Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - funkylord

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Latviassakin oli aika mielenkiintoista kuivattua mustekalasnackkia.  ;D Niistä kokonaisista kuivatuista kaloista nyt puhumattakaan!

Jos haluaa nähdä Viroa Tallinnan ulkopuolelta, niin yksi helppo tapa on lähijunat. Juuri ilmestynyt Otso Kantokorven "Tallinnan lähijunissa" on kyllä tosi suositeltava kirja tähän. Kotiutui nimittäin talouteen tiistaina, samana päivänä molemmat lukivat sen kannesta kanteen...


62
Baltijaamin ymparistossa on paljon kiehtovia (ja edullisia) ruoka- ja juomapaikkoja. Nuhjuisia pubeja jne. Katoavaa kansanperinnetta (valitettavasti)!!

Myös ratikkalinjalla koplista tai tondista ülemisteen on aika stockan jälkeen kiehtovia pubeja ja ravintoloita. Virossa on se mukava puoli, että lähes jokaisessa pubissa on keittiö, josta saa jotain ruokaa. Yleensä edullisemmin kun ravintoloissa. Mitenkähän lie muissa itäeuroopan maissa (esim. Ukraina)?

63
2.5kk ja unkariin kevätauringosta nauttimaan ja entistä neuvostoliittoelämää ihmettelemään.

Ei varmaan Unkari ole paras mahdollinen paikka etsiä Neuvostoliitto-elämää ;)

No joo. Kommunismin jäänteitä sieltä etitään, ei neukkuja. :) Tais olla alkoholilla osuutta aivopieruun. Mutta se on itseasiassa just ihan siistiä, kun jostain paikasta löytyykin againts all odds kommunismin jäänteitä. On se sen verran mielenkiintoinen kulttuuri.

64
Menkää ja tehkää. Hostelleja on rutosti, mutta myös hotellit on edullisia (jopa edullisempia kun hostellit siis privateroomilla). Kannattaa suikkia keväällä tallinnaan, koska syksyllä on ihan järjettömät myrskyt siellä (be there done that). Edullista on, jos osaa etsiä. Esim. Baar Leila Baltijaamin likellä. Söin lampaan ihraa ja lihaakin keittomuotoon sovellettuna, ja oli hyvää. Maksoi 25 kroonia. Usein syötiin myös pelmenit. Jakobaar oli pelmeneissä kuningas. 25 kroonia maksoi annos. Saman verran olut. Tyyli hyvin venäläinen. Venäjän MTV pauhasi kokoajan, ja neuvostoliiton aikaiselta tyylliltä ei voinut välttyä. Hieno oli se baari. En kerennyt kokeilla baltijaamin vanhan kaupungin puoleista ukrainalaista ravintolaa, joka olisi houkuttanut vallan kovasti. Myös Jaamaturgin päärakennuksen ravintola (joka oli täynnä venäläisiä) kiinnosti paljon. Mutta ensi kerralla kun lähetään sinne otetaan ripulilääkkeet messiin ja tsekataan molemmat. :)

65
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 23.01.2010, 01:36:40 »
Muutama kysymys heräsi tässä matkan lähestyttyä budjetoinnista.

Oletteko reissuillanne koskaan syönyt paikallisista "snägäreistä" mitään? Minkä hintaista suurinpiirtein?
Perushalvassa lähiöraflassa varmaan syö yhden perus ruoka-annoksen ja juo yhdet n.15e. Veikkaisin.
Oluen hinta nykyään kuppilassa/kaupassa?
Yllättävän vaikea nimittäin etsiä hintatasoa mistään netistä.
Tupakointi? sallittua baareissa/ravintoloissa or not?

66
Cuba libre tässä räpylässä. Yksi Litovel takana. En ole Tsekeissä käynyt, mutta maulta veikkaisin, että Tsekkien perushanaolut.

67
En sitten tiedä onko länsivenäläiset ja suomalaiset kauhean erinäköisiä.  :)

Same. Ihan sama missä kiertää ja missä vaatteissa niin luullaan venäläiseksi, jopa Suomessa uimahallissa. Muutaman kerran (Suomessakin) on luultu romaaniksikin. Sinänsä outoa, kun en kovin tumma iholtani ole.
Latviassa oli esim. ratikan lipuntarkastajilla ihmetystä ilmassa, kun rupesivat kaksikielisinä puhumaan venäjää, ja saivat englanniksi vastauksen. Sinänsä ymmärrettävää koska olin kuitenkin yrittänyt soluttautua pukeutumiseltani siihen venäläislössiin, että pääsisin syvemmälle sinne entisen kommunismin aikaisen arkkitehtuurin syövereihin, kuten neuvostoliiton aikaisten talojen pihapiiriin, ja jopa rappuihin asti.

68
2.5kk ja unkariin kevätauringosta nauttimaan ja entistä neuvostoliittoelämää ihmettelemään.

