päivää 21 päivän Berliini-Praha-Krakova-Lvov-Krakova-Gdansk reissuun. Aaah. Kuhan ei nyt vaan unohtas mitään.

25
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 01.07.2010, 23:48:39 »
Musiikki on matkalla aika tärkeää, varsinkin jos matkustaa paljon junilla ja busseilla. Meikäläinen on aika nirso tilannemusiikin suhteen, tai siis että jokaiseen fiilikseen pitää olla oma musiikki.

esimerkiksi:

Analyyttinen olo: Cool jazz tai bebop (esim. Dexter Gordon, Charlie Parker)

Väsynyt chillausolo: Ambient, reggae (esim. ibiza chill, tai afrikkalainen ylirauhallinen ambient)

"Uutta asiaa kohden innostuneesti" olo ja myös iltachillaukseen: Putumayon Cuba, Africa, tai no oikeastaan kaikki Putumayot

Saavuin uuteen kaupunkiin räyhäkäs olo ja myös nousuhumalassa: Ska punk, vanha heavyrock (esim. Mad caddies, Ozzy Osborne)

Kulttuurishokki: Ainakin itäeuroopassa on toiminut joku paikallisella kielellä laulettu melankolinen musiikki. Epäilen vain, ettei tuo aasiassa toimi.

Suomalaista musiikkia en paljoakaan kanna mukanani. Kun on ulkomailla, ei tarvitse muistella Suomea millään lailla.

Nämähän tietenkin vaihtelee, mutta periaatteessa tuolla meiningillä. Jos kuuntelee vääränlaista musiikkia väärään fiilikseen tulee yleensä vihaiseksi tai masentuneeksi.

26
Tämä nyt ei kuulu tänne nyt suoranaisesti, mutta mietin tuossa, että josko ensikesäksi ostaisi Suomesta jonkun suht hyväkoneisen, mutta halvan (n.300e) auton, ja pienen läpitsekkauksen jälkeen ajaisi tuon Via Baltican läpi hyyyvin vähän kerrallaan ja pikkukaupunkeja kierrellen.
Sitä olen tässä miettinyt, että:

-Voisiko sen auton luovuttaa ongelmitta esimerkiksi Puolassa johonkin romuttamoon?
-Kannattaako mieluummin ostaa Viron puolelta? Tuleeko jotain paperisotia jos meinaa ajaa sen Viro-auton vain Puolaan asti, eikä tuo suomeen olleskaan? Epäilisin vakuutus ja veroongelmia.


27
Haluatko heittää ainakin 0,5 vuotta "hukkaan" sen takia, että oppit olemaan ilman suihkua ja osaat ehkä pystyttää teltan ja pedata sänkysi sen sijaan? Eiköhän noi asiat onnistu ihan siellä reissullakin kun tarve vaatii, paitsi sängyn petaus. Omat rajatkin tulevat vastaan, jos niitä haluat etsiä.

Varsinkin jos olet jos päässyt opiskelemaan ja sinun täytty tehdä jonkinlainen työharjoittelu, niin sivari soveltuu tuollaiseen aivan täydellisesti. Harva työpaikka kieltäytyy melkein ilmaisesta työvoimasta. Samalla voi sitten pohtia onko tämä juuri sitä mitä haluaa tehdä sitten loppuelämänsä vai lähteekö heti sivarin päätyttyä matkoille oppimaan niitä taitoja joita armeijasta olisi voinut oppia....

Kyllä varmaan jonkun verran ainakin henkisesti oppii elämään metsässä ja nukkumaan dormeissa.
On Lapinjärvikin kokemus jos sattuu ruuhkasimpaan aikaan. Sieltä onneksi pääsee pois viikonlopuiksi ja illoiksikin riippuen missä asustelee.

28
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: mausteet
« : 12.05.2010, 01:06:59 »
Unkarista tuli tuotua pari nippua kuivattua chiliä. On just passelia tehokkuudeltaan. Käytän morttelissa jauhettuna, tai tahnaksi väsättynä. Potkii, mutta ei itketä.

29
Junamatkustus / Vs: Lennotta Helsingistä Budapestiin
« : 11.05.2010, 00:55:01 »
Minusta vähän tuntuupi, että taitaa se olla lentokoneella halvempaa. On meinaan Wizzairilla aika halpoja nuo lennot.

