Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - funkylord

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
http://www.varusteleka.fi/showproduct.php?show_product=_2IL10ZVUR

tossa olisi hollantilainen vastaava huikeat 7egee!
Tosta vaan puuttuu ne kantohihnat, joten reppuna ei tarvitse käyttää.

42
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 11.04.2010, 22:31:18 »
Nythän on niin, että ukraina kiinnostaa hyvin paljon ja vihdoin mennään heinäkuussa tuonne lviviin viimeisenä isona (4 yötä) etappina 3vk kommunismin jäänteet osa2-kiertoajelua (Turku-Budapest-Praha-Krakova-Lviv-Krakova-Varsova-Turku)

Ensimmäinen ihmetyksen aihe Krakovasta pyrkijälle on tuo eurolinesin 9h kestävä bussiköröttely (vaikka ei siinä periaatteessa kyllä kiirettä ole.). Miten ihmeessä 200km matkalla saa 9h menemään (keskinopeus n.20km/h)? Mites lippujen kanssa takaisin tullessa, kun on tavallaan summittainen aikataulu, koska vikalle etapille pitäisi ehtiä kuitenkin suht samana päivänä, ja siihen soveltuva bussi on löydetty. Liput ennakkoon jostain, vai elekielellä ihmettelemään asemalle?

Meinattiin hommata yö "Retro Hostel Shevchenko" nimisestä mestasta. Kuvaus kuullostaa aivan käsittämättömän hyvältä. On jaguzzia, ilmaista wifiä, joka huoneessa oma vessa ja suihku, tv:t ja pelit ja vehkeet. Ja hinta on ihan naurettavan alhainen. Kusetusta?

Oisko teillä ukrainan hurjilla kävijöillä jotain kivaa kommunismispottia/jopa kiertoajelua neuvoa?

Tottakai hintataso kiinnostaa vähän, vaikka sillä niin suurta merkitystä ole. :)

Eiks se ollu Kims silleen, että siellä sai melkein jokaisessa pubissakin jotain purtavaa?

Ilmeisesti kannattaa opetella muutama fraasi ukrainaksi, ennen sinne menoa. Kuinka paljon puhekielenä sitten ukraina eroaa venäjästä? Sama kun Viro ja Suomi?

43
Tyhmät kysymykset / Vs: Krakovaan
« : 10.04.2010, 13:21:12 »
Wizzairilla vielä näkys olevan just noille päiville lennot 30e.
Tosta ottaa junan krakovaan. Aikaa kyllä menee. Muistaakseni gdanskista kulkee yöjuna krakovaan. Missaat siinä kyllä pari päivää pelkkään matkustamiseen. Matkoihin menee tolla lennolla ja junilla n.60e

44
Ilmeisesti aika perussetti minulla. Katsoin madventureseja silloin kun ne alkoi. n.15-vuotiaana. Kiinnosti kovasti. Löysin naisen 18-vuotiaana, josta yhtäkkiä againts all odds parin vuoden päästä löytyi backbacker sielu, jota kiinnosti sotahistoria ja kommunismin jäänteet. Siitä alkoi. Nyt itäeurooppaa kierrellään minkä keretään, ja häämatkalle eteläamerikkaan.

45
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 09.04.2010, 23:48:20 »
Moni Balkanin alueen DDR:n sosialistisen arkkitehtihengen mukaiset betonikolossikaupungit kultaisen 1970-luvun laatikkorakennustyyliin.  :-[

Mainittakoon niminä nyt vaikka Makedoniasta  Skopje(uusi osa) ja varsinkin Titov.

Nämä ovat juuri parhaita. Pahinta on turtuminen ainaisiin vanhoihin kaupunkeihin. Tyyppistandardilähiö itsessään ei ole kovin mielenkiintoinen, vaan se elämä sen sisällä. Pienet karut vahapöytäliinaiset kuppilat ja niiden kävijät.

Täytyy pistää Skopje muistiin.

46
Et lähtisi mukaan?

Lähtisin hyppien loikkien mukaan, mutta ei ole aikaa/rahaa juuri siinä paikassa. Rahahan on järjestelykysymys, mutta sovittuja keikkoja ei voi oikein perua. :)

Pitää tulla piipahtamaan johonkin miittiin tässä, niin kuulen ne kaikki karut tarinat.