69
No ei lentomatkoilla. Automatkoilla kylläkin ja krapulassa, kun ei sängystä pysty nousemaan.

Lähette aakkosista yksi kerrallaan luettelemaan valtioita
Eli  A:sta niin monta valtiota kun vaan löytyy ja sit B:stä. Jos on tosi pro: niin ottaa siihen aikarajan, eli esim. 40s, jonka aikana se valtio pitäis tulla.Niin ja lautapeleistä. Meinattiin ruveta keräilemään Monopolyja eri euroopan maista Nyt on vasta Latviasta ja Ruotsista. Niissä on kummiskin paikallisia katuja jotka tuo muistoja mieleen. Eli ensin ostetaan monopoly, ja sit ajellaan ratikalla ne kadut läpi.

70
^Armeijassa ne voi käydä ilmaiseksi.  ;D
Tarkoitatko nyt varusmiehiä?

Eiköhän se onnistu reserviläiseltäkin. Mpk:n sivuilta voisi jopa löytyä tarkempaa tietoa. Ainakin armeijan työntekijöillä se on ihan suotava koulutus.

71
1. Minkä ikäinen olet? 23

2. Sukupuoli? mees

3. Mitä teet työksesi/opiskelet? Muusikko (saksofoni)

4. Missä asut? Jkl

5. Mistä olet lähtöisin? Pohjois-karjala

6. Uskonto? Paha kysymys...

7. Juotko/poltatko? Juon / poltan

8. Muuta? Rakastan neuvostoliiton jälkimaininkeja esim.Baltian maissa ja muuallakin itäeuroopassa. Rakastan myös Tallinnaa ja Viroa sekä kielenä, kulttuurina, että maana. Eniten nautin olostani Tallinnalaisessa lähiökuppilassa syömässä pelmeneitä tai saslikkia ja juomassa Virolaista olutta.

72
Muusikkona, (vaikkakin viran omaavana) ei palkkaa hirvittävästi liru, joten n.1200e jää räpylään vuokran jälkeen. Keskimääräisen laskumenon jälkeen rahaa jää n.900e tilille. n.450e jää säästöön maksimissaan.
Eri asiat on ne kuukaudet, jolloin on freelance keikkaa/opetushommia. Sillon jää matkabudjettiin ihan mukavasti pientä.
Lisäksi naisen palkasta jää suunnilleen samanverran, joten aina sitä reissuihin pääsee, vaikka ei 3000 käteen jääviä palkkoja olekkaan. Onneksi opiskeluajoista ei oo liian kauan, joten pystyy muistelemaan vielä niitä n.5 vuotta sitten tapahtuneita.  :)

Paljon ois tiputeltavaa tossakin törsingissä. Netti hitaammaksi, ylimääräiset kanavat pois tölsystä, möis kaikenlaista tietokonerihkamaa, jota on vuosien varrella (omaa "konekorjauspuotia" kotonani pitäessäni) kertyny. Laskin, että mukavan elämisen raja kulkee 300e kuussa kahdelta (siis dieseliin, ruokaan, leffaan, kaikkeen tekemiseen ja syömiseen) meillä. Sen alemmaks ei pysty.

73
Baltian maat / Vs: Riika
« : 18.01.2010, 01:08:20 »
Jahah. Paikka päälisin puolin tsekattu. Pari päivää ei riitä juuri mihinkään. Tuli otettua tämmönen lyhkänen visiitti, kun joulun pitkä reissu peruuntu lennoilta Riian sään takia. Ensinnäkin pari päivää on muutenkin inhottava. Kerkeä kulttuurishokki tulla, mutta sitä ei kerkeä potemaan, ennenkun pitää lähteä takaisin.
Muutamia pointteja mitä tuli ihmeteltyä.

1. Latviassa ei myydä mentholsavukkeita. Taitaa olla muuallakin maailmalla aika harvinainen juttu.

2. Julkisten hinnat on taasen noussu. 70 santiimia on nykyinen pureva kertahinta.

3. Jos ratikalla haluaa (ja myös suosittelen) matkustaa, niin suosittelen 6 linjaa, varsinkin jos haluaa palloilla uskomattoman kokoisessa Alfa-kauppakeskuksessa. Muutenkin se matka oli aika mieletön kokemus. Vanhoja tehtaita, ja niiden työläistaloja.
Jos taas neuvosto-aikainen tyyppistandardien mukaan tehty kerrostalolähiö asukkeineen kiinnostaa, kannattaa hypätä zeppeliini-hallien kohdalta 5 ratikkaan imantalle.
Linja 11 jolla pääsee eläintarhaan (meza parks) oli kaikkineensa aika puuduttava reitti. (Tosin johtui vähän omasta hoitamattomasta kulttuurishokistakin.) Pitkä linja, paljon neuvostoliiton aikana rapistumaan jääneitä taloja. Muutama kolossaalinen linna välissä ja sitten taas pitkä kaistale kuolemaan jätettyä arkkitehtuuria.