Edit. Lentopelon kyseenollessa edellisestä löytynee vastaus

Edit2. Nythän minä vasta hokasin, että saattaa olla ihmisiä jotka tykkää junamatkustamisesta. Hitsin hitsi. Tulee itellä vaan ajateltua useiten määränpäähän pääsyä halvimmalla.

30
1. Viro
-Olen äärettömän mieltynyt tuohon pikkumaahan ja sen kulttuuriin. That's why.

2. Venäjä
- Tähän mennessä kaikki matkat on suuntautunut mestoihin, joissa ainakin jossain määrin puhutaan venäjää.

3. Espanja
- Etelä-Amerikka

4. Englanti
- No edes sujuvasti riittää. Nykyään vähän turhan takeltelevasti sujuu varsinkin keskustelutilanteissa.

5. Tähän optioksi joku tulevien matkojen tavoitekieli.


Ensimmäinen on jo työn alla. Toinen pitäis ottaa ihan lähiaikoina. Muista en tiedä vielä.


Edit. Niin. Mitäs sitä Suomen kieltä listaamaan? Ihan hyvinhän tämä näköjään jo sujuu. :)

31
Kukaan ei ole maininnut lähiöiden tai kerrostaloalueiden reunoilla sijaitsevia autotallien rivejä. En kerennyt noissa maissa käydä järjestelmän aikana ja kiinnostaisi tietää kuinka poroporvarillisena yksityisautoilua on aikanaan pidetty.

Ei se kovin porvarillista ollut. Periaatteessa kaikilla töissäkäyvillä oli varaa ostaa auto. Niin. Periaatteessa. Yleensä karvalakkikansanautoon säästettiin jopa kymmenen vuotta, ja sen jälkeen auton ostoluvan saanti saattoi kestää toiset kymmenen vuotta, vaikka se piti periaatteessa saada heti, kun oli varaa ostaa. Siksipä niitä autoja pidettiinkin kuin kukkaa kämmenellä. Esim. Sateen jälkeen (jos ei omistanut autotallia) auto pyyhittiin huolella, ettei pääse ruostumaan. Länsiautoja ei ollut mahdollista ostaa muilla kun niillä, jotka olivat olleet jostain syystä töissä lännessä pitemmän aikaa ja saaneet vielä luvan tuoda se kotimaahan. Varaosien saanti oli luultavasti noihin relluihin ja muihin länsiautoihin aika hankalaa.

32
Moi!

Asiat edenny omalta kohdalta siihen pisteeseen, että meitä on nyt kaksi äijää starttaamassa kohti Mongoliaa, Ulanbataria syyskuun alussa.

Autoon mahtuu vielä yksi reissaaja. Ota yhteyttä jos kiinnostus heräsi. tälläisiä reissuja ei kovin nopeasti tule vastaan! Aikaa kulunee noin kuukausi ja auto hylätään/myydään Mongoliassa.
Kenties tulossa reissupäiväkirjaa ihmisten ilmoille?

33
Ottakaa kolme spottikaupunkia, kattokaa google mapsista reitti ja wikipediasta tietoja kaikista pienistä matkalla olevista kunnista.


edit. Jos mukelot messissä, niin suosittelen näitten huvipuistojen lisäks Tikkakosken (jyväskylä) ilmailumuseota. On nimittäin lentskaria jos minkämoista.

34
Tässä lienee oikea paikka heittää kysymys ilmoille.

Ollaan tuossa kesällä lähdössä reissuun. Budapest-Praha-Krakova-Lvov-Krakova-Varsova.
Nyt on pienoiseksi kysymysmerkiksi ilmestynyt Prahassa lipun ostaminen tuohon Praha-Krakova junaan.
Kysymys on yöjunasta, (jonka nimi oli muistaakseni silentia,silencia tai jotain vastaavaa hiljaisuuteen liittyvää) josta löytyy internetistä vain aikataulut monestakin paikasta, mutta ei mistään hintoja. On ainoa suora juna krakovaan ja aika mukavaan aikaan.
Mistä tuollaiseen saisi liput? Matkatoimistosta, Juna-asemalta, jostain muualta mistä?