47
Onko luvassa joku perinjuurin syväluotaava matkakertomus kenties? Kiinnostaisi kovasti tulevaisuuden kannalta kuulla meiningeistä. ;)

48
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.04.2010, 18:52:03 »
Ferihegyn lentokenttä-Budapest

Kyllä sitä taasen muistaa miksi kotona elää sniiduillen. Ei ole huono elämäntyyli tämä reissaaminen. Olisin vaan halunnut mieluummin lähteä juna-asemalta jatkamaan trippiä. Esim. Belgradiin, kun oli mavilla kivoja tarjouksia, mutta jostain sitä rahaakin pitää matkustukseen saada, joten kohti helsinki-vantaata

49
Baltian maat / Vs: Pärnun yöelämä
« : 01.04.2010, 23:26:58 »
Baareista en tiedä, mutta tallinnan kaupoissa (niissä syrjäisimmissä maximeissakin) ainakin ovat melko tarkkoja. Ovat muistaakseni tosi isot hintatasoon nähden nuo rapsut baarille tai kaupalle, jos jäävät kiinni. Saahan sitä aina kokeilla, mutta epäilen, että jäät ulkopuolelle.

50
Aah. Tässäpä vasta aihe!

Olen aika baltia/itäeurooppafani oluen suhteen.

Omia suosikkejani ja inhokkeja:
+Aldaris (latvia)
+Puolalaiset oluet
+Ale coq
+Saku tume
+Walters (Virolainen. Ainakin hinta/laatusuhteeltaan)

-Obolon (ukraina. Melkosen vetistä ainesta. Ehkä kuumana kesäpäivänä voisi toimiakin)
-Zelta (Latvia. Maistuu jotenkin liian leveältä ja karvaalta)
-Kukko pils (maistuu teräsputkelta)
-Puhti (katajanmarjaolut. Aivan käsittämättömän makuista kiljua)
-Eteläamerikan keltaiset vesioluet

Huomenna lähdetään unkariin. Harmi vaan että kuulopuheiden mukaan ei ole mikään olutmaa.

51
Tässä nyt tommosen pitkän viikonlopun reissun jälkeen pakko todeta, että siellä on hyvin paljon näkemistä vaikka kuinka useasti käy.
Muutamia highlightsejä reissulta:

Hauska Kullerkupu kohvik Väike-Öismäen trolleylinjan loppupäästä Kullerkupu pysäkin luona. 0.5 tuoppi ja Kiovan kotletti höystöineen ois maksanut jotain n.60kr Jätin sen kotletin ottamatta ja otin pelkän Obolonin.
Mielenkiintoista oli siitä ikkunasta katsella vanhan NL:n aikaisen jättilähiön vilinää, ja tapahtumia. Siitä olis päässy näppärästi kiertelemään sitä Väike-Öismäen ympyrän muotoista lähiötä ja sen keskellä tekojärveä ruutanoineen, mutta sää oli niin ärsyttävä ja loskaa/hillittömiä vesilätäköitä oli joka puolella riittämiin, joten keskityttiin kuuntelemaan paikallisten eläkeläisien juttuja ja juomaan sitä tuoppia tyhjäksi.

Baltijaam ja Jaamaturg ei pettänyt taaskaan, niin paitsi työmoraalin suhteen. Kun yritettiin käydä katselemassa jaamaturgin antiikki/romukaupassa julisteita, niin keskellä päivää todettiin että eipä ole ketään töissä. Siellä muutenkin homma toimii niin, että tulevat pari tuntia myöhemmin kun ovessa lukee, mutta vuorostaan lähtevät n.2-3 tuntia aikaisemmin pois. Eli hyvä munkki saa olla, jos jotain "antiikkia" meinaa ostaa. Siltikin se on kyllä joka kerta sellainen pyhinvaelluspaikka. Näkee mielenkiintoisen näkökulman Tallinnan venäläisistä, ja kuinka ne sijoittuu elintasopyramidissa. Ratikkamatka Koplin suuntaan vahvistaa tuota käsitystä/ennakkoluuloa.
Siihen liittyen tein myös huomion, että kaikki kerjäläiset, joita näin, jos eivät välttämättä olleet venäläisiä, niin ainakin puhuivat pelkkää venäjää.