Järkevin lippu ainakin näin lyhyelle reissulle on 24h kaikkien julkisten lippu (1.90ls)
Vaikkakin tarkastajia on harvoin, ja ilmeisesti maksusta pystyy kieltäytymään. Seurattiin niitä arvon leidejä kolmen raitiovaunun verran ja huomattiin, että yksikään narautettu ei maksanut, vaan poistui seuraavalla pysäkillä hirveän (yleensä venäläisen) pulputuksen kera. Härskeimmät jäivät istumaan omaan pysäkkiinsä saakka leidien luovuttaessa.

4. Sellaista Intia tyyppistä "Ei voi olla näin halpaa" kokemusta ei jäänyt. Niin paitsi oluesta. Keskiverto kuppilassa söi ja joi pariskunta n.10 latilla. Harmittaa, kun ei ollut aikaa pureutua näihin 00-24 kansankuppiloihin, joissa olisi päässyt varmasti paljon edullisemmin. Ihan Viroon verrattavaa kuppilakulttuuria ei nähty. Osin ajanpuutteen, osin uskalluksen puutteen vuoksi. 6 ratikan matkalla oli muutama mielenkiintoinen bistro/baar/kafejnica, mutta piru kun sitä on lomalla, niin ei oo aikaa olla matkalla.

Kaiken kaikkiaan jäi yllättävän tyhjä olo (vaikkakin ihan tyytyväinen). Missään ei oikein kerennyt käymään, eikä moneenkaan mielenkiintoiseen paikkaan tullut tutustuttua ratikkakiskoa lähempää.
Epäilisin, että 1 viikko-2 viikkoa voisi riittää pelkän Riikan ja sen lähiympäristön lähempään intensiiviseen tutkiskelemiseen.

74
Onko kukaan löytänyt hyvää Viro-aiheista matkaopasta?

Ei viro-aiheinen, mutta Tallinnasta. Eli Tallinnan raitiovaunuissa ja Neuvosto-Tallinna, Liken kustantamia ja kirjoittaja Otso Kantokorpi. Parhaat matkakirjat, joihin olen törmännyt. Jos nämä on jo tuttuja ja Tallinna ei kiinnosta, joka muu ehkä pystyy auttamaan.

75
Baltian maat / Vs: Riika
« : 29.10.2009, 15:05:41 »
Noniin. heitin tuonne suomi24:llekkin vähän saman tyylisen heiton, mutta näkyy olevan hieman hiljaisempi paikka, joten kyselen täältä.

Olemme siis naiseni kanssa lähdössä reppuilemaan jouluksi riikaan pois sukulaisten ja niiden lapsien mölyn ja hässäkän seasta.

Teemana on Neuvostoliiton jäänteet arjessa, kulttuurissa ja arkkitehtuurissa baltian maissa. Muutenkin arjen ihmeellisyydet ja kulttuurierot kiinnostaa.
Aikaisempi reissu Tallinnaan oli järjettömän onnistunut. Neljä päivää seilattiin raitiovaunuilla ja kävellen lähiössä ja käytiin paikallisissa duunaripubeissa ja kahviloissa syömässä. Eikä muuten nähty kun pari satunnaista suomalaisturistia. Nyt on Riian vuoro.

Muutamia kysymyksiä tuli mieleen.

Pysähtyykö raitiovaunu joka pysäkillä, vaikkei sieltä tulisikaan ketään?
Mistä saisi kattavan raitiovaunulinjakartan? Netistä tai paperiversion.

Onko latvian kielessä joku sana mitä ravintoloissa/kaupoissa/pubeissa luontevasti käytetään nuoresta vanhukseen ennen tilausta? (esim. Saisinko?, Palun?) Meinasin opiskella vähän paikallista kieltä, koska en usko, että englannilla pärjää lähiökuppiloissa tai marketeissa, enkä haluaisi olla töykeä, jos käytän paikallista kieltä.

Matkustaminen tapahtuu useimmiten päiväsaikaan, mutta silti onko olemassa jotain todella slummia, johon ei kannata mennä hengen, tai pahoinpitelyn uhalla pyörimään edes valoisan aikaan?

Jotain erikoisia spotteja joissa olette käynyt, ja joita lounari tai In your pocket ei tiedä?
Latvialaisen ja Venäläisen keittiön lisäksi Kaukasialainen keittiö kiinnostaa. Myös Ukrainalainen keittiö, mutta pääruoan hinnan kipu kynnys on jossain 4lt tietämillä per annos.

Jurmala taidetaan jättää väliin ajan puutteen vuoksi.

Kiitos jo etukäteen vastauksista.Sivuja: 1 2 3 [4]