35
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 27.04.2010, 22:24:10 »
Hei reilihirmut :) . Tarkotus ois mennä kesän reissulla prahaan aamujunalla, joka on ainoa suora juna sinne. Ongelma on vain siinä, että ollaan edellisenä iltana vasta n.7pm budapestissä ja ilmeisesti se aamujuna lähtee aika hyvissä ajoin aamulla. Molemmat on arkipäiviä, mutta ei taida olla matkatoimistot auki enää/jo siihen aikaan, joten jostain pitäisi edulliset liput saada siihen aamujunaan. Ideoita?

36
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 27.04.2010, 22:18:54 »
Hei mites tuo safena pysyminen nykyään Lvovissa (joka kuulemma on turvallisempi kun Kiova)?
Kummiskin rahaa kulkee matkassa melkonen summa, kun tuolla ollaan osana pidempää reissua. Taskuvarkaita on reilusti. Se on tullut esille. Perusvarmuus (vain max. parin päiväbudjetin verran mukana kakkoslompakossa. Loput+kortit+passit oikeassa lompakossa hostellin safessa.) on varmaankin paikallaan. Muita hyviä vinkkejä? Riittääkö miliiseille pelkät kopiot passeista?

37
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.04.2010, 10:52:56 »
Studiossa määrittelemättömässä paikassa keskisuomessa toista viikkoa ja vielä yksi jäljellä. Alkaa pää sen verran levitä, että pakko varmaan vetästä välireissu ennen kesän pitempää reissua.

38
Tuli mieleen tässä olutta dietillä himoitessani, että liekkö sellaista maata (Mikrovaltiot lukuunottamatta) jossa olutkulttuuria ei ole, ja paikallista olutta on lähes mahdotonta löytää...
Olut taitaa yhdistää kansaa kuin kansaa ja aina löytyy vertailtavaa.

39
Olen kovasti tykästynyt aiheeseen, kuinka kommunismi on vaikuttanut Itä-Euroopan oloihin ja lähiökulttuuriin. Tästä on melko vähän puhetta siellä sun täällä eri maiden topiceissa, joten siksi tämä uusi aihe.
mm. Tallinnassa jonkun verran kierreltyäni olen törmännyt tähän varsin mielenkiintoiseen ideologiaan monta kertaa. Näitä tyyppilähiöitä olisi kiva kiertää muuallakin Itä-Euroopassa. Erittäin pika Riikan reissulla niitä tuli muutama nähtyä ja siellä huomasin että ne oli jätetty pahasti rapistumaan. Tallinnassa ulkosivuista pidetään huolta, ja tyyppistandardikerrostalokolossit oli yllättävän hyvässä kunnossa, ja kielivät tyylipuhtaasti ajan hengestä ja ajatuksellisesti jalosta mutta melko absurdisti ja epäonnistuneesti toteutetusta ideologiasta.

Siinä alkupuhe. Seuraavaksi pari kysymystä.
-Oletteko törmänneet esim. entiseen Jugoslaviaan, Tsekkoslovakiaan, Itäsaksaan (myös mm. Unkari, Romania, Baltia, Ukraina, Puola) matkustaessanne vastaaviin tyyppistandardilähiöihin?
-Onko tullut vastaan hyviä leffoja/dokumentteja aihetta koskien?

Pari dvd-tallennetta joita voisin suosia asian tiimoilta on "Good bye Lenin" -elokuva ja "Disko ja Tuumassõda" -dokumentti

Jälkimmäinen kertoo Viroon kantautuneesta suomen televisiosta, ja kuinka se vaikutti silloiseen neuvostoliiton alueeseen niin radikaalisti, että jopa mm. suunniteltiin isoa rautaverkkoa naissaaren paikkeille estääkseen lähetyksen tuleminen.

edit. Toki muittenkin maitten kun pelkästään Euroopan maitten vastaavat lähiöt ja lähiökulttuurit kiinnostavat. Onhan näitä vastaavia Etelä-Amerikassa ja Kaakois-Aasiassa.

40
Lonelyplanetin europe on a shoestring budapestista. Leluautotrabant samasta paikasta. Akustinen skeba kirpparilta parilla kympillä. Viritin f:ään ja kaula katkes, joten kohtuu turha oli ostos :D

Sivuja: 1 [2] 3 4