Vanhan kaupungin Laboratooriumi niminen tie oli melkoinen pommi. Se kulkee muurin viertä kuitenkin vanhan kaupungin sisällä.
Siellä näkee vanhan kaupungin toiset kasvot. Ränsistyneitä taloja, mummoja nukkumassa muurin raossa ja romahtaneita kattoja. Aivan kun vanalinn nl:n aikaan.

Kuitenkin mieleenpainuvin oli kävely Sunnuntaiaamuna 8:n aikaan vanhassa kaupungissa. Ainoastaan lähes äänettömät katujen siivoojapapat ja mummot kulkivat porttikongeissa ja tyhjillä kaduilla lakaisten selkäkyyryssä. Sääliksi vähän kävi. 24h baarien ulkopuolella oli väsyneitä kansalaisia, jotka eivät enää edes jaksaneet jutella keskenään.

Kohvik Narva on tietenkin yksi perus paikoista jossa käydä jos haluaa fiilistellä NL nostalgiaa, juoda kahvit ja syödä mainioita pirukkaita, mutta ilmeisesti se on alkanut myydä itseään juuri sillä vanhan liiton meiningillä, ja siellä käy yllättävän paljon suomalaisia (ehkäpä sen sijainninkin takia). Suosittelenkin vaihtoehtona Baar Jakoa Ülemisteen menevän 4 ratikkalinjan varrella Sikupillin pysäkin kohdilla. Siis lounas aikaan, tai päivällä. Paikka näyttää nimittäin siltä, että illalla, tahi yöllä sinne ei ehkä kieltä osaamattomalla ole asiaa.

52
Junamatkustus / Vs: Matkan koko budjetti?
« : 17.03.2010, 13:28:09 »
Tehtiin just tuossa naiseni kanssa Loppusuunnitelma ja budjetti ensi kesän Itä-Euroopan reissusta.
Jkl-Turku-Riika-Tallinna-Varsova-Krakova-Varsova-Turku-Jkl
21 päivää kestää reissu ja yhteisten loma-aikojen takia jouduttiin säätämään matka heinäkuulle, eli pahimpaan highseasoniin. Pahin rahan syöjä oli Varsova ja varsinkin Krakova, josta ei tahdo löytyä ainoatakaan järkevän hintaista hostellia omalla huoneella ja alle 10km päästä keskustaa. Kaikki on n.35e/yö ja siitä ylöspäin.
40e on päiväbudjetti kahdelle sisältäen kaiken ostostelun, julkiset ja ruoan. Tosin ainakin tallinnassa tuo alittuu ihan kevyesti, mutta puolassa voi olla että ylittyykin. On sen verta paljon aikaa viime käynnistä puolassa, että ei voi tietää nykyistä hintatasoa.

Yhteensä koko reissu kaikkineen on kahdelta n.1800e

edit: tajusin vasta nyt, että niin tämähän keskusteluhan on reilipuolella. Varsinaista reilikorttia ei siis otettu pelkästään krakovan ja varsovan välin suhaamiseen, vaan tullaan lentokoneella Turusta Riikaan, ja bussilla liikutaan Riika-Tallinna-Varsova väli ja lopussa Varsovasta lennellään Turkuun takasin.

53
Eurooppa / Vs: Eurolinesin bussit?
« : 17.03.2010, 12:44:34 »
Ja jos ei löydy ovat Eco- ja Eurolines toimistot sisällä rakennuksessa ja sieltä voi kysyä bussin lähtölaiturin.

Ja varmaan englannilla pärjäilee?
Taukoja ilmeisesti on pari kappaletta tuolla välillä. Eipä niistä kyllä väliks. Tottunu istumaan busseissa työn puolesta tunteja putkeen, niin kyllä tommonen etappi pitäs mennä ihan sujuvasti.

54
Eurooppa / Vs: Eurolinesin bussit?
« : 16.03.2010, 14:20:41 »
Tässä katseltu ja suunniteltu ensi kesän reissua, ja kohdille ois sattumassa Tallinna-Varsova väli eurolinesillä. Jostain täältä olin lukevinani, että sinne olisi (ainakin ollut) suora reitti, ilman vaihtoja.
Liekkö totta enää nykypäivänä?
Miten tommosen sitten löytää, jos semmonen on?
(Kaikki vuorot mitä oon yrittänyt kurkkia tuolta sivuilta on vähintään kolmen vaihdon kautta.)
Olisiko joku juttu mitä kannattais ottaa huomioon etukäteen, tai paikan päällä, helpottaakseen siellä asemilla säätämistä?
(Ajattelin vain, että turha vuoronperään juosta seinään, jos joku on lähiaikoina pyrähtänyt tuon välin. :) )

55
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 07.03.2010, 18:34:51 »
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Tanska
4. Saksa
5. Venäjä
6. Hollanti
7. Luxemburg
8. Belgia
9. Puola
10. Liettua
11. Latvia
12. Viro
13. Espanja
Pääsiäisenä 14. Unkari

Seuraavat maat lähiaikoina tulee olemaan:
Ukraina
Tsekki
Puola uusiks
Liettua uusiks

56
Yleinen / Vs: Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 06.03.2010, 00:44:10 »
Intia. Se vaan tuntuu niin likaiselta paikalta. ei mitään kermaper... systeemiä, vaan tuntuu vaan vielä niin vaikealta maalta.

Englanti. Kallis maa ja ei juurikaan itselle nähtävää. Säällä nyt ei periaatteessa ole väliä missään maassa, kun nyt ei talvi"turkkia" tarvitsisi ottaa mukaan.

Skandinavia. Jos kävisin skandeissa omin päin, niin Norjan vuonoja ihailemassa. Muuten aika pliisu ja suht samanlainen kuin suomi. Olen jonkun verran kiertänyt skandinaviassa keikkamatkoilla, eikä ole oikein sytyttänyt. Sanotaanko, että ihan ookoo, mutta en itse maksaisi menemisestä (niin paitsi sinne norskeihin.)


Turkki sensijaan kiinnostaa jonkun verran, johtuen juuri tästä parjaamisesta, pakettimatkojen vihaamisesta ja matkaoppaat-sarjasta. Olisi kiva nähdä mitä se aikuisten oikeasti on, ja voiko siellä mitenkään nauttia LOMAstaan (ei matkasta/reissusta/jostain musta vastaavasta sanasta), vaikka itsekkin vierastan vähän joka puolelta tunkevaa suomimassaa.
Mikä oli minusta joukkoturismin inhoamisen kannalta mielenkiintoista, oli se että olin keikalla Fuengirolassa (Samanlainen turistirysä. Turkki tahi Espanja) ja ei se nyt niin paha paikka ollut kun sitä viikon silmäili. Tosin ei tullut käytyä perusturistireissuilla, vaan aika omia polkuja kuljettiin junalla ja katseltiin maisemia. Pysyttiin myös kaukana ydinkeskustan kuppiloista.

57
Baltian maat / Vs: Liettua
« : 05.03.2010, 00:30:07 »
Meneekö muuten Vilnasta tai Kaunasista junaa Varsovaan? Meinattiin aloittaa Puolan reissu Kaunasista nyt kun sinne pääsee Ryanairilla.

58
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 27.02.2010, 00:46:01 »
Hienosti meni taas Olympiakiekko... noh, neljän vuoden päästä sitten taas...

Toivotaan että Kipperi päästetään häkinsuulle pronssipelissä ja media ja kansa ei tuttuun tyyliinsä lähde häntä lynkkaamaan, ettei käy Saloja.

Muista että vielä on mm-skabat.

Itteä tympii kokonaisvaltainen saamattomuus. Duunissa, sekä vapaa-ajalla.

59
-Lemiin särälle. Olen testannut sen ja siinä on huippupaikka, safka, ja historiakin ihan kohtuu uutisarvoinen.
http://www.lemi.fi/kunta/matka/sara.htm

-Lahdessa lihamuki.

-Kuopiossa Sampo muikkuravintola (erikoisuutena mm. drinkki jossa on Kallavettä, ahtojäitä, otsoviinaa ja tönkkösuolattu muikku pohjalla.)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Muikkuravintola_Sampo

Noi nyt ainakin tulee mieleen.

60
Baltian maat / Vs: Paras paatti Tallinna -> Helsinki?
« : 27.01.2010, 20:48:20 »
Ms. Nordlandia on perhanan hidas. Ja huono puoli on myös se, ettei istumapaikkoja tunnu löytyvän millään. No, jonnekin aina pääsee lattialle istumaan...

Sivuja: 1 2 [3] 4